L’home que mira

Octubre 31, 2007

Joves i vells

Guardado en: Societat — ralco @ 8:44 pm

Una de les coses que més clarament diferencien la generació dels qui estan en la cinquantena dels grups d’edat més joves és la desagradable tendència que tenim els de la meva edat a reduir les coses a una sola dimensió, generalment la dimensió política, el poder pur i dur, mentre els més joves tendeixen a considerar un fenomen social com una qüestió multifactorial i multiexplicativa que per arribar a fer-se comprensible necessita aproximacions molt diverses o fins i tot contradictòries.


En el món mental dels més joves generalment més viatjats i amb millor coneixement d’idiomes, la dimensió social de les coses és molt àmplia i més diversa que la pura ‘societat política’ i difícilment situen la política al lloc central dels conflictes. L’atzar i la casualitat entren sempre com a factor explicatiu en la concepció del món dels joves Per tendència un home o una dona de vint anys analitza les coses d’una manera més complexa i ‘cooperativa’. Possiblement hi ajuda el fet que estan més acostumats a veure un món en xarxa i, per tant, pluricausal.

En canvi els qui teníem divuit anys quan va morir Franco fàcilment estem acostumats (uns més que altres, certament) al ‘pinyó fix’ i al punt de vista ‘conspiratiu’, com si alguna mena de força poderosa i secreta dediques el seu temps d’oci a fabricar conxorxes diverses -en què normalment sortim perdedors, detall no pas insignificant.

Sembla que a la mitjana edat es fa  necessari que les coses ‘quadrin’ a risc d’acabar explicant-les d’una manera delirant o de malgrirbar ‘teories de la història’ que tenen molt i massa de teoria de consolació. Que això ens passi a gent de dretes, d’esquerres i d’extrem centre, ens hauria de fer reflexionar. Sobretot perquè és cada cop més obvi que les teories monistes (’tot és sexe’, ‘tot és política’, ‘tot és diner’, ‘tota la culpa és de Madrid’, etc) ja no poden explicar la bestiesa ambiental.   
 

Octubre 29, 2007

Fracassa una mani

Guardado en: Política — ralco @ 9:03 pm

 

Pel que sembla la manifestació d’avui a Barcelona contra el desgavell ferroviari, només ha tingut una assistència migrada. Un miler de persones, diu Vilaweb, i quatre-centes segons la Guàrdia Urbana. L’inefable e-notícies explica que els manifestants s’han barallat entre ells per una bandera estelada i vés a saber tu si és veritat o no. En fi, per no treure gaire pit, tot plegat. Si en una ciutat d’un milió sis-cents mil habitants, només se’n mobilitzen al carrer un miler mal comptat, ningú no ho pot considerar un èxit. Ep, diria jo.
 
Dues lliçons òbvies: la primera, que encara no hem arribat al moment en què des de la xarxa es pugui fer política de la de debò. La segona, que per malament que gestioni el govern (el d’allí; perquè el d’aquí no hi té competències, tot i que hi tingui alguna incompetència), encara no està tan malament la cosa com perquè el país es refiï de CiU i del PP. Al cap i a la fi són els partits que van decidir l’actual traçat de la via i que, per tant, caldria responsabilitzar en primer lloc del pitafi.

Internet està molt verd com a eina dels moviments socials perquè de moment només s’hi connecta una minoria segurament activista i simpàtica però gens representativa del país real. I a més en aquest país els experiments antipolítics no funcionen. La primera cosa potser canviarà amb el temps. La segona és millor no tocar-la: el millor ‘antipolític’ sempre serà pitjor que el pitjor polític.
 

Octubre 28, 2007

Vic

Guardado en: Societat — ralco @ 11:14 pm

Feia molts anys que no passava un cap de setmana a Vic, una ciutat que des de la infància associo amb nens que ploren, amb monges dominiques de l’Anunciata de toques immenses i amb un fred escardat que es posa a la punta dels dits. Hi ha llocs que si no hi he d’anar expressament, és difícil que em caiguin de pas; i per això mateix, a l’atzar de la vida, tinc més per mà els Campi Flegrei de Nàpols que la Catalunya central. Potser hi hauria de posar remei. Avui, però, em venia de gust perdre’m en una ciutat on no em coneix ningú i on sóc exactament un foraster. De totes maneres, Vic o al menys la ciutat vella és prou  íntim com per no perdre’s i prou anònim com sentir que no importaria perdre’s-hi.


Què he vingut a fer a Vic? Exactament res. O potser això: badar, passejar i parar l’orella. Una estona de silenci a l’oratori de Sant Miquel dels Sants, una visita quasi d’esquitllentes a la tomba del pare Claret i tres hores llargues al Museu Diocesà ajuden el cos a respirar amb un altre ritme. Llàstima que la casa de Balmes estigui tancada; però he fotografiat el seu monument al claustre de  la catedral. Passejo simplement i escolto. Per un moment assegut a la cripta de la Catedral, davant l’imponent llista de sacerdots assassinats durant la guerra, fins i tot m’ha donat per pensar que la catedral de Vic hauria pogut ser una mena d’església florentina de la Santa Croce; però a la Santa Croce tenen enterrat  Maquiavel i aquí només hi ha Balmes i Sert.


Confesso (Vic com tantes ciutats levítiques d’Itàlia té com un aire que quan hi arribes sembla que t’hagis de confessar immediatament), confesso, doncs, que el Museu Episcopal em deixa absolutament admirat i garratibat.  He vist pocs edificis com aquest tan perfectament adequats a la  col.lecció que atresoren. I ‘atresorar’ és en aquest cas un verb de valor descriptiu. Les tres hores llargues se m’hi han fet curtes. ¿Com m’havia pogut passar per alt fins ara una meravella d’aquest nivell? Només pels fons del Museu i per l’edifici de Correa i Milà pagaria la pena estar a Vic una setmana, esforçant-me a captar detalls de cada peça i mirant d’entendre els secrets sobre el país que amaga el romànic d’Osona. Tant de bo. 
 

Octubre 26, 2007

Dues preguntes wittgensteinianes

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:50 pm

 

Preguntava Wittgenstein a les Observacions sobre la filosofia de la psicologia (935) ‘¿Té el verb ‘somniar’ temps present? ¿Com  aprèn una persona a usar aquest temps?’. Tinc per a mi que ‘somniar’ només pot tenir temps present i que s’aprén a usar aquest temps a còpia de dolor. Però no em facin gaire cas. Al cap i a la fi: què vol dir estar a l’alçada d’una pregunta?

El dia que va tornar Tarradellas

Guardado en: Filosofia — ralco @ 10:37 pm

 

De la tarda-nit que va tornar Tarradellas (un dels moments més plens de la meva vida) m’han quedat sobretot sensacions tàctils. Recordo que vaig donar la mà a en Joan Raventós i a Carles Sentís. Al President no hi vaig poder accedir. En Raventós tenia la mà suada però en Sentís tenia la mà freda i gelada. Aquella sensació absurda, antihistòrica de mà gelada entre una gernació càlida no me l’he pogut treure del cap i em retorna avui no sé per quina estranya associació d’idees. 

Una mica de Wittgenstein en divendres no fa mal, o potser si.

Guardado en: Filosofia — ralco @ 10:23 pm

 

Obro a l’atzar les Observacions sobre la filosofia de la psicologia de Wittgenstein, buscant un altre text però em salta a sobre l’observació 931: ‘Algú pot fingir estar insconscient. Però ¿pot també fingir estar conscient?.  No tinc resposta a aquesta pregunta. Cada cop conec més gent que hipotèticament ‘està conscient’ i realment em fa l’efecte que només segueix, sense adonar-se’n, un programa sofisticat de condicionament operant. El dubte em desvetlla.  

Octubre 24, 2007

‘Siempre me sacan en página par’ de Manuel Cruz

Guardado en: Filosofia, Llibres — ralco @ 6:12 pm

 

Manuel Cruz, catedràtic a la Universitat de Barcelona, acaba de publicar un llibre excel·lent que recull les seves col·laboracions periodístiques dels darrers anys sota un títol autoirònic: Siempre me sacan en página par (Paidos). En l’ofici de periodista, la plana parell és complicada perquè és poc visual. Cal tenir molt talent per conduir el lector del fet divers a la reflexió teòrica o, com diria l’avi D’Ors, patró de tots els filòsofs que escriuen als diaris: per ‘anar de l’anècdota a la categoria’.   


En què pot consistir un llibre de filosofia escrit per un filòsof a partir d’un material en principi circumstancial com els articles de diari? Em sembla que la resposta és molt òbvia: en una bona cartografia del present. Mentre una ‘ontologia’, és a dir una teoria de ser, difícilment té lloc entre les planes d’un diari, les cartografies han de ser útils, han de respondre d’una manera immediata a la pregunta ‘què significa orientar-se en el pensament’. Els articles del diari demanen contenció i tenen un límit estricte de planes, per això sempre són aproximatius. Però quan resulten bons dibuixen línies en el pensament que, de vegades, val la pena resseguir amb més atenció. És clar que el mapa no és el territori i quan es tresquen camins perdedors de vegades es troben accidents que el mapa no anticipava (els bons camins filosòfics sempre ho són de perdedors, tot sigui dit). Això no importa: sense cartografia estaríem perduts, amb un mapa com a molt podem estar mal orientats.   


Un dia explicaré perquè als diaris els bons articles ‘de fons’ acostumen a ser visuals, val a dir, elaborats a partir d’una imatge, o tàctils, els que s’articulen a partir d’una sensació, però això em desviaria del meu tema que és recomanar el llibre de Manuel Cruz que és, precisament un llibre molt visual. Siempre me sacan en página par està escrit aplicant a les coses una mirada que es justifica perquè ni resulta òbvia ni està volgudament desenfocada. En aquest llibre hi ha alguns articles d’aquells que els professors de batxillerat poden posar d’exemple als seus alumnes com a model de comentari de text: i això és simplement perquè la unitat d’estil acompanya la unitat de pensament. Tots els textos de ‘Lugares’ (el capítol primer) són simplement magnífics i deixant de banda que a mi Hannah Arendt no m’emociona gaire (limitat que sóc) recomano absolutament tot el capítol sisè ‘Figuras’. Pel que fa als articles més clarament polítics, tot i que estic del tot d’acord en la necessitat de despolititzar la llengua i d’estalviar-nos un excés molt mediterrani de teatralitat (i si cal d’histrionisme) en la societat política catalana, és precisament la discrepància el que els fa atractius.


Òbviament no cal ‘combregar’ amb cap llibre i amb cap filosofia -cal ser molt ase per ‘combregar’ amb una filosofia- i ni tan sols cal estar d’acord amb moltes coses per reconèixer idees que no són ni tan sols perspicaces, sinó senzillament intel·ligents. O en tot cas respectables precisament perquè allò que s’ha de respectar més són els arguments amb què no estic d’acord però m’obliguen a repensar coses. Els bons articles, i els d’en Cruz ho són, sempre et deixen ganes de dir: ‘Sí, però tingui en compte que…’ Les filosofies, com els bons articles d’idees ‘es pensen’, no ‘es creuen’. I valen la pena quan augmenten la lucidesa. Paga la pena llegir aquest llibre de plana parell. Però jo juraria que n’he vist algun a plana senar. À ne pas manquer.
 

Octubre 21, 2007

ERC i el país real

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 12:58 pm

 

S’ha acabat - gràcies siguin donades als déus - la Conferència Nacional d’Esquerra que amenaçava amb ser tan estúpida com les d’aquell temps en què al PSUC s’enfrontaven els prosoviètics i els eurocomunistes, mentre la gent normal els engegava tots plegats a pastar fang.  S’ha acabat com s’han de finir aquestes coses: amb un atac de lògica; 8 a 2 a favor de la línia que impulsa l’actual direcció i apa siuau. Vista la feina que hi ha a Catalunya (els trens, els avions, les autopistes, el medi ambient, la promoció cultural, la reforma de l’ensenyament…), ja són ganes de perdre el temps dedicar la militància d’un partit a mirar-se el melic - o encara pitjor a mirar el melic del senyor Carretero i de la Ruth Carandell, que no són precisament unes estrelles de la intel·ligència política.


La llàstima és que al camp republicà sempre retorna el mateix fantasma: el que atenalla els republicans és la puresa, és a dir, la nostàlgia de la catacumba i la vocació pel verbalisme que mena a l’esterilitat. Aquest cop, però, els partidaris de la virginitat política han perdut clarament per 8 a 2 i això em fa ser optimista pel que fa al futur. La virginitat fa impossible la reproducció (de vots) que és el nucli de la política democràtica i francament és una nosa.

Ara falta que, si de debò es vol augmentar la militància i posar ERC en condicions de portar aquest país a la independència, els independentistes vagin per feina: que entenguin què vol dir el liberalisme polític (i que el liberalisme polític és inseparable de l’econòmic) i entenguin, sobretot, què significa la fraternitat republicana (i com es diferencia de la lluita de classes marxista).


ERC té molta feina per endavant; la primera regalar l’espai de la puresa als friquis o als professors universitaris que la necessitin i estrènyer lligams amb els sectors empresarials que estan tips i cuits de les trampes de CiU. La segona continuar governant bé com fins ara (perquè si no manen els nostres CiU i els sociates manaran contra nosaltres, això és obvi) i la tercera produir un canvi cultural que inclou -no sé si els independentistes estem preparats per a tant!- la despolitització de la llengua catalana començant seriosament a fer catalanisme en castellà. Un bany de país real no ens vindria malament. La Heidi i en Carretero a la muntanya, els pastorets i les corones d’espines al teatre i ERC a fer un país normal. Tampoc no és tan difícil.

 

Octubre 20, 2007

Les declaracions de Watson (elemental)

Guardado en: Filosofia — ralco @ 4:07 pm

 

S’està aixecant una polseguera monumental arreu del món diguem-ne ’savi’ per les declaracions del genetista James Watson, un dels investigadors més respectats del món avui mateix - gairebé una icona de la ciència i codescobridor de la doble hèlix -  en què posa en qüestió la intel·ligència de la raça negra.  Un cop més, al voltant de les opinions impopulars de un científic està a punt de congriar-se un debat suposadament epistemològic però que bàsicament fa referència a qüestions de filosofia moral amb conseqüències polítiques que no s’escapen a ningú.


Vagi pel davant que el fet que un científic defensi opinions impopulars pot ser personalment molt desagradable (sobretot per a ell mateix), però resulta molt estimulant des del punt de vista de la ciència -que precisament progressa a través del debat. Així que abans que els partidaris de la correcció política i els de la carcúndia impolítica comencin a tirar-se els plats en doina amb les sabudes i preconcebudes acusacions, i mirant el debat amb eines de filòsof, em permeto fer algunes matisacions, d’aquelles molt típiques de profe, sobre temes que metodològicament no veig gaire clars:


1.- Seria tot un detall que abans de discutir sobre un tema tan relliscós com ara  ‘la intel·ligència de la raça negra’, algú ens definís d’una manera entenedora el significat dels termes ‘intel·ligència’, ‘raça’ i ‘negre’. Potser veurien que ‘intel·ligència’ -sobretot- és un dels mots més polisèmics del nostre llenguatge, de manera que emprem una sola paraula per referir-nos a coses prou diverses.


2.- No estaria de més acceptar com a criteri metòdic que les dades empíriques contrastades per experiments repetits, i no la ideologia de cadascú, constitueix el fonament del coneixement científic. Deixar de banda els prejudicis personals i analitzar les coses com son (i no com voldríem que fossin) és l’únic acceptable per anar pel món, com a mínim des que Bacon de Verulam -segona meitat del segle XVI i principis del segle XVII-, va explicar que el mal que els ‘idola tribu’ feien a la ciència. Que un polític decideixi si el que diu un premi Nobel és ‘científic’ fa, com a mínim, mal d’orelles.


3.- Hauríem de desempallegar-nos algun dia dels prejudici espiritualistes en aquesta matèria. Si el color dels ulls, la forma del nas i el color del cabell s’hereten genèticament, no s’acaba de veure perquè no s’hauria d’heretar la intel·ligència.


4.- Caldria, finalment, desacralitzar d’una punyetera vegada la intel·ligència. Ser intel·ligent, per estrany que sembli, és tota una tragèdia, al menys en en el món en què vivim. Els molt intel·ligents són també més sensibles i, per tant, molt més vulnerables emocionalment. La intel·ligència permet notar coses que a d’altres els passen per alt i obliga a suportar una quantitat d’odi i de ressentiment brutal. Preferiria no entrar en detalls.


I dispensin, però per acabar aquest post no puc sinó reproduir una frase de James Watson quan aquests dies se l’acusa de racista: sempre he defensat amb braó la posició segons la qual hem de basar la nostra visió del món en l’estat del nostre coneixement, en els fets, i no en el que ens agradaria que passés. Em sembla una frase perfecta. Digna d’escriure’s en pedra i en llatí a l’entrada de totes les facultats de filosofia d’arreu del món.  
 

Octubre 19, 2007

Un consell del vell Spinoza…

Guardado en: Uncategorized, Política — ralco @ 4:23 pm

 

Com va dir Spinoza: mai no es pot intentar en un Estat, sense condemnar-se a un fracàs rotund, que els homes parlin només per prescripció de les supremes potestats, malgrat que tinguin opinions distintes o fins i tot contràries (Tractat Teològic-polític, XX, 20). Doncs exactament això cal que faci ERC demà: parlar i escoltar. Si a més surten idees intel·ligents i poc demagògiques, millor que millor. I si algú promet la lluna -la lluna que es veu des dels pujols entre la boira-, que se sàpiga que menteix.

Octubre 17, 2007

Difícil liberalisme

Guardado en: Política — ralco @ 8:06 pm

 

El gran escriptor de Siracusa Vitaliano Brancati (si no heu llegit Il bell’Antonio, no us el perdéssiu, és una sàtira magnífica del feixista clàssic, un jove advocat impotent que es casa i al cap d’un parel d’anys sense consumar, etc…), deia que a Sicília per votar els liberals cal votar com a mínim comunista. Catalans i sicilians/que sempre serem germans (rodolí) som gent d’omertà i de famiglia. Mal ambient per al liberalisme que si alguna cosa no pot suportar són les adhesions incondicionals. 

Octubre 16, 2007

Història i Filosofia

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 10:50 pm

Dues notícies culturals d’aquesta setmana: la primera, òbviament, la nova exposició de l’Agustí Alcoberro –el meu germà– sobre Catalunya i la Guerra de Successió al Museu d’Història de Catalunya. Inaugurada aquesta nit i de visita imprescindible. Només per veure la quantitat de documentació de la mosta (amb la Xeperudeta i dos canons de la defensa de Barcelona el 1714) ja valdria la pena. L’èxit que ja va tenir l’exposició sobre Bruixes –rècord absolut de visites al Museu– quedarà superat amb aquesta autèntica superproducció. Una guerra amb un milió dos-cents mil morts –més en termes absoluts de que la del 1936– i una història apassionant (la d’un poble traït que d’ençà d’aleshores no ha parat de lluitar). Fins el 20 de gener.


L’altra cita que cal apuntar a l’agenda és el retorn dels cicles de filosofia a l’Ateneu Barcelonès. Començarem aquest divendres a 2/4 de vuit preguntant ‘Per què Grècia?’ a dos savis en el tema: Alain Blomart (París – Unescocat) i Antoni Bosch-Veciana (Barcelona). Saber si ‘la filosofia antiga és moderna’ ens ocuparà, de moment, fins al febrer i em sembla una qüestió fonamental sobre tot ara, quan tampoc no està gens clar què significa ser modern. A més, dissabte al matí a les 11 reprenem –sense en Lluís Alegret, ai las!– les activitats del Liceu Maragall, amb Gonçal Mayos parlant sobre el xoc de civilitzacions.  

Comencem, doncs, amb la directa posada.
 

 

 

 

CiU; el millor de cada casa

Guardado en: Política — ralco @ 9:52 am

 

 

La moral pública és cosa complicada i qualsevol lector de Maquiavel sap que no cal que el Príncep sigui bo però resulta imprescindible que la gent s’ho cregui. Per això un savi en coses de política i ara professional de les relacions públiques (que sempre n’inclouen d’impublicables) em comenta com estan dels nervis a Can Convergència des que no manen i no hi ha manera de silenciar el que, púdicament,anomena ‘coses’. La llista d’ovelles esgarriades creix i no s’atura en aquella casa, fins posar francament en crisi la imatge i la credibilitat del partit. Al darrer any o any i mig els està passant tot el que no hauria de passar. Exemples: l’exalcalde convergent de Torrelles de Foix, Erasme Torrents, inculpat per intent d’assassinat del seu successor. I capaç de contractar sicaris amb rifles de mira telescòpica, ni més ni menys. O Miguel Martínez Flores, tinent d’alcalde de Palau-saverdera, acusat de masturbar-se davant d’una nena en un centre cívic, potser malinterpretant les activitats lúdiques programades a l’equipament.

També el primer tinent d’alcalde de CiU a l’Ajuntament de Ger, a la Cerdanya. Xavier Bertrán  ha estat arrestat per col·laborar estretament amb traficants de drogues. A casa, li van trobar drogues i diners en metàl·lic, 37.000 euros, que no està malament. I per postres Josep Alemany Rigol, alcalde de CiU a Vallirana, resulta acusat d’un delicte ecològic per haver permès que s’aboquessin aigües residuals sense depurar a una riera.


Certament, això de la moral pública i la moral privada és un tema vidriós i de gent impresentable n’hi pot haver a totes les cases. Però –fins i tot prescindint del famós 20% que avui expliquen els diaris- a Can Convergència com a mínim podrien estar calladets, estalviar-se infundis contra altres partits, netejar l’estable i no posar pals a les rodes dels qui al seu propi partit treballen honestament. Potser ho haurien de fer per patriotisme. Potser en interès propi.

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf