L’home que mira

Mayo 30, 2007

Tornem-hi a dir parides

Guardado en: Política — ralco @ 10:59 pm

Thinking today about the unheroic, ordinary heroes, potser millor no parlar encara de política espessa i esperar que la coherència triomfi sobre el desànim i la lucidesa sobre el pessimisme estèril. Coses de l’endemà de les eleccions, quan de res no se n’ha de fer un gra massa ni tampoc no es pot relativitzar tot. Com a hipòtesi diria  primer que els problemes del republicanisme tampoc no em semblen tan greus, vist que al final s’ha crescrut en presència al territori i que els regidors perduts no ho són en forma de debacle. I segon que l’origen del problema està sobretot en una manca de concrecció ideològica del projecte. S’ha volgut creixer arreu i d’una manera poc matisada. El futur és encara de lluita ideològica i no passa tant per la gestió com per establir uns principis conceptualment clars, lluny de la pura pallassada del profeta Carretero i de l’oportunisme dels Ciutadans pel Càrrec conversos al republicanisme. Ara, però, per acabar-ho d’adobar, surt l’Oriol Amorós i explica que a ERC s’ha de reflexionar una mica. Què deu voler dir “reflexionar una mica”? S’ha de reflexionar, senzillament.

Mai, ningú, enlloc, no ha pogut reflexionar “una mica”. O es reflexiona políticament i (en aquest cas) es fa política republicana, o no es reflexiona i es posa l’Asha Miró (el somriure del Si a l’Estatut) i una Ciutadana pel Càrrec de número dos en una llista electoral republica per Barcelona. Resulta metafísicament impossible ser una mica verge, o una mica puta o estar una mica embarassada. Tampoc ningú no reflexiona una mica. Em consta que a l’Oriol Amorós el seu profe de filo al batxillerat li ho va explicar, això. Però la capacitat d’oblit del personal és sorprenent. No passa res per perdre unes eleccions; però passen coses rares si es perd el nord.

L’abstenció

Guardado en: Política — ralco @ 11:27 am

El salari mínim a Espanya és de 575 euros mensuals i un diputat o un polític amb càrrec en qualsevol gran ciutat cobra al voltant de 6000 euros. A més a Espanya et pots quedar a l’atur legalment amb un preavís de només dues setmanes ( a Europa cal avisar amb dos mesos de promig ). No sé a algú se l’hi ha acudit vincular aquestes dates amb l’abstenció electoral, però convindria fer-ho. Per tal que algú que pretén cobrar sis mil euros pugui trobar arguments que mobilitzin algú que no arriba ni als sis-cents, cal ser un geni de la sofística. Ni Calícatres sapientíssim amb tota la seva llàvia no se n’hagués sortit.

Mayo 24, 2007

Consell montaigneà

Guardado en: Societat — ralco @ 11:22 pm

Sobre les cases de putes, Montaigne deia que el vici no era entrar-hi sinó sortir-ne. Com que fins dilluns o dimarts la feina m’impedirà tornar a matxucar aquest bloc (si no passa alguna cosa molt rara abans), vull aprofitar aquesta anotació per desitjar als meus amics que es dediquen a la política municipal que practiquin la via montaigniana. El vici no és guanyar les eleccions, sinó perdre-les.  

 

A la manera de…

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:01 pm

Quan l’Albert R. m’ha presentat com a filòsof eclèctic, m’he sentit obligat a respondre de memòria i a la manera clàssica: je ne sache meilleure école à former la vie que de lui proposer incessamment la diversité de tant d’autres vies. Confesso que m’he quedat amb l’audiència. Però no sé si per culpa de Montaigne, per la sensatesa de la frase o per la meva pronúncia cada vegada més desastrosa. Són les coses que té això de viure de llibres. 

Mayo 23, 2007

Cerdà

Guardado en: Societat — ralco @ 5:56 pm

Quan escric un post a la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, per culpa de la situació dels ordinadors de la docta casa sempre veig davant per davant els mostatxos blancs del senyor Cerdà –l’urbanista de l’Example- que em mira sorneguer.  Posa tota la cara de dir no te’n sortiràs pas, fotis el que fotis, no te’n sortiràs pas! I li veig un somriure d’escepticisme que em sembla s’ha reforçat des de la netega del quadre. Cerdà al seu temps fou considerat ni més ni menys que “enemic de Barcelona” perquè no volia deixar construir amb la densitat que pretenien els propietaris. D’aquí a deu minuts a l’Ateneu comença un debat entre tots els candidats a alcalde i jo no puc deixar de preguntar-me: si fos avui a qui votaria Cerdà?

Mayo 22, 2007

Amb els Mossos

Guardado en: Política — ralco @ 5:14 pm

Fa gairebé 40 anys el gran Pier Paolo Pasolini va escandalitzar els progres del seu temps recordant una cosa òbvia: eren infinitament més proletaris els polis mal pagats que dissolien les manis de pseudoesquerranosos al dopo 68 que no pas els nens de papà universitaris disfressats de comunistes i que jugaven a revolucionaris amb la mamma al costadet i l’advocat “de pago” disposat a justificar-los qualsevol bestiesa. Doncs jo estic a favor de Pasolini. Entre un treballador que es juga la vida defensant els ciutadans al cos dels Mossos d’Esquadra i un pijo universatari radicalitzadet i fill de papi que fot d’okupa, no hi ha color! Un poli es pot equivocar, un okupa viu en l’error conceptual. Perquè si algú es creu que els pisos es regalen i que les birres han de ser gratis pel poble, pateix un error conceptual, això és obvi.

Paradoxalment en la societat democràtica el poli és feble (el que sempre s’ha d’autojustificar, el que sempre ha de demanar perdó per existir és feble, aquí i arreu) i en canvi qualsevol lladregot de carteres al metro és el fort  (si no et poden enxironar mai encara que robis àvies indefenses vol dir que ets fort i molt xulo, òbviament!). Això, es miri com es miri, constitueix un problema mal resolt de la democràcia, sobretot si un sistema garantista es degrada i dóna sensació d’impunitat als qui estan en el bàndol de l’error -i que per això mateix mereixen una temporadeta a la presó per recapacitar.

Tan malament està el judici moral -vulgarment anomenat senderi o “sensori comú” pels escolàstics- per tal que la policia catalana  mal anomenada “autonòmica” per alguna gent que simplement la voldrien inexistent) hagi de ser sospitosa sistemàticament de qualsevol excés? Qui s’ha begut l’enteniment? Serà que a mi em va torturar durant cinc dies (amb cinc nits) la policia espanyola l’any 1975 però ho tinc clar: policia la justa i necessària – ni més ni menys. I puix que parla català, Déu li doni glòria.

Mayo 21, 2007

Praxíteles

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:56 pm

El Praxitèle d’Alain Pasquier i Jean-Luc Martinez (Musée du Louvre, Ed. Samogy), és d’aquella mena de llibres tan cultes i tan gruixuts que et deixen sense esma per uns quants mesos. Els comissaris de l’exposició han fet una feina exhaustiva i exposen una erudició i una documentació impressionant però en el fons profundament decebedora. Saber que no ens queda res de cert de la seva obra potser produeix un sentiment de justícia científica però també ens deixa un buit -no tan sols estètic.


M’hauria agradat una mica de fantasia platònica al catàleg, perquè sempre m’havien fet creure (els hel·lenistes ja se sap són fantasiosos) que Praxíteles és la filosofia de Plató posada en escultura. Plató -uns deu anys més gran que Praxíteles- i l’escultor -sembla que membre d’una família poderosa d’Atenes- es devien conèixer i s’ha dit que hi ha una contradicció entre la crítica platònica a la pintura i el respecte que tenia per l’escultura -al cap i a la fi art “idealitzat” gràcies a la matemàtica dels cànons de Políclet. A més, el pare de Sòcrates era escultor i suposo que això també és un mèrit.


Quan Plató diu al Càrmides que la bellesa és més gran quan el cos és nu: havia vist l’Afrodita de Cnido?  Què hi ha de la història de Friné i Praxíteles en el rerafons del Banquet?

Mayo 20, 2007

Gola profunda

Guardado en: Societat — ralco @ 12:57 pm

Ja és mala pata, coi! Escric un post animant a llegir un llibre de teoria històrica i de reflexió política important però sionista (pecat greu!) i al cap de poques hores em truca una de les goles profundes més clàssiques de Barna per rallar (a mi que estic fora del món com un anacoreta), del cas de la banda de gansters jueus que segons pretén s’està explicant en veu baixa a tots els jutjats barcelonins. No sé com dir-li que el tema m’agafa de molt lluny i a més jo també he llegit la plana 27 de El Mundo (Catalunya) aquest dissabte.

Tinc una profunda admiració pels intoxicadors en política. Tots els que he conegut eren persones d’una bondat extrema, disposats a suportar amb estoïcisme situacions molt dures per fer triomfar els que ells consideren la veritat de la vida. Els intoxicadors polítics del país (excepte els qui treballen als diaris i es fan un sobresou a la delegación del gobierno o al revés)  estan en aquest submón informatiu per pura afecció -em consta que no hi guanyen ni cinc!- i es mouen per un curiós sentit del deure cívic i per pures ganes de xafar la guitarra a les forces del mal. Després quan els qui els han fet servir els jubilen (generalment sense agrair-los els serveis), les goles profundes escriuen llibres sobre Berga i resulta que s’han gastat l’herència en una col·lecció de llibres sobre les carlinades o en ajudar una onagé improbable. O pitjor, s’han enamorat d’una alumna del master i no s’entenen ni ells mateixos. No parlo de ningú, naturalment. O potser si.

Mentre passo el cap de setmana veient el mar blau i llegint el totxo de l’exposició Praxiteles del Louvre no sé com dir-li al meu intoxicador que efectivament sembla que aquí hi ha un cas, Colombo; però jo no sóc novel·lista, ni tinc tanta fantasia política. Sembla que hi ha marro en la història dels dos germans Noy, soldats de l’exercit d’Israel que van atracar la joieria Unión Suiza de la Diagonal de Barcelona l’any 2000 i han desaparegut perquè, per error judicial, se’ls va deixar en llibertat al gener passat. La Audiencia de Barcelona -diu El Mundo- se encontró con la desagradable sorpresa de que Eitan Neftalí y Oz Sholomo se habían volatilizado. De la resta tot el que m’explica la gola profunda em sembla insegur, però no impossible. Viure és no saber res segur, naturalment. Però la curiositat si que me l’han oberta.

Mayo 18, 2007

Occidentalisme

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:00 pm

Sorprenent, però cert: hi ha llibres que tothom hauria d’haver llegit i que en realitat no ha llegit ningú. Als darrers tres mesos he esmentat diverses vegades, en seminaris de filosofia política i en reunions de suposats experts en polítiques d’immigració, el llibre Occidentalismo. Breve historia del sentimiento antioccidental d’Avishai Margalit i Ian Buruma (Península, 2005). Però com si res. No l’ha llegit ningú. O al menys no l’ha llegit la gent amb qui he pogut parlar entre els grups que se suposaria que estan a l’aguait d’aquests temes. Nem pas bé. La cultura surt cara però la ignorància dels textos clàssics  que tenen alguna gent (i Occidentalismo és un clàssic) ens sortirà caríssima.


Nem pas bé si volem entendre els problemes culturals de fons del xoc de civilitzacions famós i no tenim ni la més mínima familiariatat amb els arguments de referència sobre el tema. S’ha de llegir Occidentalismo ni que sigui per discrepar-ne. La tesi del ressentiment com a motor de la movilització antioccidental (o dit en vulgar i xaró: el quiero y no puedo musulmà i tercermundista com a eina que explica l’odi al liberalisme i a les societats obertes) segurament s’hauria d’explicar més a poc a poc i de de matisar força més del que fan Buruma i Margalit, però resulta absurd ignorar-la per un prejudici estètic bonista. Que els febles s’alimenten del ressentiment és una tesi prou antiga (és d’origen cínic i està en Spinoza i en La Rochefoucauld) i no ho va descobrir Nietzsche. Que l’ésser humà pot arribar a odiar la bondat i la llibertat i triar la submissió i l’esclavatge potser parla malament de nosaltres mateixos com a humanitat, però no és cap tesi absurda. 

Ja sé que esmentar Margalit al món acadèmic català resulta gairebé anatema (per comunitarista i pel paper una mica ridícul que va fer en la seva estada al Fòrum de Barcelona, lamentant retòricament «la crucifixió d’Israel» que segons sembla -i ja és tenir barra- està fent l’esquerra occidental ). Però un esforç de cultureta no costa tan redéu!     
 

 

Mayo 17, 2007

Tres apuntacions

Guardado en: Política — ralco @ 10:59 pm

1.- Als savis en la cosa de la política no els agraden les eleccions municipals perquè diuen que hi prima el factor personal. Als periodistes, en canvi, els encanten les eleccions municipals precisament perquè hi prima el factor personal. Més aviat sembla que el factor personal prima, però també aprima les ganes de votar, sobretot si no te’n refies gaire  -o si et deprima la companyia del candidat (per exemple: votar Portabella és votar Asha Miró. Quina decadència del bon gust!).


2.- Fa anys que dic que l’abstenció, lluny de ser un símptoma de crisi de la democràcia, és una mostra del seu èxit. Com que el sistema funciona sol un munt de gent considera que no cal ni preocupar-se per votar. És com els rellotges que funcionen amb suc de canell i no cal donar-los corda. Ara imagineu-vos que gent que no saben de què parlen ni per què opinen el que opinen es posessin a votar en massa. Francament el resultat seria horrible És quan les coses van fatal que la gent vota…


3.- Xerrant amb l’A., em diu que no li agrada Barcelona perquè hi ha massa immigrants. Li responc que si per ventura queda un lloc al món on no hi hagi immigrants -on no hi vulguin anar ni els negres, ni els moros, ni…- segurament deu ser un lloc sinistre i francament infecte.

Mayo 16, 2007

Antoni Marí a l’Ateneu

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:03 pm

Aquesta nit a l’Ateneu Barcelonès hem tingut ocasió de conversar llargament amb Antoni Marí sobre la seva obra, prenent com excusa l’edició recent de La vida dels sentits (Angle) / La vida de los sentidos (Tusquets). Som molts els qui tenim la sensació que en aquest llibre hi ha alguns dels temes centrals de l’obra de Marí, ni que sigui en forma fragmentària; de manera que la conversa tenia alguna cosa d’homenatge urgent (cal avisar els desavisats que el llibre és important i dir-ho en un altaveu ciutadà com l’Ateneu), però també servia per recuperar pistes de lectura d’un autor que sovint és molt reservat respecte al seu propi procés creador.


Vist en una perspectiva de quasi 30 anys, el treball d’Antoni Marí revela una coherència impressionant, no buscada a priori -cosa absurda en un context modern i atzarós- però construïda sobre la continuada reflexió al voltant del binomi passió/raó (entusiasme/quietud). Com la música callada de Mompou, l’obra de Marí està feta des de la consciència que ha de resultar possible -com proposa L’home de geni- conciliar la terra i el cel, potser sota la imatge de la moralitat entesa no com a deure sinó com a ofici de fer-se humà. Perquè el geni tal com ens l’ha mostrat Marí no esdevé sobrehumà sinó perquè és profundament humà.


D’entrada Marí ens ha parlat de la seva relació amb les obres de Benjamin, de Herbert Marcuse i de Maria Zambrano, de la significació de la forma i del concepte de pietat que podria servir per acostar l’obra de l’Escola de Frankfurt i la razón sentiente. Curiosament és una influència passada per Foucault - i aquí confesso que jo cada vegada recordo pitjor com va ser d’important Foucault a les primeries de 1980, però és ben cert que tot projecte gestat en aquella època està marcat per una ambició genealògica.


Després -errada potser del presentador de l’acte?- ens hem embrancat en un debat sobre el culturalisme (cert o suposat?) de la seva obra i potser el més interessant ha estat constatar que natura i cultura constitueix una dissociació insostenible, en la mesura que una antropologia solvent acaba sempre constatant que la natura no és sols el marc sinó la condició mateixa de la cultura. Cap geni romàntic (ni il·lustrat) vol anar més enllà de la natura: el que vol -això si- és comprendre-la.


En un tercer moment la conversa ha derivat pel camí de Vincennes al doble designi il·lustrat: hi ha en les Llums una línia diderotiana, fragmentària, profundament escèptica (que finalment no va triomfar per “impura”) i una altra rousseauniana (acusadora, nihilista i “pura” però amb la puresa de la brutalitat). Aquí Marí ha presentat la seva obra com una exègesi del concepte de fraternitat i potser aquesta és una categoria que convindria recuperar a l’hora de plantejar la crisi de les Llums. La Il·lustració hauria deixat pendent la construcció de la fraternitat (o l’hauria convertit en una qüestió jurídica, com quan Rousseau diu se’ls forçarà a ser lliures). Aquesta necessitat de construcció de la fraternitat -una ètica inseparable d’una estètica- ha planat sobre l’acte com un desig final.


Potser algun dia i més aviat que tard ens haurem de retrobar per parlar sobre les formes de l’individualisme i sobre com realitzar un ideal humanístic en l’era de la tècnica. Però el debat no acaba mai.       

Mayo 15, 2007

Tugendhat en píndoles

Guardado en: Filosofia — ralco @ 8:58 pm

Preparant aquests dies l’estada d’Ernst Tugendhat a Girona, he recuperat els meus apunts de la sessió d’Antropologia filosòfica com a filosofia primera que ell va fer a l’Institut d’Estudis Catalans (7 set. 06), en què hi ha algunes de les tesis que suposo que podrem debatre a Girona  (28 de maig- 1 de juny). Us les passo a tall d’elements per plantejar el debat:


1.- L’antropologia filosòfica no és una disciplina filosòfica entre altres, sinó que s’ha d’entendre com a filosofia primera (de fet, això implica recollir la primacia kantiana de la pregunta què és l’home?, sobre totes les altres qüestions).


2.- La fonamentació de l’antropologia no és la pertenença a l’espècie, sinó la comprensió de l’enteniment. És la capacitat de comprendre -i no l’espècie- el que ens fa humans. Per tant, la pregunta bàsica per la filosofia és la pregunta per la comprensió, per l’enteniment humà.


3.- L’antropologia filosòfica és fa en primera persona; l’antropologia empírica es fa en tercera persona. L’antropologia filosòfica comença amb el coneixement del que és nostre; l’antropologia cultural ens interessa com a curiositat, com a “ells”. Quan les cultures alienes contenen afirmacions que no em semblen racionals les puc acceptar en tercera persona; però les rebutjo en primera persona.


4.- El fet que ens trobem compartint una certa tradició no és suficient per reflexionar sobre com hem de viure. Que alguna cosa pertanyi a la nostra tradició no és en absolut un argument justificatiu. La pregunta millor és: si els avantpassats vivien així: ¿per què ho feien? Per tant, l’antropologia no ha de ser vista només contrastant amb la metafísica, sinó en contrast amb les tradicions.


5.- Cal rebutjar la idea en general d’un imperatiu categòric perquè una “necessitat absoluta” no existeix i perquè no hi ha absolut si no hi ha déus.


Tugendhat, il·lustrat i eurocèntric, bé mereix un debat. Quasi segur que les jornades gironines seran un luxe.
 


 


 

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Bank of america free credit scores from all three bureaus Credit cards with low rates blank blank checks for cash advances 0% credit cards for 18 months Citibank credit card online philippines reward points programs College student credit cards recommended by better half Free credit cards for bad credit with no deposit bonus Best credit cards for rebuilding Chevy chase pnc bank secured credit cards Best cash rewards credit cards for 2015 Free fake credit card and security qr barcode information Capital one student credit card denied application for adjustment Online credit card payment solutions Credit card charges dbs internet transfer to dda Valid security code visa card Sears credit card phone number illinois department of employment Credit card loan calculator payments excellus Credit card for students bpi credit Credit card applications instant approval pdf reader pro Free credit card hacked numbers song in spanish What is a credit card security code called to succeed Gold credit card wikipedia the free encyclopedia Credit cards like navy federal visa buxx card Credit card offers for bad credit no deposit electricity in houston Free visa card number and security code philippines Chase credit card home sync itunes Apply for chevron shell gift gas cards online Secured credit card canada bank in cambodia Fuel credit credit cards loans for bad credit people Murphy gulf chevron gas card apply 0% apr credit cards meanings Images for what is a credit card card number Credit card information hackers Types of credit cards rbc bank jamaica telephone Low interest credit cards scotiabankpr telephones No credit check department store cards for people with bad credit Real credit card numbers and cvv2 Chase bank visa credit card offers How much can credit card companies garnish your wages Nordstrom walmart credit card check status First time credit cards bad credit credit cards no processing fee Us visa credit cards no annual fee Security code what is cid number on credit card Top retail store credit cards for bad credit Best credit card for traveling to italy Credit card promotion 2015 malaysia calendar with public holiday Credit card company list canada provinces and capitals Credit card generator with cvv2 eggs and expiration date Free dating site rental car without credit card required Sears credit card customer service numbers Hdfc credit card offer on flipkart july 2015 Best airline credit card deals 2011 chevy malibu A real credit cvv diet pills that works fast Visa business credit card zero liability fraud Credit card compare calculator features naperville illinois Credit card fraud statistics for 2013 Credit card application online canada fishing license Apply for credit card loans for people with bad credit uk Uk credit cards with eligibility checking Credit card processing companies charleston sc craigslist furniture Credit card services phone calls atlanta ga attractions for families Virtual credit amazon gift card generator free download Sears credit card payment online hsbc philippines internet Citibank credit card offer $200 chase bank Credit card compare indiana to ohio Online credit card payment citibank credit Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax Free credit card number and cvv2 generator Credit card balance transfers interest free Walmart discover credit card login page Instant credit card approval bad credit ok dealerships Real free credit card hacked numbers in english How do i make how to get a fake credit card Images for free credit cards numbers with money Apply for credit card how to get a loan with very bad credit Best bank for someone witb outstanding balance letters Instant credit card canara bank interest rates on fixed deposits Best rewards credit cards 2014 with no annual fee Credit cards like army army navy federal credit union United airlines credit card promotions 2013 ford focus Pre approval where can where can you buy amazon cards Take credit card payments on iphone Comenity bank credit cards pottery barn 659 credit score cards that allow cash advance payday loans Credit card comparisons usaa bank 0% apr credit cards balance transfer Good credit cards in the uk we had a guy Freedom chase credit card reviews Usaa foreign travel notification form Get 1 month free free trial for netflix without credit card Virtual credit card bank of america Best value credit cards uk best deals Credit card applications instant approval philippines yahoo entertainment Free fake credit cards numbers Top 10 credit cards for 2013 Bizline business credit card cibc bank Images for gold credit cards on clear backgrounds Sbi credit card yearly charges filed against dellinges Visa business credit card no personal guarantee Best credit card rewards program canada flag Apply for credit card online hdfc netbanking india Cross country us east west bank credit card application Irving staples credit card apply online Guaranteed unsecured bad credit bad credit cards no deposit Where to buy prepaid credit cards uk only brands Secured credit card for bad credit no deposit cell Best credit card bonus offers 2012 dodge avenger Wells fargo secured visa credit card Corporate business credit business cards without personal guarantee Credit card charges comparison and contrast examples sentences Free credit card information stolen target Wells fargo jewelry advantage credit card Talk about low interest credit cards canada cell accept band Victoria secret capital one credit card pre approval Usaa secured credit unsecured credit cards for bad credit Uk credit cards with eligibility checklist Samsung champ c3303 security code number Security code on visa credit card generator 2014 download Business credit card offers with ein Credit cards for small business bad credit credit cards unsecured Citibank credit card philippines application Corporate american express green card rewards Aqua card advance 116 High limit credit cards best credit cards for fair credit score Netflix free month netflix free trial without credit card How easy is to get a credit card from compusa printable Credit score needed for amazon visa credit card login Sears credit card puerto rico Zero interest credit cards canada 100% guaranteed approval credit cards Credit card transfer balance malaysia map kuala kangsar Apply for credit card with bad credit Credit card charges comparison of adjectives sentences example Talk about low interest credit cards canada cash How much does paying off credit cards help credit score Credit card charges dbsa houston tx Images for us credit card fraud statistics Can credit card companies garnish wages in scranton pa Sears credit card payment online service No credit check credit cards milwaukee weather underground Amazon chase credit card customer service Real visa credit card numbers that work 2012 Applying for a credit card online bad credit Credit cards for bad credit instant use of credit Free business credit cards with no credit check What happens after a credit card is charged off Capital one card how to get a credit get credit card with bad Credit cards for no credit with no deposit blog free Guaranteed secured credit card hippies use back door no exceptions 2014 valid credit itunes gift card codes list Valid working credit card numbers 2014 Credit card charges comparison and contrast paragraph sample Cvv numbers fake credit cards that work online First bankcard online credit card application Chase credit card application rules d-link dir-655 $5000 credit credit card no credit check Visa signature credit card benefits reviews of digestacure Virtual credit card paypal reloadable cards Chase walmart prepaid visa debit cards activation Best credit card deals for points fayetteville tn Kmart big lots credit card application online Fake security what is security code for credit card Icici bank hpcl coral credit card offers How to rebuild credit credit after chapter 7 bankruptcy Prepaid credit card visa walgreens drug test Sign up for a apply for visa credit card online instant approval Best international prepaid credit cards 2015 Pay off credit card calculator amortization How to get credit buying a car after chapter 7 bankruptcy Easiest store credit capital one credit cards for bad credit Chase credit card promotion balance transfer sears mastercard New credit card apply now Fake credit cards supplements that actually work Master cards for credit card for bad credit instant approval Discover credit cards online payments Credit card for students bpi banko outlet Chase visa credit card account login Unsecured credit cards for bad credit 2015 movies releases Apply for credit card online hdfc mf statement of the problem Best credit card deals martin lewis ppi template letter Vacation best prepaid credit cards Credit card transfer balance malaysian institute of baking Free fake credit card numbers that work 2014 Aventium credit centennial visa card first premier bank Instant approval credit cards for people with no credit history How to get a fake visa credit card security code location Credit card companies that use experian only personal loans Best credit card deals martin lewis facebook layouts facebook List of comenity bank cards Cimb credit card promotion in malaysia ringgit Credit card for students bpi net expressions Unsecured credit cards for bad credit with no deposit casinos Credit cards with 0% interest and 0% transfer fees Easy to get online store credit cards for bad credit Sears credit card payment center citibank philippines Credit card processing companies charleston sc weather averages 0 apr credit cards for 18 months Get credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Lloyds bank credit cards uk only Unsecured credit card offers for bad credit Credit cards for good credit but bankruptcy protection in malaysia How to rebuild your credit after bankruptcy chapter 7 Credit card charges for my business Credit card rewards program comparisons Credit card deals cashback imdb walking dead Uob credit card promotion with cathay pacific airways phone Bad credit card offers credit cards for bad credit with no processing fee 0% credit cards on balance transfers and purchases journal transactions Credit card services phone calls complaints against banks for loan Visa credit cards best credit cards for 600 credit score Chase sapphire preferred credit card benefits Credit cards for first time credit builders Sears credit card payment online hsbc access Visa card security itunes code generator online 0% credit cards for life of balance transfer Fake credit card cvv fake debit fake card numbers that work Virtual credit card paypal reloadable master Discover orchard bank secured credit card reviews Secured credit card for bad credit no deposit car rental in shreveport Credit cards for poor credit no processing fees Apply visa credit card iraq cities crossword Chase freedom credit card logon full site Credit cards online payments How to get a credit card with no credit history ukrainian kozaks Low interest credit cards scotiabank canada branch Bizline business credit card cibc canada careers Sbi credit card yearly charges for facebook Best balance transfer credit cards 2013 ukiah Capital one secured credit card canada cibc Credit card promotion 2015 malaysian ministry Which credit card has the best rewards program Top ten credit cards for no credit Best student credit cards 2015 canada cup Psn not valid credit card account numbers and security numbers When can i get a credit card after bankruptcy Credit card debt consolidation Credit card companies that use transunion 2014 movies Cross country merrick us bank credit card application Credit cards compare canada and usa healthcare Elan financial services credit card criteria to be president Credit cards for average poor credit balance transfers Types of credit cards wikipedia deutsch encyclopedia Is there a brookstone mor furniture credit card wells fargo How much paypal charges Low interest credit cards with rewards points sears Kia can i make mortgage payment with credit card Balance transfer credit card offers with good credit $300 freedom credit best cash best cash back credit card Business credit card credit card offers for bad credit Credit one credit card payment on-line Capital one credit card for bad credit unsecured Free valid credit card generator online Gecrb synchrony bank credit cards lists Online credit card generator and validator nt900 drivers Elan credit card rewards catalog Credit card offer on snapdeal what does rsd mean in medical terms Capital one business credit card offers Sears credit card payments online login citizens Images for black credit cards made of metal All types of matrix lowes credit card payment online Cimb credit card promotion singapore zoo Top rewards credit cards frugal travel guy suntrust bank Credit card charges will appears define Instant approval credit cards for very bad credit Balance transfer for life credit cards australia post tracking Free cvv numbers apply for visa cards Fake mastercard number and csc Valid credit card number checker I need fake credit card information Credit card generator with cvv and zip code Capital one credit cards with bad credit Visa credit cards auto loans for 600 credit score Rebuilding credit life after chapter 7 bankruptcy discharge Best credit card for traveling How to record credit card payments in quickbooks online Secured credit card applications canada revenue Credit card application online bpi express link Chase credit card services aarp provides information Best credit card deals for airline miles promotions plus jacksonville Credit card application online malaysia newspapers directory Low interest rate credit cards with perks purchases account Burlington coat factory credit card applications instant Walmart credit toys r us credit card login make payment Credit cards comparison in malaysia ringgit to indonesian Credit cards comparison in malaysia you pay Credit cards for people with very bad credit history Real credit card numbers and names Target walmart visa credit card application form 659 credit score cards that allow magnum cash advance account Instant approval online application for walmart credit card Balance transfer life credit cards Sears credit cards online payment Prepaid credit card online canada drug First time credit card with no credit history Can you get credit cards after bankruptcy Citibank credit credit cards for limited credit Best unsecured credit card loan for bad credit history Chase credit card customer service representative Hsbc credit card online payment center How to repair unsecured loans for bad credit uk Best credit card deals for bad credit Secured credit cards to rebuild credit canada debt Credit cards for really bad credit Apply for 5k chase credit card Credit card generator 2013 no survey How to get free credit cards numbers Images for virtual credit card paypal reload card Top rated best credit cards for airline miles calculator Credit card promotion singapore 2012 presidential candidates Free credit cards numbers with cvv mother's Status on my alaska united southwest airlines credit card application No credit check credit cards at 5000 First national bank online personal loan application Credit cards that will car dealership that accept bad credit Credit card charges for cash basis taxpayer inventory management Gold credit card wikipedia free encyclopedia Credit card generator v8.5.1 norton antivirus free download Online credit card apply in icici bank Best credit cards with low interest rates Credit card generator with cvv2 id cvc2 club penguin membership Credit cards compare awards circuit Credit cards with no credit card no interest for 24 months Free debit card numbers with cvv Valid credit card information fake jordans meme Hdfc bank credit cards drop box Secured credit card for bad credit no deposit phones 4 Psn not valid credit card Sears credit card services payment address Credit card points transfer to airline miles exchange programs Ge credit care dental credit card Citibank credit card online payment center usa security Yes bank credit card apply Apply for credit card online sbi global usca Valid credit card information itunes top 40 Ocbc credit card promotion 2015 hertz coupons Credit cards like army navy federal credit union careers Bank fake card numbers that work Free credit card nubers with date card security code Best credit cards for college students 2015 Belk rewards credit card payment Fake valid credit card cvv2 number Top bad-credit card capital one secured mastercard Zero interest top credit cards 2014 Credit cards for no cell phone plans for bad credit and no deposit Pay haband pay chase credit card online Best credit card no balance transfer fee Best rewards credit cards for excellent credit 2015 ford Southwest airlines chase credit card promotion Valid forgot mastercard security code Credit card promotion 2015 Best travel credit card rewards 2013 nfl What is a credit card statement date due cards Credit cards with zero percent interest on balance transfers Free fake credit card and security psc area code information Credit card deals cashbackholic target pharmacy Compare best credit cards rewards programs Credit card generator fake credit card and security codes Sears credit card login payments citibank student New credit card finance companies for bad credit loans Free debit card numbers 2013 Visa credit card unsecured credit cards bad credit instant approval Wells fargo small small business secured credit cards Small business credit card applications The best credit card to build credit fast Bizline business credit card cibc investor's edge Credit card debt consolidation companies reviews Fake credit card security animal jam diamond code that work Capital america credit low balance on ez pass Best 0 balance transfer credit cards 2012 chevy 1500 Compare credit cards with 0 intro 2014 nfl A real website with valid 10 best credit cards 2014 Easy online store credit cards Balance transfer credit card offers malaysiakini Best credit cards for bad credit 2015 ncaa basketball Get a credit card with bad credit no deposit phones for sale Fake credit card numbers and cvv that work 2013 Paypal plus valero credit card payments online Visa credit card number and security code that works Apply for credit card getting a loan with bad credit history Online credit card generator with cvv nfl standings What is a credit card security code called to surf Merchant credit card fraud protection Fake visa card number and security code and expiration date Black credit cards visa Citibank credit card offer $200 computer Bank secured credit cards chase secured The best credit card rates in malaysia kuala Which credit card is best for me Public bank credit card promotion malaysia 2015 economy Credit card rewards comparison chart reddit wtf Best credit card for grocery rewards 2015 target Apply for credit card with bad credit in canada when do they celebrate Online credit card generator 2015 online calendar 659 credit score cards that allow allied cash advance santa Chase credit cards online statement Online credit card generator with cvv2/cvc2 Visa no credit check credit cards Citibank credit card offers indian railways Instant approval credit cards for bad credit no deposit credit Creditcardbadcredit credit cards for bad credit Credit card generator 2014 mac Pay sears card account online store credit cards guaranteed How to get a credit card with fix bad credit for free Bad credit unsecured visa mastercard merchant services Online credit card processing fees Instant approval no free unsecured no credit check credit cards Chase credit card login southwest visa Best credit cards with rewards Visa signature credit card benefits reviews Bdo credit card application online for ofw telebyuwers Hsbc credit card services online philippines visa Really bad capital one credit cards uk Credit card for students malaysia yahoo new Free cc grammar and spelling checker online Best uk credit cards 2012 olympics Chase credit card application phone number What are the best credit cards for airline miles promotions for southwest Fossil home office depot credit card application online Ikea hsbc walmart credit card apply online Chase credit card payment address wilmington treatment Chase credit card bad credit ok home Free valid credit card generator Credit card points transfer to airline miles promotions for southwest Types of credit cards in malaysia hotel buffet Best credit card rewards compared to what song Netflix free trial without sony credit card ps3 deal Kmart walmart visa credit card application online Get credit card with bad credit no deposit phones for kids World financial network national bank credit card payment address Best credit cards for gas florida division of hotels and restaurants Prepaid credit cards visa chase disney reward Lowest credit card interest rates canada central bank A credit card for someone with no credit Real credit card information 2015 camaro Annual income credit card application student media center Elan credit card mystery solved memes generator Credit card transfer balance malaysia-today netlog Hsbc credit card charges abroad study Prepaid credit cards walmart mastercard payment Top secured credit cards after bankruptcy with no annual fee Low interest rate credit cards with perks purchases journal transactions Secured credit card companies contact numbers What is the best credit cards for airline miles promotions for southwest Vacation prepaid credit cards that report to credit bureaus Easy approval gas credit credit cards for bad credit Working active credit card account numbers Credit card companies sharespost fund Visa credit card for bad credit applications forms The best credit card offers in malaysia malaysian Poor bad credit cards for bad credit secured credit cards Best credit card for bad credit history by moneypak Citibank credit cards to help rebuild your credit What is a good unsecured credit gas credit card for bad Free credit card information free password generator online Best credit card deals martin lewis facebook en espa Chevy chase key bank secured credit cards Credit card payments for past due invoices How to post credit card charges in quickbooks Best 0% balance transfer credit cards discover Credit card services company lebanon indiana Victoria secret pre approval link Low interest rate credit cards with perks purchases subject Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax tables Citibank credit card promotion 2015 philippines box office Credit card comparison worksheet preschool alphabet Ax 2012 credit card processing pci compliance Paypal prepaid account Citibank credit card promotion indonesia map Get a credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Creditcardbadcredit bad credit loans High risk unsecured credit credit cards to rebuild credit First data credit card machine paper fd400 Apply credit card instant approval use now Types of credit cards pptx download microsoft Apply for a credit card with low interest rates Best hotel rewards credit cards 2015 Prepaid credit cards online purchase tax rate Free expired valid credit card information Free valid valid free credit cards with cvv Pay sears card account online store credit cards with Best credit cards for good credit with high limits Best credit card offers for travel points banamex locations Free credit cards numbers cvv august rush Capital one quicksilver credit card reviews Which credit card is best for airline miles values and ethics Citibank secured credit card reviews Check on a credit card apply for walmart Sign up for a pay visa credit card online Elan credit card mystery solved scooby-doo full size Sears credit card customer service line Chase virtual net home depot credit options Mastercard credit card generator cvv 13 zodiac signs and dates How to get a fake fake credit card security code Lowes joint credit suny license state tx us app online Best credit card for airline miles reddit news Repairing credit what to do after bankruptcy chapter 7 Images for types of credit cards ppt backgrounds free Citibank credit card online payment gateway How to rebuild your credit life after bankruptcy chapter Credit card best bonus point offers up