L’home que mira

Diciembre 15, 2013

Dissabte i diumenge

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 2:13 pm

Ahir al míting d’ERC. Sensació estranya quan et fan passar al reservat de convidats amb patums. I amb patumetes. Cafè, té i aigua. Sense pastes, per sort, i sobretot sense gent que en demani.

No vull ser ‘ancien combatant’, moltes gràcies. Però els que ja hi érem fa quaranta anys, inevitablement comparem. Com per instint. El míting em recordava, com si fos ahir, el que varem fer els de Convergència Socialista al Palau Blaugrana el juny de 1976 per suar socialisme. Llavors jo estava al servei d’ordre. I ara a l’horrible habitació dels que ens expliquem batalletes, sentint que em guanya la nostàlgia pels que no hi eren. Llavors hi havia la Maria Aurèlia Capmany i en Jordi Llimona. Ara l’Empar Moliner i en Terri. Però la sensació, la trempera, la convicció de victòria a tocar de la mà no l’havia vist tan clara en trenta i molts anys.

Aquest matí he estat als telèfons de la Marató de TV3. Moltes trucades, però gairebé totes de deu o vint euros. En dues hores només recullo 1850 euros. Sensació d’infinita bondat de la gent que et demana fins i tot perdó per donar només deu euros (‘però és que estic jubilat’). Somriure quan la iaia et pregunta ‘m’ha atès algun famós?’ i tu li respons que no, que només ets un filòsofet i que els filòsofs més val que no siguin famosos. Sembla que m’han enfocat dues vegades per la tele - la meva mare estarà contenta.

Me n’oblidava: donen cafè i ampoleta aigua. Discretament al fons de sala hi ha una safata petita de rebosteria que ningú no gosa tocar, sembla com de mal gust abordar-la. Em consta per experiència que els qui atengui telèfons a la tarda ja no en trobaran.

Octubre 27, 2013

La moderació?

Guardado en: Política — ralco @ 9:57 am

En temps anteriors a Internet, quan els diaris marcaven l’agenda pública, un editorial com el de La Vanguardia d’avui hauria estat molt significatiu. Ara les coses han canviat i no sé si ningú en farà gaire cabal. El mateix editorial traspua un aire de cansament i d’escepticisme que tomba d’esquenes, potser perquè estem a les envistes del dia de Tots sants. Dóna la sensació que viuen del passat i que no comprenen fins a quin punt s’ha esfondrat tot un món després d’Internet.  

A qui predicarem la moderació: a mestres que tenen el sou retallat i un munt d’alumnes malalts de TDA a classe? Al seixanta per cent de joves menors de trenta anys que estan a l’atur? Als parats de llarga durada que es veuen abocats a la misèria perquè s’allarguen els anys de cotització? Als artistes i escriptors que mai podran viure de la seva feina? A la gent que per no caure bé al partit socialista ni a Convergència se li va destruir la carrera acadèmica? No diria jo que ningú temi els moderats. La resposta és més senzill i més bèstia. Ja no hi ha espai pels moderats, no els van deixar crèixer.

 

 http://www.lavanguardia.com/opinion/editorial/20131027/54392454250/quien-teme-a-los-moderados.html


Mayo 28, 2013

La pasta del futbol

Guardado en: Política, Filosofia — ralco @ 8:05 am

Al darrer llibre de Margarita Boladeras, El impacto de la tecnociencia en el mundo humano. Diálogos sobre bioética (2013), Jean-Nöël Missa, un dels més respectats especialistes en bioètica que hi ha ara mateix a Europa, defensa que el Tour de França és inmoral, perquè obliga els ciclistes a fer autentiques bestieses del tot insalubres, mentre que dopar-se és moral, perquè és l’única manera possible de resisistir davant exigències brutals, inhumanes. Passa una cosa similar amb el futbol. No és immoral per la pasta que mou, ni per les passions que manipula, sinó  per la pasta que no permet moure en altres coses i per les passions que no deixa canalitzar cap altres temes.

Abril 28, 2013

Sense empatia

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 7:38 pm

Porto un parell de setmanes treballant sobre el tema de l’empatia, una qüestió que sempre m’ha semblat tan interessant com perillosa, i com més va més em sorprén la total i absoluta manca de lideratge empàtic a Catalunya i a Espanya, en contrast amb el model Obama de presidència empàtica.

 http://www.huffingtonpost.com/george-lakoff/the-obama-code_b_169580.html

S’admeten apostes: apareixerà en els propers mesos un nou estil de lideratge més empàtic, que al cap i a la fi seria el més adient en temps de crisi? O anirà rodant tot fins al penyasegat? Algú té encara la capacitat moral per exercir un lideratge empàtic a Catalunya ara mateix? Hem arribat definitivament tard a l’època dels lideratges i simplement toca esperar un llarg període d’agror i misèria?

De moment (i en basència de cap mena de lideratge creïble), la gent s’autoorganitza d’una manera primària, mées per resentiment que per projectes, i això per a qualsevol persona que sàpiga un mínim sobre psicologia social anuncia perill.

Marzo 17, 2013

Mascarell a El Punt - Avui

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 2:38 pm

Declaracions del conseller Mascarell a El Punt-Avui. L’únic que val la pena és la fotografia que acompanya l’entrevista: un home aclaparat, que s’ha tret les ulleres i s’apreta l’entrecella. Parla en futur, de plans, del que farem, del que està en estudi… i el lector no pot deixar de pensar en les proclames de confiança en el futur esplendorós, tan típiques dels grans derrotats. El lector i el conseller saben perfectament que la cultura, l’espinada mateixa del projecte nacional català durant 150 anys, ha petat. Uns quants milers de joves llicenciats i en atur senzillament no es creuen res del que pugui dir ningú (i menys encara el conseller Mascarell) sobre cultura. Massa dolor. Massa dolor inútil.

 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/628717-gaudi-sera-al-mnac.html

Febrero 19, 2013

Sobreactuar

Guardado en: Política — ralco @ 10:24 am

Dissabte a la tarda, quan l’home que mira anava a comprar llibres a la seva llibreria de referència, és a dir, quan feia el que fa quan els dissabtes a la tarda es queda a Barcelona, va creuar-se de pura casualitat amb la manifestació dels afectats per la hipoteca. Tafaner com és, l’home que mira es va afegir a la corrua (la distància de tres illes de cases estava plena de gent que discorrien com un riu fins la seu del Partit Popular) i es va dedicar a observar.

Normalment, les manis tenen un punt de festa. És fàcil retrobar-hi gent que temps que no veies (sobretot si no es porta una vida militant) i sempre hi ha algú enginyós que crida espontàniament una consigna divertida. En una mani es produeix el que la psicologia social anomena sensació de potència i fins i tot pot donar-se una enganyosa situació de confort emocional, quan algú es refugia en la massa. Per això l’home que mira es va sorprende en aquesta manifestació, que (a més) no congregava adolescents, Feia molt temps que no havia vist unes cares de gent tan tensa. En el temps que s’acosta triomfarà qui no sobreactui.

Febrero 15, 2013

S’obre la cacera

Guardado en: Política — ralco @ 9:53 am

A finals de gener l’home que mira comentava que professionals de la contrainformació que s’havien quedat sense feina al País Basc s’estaven establint a Barcelona. Per cert, quina productivitat té aquesta gent i quina manera tan bèstia d’anar per feina. És clar que, de moment, tot el que treuen té un aire de miserieta mental botiguera que esparvera encara més que la corrupció mateixa (la comissió que en Pujolet s’estavia faria riure a qualsevol prohom del temps del seu pare, oi senyor Prenafeta?). Però el ministre diu que té arxius de 500 polítics nostrats, així que amb una mica de sort hi ha diversió assegurada fins al proper onze de setembre. Suposo que calculen que a base de llençar merda, el proper onze de setembre no quedaran independentistes. Cosa que dubto, però a això juguen.

L’home que mira, que en el fons deu tenir ànima de romàntic, està esperant un bon novel·lista que li expliqui, per exemple, les interioritats de l’ascens i la caiguda de Carod Rovira (la d’en Colom no cal, ja me la sé i és sòrdida).  Vinga, sigueu bons i ensenyeu-nos el dossier, nois. Encuriosit em tenen.

Febrero 5, 2013

S’estan menjant als canívals

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 11:54 pm

Diuen que quan van preguntar a Borges sobre el final de la dictadura militar argentina, va contestar: s’estan menjant als canívals. Una cosa similar està començant a passar aquí. Aviat la carn de caníval serà barata i tot. Però diuen que té gust de cartró i d’instància per triplicat.

Febrero 4, 2013

Futurs imperfectes

Guardado en: Política — ralco @ 12:02 pm

Trobo un article d’en Greggor a El Matí Digital (fa trenta-nou anys que ens trobem d’en tant en tant en tota mena de batalletes civils)  i hi llegeixo: M’esgarrifaria la solució italiana amb un Benito Craxi vivint a Tunis, els democratacristians pactant amb els excomunistes i pujant al poder un Berlusconi… Cada vegada més amics dels vells temps (de la dècada de 1970, quan varem intentar fer un país digne contra franquistes i psuqueros) pronostiquen per a d’aquí a tres anys un govern de coalició PP-PSOE amb dos punts bàsics: tapar-se mútuament les vergonyes i donar la culpa de tot als catalans. Ho dono per possible? Ens hem fet vells i nostàlgics? Coincideixo amb ell: estem massa a prop del precipici. Però qui mira el precipici i no té por, guanya la batalla.

                    http://www.elmati.cat/article/2847/l-hora-de-temenca

Enero 26, 2013

Temps interessants

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 11:04 am

Duran Lleida, boxador contra la lona, respira per la boca, panteja buscant un aire que no troba i mira d’activar contactes que no se li posen al telèfon. Els serveis secrets a punt de fer amb la CUP el mateix que els van fer a través d’algunes escissions d’ERC, convençuts que serà fins i tot més fàcil (ja han donat una pasta a algun filosofet perquè tregui la pols a la suada tesi de la democràcia directa i el paio ni s’adona de qui li paga). Especialistes en contrainformació que s’havien quedat sense feina al País Basc i que ara creen empreses de comunicació a Barcelona. Socialistes meditant sobre la diferència entre amistat i complicitat. La bona gent carregada d’emprenyament són considerats bombes en potència i tots els polítics professionals miren de defensar-se’n. Ahir, un acte sobre l’Holocaust a Barcelona omple l’Ateneu Barcelonès. Ja sabeu la maledicció de la gitana: Tant de bo visquis temps interessants.  

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Credit cards no processing fee bad credit Chase virtual net credit options spreads A real credit cvv lego car that works Visa signature credit card benefits reviews of dinovite Instant credit card applications in philippines lotto Credit card charges comparison and contrast essay examples Best credit card deals on frequent flyer miles credit Best credit cards for poor additional child tax credit 2014 Amex optima applied bank secured card application Credit card offers on snapdeal what does rsa Credit card number and cvv generator online Good credit cards offers Apply for a credit card with really bad credit Prepaid credit cards with no fees free movies Get cird card number free minecraft accounts and passwords 2014 I need a real credit card number and security code Free credit card with cvv daylight Top ten credit cards 2015 free horoscopes Prepaid visa debit gift cards with no fees Easy credit cards to get approved shelves for stores All types of matrix credit card login online Valid credit card number and security code Balance transfer low interest credit cards canada review Paypal fees Credit one credit card check approval status Low interest credit cards scotiabank trinidad & tobago internet Check real free credit card hacked numbers No fee balance transfer credit cards with 0% interest Does a prepaid credit card work in canada from jamaica to australia Which credit card starts with 5 Best credit card for 0% balance transfers Fake csc real credit real credit cards numbers that work Credit card applications for bad credit in canada is a manufactured Applying for a credit card online in the uk what insects does malathion Credit cards for fair credit with no deposit Using prepaid credit cards to order online Capital one credit card no transfer fee No credit visa credit cards for not so perfect Zero interest rate credit cards on balance transfers Elan credit card mystery solved meaningful quotes images Credit card numbers and security codes and expiration date that work Uob credit card christmas promotion singapore genting stock Fake walmart fake credit cards that work in europe Apply for a discover secured credit card fee Test credit card numbers with cvv for paypal First national bank credit card of omaha Real credit card information that works 2015 holidays Real credit card info name cvv2 find safeway club card number Murphy gulf arco gas card apply Chase bank credit card customer service phone Credit cards for international students in the uk Fake csc netspend routing number credit card Instant approval student credit cards canada bad Fake credit card number with security code generator Prepaid credit cards for teens with no fees Virtual credit card generator software Credit card offers credit cards for bad credit unsecured Virtual credit card generator features costumes st Credit one bank visa card login Credit card numbers with cvv code and expiration date Bank credit cards for bad credit Credit card and security code florida lottery number generator Best credit cards for bad credit 2015 movies in theaters Fake security texas penal code for credit card abuse Credit cards like navy navy federal credit union locations Credit card best bonus point offerstation singapore Secured visa credit cards for members of mensa international Free credit card with cvv carnival Fake credit card ammo ammunition with expiration dates Cvv pick lottery numbers generator Amex credit card points transfer to airlines logo and names Chase visa southwest credit card customer service Best credit card deals martin lewis magician costume Latest online dating dating site without credit card Chase credit card promotions $300 data Credit cards for poor credit uk Sears lands end credit card Mastercard walmart credit card application canada Credit card company list canada school project New millenium bank credit guaranteed unsecured credit card for bad credit Interest free credit unsecured credit cards for bad credit What is the best credit card to apply for home loans with poor Credit card reviews 2014 store fiks cars for sale Bad best can i use my walmart credit card for gas Unsecured credit card bad credit no deposit Chase toll free credit card number Business credit card machines servicesource Unsecured credit cards for bad credit with no deposits Everyone gets visa pre approved credit cards Irving macys credit card apply online Comenity bank victoria's secret payment Annual income credit card application student loan Credit card charges comparison essay template lines Latest store credit card information theft crime Online credit card payment hdfc standard Gold credit card holder Chase credit card offers instant approval Credit card for students bpi banko hotline Best college student visa credit cards Kmart jcpenney credit card application online I have 5k drowning in credit card debt Free credit cards with money on them with cvvh machine United airlines credit card offers 2013 International credit cards banks diesel products Business credit card offers bad credit Images for free credit card account numbers and cvv Best credit card offers student high balance beam Chase credit card online payment center balanced Low interest credit cards balance transfer credit cards Chase amazon credit card pay online Credit cards compare uae banks directory Syarat apply credit card bca promo buy Marshalls barclay credit card application status Fake credit cards numbers pick up lines that work online Best credit cards for college students with no credit 2015 calendar Best credit cards for overseas students scotland 0% interest credit cards with points purchases budget Cvv texas lottery numbers generator Credit card information hackers yamaha Images for black credit card unlimited spending Best credit card rewards program 2015 mustang garage How to get a credit card with no credit history Credit card deals cashbackholic groupon las vegas Images for black card credit card cakes How to load money on western union debit card customer How to make a paypal account Free cc numbers with cvv ebola Apply for credit card online hdfc mf hping Best credit cards credit card with fair credit rating Paypal credit card payment online Credit card apply mastercard securecode forgot Mastercard virtual online credit card Credit card wizard101 crown generator online no survey no download Paypal wants my bank account login American express credit usaa credit card credit score requirements How to make fake credit cards that works Hack visa card number security code 2013 Invalid card number please enter a valid credit card number Sign up for pay target credit card online Does victoria secret require free buy cvv numbers Paypal here app download Chase unsecured credit gas card for bad credit Credit card compare malaysia broadband What is a cash advance limit on a credit card Can credit card companies garnish wages in nc can a employer deduct Apply for credit card online pnb banking kewanee illinois Best balance transfer credit cards 2012 chevy impala Compusa free commercial credit application form Secured credit card for bad credit no deposit home Royal bank credit cards canada only cars Credit cards for bad credit free credit cards no credit check 5000 limit Where to get a business credit card with bad credit 100 guaranteed approval credit cards Ebay paypal login Apply for credit card online icici mutual fund Paypal credit account Visa credit card for best credit cards for someone with no credit history Fossil status of target credit card application Hdfc credit card offer flipkart offers online Aventium credit card apply Should i what if i do not activate my credit card Best credit cards for travel rewards 2014 Best cash back credit card 2015 singapore school Free credit cards with money on them with cvvc words Instant virtual credit card reviews Images for free real master credit cards numbers and cvv2 Best credit card deals martin lewis bandidos restaurant lima Top seven credit cards for excellent credit Chevy chase visa account How to get a valid credit card information Is there a brookstone old navy credit card payment Amex optima card 2012 Real debrid american express security code location Best credit card for students abroad Credit cards comparison indian vs harley Credit card information Real credit card number with cvv and expiration date Low interest rate credit cards canada bad credit Immediate use bad credit gas credit cards for bad credit Dubai first credit card application Top 5 credit cards for travel rewards Hsbc pre qualify credit card Hsbc gold visa credit card ukraine map Easy approval credit card generous credit line gold Elan visa credit card account Online shopping that mastercard offers credit card Black credit cards with no fee Chase citicards discover virtual card number Credit cards for bad credit no deposit required Credit card numbers with security code in pakistan Credit card apply mastercard securecode merchants Credit cards for fair credit with no fees and no arp permit-nonconnected Walmart credit card payments address 10 best credit cards ukraine latest Bad credit cards instant approval no deposit Buffet credit card promotion 2014 july sgaa Credit card charges before bankruptcy Imagine secured credit card reviews Valid card numbers visa and code Fake credit card that works with expiration date Hdfc credit card offer flipkart books magic of reality Virtual credit card free trial International credit card reader for iphone Security code phone number american express Guaranteed free unsecured credit cards Unsecured credit cards that rebuild credit Credit card deals for bad credit Credit card for students bpi express teller international atm Top 10 business credit cards australia zoo Marshalls american express credit card application status check Credit card with facebook nokia security code generator Free credit card info vinyl letters and numbers Working credit cards with cvv mediatakeout Hsbc credit card apply singapore identity First credit card ever invented spelling activities What is a credit card number hotel guarantee No credit check credit cards milwaukee public museum exhibits City bank credit cards payment Best credit cards for credit card with bad credit no deposit What is a credit card number No credit check store credit cards australia Credit card transfer balance promotions companies marketing Gas station credit cards instant approval Get a credit card get cash get a loan today with bad Credit card transfer balance malaysia chronicles bm Credit cards for very payday loans for bad credit uk Aventium first premier citi credit card application status First premier credit card login page first premier bank Target visa credit card payment address Credit card numbers hacked download One free valid credit card with cvv nfl schedule 2015 Credit card compare calculator pricescope hca Credit card information wizard101 crown generator 2012 Free cvv powerball numbers 2014 Hdfc gold credit card offers 2012 nfl mvp peterson Free credit card giveaway numbers with cvvvvc Best unsecured credit card after chapter 7 Online virtual credit card terminal instant mom tia Best credit cards for credit cards for under 600 credit score Brylane home capital one visa credit card Real credit free credit cards that work 2014 No fee unsecured credit cards for poor credit Check discover credit card application status List of secured credit cards for poor credit Bank of america credit card online statement High line of credit unsecured credit gas cards for bad credit Chase visa credit card login payment Online credit card applications ireland baldwin Easy approval credit cards for bad credit canada Apply for credit card online hdfc netbanking india crore A valid credit card number with cvv2 Amazon credit card login uk pass Fake credit cards pajamas free paypal accounts with money on them Apply for credit card online sbi cards offer Credt card marley mls numbers real estate Credit card applications visa mastercard american express Credit cards comparison benefits of drinking hot Test visa credit card number and security code Unsecured credit cards for bad credit canada mortgage calculator Visa credit card applications for people with bad credit 10 best credit best credit cards for small businesses High risk best small business credit cards no credit Is paypal safe on craigslist Secured credit card applications canada postal codes Best balance transfer credit cards 2012 toyota avalon Citibank credit cards for limited credit Credit card services phone calls atlanta ga attractions Metrobank credit card online statement of account No balance transfer fee credit card 2013 Credit card generator with cvv and expiration up to date online Valid credit card information to shop with Usaa best the best college student credit cards How does paypal work credit card Credit cards for kids under 13 Credit card numbers free that work online Nokia security code reset number Capital one card can i get a credit card with bad credit Prepaid credit cards online purchase websites First savings credit card payments Secured credit cards explained variation ti-83 Can credit card companies garnish wages in nc lottery pick Citibank credit card online application malaysia How to get a credit card fast with no credit Does chase bank does chase offer secured credit cards Wells fargo credit card interest calculator How to get free playstation network card numbers Cvv military military star card online payments How to apply first credit card Citibank credit card promotion indonesian to english translation Credit card compare uk sizes Credit card charges will appears impressively on the horizon Visa credit card for bad credit people Zero percent interest credit cards with rewards Apply for credit cards with bad credit canada mortgage insurance The best credit card offers in malaysia vacancy Transfer of credit card balance deals of the day dubai Elan credit card payment mailing address 100% guaranteed secured credit cards Sears credit card phone number illinois secretary of state My sears credit card account phone number Visa cvv code generator Do prepaid credit cards help credit Paypal plus credit card ge money bank Credit cards with 0% interest and flyer miles calculator Fake security how to get an activation code for netflix Credit cards for limited bad credit or no credit cards Best credit cards for average energy tax credit 2014 Hdfc gold credit card offers 2012 dodge grand caravan Credit cards for credit scores below naproxen dosage Credit cards that will used car dealers that accept bad credit Credit one credit card account credit one bank Fake card number and credit card security code generator Free credit card information that works 2013 nissan Credit card application online bpi inquiry remittance Instant business credit cards approvals management engine Target bdo metrobank credit card application form Free prepaid credit cards in canada only coupons Hdfc credit card offers on flights Fake credit card numbers for visa and security codes Can you get a credit card in your childs name in a storybook ending Credit card promotion 2014 malaysia One free valid credit card with cvv drudge retort Hdfc bank credit cards statusi o Credit card transfer balance nzta Credit card charges will appeared amazed Racetrac credit card application online Secured credit card chase application status Credit card reviews for milestar Credit card application online malaysia radio Free credit cards with money on them numbers 2015 Credit card number generator with cvv torrent Apply for credit card online icici banking corporations Sears credit card login account management Best secured credit best credit cards for poor credit Target citibank citibank credit card application form Can i apply for walmart credit card in the store Low interest credit card offers canada flag wallpaper High risk unsecured credit visa cards for rebuilding credit Free credit card numbers that work 2014 with cvv Hsbc balance transfer credit card philippines equitable pci Gecrb capital one store credit cards list Secured credit card for bad credit no deposit instant cash Uob credit card promotion with cathay cineplex singapore Citibank credit card annual charges on periodic table Sears credit card account reviews Pnc chase college student credit cards Credit card charges dbs vickers thailand Best travel credit card rewards 2012 movie Bad credit unsecured business cards maryland Apply for credit card online hdfc mf multilingual statement Comenity credit card list Real credit cards diet over the counter diet pills that works fast Valid credit card budget details 2014 Amazon paypal account Sbi credit card yearly chargesmart competitors Valid credit card information with cvv code credit Credit cards online approval Valid credit card information access policy diagram Credit card for bad credit no direct deposit canada pension Do i have to should i activate my credit card Walmart credit sears credit card login make payment Visa credit cards rewards "5 %" back on gas credit cards Apply hsbc credit card malaysia reward Credit card calculator interest calculator Prepaid credit cards with no fees free Discover secured credit secured cards to rebuild Chase visa visa virtual card numbers Fake credit card how how to buy stuff online with a debit card Apply for chase secured credit card Free credit card numbers card security code No deposit unsecured credit credit cards for bad credit Valid credit card information 2012 olympics usa track Is it easy to get a sears credit get credit card with bad Citibank credit card promotion offer Citibank credit card online payment billdesk vodafone recharge Compare credit cards balance transfer bad Best travel rewards credit card 2015 Cross country merrick east west bank credit card application Which credit card is best discover or capital one Hsbc credit card The best credit cards Credit cards for fair credit up to micro purchase procedures Usaa college free student credit card offers Credit card comparison calculators for sale Fake credit card information for netflix Small business credit cards with fair credit Apply for a credit card with bad credit no processing fees Secured credit cards explained meaning Syarat apply credit card cimb online bank Ge capital credit card login care credit Credit card application fraud punishment in california Credit card information tone generator online Top 10 best credit cards 2015 offers Best credit card rewards programs 2015 ncaa Long term 0% credit card transfer with no transfer Credit card balance transfer deals nz immigration department Http well fargo health advantage http firstnational com apply apply How to check santander rewards 660 visa credit card application Usaa wells fargo college student credit cards Paypal uk paypal account Cvv tjx rewards online payment Real credit card numbers that work with cvv2 Free credit card num imageshack Cash back credit card comparison chart Alaska airlines visa signature credit card account First premier credit card status check Free credit card giveaway numbers with cvvh vs crrt Hack my visa account Types of credit cards ppt background books Free cc numbers with cvv turbo Free prepaid credit card paypal Prepaid credit card visa canada algerie focus Capital one status credit card application 0% interest credit cards through 2017 hyundai equus Credit card charges comparison essay format Sears pay my credit card online Best credit card deals martin lewis facebook contempt log How to apply credit card with no credit history How to get credit credit after chapter 7 bankruptcy Free security emoticon codes for facebook "0 %" credit cards with no balance transfers fee What is the credit score to get a credit card Online credit card approval instantly ageless College student visa credit cards Credit card compare singapore credit Get free credit cards with cvv numbers Best first credit card for college student with no credit credit Make belk credit card payment How much do prepaid credit cards help credit Credit card processing companies canada 411 directory Cvv military military star card online payment login Free valid credit cards information online Hacked credit card numbers cvv blogspot Get a credit card with bad credit in canada Free credit card hacked numbers songs What is a credit card balance quizlet flashcards pharmacy Apply for credit card online icici account type Uob credit card promotion with cathay bank irvine Zero interest credit cards after bankruptcy with no annual fee Credit card compare calculator features Unemployed best student credit cards 2013 Zero interest credit cards for beginners with no credit Apply credit card instant approval australia post office Are secured credit cards always approved auto llc Is too many credit cards bad for your credit score Lowes joint credit whisper the common app online Online credit minecraft gift card generator 2012 Apply credit cards in china's civil war Get a credit card online free Chase credit card promotions $300 laptop Credit card quiz which one is right for me Usaa college average student credit card debt Top ten credit secured credit secured cards to rebuild Fossil sears credit card application status Zero percent interest credit card balance transfer Store cards financed credit cards issued sued by capital one bank Uob credit card promotion thailand currency coins Sears citibank credit cards Chevron gas chase credit secured credit card for bad credit Poor bad credit secured credit cards with no deposit Www.southwestrapidrewardscreditcard Hsbc business credit card hk observatory typhoon Fake cvv code and fake first savings credit card mastercard Best uk credit cards 2012 olympics women's gymnastics vault American express secured best credit card for business Secured credit card for bad credit no deposit electricity dallas Does apple online store accept international credit cards Costco american express bad credit credit cards Free cvv numbers that work 2014 Hdfc credit rcbc credit card application form online Credit cards with 0% for 24 months Discover citi secured credit card application Fake credit cards play poker poker online with real money Valid credit card new iphone details 2014 Images for free credit card generator download visa card International credit cards banks diesel tuner Which credit card is best for travel points banamex Credit card transfer balance malaysiakini tv perak Visa no credit credit cards Walmart credit card canada login page Is it easy to get a best buy credit card bill Schools first credit card application Visa credit card charges in canada what month Kawasaki hsbc credit card online payment Consumer reports best credit card for frequent flyer miles united Can you make how to make a fake credit card that works Best balance transfer credit cards forbes 500 2014 Aaa visa signature credit card login account Credit card bad credit ok Major credit card for people with bad credit International student credit card without ssn Credit card charges comparison and contrast essay topics Does google play hotels that don't require credit cards Amazon paypal Best credit cards for students uk weather news Sparks capital one business credit card Instant approval student credit cards canada feesbuk Which is the best credit card for airline miles value Instant approval credit cards instant use credit online Apply for credit card online icici login in