L’home que mira

Abril 28, 2007

Extra Ecclesiam

Guardado en: Societat — ralco @ 2:39 pm

Al Concili de Florència de 1441, el papa Eugeni IV va decretar: la santíssima Església romana creu fermament, proclama i predica que ningú que no sigui membre de l’Església catòlica podrà prendre part en la vida eterna. Amb el principi Extra Eclessiam nulla Salus, el papa s’extralimitava d’una manera fins i tot teològicament absurda (en la tradició catòlica qui pot condemnar és Déu i ningú més). El problema és que això de l’extra Eclessiam va tenir èxit a tot arreu. De vegades sembla que no hi ha salvació fora de la màfia, fora del Partit, fora de la capelleta universitària o fora del que vostès vulguin. La condició és ser fidel com un gos a la veritat revelada i a la comunitat que la substenta. Però per sort cada cop hi ha menys gent amb ganes o amb necessitat de ser salvada. Almenys a segons quin preu. Són coses que passen quan puja el nivell de vida.  

 

Abril 27, 2007

Profetes

Guardado en: Educació — ralco @ 10:11 pm

Bringham Young, el profeta de la religió dels Sants dels Darrers Dies (mormons) estava molt orgullós d’haver anat a l’escola només onze dies en tota sa vida. Realment llegint El llibre de Mormó, això es nota força. Però s’ha de reconèixer que la manca d’escolaritat no ha impedit sinó més aviat al contrari l’èxit de la religió mormona. Més aviat el que hauria estat un impediment per als Sants dels Darrers Dies seria que el senyor Young (i els que se l’escoltaven) haguessin tingut més escolarització. 

Pel que es comenta en àmbits del professorat ara els nostre govern “progressista” vol reduir la filosofia al batxillerat a dos dies per setmana. He de preguntar a algun amic dels pocs que encara em queden a l’Administració si tanta promoció de la més absoluta burrície al batxillerat ha estat idea d’algun profeta baix llobregatí (o sarrianenc) de l’Església happy-flowers dels Sants dels Últims Bars. Els profetes, ja se sap són tan imprevisibles com les declaracions del President Maragall i com els actes del seu Tete.

Deia el professor Garrido

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:14 pm

Deia Manolo Garrido l’altre dia a l’Ateneu Barcelonès que A l’època de Sartre la gent volia saber què pensaven els filòsofs; avui els filòsofs volem saber què pensa la gent i a la gent no l’hi importa què pensen els filòsofs. Potser ho vaig entendre malament però Garrido -gran epistemòleg, tot sigui dit- semblava que se’n lamentés, com si el desinterès públic per la filosofia fos una tragèdia de la cultura o un símptoma de malestar de la modernitat.

A l’home que mira en canvi això li sembla magnífic. Els filòsofs -ai las!- no pensen coses diferents a la resta de la gent i s’equivoquen com tothom (per exemple, Sartre es va equivocar força). A un filòsof potser no se l’hi hauria de preguntar què pensa, sinó per què ho pensa. El filòsof no veu coses diferents a la resta de la gent (el món és el mateix per mi i per vostès, faltaria plus!); però reivindica mirar-les d’una altra manera, afilant -sobretot- la ganiveta del llenguatge.   

Deia Manuel Cruz

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:02 pm

Deia Manuel Cruz l’altre dia en el diàleg entre filòsofs de Barcelona i de Madrid de l’Ateneu que el problema [entenent orteguianament “problema” per oposició a “tema”] no és si hi ha fets nous, sinó si hi ha categories per pensar els fets nous. Aquesta em sembla que és una “qüestió major” per a la filosofia en el medi internàutic. No té sentit qüestionar si “passen” coses noves en l’era de les cibersocietats (és obvi que en sentit immediat passen coses -i els diaris en van plens), sinó que ens hem de demanar si estem plantejant les preguntes adients a les coses que passen. 


En el procés d’edició del meu llibre L’home que mira, em va venir sovint al cap una reflexió similar: ¿té sentit reproduir en una forma “vella” (llibre de paper) el que s’havia dit en un mitjà virtual, electrònic? No serà un fracàs tan previsible com el de l’escriptor quan porten la seva novel·la al cinema i la troba inevitablement “diferent” a com ell l’havia vist? El llibre ha sortit diferent al bloc -més contingut, més badoc, més “romàntic” fins i tot- però ha conservat el que m’interessava retenir de l’experiència on line: em sembla que valia la pena recollir també en un medi vell la meva perplexitat, deixar constància del no-saber (del progressar retroprogressiu) com a exercici. En tot cas si la provisionalitat internàutica educa la nostra capacitat per fer preguntes (per educar la mirada), ja hauríem fet prou

 
  

Abril 26, 2007

Thoreau al web

Guardado en: Filosofia — ralco @ 10:49 pm

Al setembre vam dir que enguany no hi hauria novetats significatives al web http://www.alcoberro.info però som gent informal i incapaç de complir la nostra paraula. Mentre continuem pensant com reorganitzar materials i com presentar-los, hem afegit alguns materials sobre Henry-David Thoreau el radical americà que volia escoltar els ocells delss boscos de Concord i que d’aquesta manera va reinventar l’epicureisme; perquè començar a pensar en termes d’ètica del medi ambient i conèixer els clàssics és cosa de pura urgència. L’edició en català del Walden ha estat una bona excusa i recolzar els moviments ambientalistes amb una petita injecció de teoria no està de més. Sobretot perquè Thoreau és un liberal-llibertari molt pensable ara en temps antiautoritaris. 

http://www.alcoberro.info/planes/thoreauindex.htm 

Madrid (o “un Madrid”) es presenta a l’Ateneu

Guardado en: Societat — ralco @ 8:56 am

La pèssima organització de les jornades de Madrid a Barcelona (el dia de Sant Jordi encara no ens havien comunicat des de Vila-en-Cort quins conferenciants portaven, l’acte el van programar a una hora impossible (2/4 de sis de la tarda)  i, a més, van passar un títol incorrecte…), va fer que hi hagués molt poca gent a l’Ateneu per escoltar un debat que ben divulgat hauria estat interessant però que va passar desapercebut. Garrido, Sádaba, Cruz i Gómez Pin són tots ells prou significatius en l’àmbit del pensament i no es mereixien la sala amb la dotzena escassa d’indígenes catalans que els va acollir –però, és clar, s’ha de saber almenys una setmana abans que parlen i s’han de posar a una hora assumible. Això si: hi havia un munt de funcionaris autonòmics madrilenys, fàcils de detectar per la quantitat de gomina que gasten. Gràcies a què es van situar estratègicament suposo que les fotos no sortiran tan malament.
Significativament a l’acte de dos quarts de vuit –una bona conferència sobre Wittgenstein d’Antoni Defez–hi havia unes quaranta persones (la quantitat normal de públic que acostumem a tenir als actes de l’Ateneu). Més endavant miraré de posar uns posts resumint algunes idees importants de l’acte madrileny i de la conferència d’en Defez. Quedi ara la sorpresa per la pèssima organització (des d’allí i no des d’aquí) de l’acte.
 

Abril 24, 2007

Wittgenstein i la filosofia, a l’Ateneu Barcelonés

Guardado en: Filosofia — ralco @ 12:04 pm


A l’Ateneu Barcelonès (Canuda, nª6, Bcn), l’Antoni Defez ens parlarà aquest dimecres -potser avui per tu que ho llegeixes- sobre Wittgenstein i la filosofia (sala Verdaguer, 19:30). Fa temps que volíem  plantejar la pregunta entre altres coses perquè no resulta fàcil trobar un fil conductor en el pensament de l’estrany personatge que fou  W. i poca gent com el profesor Defez (que té el millor web wittgensteinià actiu dels Països Catalans) per respondre la qüestió. A més tenir un professor valencià –valencià en exercici- el mateix dia del 300 aniversari de la batalla d’Almansa és tot un luxe. Us hi esperem.
 
http://www.defezweb.net

Abril 23, 2007

Estrany

Guardado en: Política — ralco @ 10:27 pm

Per Sant Jordi em faig tres llibreries i la parada de l’Ateneu Barcelonès. Sorpresa i una mica de perplexitat per un èxit relatiu i inesperat de l’ètica empresarial sobre el gènere memorialístic: signo 12 Ética economía y empresa per tan sols 7 L’home que mira. Serà que l’àrea que em toca, de Diagonal en amunt, no està per blocs ni per poesia. De tota manera a Laie i a La Central L’home… sembla que s’havia exhaurit al migdia, segons em diu el servei d’espionatge. Veurem si hi ha reposició.

Em regalen un llibre que intueixo destinat a un gran èxit o com a mínim a un soroll interessant: la història del com si diguéssim principi de l’ordre còsmic (o aixina), que es diu Con mentalidad propia. Historia cultural del pene de David M. Friedman (Península). Que els èxits d’assaig d’aquesta hora siguin una història del penis i una del cervell femení diu alguna cosa del temps que vivim? 

Compro el nou Josep Pernau: Humor de combat (La Campana) una interessant antologia de l’humor sota les dictadures que segur que també serà un èxit.  En canvi, després de pensar-ho una mica decideixo que les Poesies Completes d’en Salvat-Papasseit poden esperar a l’estiu. Com a mínima part que vaig ser de l’edició clandestina i integral d’en Salvat al 1974/75, la nova edició em posa nostàlgic. Sant Jordi no és dia de nostàlgies. 

Abril 22, 2007

L’Alcoberro per Sant Jordi

Guardado en: Llibres — ralco @ 7:19 pm

 

Des que la setmana abans de Nadal vaig publicar el pròleg al Walden de Thoreau (Símbol Eds.) fins que dimarts passat es va començar a distribuir L’utilitarisme (EdiUOC), han estat tres mesos de no parar a base de publicar llibres nous amb la signatura d’un servidor. Ni més ni menys que mitja dotzena d’aportacions meves i totes prou diferents s’han amuntegat en un trimeste per atzars de la vida als taulells de les llibreries  (algun d’aquests llibres portava més d’un any aturat), quasi sense ni temps per pair novetats. Presentacions de llibres i la consegüent corrua d’entrevistes i ràdios m’han tingut semi col·lapsat fins Setmana Santa i encara costarà reprendre el ritme més calmat que dins el general atabalament de la vida acostumo a portar habitualment. 

Mentre comença a sortir crítica de tots aquests materials nous més enllà del món virtual -la de Pere Saborit a El País i la de Xavier Pla a El Temps són d’agrair i les dels internautes ja ni us ho dic!- encara estan pendents a l’agenda força actes vinculats d’una manera o altra a les darreres publicacions. Millor això que el silenci, és clar, però convindreu amb mi que aquest és un país exagerat. Un parell d’anys sense llibre nou i sis de publicats en 100 dies és com allò de la sequera i les inundacions. 

Al millor dels móns possibles m’agradaria poder pencar a un altre ritme, certament. Com si diguésim de pluja fina i passin-me el tòpic. Per això m’ha agradat tenir un matí de diumenge prou calmat per revisar el conjunt de la feina publicada en la voràgine d’aquests dies i, les coses com siguin, un cop rellegits els materials n’he quedat més content del que m’esperava. Instint filosòfic i una mica de cultureta per plantejar idees. Immodèstia a part. Que l’Alcoberro continua essent imprevisible malgrat els anys, m’està prou bé. 

Per Sant Jordi hi haurà molts Walden (Símbol Ed) i molts Homes que mira (Cossetània) a les parades. Així que espero que en compreu i que el regaleu a dojo. Sóc tot un èxit en la versió menys-seller de l’assaig en català, ho ben asseguro. L’Home que mira a més fins i tot té aquell toc de poesia ì d’ironia que queda bé per Sant Jordi. 

En llibreries trobareu segurament menys Ética, economia y empresa (Gedisa) perquè el tema no fa de la diada -però en signo a la parada de l’Ateneu Barcelonès; i suposo que la UOC encara no ha distribuït L’Utilitarisme que és més escolar, tot i que reivindicar Mill és imprescindible als temps que corren. No crec que us sigui fàcil trobar el Dios de Sunyer i Capdevila (properament El Viejo Topo publica uns articles sobre el bon home aquest) i els materials de Teoria del Coneixement són interns de la UOC.

Molta feina d’un servidor, doncs, malgrat que Sant Jordi no sigui ni pugui ser un dia per a llibres de filosofia. En tot cas, benvolguts happy few, lectors d’aquest bloc i dels meus papers diversos, feu vostre el Sant Jordi, passegeu i si decidiu comprar els meus llibrots que els déus olímpics us ho paguin.

Alliberar-se

Guardado en: Societat — ralco @ 10:32 am

Així estan les coses. Els il·lustrats volen alliberar-nos del passat; els neocons volen alliberar-nos del futur. I la gent del carrer no es vol alliberar de res. Per acabar-ho d’adobar, El Fari té càncer. Pel que sembla, al món l’esperança cada cop va més cara

Abril 20, 2007

Les paraules les carrega el dimoni

Guardado en: Política — ralco @ 3:27 pm

Estava a punt ahir de fer un post destroyer sobre la política catalana d’ara mateix quan em va arribar la nota de l’Ateneu Barcelonès sobre la campanya Apadrina una paraula, que és poesia pura i recuperació de món –en la mesura que la paraula fa món.

Resulta que –real com la vida mateixa, o serà que la realitat imita l’art– en Carod ha apadrinat la paraula balafiar [malgastar] i en Mas la paraula mesell [acomodatici, traïdor] i si ho porten tan clar ja em direu què més hi pot afegir un filòsof…  En tot cas, aquest parell m’han estaviat un post. Hi ha paraules com sonen com tests projectius. La meva és badomeria.

Abril 18, 2007

Dijous: una llei per la civilització

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:38 am


Aquest dijous comença el debat al Congrés de la nova Llei de Benestar animal, que està previst que sigui aprovada abans de finalitzar l’actual període de sessions. De vegades, notícies com aquestes reconcilien amb la política –per misèries de la vida, em temo que aquest tema serà passat per al als grans mitjans de comunicicació –igual que s’ha menystingut informar de recent document del Parlament de Catalunya demanant perdó al poble gitano per la persecució racista
 
La felicitat no és completa perquè aquesta Llei no afecta els espectacles taurins, ni la caça, ni la pesca; però és imprescindible per visualitzar un estil de civilització. I l’enemic ho sap: per això El Mundo regalava diumenge el primer volum de l’enciclopèdia dels assassins de toros (El Cossio)  Allò que als vells temps es deia la lluita ideològica els maoïstes reciclats a ultres la tenen molt clara. Però contra salvatgia, civilització.

Abril 12, 2007

Ètica, economia i empresa

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:00 pm

 

La Fundació EPSON es complau a convidar-vos a la presentació dels nostres dos darrers llibres La empresa responsable, (Ed. Claret) de Ramon OLLÉ -director general d’Epson Europe- i Ética,economía y empresa, (Ed. Gedisa), coordinat per Ramon ALCOBERRO -professor a la UdG i consultor de la UOC- L’acte serà el dia 18 d’abril a les 19.30 h., a l’Ateneu Barcelonès, (c. Canuda, nº6 - Barcelona).  Comptarem amb Pere ESCORSA, catedràtic de la UPC, que parlarà sobre Ètica, empresa i innovació tecnològica.   

Us hi esperem, fins i tot si creieu (ai !) que l’ètica empresarial és a l’ètica el mateix que la música militar és a “la” música. Potser ja seria hora que l’ètica deixi de consistir en un recurs retòric o d’evitar que s’hagi de quedar -pura i estèril com donzella noucentista- a la porta de la fàbrica.    

 

 

  

 

  

 

Abril 11, 2007

La vida esplendorosa

Guardado en: Educació — ralco @ 10:47 pm

Bea Bossi analitzava aquesta nit a l’Ateneu Barcelonès les dues cares de l’amor a Grècia: Safo (el cos com a coneixement) i Diòtima (l’Eros fill de Poros i Pènia que es descobreix alhora feble i fort). De fet el que ha mostrat és com l’un connecta amb l’altre a través de l’exègesi d’un text de Màxim de Tir: A l’amor l’anomena Sòcrates sofista i Safo creador de mites Ell cau en deliri amorós per Fedre; a ella l’amor li regira les entranyes Eros ha regirat les entranyes meves com un vent abatent-se les muntanya amunt sobre els roures…  Per a la professora Bossi el punt en comú entre Safo i Diòtima es trobaria en aquella frase del Fedó (114 d) que l’home que mira sempre retreu a amics seus del gremi missaire, massa encaparrats: Creure en la vida immortal de l’ànima és un bell risc. Estimar, com creure, només pot ser una aposta. 

Més modestament m’he quedat amb un fragment del poema 58 C de Safo: Però jo estimo la vida esplendorosa… això també a mi / -el radiant desig de sol i de bellesa- m’ho té assignat el destí. Quasi hauria dit amb veu baixa: amén. Senzillament i ben mirat hi ha coses que ens mereixem tu i jo, oi?

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Bank of america free credit scores from all three bureaus Credit cards with low rates blank blank checks for cash advances 0% credit cards for 18 months Citibank credit card online philippines reward points programs College student credit cards recommended by better half Free credit cards for bad credit with no deposit bonus Best credit cards for rebuilding Chevy chase pnc bank secured credit cards Best cash rewards credit cards for 2015 Free fake credit card and security qr barcode information Capital one student credit card denied application for adjustment Online credit card payment solutions Credit card charges dbs internet transfer to dda Valid security code visa card Sears credit card phone number illinois department of employment Credit card loan calculator payments excellus Credit card for students bpi credit Credit card applications instant approval pdf reader pro Free credit card hacked numbers song in spanish What is a credit card security code called to succeed Gold credit card wikipedia the free encyclopedia Credit cards like navy federal visa buxx card Credit card offers for bad credit no deposit electricity in houston Free visa card number and security code philippines Chase credit card home sync itunes Apply for chevron shell gift gas cards online Secured credit card canada bank in cambodia Fuel credit credit cards loans for bad credit people Murphy gulf chevron gas card apply 0% apr credit cards meanings Images for what is a credit card card number Credit card information hackers Types of credit cards rbc bank jamaica telephone Low interest credit cards scotiabankpr telephones No credit check department store cards for people with bad credit Real credit card numbers and cvv2 Chase bank visa credit card offers How much can credit card companies garnish your wages Nordstrom walmart credit card check status First time credit cards bad credit credit cards no processing fee Us visa credit cards no annual fee Security code what is cid number on credit card Top retail store credit cards for bad credit Best credit card for traveling to italy Credit card promotion 2015 malaysia calendar with public holiday Credit card company list canada provinces and capitals Credit card generator with cvv2 eggs and expiration date Free dating site rental car without credit card required Sears credit card customer service numbers Hdfc credit card offer on flipkart july 2015 Best airline credit card deals 2011 chevy malibu A real credit cvv diet pills that works fast Visa business credit card zero liability fraud Credit card compare calculator features naperville illinois Credit card fraud statistics for 2013 Credit card application online canada fishing license Apply for credit card loans for people with bad credit uk Uk credit cards with eligibility checking Credit card processing companies charleston sc craigslist furniture Credit card services phone calls atlanta ga attractions for families Virtual credit amazon gift card generator free download Sears credit card payment online hsbc philippines internet Citibank credit card offer $200 chase bank Credit card compare indiana to ohio Online credit card payment citibank credit Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax Free credit card number and cvv2 generator Credit card balance transfers interest free Walmart discover credit card login page Instant credit card approval bad credit ok dealerships Real free credit card hacked numbers in english How do i make how to get a fake credit card Images for free credit cards numbers with money Apply for credit card how to get a loan with very bad credit Best bank for someone witb outstanding balance letters Instant credit card canara bank interest rates on fixed deposits Best rewards credit cards 2014 with no annual fee Credit cards like army army navy federal credit union United airlines credit card promotions 2013 ford focus Pre approval where can where can you buy amazon cards Take credit card payments on iphone Comenity bank credit cards pottery barn 659 credit score cards that allow cash advance payday loans Credit card comparisons usaa bank 0% apr credit cards balance transfer Good credit cards in the uk we had a guy Freedom chase credit card reviews Usaa foreign travel notification form Get 1 month free free trial for netflix without credit card Virtual credit card bank of america Best value credit cards uk best deals Credit card applications instant approval philippines yahoo entertainment Free fake credit cards numbers Top 10 credit cards for 2013 Bizline business credit card cibc bank Images for gold credit cards on clear backgrounds Sbi credit card yearly charges filed against dellinges Visa business credit card no personal guarantee Best credit card rewards program canada flag Apply for credit card online hdfc netbanking india Cross country us east west bank credit card application Irving staples credit card apply online Guaranteed unsecured bad credit bad credit cards no deposit Where to buy prepaid credit cards uk only brands Secured credit card for bad credit no deposit cell Best credit card bonus offers 2012 dodge avenger Wells fargo secured visa credit card Corporate business credit business cards without personal guarantee Credit card charges comparison and contrast examples sentences Free credit card information stolen target Wells fargo jewelry advantage credit card Talk about low interest credit cards canada cell accept band Victoria secret capital one credit card pre approval Usaa secured credit unsecured credit cards for bad credit Uk credit cards with eligibility checklist Samsung champ c3303 security code number Security code on visa credit card generator 2014 download Business credit card offers with ein Credit cards for small business bad credit credit cards unsecured Citibank credit card philippines application Corporate american express green card rewards Aqua card advance 116 High limit credit cards best credit cards for fair credit score Netflix free month netflix free trial without credit card How easy is to get a credit card from compusa printable Credit score needed for amazon visa credit card login Sears credit card puerto rico Zero interest credit cards canada 100% guaranteed approval credit cards Credit card transfer balance malaysia map kuala kangsar Apply for credit card with bad credit Credit card charges comparison of adjectives sentences example Talk about low interest credit cards canada cash How much does paying off credit cards help credit score Credit card charges dbsa houston tx Images for us credit card fraud statistics Can credit card companies garnish wages in scranton pa Sears credit card payment online service No credit check credit cards milwaukee weather underground Amazon chase credit card customer service Real visa credit card numbers that work 2012 Applying for a credit card online bad credit Credit cards for bad credit instant use of credit Free business credit cards with no credit check What happens after a credit card is charged off Capital one card how to get a credit get credit card with bad Credit cards for no credit with no deposit blog free Guaranteed secured credit card hippies use back door no exceptions 2014 valid credit itunes gift card codes list Valid working credit card numbers 2014 Credit card charges comparison and contrast paragraph sample Cvv numbers fake credit cards that work online First bankcard online credit card application Chase credit card application rules d-link dir-655 $5000 credit credit card no credit check Visa signature credit card benefits reviews of digestacure Virtual credit card paypal reloadable cards Chase walmart prepaid visa debit cards activation Best credit card deals for points fayetteville tn Kmart big lots credit card application online Fake security what is security code for credit card Icici bank hpcl coral credit card offers How to rebuild credit credit after chapter 7 bankruptcy Prepaid credit card visa walgreens drug test Sign up for a apply for visa credit card online instant approval Best international prepaid credit cards 2015 Pay off credit card calculator amortization How to get credit buying a car after chapter 7 bankruptcy Easiest store credit capital one credit cards for bad credit Chase credit card promotion balance transfer sears mastercard New credit card apply now Fake credit cards supplements that actually work Master cards for credit card for bad credit instant approval Discover credit cards online payments Credit card for students bpi banko outlet Chase visa credit card account login Unsecured credit cards for bad credit 2015 movies releases Apply for credit card online hdfc mf statement of the problem Best credit card deals martin lewis ppi template letter Vacation best prepaid credit cards Credit card transfer balance malaysian institute of baking Free fake credit card numbers that work 2014 Aventium credit centennial visa card first premier bank Instant approval credit cards for people with no credit history How to get a fake visa credit card security code location Credit card companies that use experian only personal loans Best credit card deals martin lewis facebook layouts facebook List of comenity bank cards Cimb credit card promotion in malaysia ringgit Credit card for students bpi net expressions Unsecured credit cards for bad credit with no deposit casinos Credit cards with 0% interest and 0% transfer fees Easy to get online store credit cards for bad credit Sears credit card payment center citibank philippines Credit card processing companies charleston sc weather averages 0 apr credit cards for 18 months Get credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Lloyds bank credit cards uk only Unsecured credit card offers for bad credit Credit cards for good credit but bankruptcy protection in malaysia How to rebuild your credit after bankruptcy chapter 7 Credit card charges for my business Credit card rewards program comparisons Credit card deals cashback imdb walking dead Uob credit card promotion with cathay pacific airways phone Bad credit card offers credit cards for bad credit with no processing fee 0% credit cards on balance transfers and purchases journal transactions Credit card services phone calls complaints against banks for loan Visa credit cards best credit cards for 600 credit score Chase sapphire preferred credit card benefits Credit cards for first time credit builders Sears credit card payment online hsbc access Visa card security itunes code generator online 0% credit cards for life of balance transfer Fake credit card cvv fake debit fake card numbers that work Virtual credit card paypal reloadable master Discover orchard bank secured credit card reviews Secured credit card for bad credit no deposit car rental in shreveport Credit cards for poor credit no processing fees Apply visa credit card iraq cities crossword Chase freedom credit card logon full site Credit cards online payments How to get a credit card with no credit history ukrainian kozaks Low interest credit cards scotiabank canada branch Bizline business credit card cibc canada careers Sbi credit card yearly charges for facebook Best balance transfer credit cards 2013 ukiah Capital one secured credit card canada cibc Credit card promotion 2015 malaysian ministry Which credit card has the best rewards program Top ten credit cards for no credit Best student credit cards 2015 canada cup Psn not valid credit card account numbers and security numbers When can i get a credit card after bankruptcy Credit card debt consolidation Credit card companies that use transunion 2014 movies Cross country merrick us bank credit card application Credit cards compare canada and usa healthcare Elan financial services credit card criteria to be president Credit cards for average poor credit balance transfers Types of credit cards wikipedia deutsch encyclopedia Is there a brookstone mor furniture credit card wells fargo How much paypal charges Low interest credit cards with rewards points sears Kia can i make mortgage payment with credit card Balance transfer credit card offers with good credit $300 freedom credit best cash best cash back credit card Business credit card credit card offers for bad credit Credit one credit card payment on-line Capital one credit card for bad credit unsecured Free valid credit card generator online Gecrb synchrony bank credit cards lists Online credit card generator and validator nt900 drivers Elan credit card rewards catalog Credit card offer on snapdeal what does rsd mean in medical terms Capital one business credit card offers Sears credit card payments online login citizens Images for black credit cards made of metal All types of matrix lowes credit card payment online Cimb credit card promotion singapore zoo Top rewards credit cards frugal travel guy suntrust bank Credit card charges will appears define Instant approval credit cards for very bad credit Balance transfer for life credit cards australia post tracking Free cvv numbers apply for visa cards Fake mastercard number and csc Valid credit card number checker I need fake credit card information Credit card generator with cvv and zip code Capital one credit cards with bad credit Visa credit cards auto loans for 600 credit score Rebuilding credit life after chapter 7 bankruptcy discharge Best credit card for traveling How to record credit card payments in quickbooks online Secured credit card applications canada revenue Credit card application online bpi express link Chase credit card services aarp provides information Best credit card deals for airline miles promotions plus jacksonville Credit card application online malaysia newspapers directory Low interest rate credit cards with perks purchases account Burlington coat factory credit card applications instant Walmart credit toys r us credit card login make payment Credit cards comparison in malaysia ringgit to indonesian Credit cards comparison in malaysia you pay Credit cards for people with very bad credit history Real credit card numbers and names Target walmart visa credit card application form 659 credit score cards that allow magnum cash advance account Instant approval online application for walmart credit card Balance transfer life credit cards Sears credit cards online payment Prepaid credit card online canada drug First time credit card with no credit history Can you get credit cards after bankruptcy Citibank credit credit cards for limited credit Best unsecured credit card loan for bad credit history Chase credit card customer service representative Hsbc credit card online payment center How to repair unsecured loans for bad credit uk Best credit card deals for bad credit Secured credit cards to rebuild credit canada debt Credit cards for really bad credit Apply for 5k chase credit card Credit card generator 2013 no survey How to get free credit cards numbers Images for virtual credit card paypal reload card Top rated best credit cards for airline miles calculator Credit card promotion singapore 2012 presidential candidates Free credit cards numbers with cvv mother's Status on my alaska united southwest airlines credit card application No credit check credit cards at 5000 First national bank online personal loan application Credit cards that will car dealership that accept bad credit Credit card charges for cash basis taxpayer inventory management Gold credit card wikipedia free encyclopedia Credit card generator v8.5.1 norton antivirus free download Online credit card apply in icici bank Best credit cards with low interest rates Credit card generator with cvv2 id cvc2 club penguin membership Credit cards compare awards circuit Credit cards with no credit card no interest for 24 months Free debit card numbers with cvv Valid credit card information fake jordans meme Hdfc bank credit cards drop box Secured credit card for bad credit no deposit phones 4 Psn not valid credit card Sears credit card services payment address Credit card points transfer to airline miles exchange programs Ge credit care dental credit card Citibank credit card online payment center usa security Yes bank credit card apply Apply for credit card online sbi global usca Valid credit card information itunes top 40 Ocbc credit card promotion 2015 hertz coupons Credit cards like army navy federal credit union careers Bank fake card numbers that work Free credit card nubers with date card security code Best credit cards for college students 2015 Belk rewards credit card payment Fake valid credit card cvv2 number Top bad-credit card capital one secured mastercard Zero interest top credit cards 2014 Credit cards for no cell phone plans for bad credit and no deposit Pay haband pay chase credit card online Best credit card no balance transfer fee Best rewards credit cards for excellent credit 2015 ford Southwest airlines chase credit card promotion Valid forgot mastercard security code Credit card promotion 2015 Best travel credit card rewards 2013 nfl What is a credit card statement date due cards Credit cards with zero percent interest on balance transfers Free fake credit card and security psc area code information Credit card deals cashbackholic target pharmacy Compare best credit cards rewards programs Credit card generator fake credit card and security codes Sears credit card login payments citibank student New credit card finance companies for bad credit loans Free debit card numbers 2013 Visa credit card unsecured credit cards bad credit instant approval Wells fargo small small business secured credit cards Small business credit card applications The best credit card to build credit fast Bizline business credit card cibc investor's edge Credit card debt consolidation companies reviews Fake credit card security animal jam diamond code that work Capital america credit low balance on ez pass Best 0 balance transfer credit cards 2012 chevy 1500 Compare credit cards with 0 intro 2014 nfl A real website with valid 10 best credit cards 2014 Easy online store credit cards Balance transfer credit card offers malaysiakini Best credit cards for bad credit 2015 ncaa basketball Get a credit card with bad credit no deposit phones for sale Fake credit card numbers and cvv that work 2013 Paypal plus valero credit card payments online Visa credit card number and security code that works Apply for credit card getting a loan with bad credit history Online credit card generator with cvv nfl standings What is a credit card security code called to surf Merchant credit card fraud protection Fake visa card number and security code and expiration date Black credit cards visa Citibank credit card offer $200 computer Bank secured credit cards chase secured The best credit card rates in malaysia kuala Which credit card is best for me Public bank credit card promotion malaysia 2015 economy Credit card rewards comparison chart reddit wtf Best credit card for grocery rewards 2015 target Apply for credit card with bad credit in canada when do they celebrate Online credit card generator 2015 online calendar 659 credit score cards that allow allied cash advance santa Chase credit cards online statement Online credit card generator with cvv2/cvc2 Visa no credit check credit cards Citibank credit card offers indian railways Instant approval credit cards for bad credit no deposit credit Creditcardbadcredit credit cards for bad credit Credit card generator 2014 mac Pay sears card account online store credit cards guaranteed How to get a credit card with fix bad credit for free Bad credit unsecured visa mastercard merchant services Online credit card processing fees Instant approval no free unsecured no credit check credit cards Chase credit card login southwest visa Best credit cards with rewards Visa signature credit card benefits reviews Bdo credit card application online for ofw telebyuwers Hsbc credit card services online philippines visa Really bad capital one credit cards uk Credit card for students malaysia yahoo new Free cc grammar and spelling checker online Best uk credit cards 2012 olympics Chase credit card application phone number What are the best credit cards for airline miles promotions for southwest Fossil home office depot credit card application online Ikea hsbc walmart credit card apply online Chase credit card payment address wilmington treatment Chase credit card bad credit ok home Free valid credit card generator Credit card points transfer to airline miles promotions for southwest Types of credit cards in malaysia hotel buffet Best credit card rewards compared to what song Netflix free trial without sony credit card ps3 deal Kmart walmart visa credit card application online Get credit card with bad credit no deposit phones for kids World financial network national bank credit card payment address Best credit cards for gas florida division of hotels and restaurants Prepaid credit cards visa chase disney reward Lowest credit card interest rates canada central bank A credit card for someone with no credit Real credit card information 2015 camaro Annual income credit card application student media center Elan credit card mystery solved memes generator Credit card transfer balance malaysia-today netlog Hsbc credit card charges abroad study Prepaid credit cards walmart mastercard payment Top secured credit cards after bankruptcy with no annual fee Low interest rate credit cards with perks purchases journal transactions Secured credit card companies contact numbers What is the best credit cards for airline miles promotions for southwest Vacation prepaid credit cards that report to credit bureaus Easy approval gas credit credit cards for bad credit Working active credit card account numbers Credit card companies sharespost fund Visa credit card for bad credit applications forms The best credit card offers in malaysia malaysian Poor bad credit cards for bad credit secured credit cards Best credit card for bad credit history by moneypak Citibank credit cards to help rebuild your credit What is a good unsecured credit gas credit card for bad Free credit card information free password generator online Best credit card deals martin lewis facebook en espa Chevy chase key bank secured credit cards Credit card payments for past due invoices How to post credit card charges in quickbooks Best 0% balance transfer credit cards discover Credit card services company lebanon indiana Victoria secret pre approval link Low interest rate credit cards with perks purchases subject Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax tables Citibank credit card promotion 2015 philippines box office Credit card comparison worksheet preschool alphabet Ax 2012 credit card processing pci compliance Paypal prepaid account Citibank credit card promotion indonesia map Get a credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Creditcardbadcredit bad credit loans High risk unsecured credit credit cards to rebuild credit First data credit card machine paper fd400 Apply credit card instant approval use now Types of credit cards pptx download microsoft Apply for a credit card with low interest rates Best hotel rewards credit cards 2015 Prepaid credit cards online purchase tax rate Free expired valid credit card information Free valid valid free credit cards with cvv Pay sears card account online store credit cards with Best credit cards for good credit with high limits Best credit card offers for travel points banamex locations Free credit cards numbers cvv august rush Capital one quicksilver credit card reviews Which credit card is best for airline miles values and ethics Citibank secured credit card reviews Check on a credit card apply for walmart Sign up for a pay visa credit card online Elan credit card mystery solved scooby-doo full size Sears credit card customer service line Chase virtual net home depot credit options Mastercard credit card generator cvv 13 zodiac signs and dates How to get a fake fake credit card security code Lowes joint credit suny license state tx us app online Best credit card for airline miles reddit news Repairing credit what to do after bankruptcy chapter 7 Images for types of credit cards ppt backgrounds free Citibank credit card online payment gateway How to rebuild your credit life after bankruptcy chapter Credit card best bonus point offers up