L’home que mira

Junio 29, 2007

L’home que mira a COM Ràdio

Guardado en: Filosofia — ralco @ 3:37 pm

 

Aquesta nit de divendres, de dotze a una de la matinada a La Malla, el programa de tendències internàutiques de COM Ràdio que presenta Mònica López fem una reflexió sobre aquests anys de L’home que mira, parlem del llibre que n’ha sortit, del projecte que hi ha al darrera del bloc -del moviment blocaire tal com l’he vist des d’un racó- i del sentit que he volgut donar al web http://www.alcoberro.info des de setembre del 2.000 com a eina per fer filosofia per a ciutadans. Us hi esperem 

El carrer d’un tot sol

Guardado en: Filosofia — ralco @ 12:18 pm

 

A la medina de Fez  hi ha un carrer tan estret que en diuen el carrer d’un tot sol. Ara Tahar Ben Jelloun acaba de posar aquest títol a una de les seves novel.les, que encara no he llegit. El títol, però, és una premonició del destí humà.  Per cert, si us perdeu per Fez a part de la mesquita que és un dels llocs més angoixants que conec, no deixeu de visitar el Cementiri andalusí. Després de l’angoixa, la calma.

Junio 28, 2007

Curs 73105 - Vint hores amb Stuart Mill

Guardado en: Educació — ralco @ 8:37 pm

A l’Escola d’Estiu del Col·legi de Llicenciats (C/Montealegre, nº6, al Barri Vell, davant del CCCB) la setmana entrant dedicarem 20 hores en horari de tarda a oferir Eines per a la lectura de John Stuart Mill i la tradició utilitarista en un curs dedicat a ciutadans curiosos i a professors que han d’explicar Mill com a autor obligatòria en l’assignatura de Filosofia II al batxillerat.

Als temps que corren, l’utilitarisme s’està convertint -en debat amb formulacions comunitaristes i neoliberals- en la darrera esperança de la democràcia. L’utilitarisme és una filosofia que no promet gaire, però que fins ara compleix el que ofereix. Ens hi trobem! 

http://www.cdl.cat 

El programa de tota l’Escola d’Estiu a:  http://www.cdl.cat/_cursos/escola_estiu/EE2007.pdf 

Paris, freeeeeeeeee !

Guardado en: Societat — ralco @ 4:19 pm

Encara no he vist l’entrevista de la CNN a Paris Hilton, però el fenomen no s’atura i la seva posada en llibertat ha estat notícia mundial. El regne de la bogeria ven i fa vendre. A veure qui ens estalvia ara el regne de la moralina previsible i banal a partir d’anàlisis perdonavides de la circumstància. 

Les icones més superficials, el material de rebuig de les cultures de masses són el millor termòmetre que conec sobre el canvi social. Britney Spears, Paris Hilton, etc., no són ni veritat ni mentida: són símptomes. L’error és jutjar moralment situacions que en elles mateixes pertanyen al món de la representació. Benvolguts caçadors de tendències que us heu perdut entre aquestes planes; hi ha un nom de sociòleg (de fet un crític musical reciclat) a seguir ara mateix: Chuck Klosterman. Té fins i tot entrada a la Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Klosterman 

Em quedo amb una frase seva sobre Bono (U2): Si la teva vida sencera és un espectacle. ¿això fa que tot el que tu fas no sigui autèntic? Aquest paio és real o és un autèntic imbècil? Qui pugui respondre aquesta pregunta té la clau de l’explicació dels propers canvis socials: què té en comú la Vane de Cornellà amb la Hilton (de Paris)?    

   

Junio 25, 2007

Anat tancant barraca (I) Llibres

Guardado en: Llibres — ralco @ 4:15 pm

 

Com cada any, a finals de mes aturarem el bloc per tenir temps de llegir, de viatjar, d’estudiar i potser per repensar la paradeta internàutica. Amb una mica de sort i amb noves propostes la reprendem al setembre. Enguany hem tingut una mica oblidat el web i, malgrat tot, des de mitjans de desembre portem gairebé 30.000 visites. Potser aquest estiu entre viatge i viatge (vull estudiar Renaixement a Florència i fer la ruta de l’exili català del 1714 per Viena i Europa Central) podrem preparar més materials. Amén, que vol dir així sia.

En tot cas em queden quatre o cinc posts i no voldria deixar passar l’oportunitat de fer algunes recomanacions internàutiques i bibliogràfiques a qui passi per aquí. No és que tingui cap especial vocació de crític literari, però veient com està de desnerida la crítica local, us ofereixo immodestament una proposta alternativa (la meva) de lectures d’estiu (i segur que em deixo molts llibres interessants): 

En filosofia, si no els heu llegit, no us perdessiu els Escritos políticos de Cornelius Castoriadis (Los libros de la Catarata, 2006) i Democracia y relativismo (Trotta, 2007) del mateix autor. A partir d’aquest bon senyor -avui tan oblidat- es podria plantejar un debat teòric molt més racional que el de la nòria cons i neocons. En un nivell més divulgatiu està francament bé (és divertit, es llegex sense complexos i s’entén fins i tot si no sabeu res sobre filosofia) El perro de Rousseau de David Edmonds i John Eidinow (Península, 2007) va sobre la diferència entre Hume i Rousseau, però narrada en gran estil -i alguna cosa més. 

En literatura no sereu ningú (he, he!) si no heu llegit la gran novel·la d’Alaa Al Aswani: L’edifici Iaqubian (Ed. 1984). Genial. És tot un futur Nobel i ara que ja tenim Pamuk en català a Bromera (genial també), amb Al Aswani fareu un pas més. Em sembla del millor que vist en narrativa des de fa dos o tres anys. Si de la mateixa editorial 1984 us empasseu també els bells Contes de Geòrgios Viziïnós, quedareu més que satisfets i entre tots dos llibres ja s’omple un estiu. 

Per a “no tan lectors” hi ha dos llibres que baixen en un cap de setmana, però summament intel·ligents: el de Joaquim Roglan: Combat a mort: Gironès i els boxadors catalans perseguits pel franquisme (Angle Editorial, 2007). Fa olor de liniment i documenta una tradició popular; imprescindible per als qui detesteu els pijos. L’altre text à ne pas manquer per passar tardes magnífiques és el de Gaetano Savattieri: Los sicilianos (Melusina, 2007). Va sobre el que diu el seu títol i ho explica perfecte. 

És clar que si algú es vol llegir L’home que mira de Ramon Alcoberro (Cossetània), li quedaré eternament agraït. Tinc la sensació que és un llibre honest. Es pot demanar per Internet a http://www.alcoberro.info. De Cossetània, les Obres Completes de Bladé Desumvila i el Ràdio Pirenaica de Teresa Pàmies són també recomanables si us agrada la història i voleu entendre el país sense barcelonacentrismes. http://www.cossetania.com

 

 

Junio 24, 2007

Sala Molins

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:39 am

 

Dilluns a L’Ateneu Barcelonès tanquem el curs amb la presència d’un dels personatges més imprevisibles del panorama cultural català: el catedràtic emèrit de París I - Sorbona i de Toulouse-Le Mirail: Lluís Sala-Molins. 

Sala-Molins, un producte de la Catalunya vigatana que, com diu amb ironia ell mateix, ha passat de la infància jaculatòria a la vellesa blasfematòria, és un a acadèmic gens convencional. Ha publicat Le Code Noir el llibre que recull les lleis de negres promulgades per Lluís XIV -un llibre que coneix per cor qualsevol universitari africà- i li devem també l’edició científica del Manual dels Inquisidors, del dominic gironí Nicolau Eimerich, el llibre que explica amb pels i detalls el funcionament de la Inquisició com a aparell repressiu. A més ha editat Llull i ara té en llibreries Le calvaire de Canaan i Le livre rouge de Yahvé. Suficient com perquè el món acadèmic francès i espanyol hagi decidit la pura i simple inexistència del personatge. 

Desconnectat de fa anys de Barcelona, retrobar Sala-Molins ens ha semblat la millor manera de tancar un curs de Ateneu magnífic pel que fa a ressò públic i a qualitat del treball fet. Que el pensament radical no afluixi ! 

Junio 22, 2007

Aventura ferroviària

Guardado en: Societat — ralco @ 9:09 pm

 

Generalment dormo poc. Avui, a més, tenia revisió d’exàmens a Girona; així que a dos quarts de vuit he arribat a l’estació de Sants amb la curiosa intenció d’agafar una cosa tan normal com un tren de la reputada línia Catalunya Exprès i allí ha començat la meva aventureta del dia. Que si un euromed ha descarrillat a la línia de Gavà, que si no hi ha vies lliures, que s’han suprimit dos trens a Girona i que no sabem quan podrà sortir. Tot ho ha explicat ràdio macuto, això si. Res oficial, ni res confirmat.

Toquen les vuit i les nou i metafòricament ens toquen allò que no sona. Algú diu per megafonia l’avaria no se solucionarà i ens quedem glaçats.L’estació es va omplint perillosament d’una gernació cada cop més exaltada, massavament disposada a recordar el finíssim detall que l’Espanya que ens roba cada dia 42 milions d’euros no és ni capaç de donar informació creïble per megafonia. A canvi d’un espoli fiscal inaudit hem de menjar merda i trobar-la apetitosa. I el gironí que dirigeix la cosa de les obres pñubliques de la Generalitat tocant el violí.

Tot d’una comuniquen que el tren a Girona sortirà de… L’Hospitalet de Llobregat. Lògicament sembla impossible però és que Espanya és un país impossible, per tant una mica de lògica ja té la cosa. Invasió de la via i tira pel dret. Arriba l’expedició a L’Hospitalet i el cap d’estació quan ens veu baixar amb cara de mala hòstia es posa nerviosíssim i s’atrinxera  al despatx. Al cap de deu minuts surt, posant-se l’americana vermella i quasi tremolant. Ens prega que tornem a Barcelona. Tres minuts abans de les deu (l’hora en què havia convocat els alumnes a revisió d’exàmens) arribem a Barcelona. Mentre tant l’estació s’havia anat buidant. Marxo a protestar o al menys a demanar un certificat que demostri als meus alumnes que si arribo tard no és per culpa meva i perdo la resta del grup gironí. Quan passen cinc minuts justos de les deu comuniquen -només un cop- la sortida immediata d’un tren cap a Girona. Corro com un espiritat. El tren és pràcticament buit. Arribar jo i sortir el comboi és el mateix. A Sant Celoni retrobo la gent -i això si: a Maçanet ha passat el revisor no fos cas que haguésim pujat sense bitllet.
 

Junio 21, 2007

Montaigne al web

Guardado en: Llibres — ralco @ 12:16 pm


  
L’aparició el mes passat a França del nou volum de La Pleyade amb els Assaigs de Montaigne que recupera l’edició de Marie de Gournay, la fille d’aliance, del filòsof, ha provocat una revifalla de l’interès pel senyor batlle de Bordeus que va fer d’ell mateix la matèria del seu llibre. A més coincideix amb la publicació, aquests mateixos dies, d’una traducció catalana dels Assaigs a cura de Vicent Alonso del llibre II (per Nadal havia sortit el primer i el III –diuen que el més significatiu- va sortir ja fa molts anys, el 1984, a Ed. 62). ¿Torna Montaigne?


És temps d’escepticisme i de no pintar “l’estre”, sinó el “passage”. És temps de no deixar-se arrosegar per allò massa primari, no fos cas que entre tots plegats s’iniciï alguna Fronda. Per als qui més aviat som partidaris de La Boétie (ja m’enteneu; de la canya i del Contra l’Un) és temps de llegir el senyor Michel de Montaigne, que va aprendre filosofia llegint Sèneca, viatjant a cavall i suportant els maleïts càlculs renals.
 
http://www.alcoberro.info/planes/montaigne0.htm
 
 

 

Junio 19, 2007

Ha mort El Fari

Guardado en: Societat — ralco @ 2:34 pm

El món és més trist.  

Junio 18, 2007

Efecte Frankfurt, efecte Cela

Guardado en: Llibres — ralco @ 3:58 pm


Al cap i a la fi, no hi ha hagut polseguera Frankfurt i el personal s’ha agafat amb la millor educació i fins amb indiferència la famosa llista dels nostres representants literaris que semblava que havia de ser l’escàndol literari de l’any. L’equip d’escriptors que aniran a la Fira ha resultat d’allò més previsible: confirma la pujada dels Imparables (evident per qualsevol que estigui al dia de les novetats editorials) i la victòria per golejada de l’equip d’Anna Solé-Pont / Pontas (que per això és la comissària de la Fira)  sobre l’equip Balcells / Mamà Grande, que està cada cop més envellit i que juga tan clàssic com poc àgil. Si fos futbol diríem que el resultat estava cantat.
 
No hi haurà cacau polític ni literari per Frankfurt i això no pas per les misèries frankfurtianes, sinó per pura por a l’efecte Cela que –aquest si– resulta mortal a la butxaca. L’efecte Cela és una síndrome literària i alhora una llei del comerç de llibres, que diu que un escriptor excessivament mediàtic és un fracàs de vendes cantat quan treu el segon llibre L’efecte Cela pot definir-se com una barreja entre el cansament i la pura indiferència del lector que el porta a donar per llegits llibres que no s’han llegit perquè, senzillament, no li fan cap falta.

Com a síndrome va ser diagnosticada per llibreters i distribuïdors quan Cela va rebre el Planeta l’any 1994 -després del Nobel- i la segona classificada, Àngeles Caso, va vendre en llibreries fins a quatre vegades més el clàssic, que per postres es va trobar amb una demanda per plagi. Cela, que era un gran escriptor fins i tot quan escrivia malament, tenia unes vendes més que limitades i quasi patètiques en llibreria, com li passa actualment a Francisco Umbral i segurament per les mateixes raons: la gent que el trobava fins a la sopa (literalment: feia anuncis de la guia Campsa menjant sopa), se n’acabava afartant i no comprava els seus llibres perquè els considerava curiositats i no literatura.
 
Per molt que ho pretenguin els polítics, dubto molt que cap escriptor català ni castellà es vulgui cremar amb unes declaracions sobre Frankfurt que l’aboquin a l’efecte Cela. El mercat literari és tan irracional com qualsevol altre que ven productes de temporada i no paga la pena donar-hi més voltes. Cremar-se per Frankfurt o anar de folklòrica patriotera (de qualsevol pàtria) és una estratègia literària patètica. Cap escriptor d’un mínim ressò no calcula tan malament.

Junio 15, 2007

Preparar cursos

Guardado en: Educació — ralco @ 10:26 pm

 


 
Això de l’Internet és d’una justícia  mercantil purament -i joiosament- matadora. Fa tres dies (amb els fervors de la Selectivitat) servidor tenia tres-centes i moltes visites a http://www.alcoberro.info i avui amb prou feines arribaré a la setantena. I després diran que el sistema és injust. Però si l’entén una criatura! Ningú no és imprescindible: si interesses et busquen i quan no interesses passen de tu i a tirar milles…


Posem-hi bona cara perquè s’acosta l’estiu que és l’hivern gelat dels webs de filosofia. A més, la nostàlgia és un error i un horror. En les societats líquides les adhesions són gasoses (totes, també les polítiques: pregunteu-ho a Pilar Rahola o a Asha Miró)

Però no parlarem de coses tristes. El present webaire més circumstancial és un comentari personal de l’Abstract de Hume que tenia mandrejant de fa temps i que s’acaba d’incorporar a la xarxa. El trobareu a http://www.alcoberro.info/pdf/hume5.pdf per si encara us queden ganes. I el proper projecte, la propera aventi, serà un curs al juliol sobre Stuart Mill i l’utilitarisme (20 hores, en horari de tarda) a l’Escola d’Estiu del Col·legi de Llicenciats a Barcelona. Que no s’aturi la màquina, no fos que algú prengui mal. A més he preparat una tria de casos de debat que posaran els pels de punta a tots els kantians. Hi ha més informació a http://www.cdl.cat


La nostàlgia és un error. Un horror. ¿Ens la curarem preparant uns textos sobre Montaigne?  
 

Més sobre els divins

Guardado en: Societat — ralco @ 11:37 am

Abans de ser una categoria política, la gauche divine era un medi, un ambient. Era aquella frase definitiva i autoirònica d’Arielle Dombasle, la companya de Bernard-Henri Lévy: Bernard se’n va a Bòsnia i jo a Yves Saint Laurent. Com han canviat els temps –i per a mal. Ara a BHL li donen un premi d’un diari amb tanta caspa com El Mundo. I el que és molt pitjor: Saint Laurent es va jubilar el 2002.

La nostra última esperança és que Paris (Pag’is) Hilton surti aviat de la trena i vagi a solidaritzar-se amb Darfur que és el must dels tercermundistes. Un terç de mundistes i dos terços de mundans.
 

Junio 14, 2007

Què se n’ha fet de la gauche divine?

Guardado en: Societat — ralco @ 9:58 pm

 

A França en deien gauche caviar, a Anglaterra la Champagne Left, a Alemanya eren la Toskaner Fraktion (perquè els agrada passar les vacances prop de la sagrada ciutat de Florència) i als States van ser els 5 th Avenue Liberals, el nom del carrer que envolta Central Park. Què se n’ha fet de la nostra gauche divine, ai las! Estan molt vellets però encara s’enyoren. 

Ells, els darrers voltaireans, elles, les hereves de Mme du Deffand o de Mme Tencin. Ells, els Bloomsbury sarrianencs, els Gordon Fry i els E.M. Forter nostrats. Elles, sobretot, les Virginies Woolf i les Lydia Lopokova de les nits adolescents. I ara ja no els coneix ningú. És cruel la vida.  Tal com s’estan posant les coses al capitalisme global acabarem enyorant aquells rics que es disfressaven de pobres i tenien (encara) mala consciència. Detestats i envejats, anys enrera. Simples desconeguts ara.  

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office