L’home que mira

Mayo 30, 2007

Tornem-hi a dir parides

Guardado en: Política — ralco @ 10:59 pm

Thinking today about the unheroic, ordinary heroes, potser millor no parlar encara de política espessa i esperar que la coherència triomfi sobre el desànim i la lucidesa sobre el pessimisme estèril. Coses de l’endemà de les eleccions, quan de res no se n’ha de fer un gra massa ni tampoc no es pot relativitzar tot. Com a hipòtesi diria  primer que els problemes del republicanisme tampoc no em semblen tan greus, vist que al final s’ha crescrut en presència al territori i que els regidors perduts no ho són en forma de debacle. I segon que l’origen del problema està sobretot en una manca de concrecció ideològica del projecte. S’ha volgut creixer arreu i d’una manera poc matisada. El futur és encara de lluita ideològica i no passa tant per la gestió com per establir uns principis conceptualment clars, lluny de la pura pallassada del profeta Carretero i de l’oportunisme dels Ciutadans pel Càrrec conversos al republicanisme. Ara, però, per acabar-ho d’adobar, surt l’Oriol Amorós i explica que a ERC s’ha de reflexionar una mica. Què deu voler dir “reflexionar una mica”? S’ha de reflexionar, senzillament.

Mai, ningú, enlloc, no ha pogut reflexionar “una mica”. O es reflexiona políticament i (en aquest cas) es fa política republicana, o no es reflexiona i es posa l’Asha Miró (el somriure del Si a l’Estatut) i una Ciutadana pel Càrrec de número dos en una llista electoral republica per Barcelona. Resulta metafísicament impossible ser una mica verge, o una mica puta o estar una mica embarassada. Tampoc ningú no reflexiona una mica. Em consta que a l’Oriol Amorós el seu profe de filo al batxillerat li ho va explicar, això. Però la capacitat d’oblit del personal és sorprenent. No passa res per perdre unes eleccions; però passen coses rares si es perd el nord.

L’abstenció

Guardado en: Política — ralco @ 11:27 am

El salari mínim a Espanya és de 575 euros mensuals i un diputat o un polític amb càrrec en qualsevol gran ciutat cobra al voltant de 6000 euros. A més a Espanya et pots quedar a l’atur legalment amb un preavís de només dues setmanes ( a Europa cal avisar amb dos mesos de promig ). No sé a algú se l’hi ha acudit vincular aquestes dates amb l’abstenció electoral, però convindria fer-ho. Per tal que algú que pretén cobrar sis mil euros pugui trobar arguments que mobilitzin algú que no arriba ni als sis-cents, cal ser un geni de la sofística. Ni Calícatres sapientíssim amb tota la seva llàvia no se n’hagués sortit.

Mayo 24, 2007

Consell montaigneà

Guardado en: Societat — ralco @ 11:22 pm

Sobre les cases de putes, Montaigne deia que el vici no era entrar-hi sinó sortir-ne. Com que fins dilluns o dimarts la feina m’impedirà tornar a matxucar aquest bloc (si no passa alguna cosa molt rara abans), vull aprofitar aquesta anotació per desitjar als meus amics que es dediquen a la política municipal que practiquin la via montaigniana. El vici no és guanyar les eleccions, sinó perdre-les.  

 

A la manera de…

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:01 pm

Quan l’Albert R. m’ha presentat com a filòsof eclèctic, m’he sentit obligat a respondre de memòria i a la manera clàssica: je ne sache meilleure école à former la vie que de lui proposer incessamment la diversité de tant d’autres vies. Confesso que m’he quedat amb l’audiència. Però no sé si per culpa de Montaigne, per la sensatesa de la frase o per la meva pronúncia cada vegada més desastrosa. Són les coses que té això de viure de llibres. 

Mayo 23, 2007

Cerdà

Guardado en: Societat — ralco @ 5:56 pm

Quan escric un post a la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, per culpa de la situació dels ordinadors de la docta casa sempre veig davant per davant els mostatxos blancs del senyor Cerdà –l’urbanista de l’Example- que em mira sorneguer.  Posa tota la cara de dir no te’n sortiràs pas, fotis el que fotis, no te’n sortiràs pas! I li veig un somriure d’escepticisme que em sembla s’ha reforçat des de la netega del quadre. Cerdà al seu temps fou considerat ni més ni menys que “enemic de Barcelona” perquè no volia deixar construir amb la densitat que pretenien els propietaris. D’aquí a deu minuts a l’Ateneu comença un debat entre tots els candidats a alcalde i jo no puc deixar de preguntar-me: si fos avui a qui votaria Cerdà?

Mayo 22, 2007

Amb els Mossos

Guardado en: Política — ralco @ 5:14 pm

Fa gairebé 40 anys el gran Pier Paolo Pasolini va escandalitzar els progres del seu temps recordant una cosa òbvia: eren infinitament més proletaris els polis mal pagats que dissolien les manis de pseudoesquerranosos al dopo 68 que no pas els nens de papà universitaris disfressats de comunistes i que jugaven a revolucionaris amb la mamma al costadet i l’advocat “de pago” disposat a justificar-los qualsevol bestiesa. Doncs jo estic a favor de Pasolini. Entre un treballador que es juga la vida defensant els ciutadans al cos dels Mossos d’Esquadra i un pijo universatari radicalitzadet i fill de papi que fot d’okupa, no hi ha color! Un poli es pot equivocar, un okupa viu en l’error conceptual. Perquè si algú es creu que els pisos es regalen i que les birres han de ser gratis pel poble, pateix un error conceptual, això és obvi.

Paradoxalment en la societat democràtica el poli és feble (el que sempre s’ha d’autojustificar, el que sempre ha de demanar perdó per existir és feble, aquí i arreu) i en canvi qualsevol lladregot de carteres al metro és el fort  (si no et poden enxironar mai encara que robis àvies indefenses vol dir que ets fort i molt xulo, òbviament!). Això, es miri com es miri, constitueix un problema mal resolt de la democràcia, sobretot si un sistema garantista es degrada i dóna sensació d’impunitat als qui estan en el bàndol de l’error -i que per això mateix mereixen una temporadeta a la presó per recapacitar.

Tan malament està el judici moral -vulgarment anomenat senderi o “sensori comú” pels escolàstics- per tal que la policia catalana  mal anomenada “autonòmica” per alguna gent que simplement la voldrien inexistent) hagi de ser sospitosa sistemàticament de qualsevol excés? Qui s’ha begut l’enteniment? Serà que a mi em va torturar durant cinc dies (amb cinc nits) la policia espanyola l’any 1975 però ho tinc clar: policia la justa i necessària – ni més ni menys. I puix que parla català, Déu li doni glòria.

Mayo 21, 2007

Praxíteles

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:56 pm

El Praxitèle d’Alain Pasquier i Jean-Luc Martinez (Musée du Louvre, Ed. Samogy), és d’aquella mena de llibres tan cultes i tan gruixuts que et deixen sense esma per uns quants mesos. Els comissaris de l’exposició han fet una feina exhaustiva i exposen una erudició i una documentació impressionant però en el fons profundament decebedora. Saber que no ens queda res de cert de la seva obra potser produeix un sentiment de justícia científica però també ens deixa un buit -no tan sols estètic.


M’hauria agradat una mica de fantasia platònica al catàleg, perquè sempre m’havien fet creure (els hel·lenistes ja se sap són fantasiosos) que Praxíteles és la filosofia de Plató posada en escultura. Plató -uns deu anys més gran que Praxíteles- i l’escultor -sembla que membre d’una família poderosa d’Atenes- es devien conèixer i s’ha dit que hi ha una contradicció entre la crítica platònica a la pintura i el respecte que tenia per l’escultura -al cap i a la fi art “idealitzat” gràcies a la matemàtica dels cànons de Políclet. A més, el pare de Sòcrates era escultor i suposo que això també és un mèrit.


Quan Plató diu al Càrmides que la bellesa és més gran quan el cos és nu: havia vist l’Afrodita de Cnido?  Què hi ha de la història de Friné i Praxíteles en el rerafons del Banquet?

Mayo 20, 2007

Gola profunda

Guardado en: Societat — ralco @ 12:57 pm

Ja és mala pata, coi! Escric un post animant a llegir un llibre de teoria històrica i de reflexió política important però sionista (pecat greu!) i al cap de poques hores em truca una de les goles profundes més clàssiques de Barna per rallar (a mi que estic fora del món com un anacoreta), del cas de la banda de gansters jueus que segons pretén s’està explicant en veu baixa a tots els jutjats barcelonins. No sé com dir-li que el tema m’agafa de molt lluny i a més jo també he llegit la plana 27 de El Mundo (Catalunya) aquest dissabte.

Tinc una profunda admiració pels intoxicadors en política. Tots els que he conegut eren persones d’una bondat extrema, disposats a suportar amb estoïcisme situacions molt dures per fer triomfar els que ells consideren la veritat de la vida. Els intoxicadors polítics del país (excepte els qui treballen als diaris i es fan un sobresou a la delegación del gobierno o al revés)  estan en aquest submón informatiu per pura afecció -em consta que no hi guanyen ni cinc!- i es mouen per un curiós sentit del deure cívic i per pures ganes de xafar la guitarra a les forces del mal. Després quan els qui els han fet servir els jubilen (generalment sense agrair-los els serveis), les goles profundes escriuen llibres sobre Berga i resulta que s’han gastat l’herència en una col·lecció de llibres sobre les carlinades o en ajudar una onagé improbable. O pitjor, s’han enamorat d’una alumna del master i no s’entenen ni ells mateixos. No parlo de ningú, naturalment. O potser si.

Mentre passo el cap de setmana veient el mar blau i llegint el totxo de l’exposició Praxiteles del Louvre no sé com dir-li al meu intoxicador que efectivament sembla que aquí hi ha un cas, Colombo; però jo no sóc novel·lista, ni tinc tanta fantasia política. Sembla que hi ha marro en la història dels dos germans Noy, soldats de l’exercit d’Israel que van atracar la joieria Unión Suiza de la Diagonal de Barcelona l’any 2000 i han desaparegut perquè, per error judicial, se’ls va deixar en llibertat al gener passat. La Audiencia de Barcelona -diu El Mundo- se encontró con la desagradable sorpresa de que Eitan Neftalí y Oz Sholomo se habían volatilizado. De la resta tot el que m’explica la gola profunda em sembla insegur, però no impossible. Viure és no saber res segur, naturalment. Però la curiositat si que me l’han oberta.

Mayo 18, 2007

Occidentalisme

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:00 pm

Sorprenent, però cert: hi ha llibres que tothom hauria d’haver llegit i que en realitat no ha llegit ningú. Als darrers tres mesos he esmentat diverses vegades, en seminaris de filosofia política i en reunions de suposats experts en polítiques d’immigració, el llibre Occidentalismo. Breve historia del sentimiento antioccidental d’Avishai Margalit i Ian Buruma (Península, 2005). Però com si res. No l’ha llegit ningú. O al menys no l’ha llegit la gent amb qui he pogut parlar entre els grups que se suposaria que estan a l’aguait d’aquests temes. Nem pas bé. La cultura surt cara però la ignorància dels textos clàssics  que tenen alguna gent (i Occidentalismo és un clàssic) ens sortirà caríssima.


Nem pas bé si volem entendre els problemes culturals de fons del xoc de civilitzacions famós i no tenim ni la més mínima familiariatat amb els arguments de referència sobre el tema. S’ha de llegir Occidentalismo ni que sigui per discrepar-ne. La tesi del ressentiment com a motor de la movilització antioccidental (o dit en vulgar i xaró: el quiero y no puedo musulmà i tercermundista com a eina que explica l’odi al liberalisme i a les societats obertes) segurament s’hauria d’explicar més a poc a poc i de de matisar força més del que fan Buruma i Margalit, però resulta absurd ignorar-la per un prejudici estètic bonista. Que els febles s’alimenten del ressentiment és una tesi prou antiga (és d’origen cínic i està en Spinoza i en La Rochefoucauld) i no ho va descobrir Nietzsche. Que l’ésser humà pot arribar a odiar la bondat i la llibertat i triar la submissió i l’esclavatge potser parla malament de nosaltres mateixos com a humanitat, però no és cap tesi absurda. 

Ja sé que esmentar Margalit al món acadèmic català resulta gairebé anatema (per comunitarista i pel paper una mica ridícul que va fer en la seva estada al Fòrum de Barcelona, lamentant retòricament «la crucifixió d’Israel» que segons sembla -i ja és tenir barra- està fent l’esquerra occidental ). Però un esforç de cultureta no costa tan redéu!     
 

 

Mayo 17, 2007

Tres apuntacions

Guardado en: Política — ralco @ 10:59 pm

1.- Als savis en la cosa de la política no els agraden les eleccions municipals perquè diuen que hi prima el factor personal. Als periodistes, en canvi, els encanten les eleccions municipals precisament perquè hi prima el factor personal. Més aviat sembla que el factor personal prima, però també aprima les ganes de votar, sobretot si no te’n refies gaire  -o si et deprima la companyia del candidat (per exemple: votar Portabella és votar Asha Miró. Quina decadència del bon gust!).


2.- Fa anys que dic que l’abstenció, lluny de ser un símptoma de crisi de la democràcia, és una mostra del seu èxit. Com que el sistema funciona sol un munt de gent considera que no cal ni preocupar-se per votar. És com els rellotges que funcionen amb suc de canell i no cal donar-los corda. Ara imagineu-vos que gent que no saben de què parlen ni per què opinen el que opinen es posessin a votar en massa. Francament el resultat seria horrible És quan les coses van fatal que la gent vota…


3.- Xerrant amb l’A., em diu que no li agrada Barcelona perquè hi ha massa immigrants. Li responc que si per ventura queda un lloc al món on no hi hagi immigrants -on no hi vulguin anar ni els negres, ni els moros, ni…- segurament deu ser un lloc sinistre i francament infecte.

Mayo 16, 2007

Antoni Marí a l’Ateneu

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:03 pm

Aquesta nit a l’Ateneu Barcelonès hem tingut ocasió de conversar llargament amb Antoni Marí sobre la seva obra, prenent com excusa l’edició recent de La vida dels sentits (Angle) / La vida de los sentidos (Tusquets). Som molts els qui tenim la sensació que en aquest llibre hi ha alguns dels temes centrals de l’obra de Marí, ni que sigui en forma fragmentària; de manera que la conversa tenia alguna cosa d’homenatge urgent (cal avisar els desavisats que el llibre és important i dir-ho en un altaveu ciutadà com l’Ateneu), però també servia per recuperar pistes de lectura d’un autor que sovint és molt reservat respecte al seu propi procés creador.


Vist en una perspectiva de quasi 30 anys, el treball d’Antoni Marí revela una coherència impressionant, no buscada a priori -cosa absurda en un context modern i atzarós- però construïda sobre la continuada reflexió al voltant del binomi passió/raó (entusiasme/quietud). Com la música callada de Mompou, l’obra de Marí està feta des de la consciència que ha de resultar possible -com proposa L’home de geni- conciliar la terra i el cel, potser sota la imatge de la moralitat entesa no com a deure sinó com a ofici de fer-se humà. Perquè el geni tal com ens l’ha mostrat Marí no esdevé sobrehumà sinó perquè és profundament humà.


D’entrada Marí ens ha parlat de la seva relació amb les obres de Benjamin, de Herbert Marcuse i de Maria Zambrano, de la significació de la forma i del concepte de pietat que podria servir per acostar l’obra de l’Escola de Frankfurt i la razón sentiente. Curiosament és una influència passada per Foucault - i aquí confesso que jo cada vegada recordo pitjor com va ser d’important Foucault a les primeries de 1980, però és ben cert que tot projecte gestat en aquella època està marcat per una ambició genealògica.


Després -errada potser del presentador de l’acte?- ens hem embrancat en un debat sobre el culturalisme (cert o suposat?) de la seva obra i potser el més interessant ha estat constatar que natura i cultura constitueix una dissociació insostenible, en la mesura que una antropologia solvent acaba sempre constatant que la natura no és sols el marc sinó la condició mateixa de la cultura. Cap geni romàntic (ni il·lustrat) vol anar més enllà de la natura: el que vol -això si- és comprendre-la.


En un tercer moment la conversa ha derivat pel camí de Vincennes al doble designi il·lustrat: hi ha en les Llums una línia diderotiana, fragmentària, profundament escèptica (que finalment no va triomfar per “impura”) i una altra rousseauniana (acusadora, nihilista i “pura” però amb la puresa de la brutalitat). Aquí Marí ha presentat la seva obra com una exègesi del concepte de fraternitat i potser aquesta és una categoria que convindria recuperar a l’hora de plantejar la crisi de les Llums. La Il·lustració hauria deixat pendent la construcció de la fraternitat (o l’hauria convertit en una qüestió jurídica, com quan Rousseau diu se’ls forçarà a ser lliures). Aquesta necessitat de construcció de la fraternitat -una ètica inseparable d’una estètica- ha planat sobre l’acte com un desig final.


Potser algun dia i més aviat que tard ens haurem de retrobar per parlar sobre les formes de l’individualisme i sobre com realitzar un ideal humanístic en l’era de la tècnica. Però el debat no acaba mai.       

Mayo 15, 2007

Tugendhat en píndoles

Guardado en: Filosofia — ralco @ 8:58 pm

Preparant aquests dies l’estada d’Ernst Tugendhat a Girona, he recuperat els meus apunts de la sessió d’Antropologia filosòfica com a filosofia primera que ell va fer a l’Institut d’Estudis Catalans (7 set. 06), en què hi ha algunes de les tesis que suposo que podrem debatre a Girona  (28 de maig- 1 de juny). Us les passo a tall d’elements per plantejar el debat:


1.- L’antropologia filosòfica no és una disciplina filosòfica entre altres, sinó que s’ha d’entendre com a filosofia primera (de fet, això implica recollir la primacia kantiana de la pregunta què és l’home?, sobre totes les altres qüestions).


2.- La fonamentació de l’antropologia no és la pertenença a l’espècie, sinó la comprensió de l’enteniment. És la capacitat de comprendre -i no l’espècie- el que ens fa humans. Per tant, la pregunta bàsica per la filosofia és la pregunta per la comprensió, per l’enteniment humà.


3.- L’antropologia filosòfica és fa en primera persona; l’antropologia empírica es fa en tercera persona. L’antropologia filosòfica comença amb el coneixement del que és nostre; l’antropologia cultural ens interessa com a curiositat, com a “ells”. Quan les cultures alienes contenen afirmacions que no em semblen racionals les puc acceptar en tercera persona; però les rebutjo en primera persona.


4.- El fet que ens trobem compartint una certa tradició no és suficient per reflexionar sobre com hem de viure. Que alguna cosa pertanyi a la nostra tradició no és en absolut un argument justificatiu. La pregunta millor és: si els avantpassats vivien així: ¿per què ho feien? Per tant, l’antropologia no ha de ser vista només contrastant amb la metafísica, sinó en contrast amb les tradicions.


5.- Cal rebutjar la idea en general d’un imperatiu categòric perquè una “necessitat absoluta” no existeix i perquè no hi ha absolut si no hi ha déus.


Tugendhat, il·lustrat i eurocèntric, bé mereix un debat. Quasi segur que les jornades gironines seran un luxe.
 


 


 

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office