L’home que mira

Diciembre 27, 2007

‘La ciudad que fue’ - Federico Jiménez Losantos

Guardado en: Societat — ralco @ 6:42 pm

Em vaig fer regalar per Nadal (¿contra pronòstic?) les memòries barcelonines d’en Jiménez Losantos perquè mirades per sobre les tres o quatre primeres planes del llibre prometien força. Això és molt típic del personatge, que sempre explica les coses com si s’hagués d’acabar el món i al final no passa mai res i no n’hi havia per tant. A mi m’agrada llegir de tot i no m’interessa que em confirmin en la fe (més aviat m’agrada que me la tornin problemàtica), així que llegir en por-todos-los-santos, per Nadal donava un punt de morbositat que contrasta prou bé amb el desig universal de bon rotllo típic del les dates.

A més, per pura circumstància generacional, també vaig començar l’ofici del que se’n diu viure a l’època dels setantes, tot i que quatre o cinc anys més tard dels esdeveniments que explica el profeta de la Cope. En altres paraules, també vaig passar per l’Ajoblanco, el Rrollo, els Farriols, en Sisa i el Canet rock amb setze o disset anys (i per la presó amb divuit, però això és una altra cosa). Per a algú amb les meves credencials, és fàcil enganyar-se pensant que ‘les coses divertides’ es van acabar el 78 amb la Constitució -que va tornar formals els nostres (en el meu cas inexistents), ‘germans grans’- i encara pitjor que el cop d’estat de Tejero ens va tornar imbècils o amnèsics a tots plegats. Per tot això tendeixo a simpatitzar amb qualsevol que digui que aquells anys (i no els de la ciutat olímpica) són els millors que ha conegut Barcelona. No m’agradava, però, el Cafè de la Òpera -ni m’agrada ara, perquè no em diuen res els llocs on cal anar ‘perquè et vegin’. Prefereixo mirar a ser vist, és obvi. El que passa és que el dibuix d’aquella època és excessivament parcial, retrospectiu i fet per tal que tot ajusti quan en la realitat mai no ajusta res.

M’han decebut les memòries d’en Jiménez. Totes les memòries es fan per justificar-se un mateix i sempre necessiten el punt amnèsic; el mateix gènere literari ho imposa. Però en aquest cas hi ha tan pocs ‘fets’ (ni que siguin explicats de la manera més subjectiva) que quasi ni el nom de ‘memòries’ no seria correcte aplicar-hi. Es recullen materials d’arxiu però el que un lector esperava era alguna precisió sobre ‘com’ van ser les coses -i no tant sobre un ‘per què’ autojustificatiu.

En aquestes memòries no hi surten ni en Martin Villa, llavors governador civil de la ‘província’, ni el ‘delegado de información y turismo’, Roson Hernández; personatges essencials per a la trajectòria barcelonina del Losantos. Tampoc no queda clar com es va organitzar el mític viatge a Pequín des de Barcelona que tan important va ser per desenganxar del marxisme una part dels fills de la nostra ‘millor burgesia’ de Badera Roja a mitjans dels setantes, ni si el seu era el mateix viatge que va organitzar en Francesc Vicens des de la Fundació Miró (per cert van publicar un opuscle que es diu ‘¿Por qué en China no suben los precios?’, francament impagable -el vaig donar a la biblioteca de la UdG, i allí deu ser per si algú vol riure).  

Em falta sobretot, i cada vegada és més obvi que fa molta falta, un retrat del personatge més estrany d’aquella colla d’estudiants de filologia dels temps en què llegíem Marta Haernecker. Em refereixo a Alberto Cardín; un paio de qui mai no he conegut ningú que en parli bé com a persona, malgrat que tothom coincideix a dir que era molt intel·ligent. Antic jesuïta (no sé si va arribar a cantar missa), homosexual i una de les primeres víctimes de la Sida, Cardín vivia literalment de la bona administració d’alguns secrets d’alcova, reals o inventats, sobre alguns capellans i algunes nenes de casa bona i sempre m’ha semblat la prefiguració del personatge que després va construir en-todos-los-santos a la cadena dels bisbes. En una societat que volia ser cosmopolita però resultava esfereidorament provinciana com la de la Barcelona dels setantes, amb moltes coses per callar (i amb catifes de prou nusos com per amagar-hi a sota molta merda), Cardín molestava i, a la seva manera, vivia esplèndidament de molestar, escrivint rotllos brutals sobre semiòtica, semiologia i semàntica -o així.

A les memòries santes d’en Losantos, personatges com Cardín no poden ser explotats amb tots els matisos que ofereixen, ja ho entenc. Però explicar-ne coses és el que les hauria convertit en un document d’època. La resta del llibre té molt de bla-bla-bla i sembla que en Losantos s’hagi arribat a creure de veritat que són ell i la seva colla d’aragonesos els qui es van inventar una Barcelona que portava ja molts anys inventada.

Sobre el tema de la construcció d’un moviment charnego a Catalunya quasi tot el que explica és simplement mentida. Qui diuen que en pot xerrar molt és Amando de Miguel, potser, però m’hi jugo alguna cosa a què no ho farà. Mort Rosón i amnèsic per vocació i per càrrec Martín Villa aquest tema dels origens de l’espanyolisme postfranquista quedarà per a llibres futurs, que de ben segur algú acabarà escrivint. D’arxius, al cap i a la fi, n’hi ha molts.  

 

De tota manera hi ha una cosa que jo sé prou bé sobre en Losantos i que l’home no explica. Quan estúpidament els Terres van optar pel ‘piernicidio’ del qual tanta gent porta tants anys vivint, en Losantos (a part de lògicament acollonit) es va passar tot el segrest parlant en català. Això, com a mínim, ens ho hauria d’haver explicat. Qui seria avui en Losantos sense el rellotge aturat dels Terres, que volien fer el basc quan ja no tocava i l’únic que van fer és un màrtir de la causa? El llibre ho dóna a entendre prou clar. Un professoret progre i perfectament oblidat. D’una època, això si, que no hauríem de passar per alt. Perquè aleshores tot semblava possible i, al final, res no va ser ni tan sols acostat.  

Diciembre 23, 2007

El que he fet aquest any i de què serveix. Una meditació de Nadal

Guardado en: Llibres — ralco @ 4:54 pm

Posats a tancar per vacances he tingut l’estranya pensada de fer la llista del que he publicat en paper sobre filosofia en l’any de gràcia de 2007 que ara acaba  i després (ja em dispensareu) m’he apuntat a una meditació nostàlgica i previsble sobre la futilitat de la feina del filòsof català. No sé ni si m’ha sortit un post trist. Potser el que és trist no és el meu post.

Primer us penjo la llista de les meves publicacions d’enguany (així entendreu des d’on parlo):

1.- Pròleg al Walden de Thoreau publicat per Símbol edicions de Sant Cugat del Vallès

2.- Edició del Dios de Francisco Sunyer i Capdevila, el primer llibre ateu publicat a la Catalunya del XIX, a Ediciones Cedel (Barcelona)

3.- Coordinació i edició  del llibre col.lectiu: Ética, economía y empresa a Gedisa (Barcelona - Mèxic)

4.- Publicació del llibre del meu bloc: L’home que mira a Cossetània de Valls

5.- Publicació del llibre L’Utilitarisme a EdiUOC de Barcelona

6.- i 7.- Publicació d’un mòdul sobre Teoria del Coneixement en el volum coordinat per Francesc Nuñez a EdiUOC de Barcelona (versions en català i espanyol)

8.- Publicació d’un pròleg, notes i material didàctic al llibre de Fernando Savater Ètica per al meu fill, editat per Ed. 62 de Barcelona

9.- Publicació d’un text al llibre col·lectiu del Liceu Maragall Fars del Pensament, editat per La Busca  (Barcelona)  

10.- Publicació d’un article sobre Ernst Jünger al llibre col·lectiu Cons & Neocons, editat per Joan Vergès i publicat a Documenta Universitària de Girona.

11.- Publicació d’un text al llibre col·lectiu Carrers de Frontera amb què la cultura catalana es va presentar a la Fira de Frankfurt

12.- Coordinació i edició del text col·lectiu de l’Ateneu Barcelonès Històries de la Filosofia, publicat per La Busca  

13.- Pròleg, edició i notes del diàleg de Diderot: El Nebot de Rameau, publicat per Accent Editorial, de Girona

14.- Nota preliminar a l’edició de Walter Benjamin: Tesis sobre la Filosofia de la Història, que ha publicat l’Associació Cultural Republicana Constantí Llombart a València. 

Hi podeu sumar també els més de vuitanta textos meus i d’altra gent que afegit al web i que trobareu endreçats per ordre cronològic a l’adreça següent:

 http://www.alcoberro.info/planes/novetat.htm.

Afegiu-hi unes vint-i-cinc conferències que he organitzat i coordinat a l’Ateneu Barcelonès, mitja dotzena de textos periodístics i entrevistes llargues, unes quantes participacions en el programa d’Antoni Bassas a Catalunya Ràdio i la feina d’aquest mateix bloc. Sempre fora d’hores d’oficina, és clar. Perquè un servidor s’aixeca cada dia a les set del matí i mai, però mai, ningú no m’ha donat ni una beca, ni un ajut.

Fins aquí el què fet enguany. Ara la meditació.

Si segons l’Evangeli l’obrer és digne del seu salari, suposo que tinc dret preguntar-me: ¿Tot plegat a canvi de què? Si hagués treballat a canvi de reconeixement, la resposta no pot ser més bèstia. De tenir un contracte putejadíssim a la Universitat. De notar ganivets d’odi que em van arribar a fer por física quan a La Vanguardia se’ls va acudir posar-me en una llista de filòsofs catalans (on no hi figurava el que em perdonava la vida amb la mirada). De silencis i copets a l’esquena més insultants que altra cosa. De quasi ni cinc al calaix en drets d’autor (ja ho sabeu: un filòsof és un senyor de cinquanta anys amb una família de possibles que el manté).  

D’editors que són purament impressors i ni saben distribuir llibres. D’aguantar més d’un polític deficient mental dient parides sobre cultura. De què hagin de ser ‘els meus’ (ai carai!) els qui es carregaran la filosofia al batxillerat l’any 2008.

No diré que em queixo, ni que plego, és clar. Al cap i a la fi a la meva edat sóc plenament culpable dels meus èxits i la meva situació personal ni em deprimeix, ni em posa content. Senzillament me la miro de lluny. Però estic cansat. Molt cansat. I a hores d’ara no em crec que 2008 sigui diferent de 2007.  

Diciembre 20, 2007

Ànimes

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 4:55 pm

 

El problema de la gent d’ànima és que sovint necessitarien més d’un cos. Perquè un sol cos es cansa massa.     

 

Diciembre 2, 2007

Després de la manifestació

Guardado en: Política — ralco @ 1:05 pm

Què paga la pena dir sobre la manifestació de l’1 de desembre pel dret a decidir i que no s’hagi dit ja? En primer lloc que ha desbordat tota previsió possible (tot i que el bloc Socialistas del Masnou escriu que a la mani ha estat feta per gente inocente que irá engañada -santa innocència i gran perspicàcia politica, nanos!) Una acció que només cinc o sis dies enrere feia mala pinta, ha tingut la participació més gran dels últims anys i que ha estat explícitament independentista. Vés per on: el pensament català rebrota sempre i enterra els seus il.lusos enterradors, com va dir Francesc Pujols.

En principi, l’èxit impressionant de la mani (èxit també malgrat la manipulació sociata a TV 3) anuncia un canvi de cicle de la política catalana. Del debat sobre infraestructures i sobre qualitat de vida s’ha passat a un debat ras i curt sobre Catalunya nou Estat d’Europa que feia anys que pugnava per sortir a la llum pública i que ara rep un recolzament social potser encara no ultramajoritari però del tot indubtable. ERC i l’independentisme s’han reforçat i la Ministra de Fomento del Independentismo, finalment ens haurà fet un favor que no ens mereixíem. Ara i aquí les infraestructures han passat a a segon pla. Ja estem parlant de les causes (la dependència) i de les respostes (la independència).

De sobte, la perspectiva 2014 és creïble més enllà de la bona voluntat de quatre patriotes. Si com és veu a venir el PSC s’esfondra a les properes eleccions (el tàndem Chacon/Clos és letal per a la taquilla i ‘er Bono’ al Congreso desanima sense més remei), totes les possibilitats -i fins i tot algunes avui inimaginables- restaran obertes.

Sumeu-hi, si us plau, una nova situació política a Europa caracteritzada per l’emergència de les nacionalitats (de Kosovo a Flandes o a Escòcia). I afegiu-hi el previsible replegament cap el nacionalisme dels sectors populars que estan pagant (amb pujades de preu dels aliments, amb atur i amb col·lapse dels serveis sanitaris), els plats trencats de la globalització i de la immigració. Observeu que avui a La Vanguardia en Carod ja parla de fer catalanisme en castellà (cosa que fa anys que s’hauria d’haver començat a fer seriosament)… Coses que fins ara han estat atadas y bien atadadas, comencen a deslligar-se. Atenció, doncs.      

Diciembre 1, 2007

Els nuclearòcrates ens prenen per idiotes

Guardado en: Societat — ralco @ 9:44 pm

Si fos una mica més cínic vulgar del que ja m’estic tornant (i greu que em sap!), diria que un dels espectacles més divertits del panorama hispànic és veure l’exhibició d’analfabetisme que tot sovint fan els polítics i els universitaris d’aquest país quan parlen amb devoció sobre energia nuclear. Com que no la vol ningú enlloc del món, l’energia nuclear s’està convertint en un tòpic local i la nostra suposada classe dirigent catalano-espanyola pretén fer-nos creure que amb més nuclears es resoldrien (santa ingenuïtat analfabeta) ni més ni menys que els nostres problemes energètics. Potser pensen que la gent es mama el dit, carai! O que som una colla de suïcides tots plegats.

L’expresident del govern espanyol Felipe González (el del GAL) va tenir fa poc els dallonsis de dir (20 novembre 2004) al Club de Madrid, que és una entitat que agrupa expresidents sudamericans si fa no fa de la mateixa alçada moral que ell,  coses tan increïbles com que: La implantación de la energía nuclear con fines pacíficos es imparable en el mundo. Textual, tu! Com si s’ho cregués ni ell. I a la província la presidenta de la comissió de medi ambient del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona escrivia ha escrit no fa gaire a El Punt (16 de juny de 2007) un article que portava un títol digne de Fray Gerundio de Campazas: Energia nuclear, si; gràcies! No siguem provincians, si us plau. Que fa vergonya aliena.  


Mentre tant el Financial Times, gens sospitós d’ecologisme i d’esquerranisme titulava: US utilities are sceptical over nuclear energy revival (November 19 2007/ by Ed Crooks and Sheila McNulty). I David Gow a The Guardian (Thursday November 22 2007) deia que: Ambitions of nuclear power industry in UK are ‘a fantasy’. A hores d’ara el poder nuclear ja només troba propagandistes a províncies remotes i en països farcits d’analfabets en temes científics. Però fins i tot aquí la gent sap connectar-se a Internet.
 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf