L’home que mira

Enero 31, 2008

Novetats al web de l’Alcoberro

Guardado en: Filosofia — ralco @ 12:11 am

Després de molts problemes amb el servidor del meu web finalment hem pogut penjar a http://www.alcoberro.info un recull de textos sobre Walter Benjamin i les seves Tesis sobre la Filosofia de la història.

Ho trobareu a: http://www.alcoberro.info/planes/benjamin0.htm    

També hem incorporat un text de Foucault de bona època (1980) Per què estudiar el poder: la qüestió  del subjecte:

http://www.alcoberro.info/planes/foucault6.htm

I una entrevista amb John Gray sobre utopies i liberalismes.   http://www.alcoberro.info/planes/gray2.htm   

A més podeu trobar alguns textos meus, per exemple: Apunts per a un debat sobre irracionalisme

http://www.alcoberro.info/pdf/coneixement3.pdf

I el pròleg a la recent traducció catalana del clàssic de Diderot El Nebot de Rameau, que porta per títol, Denis Diderot l’home que intentà viure subtilment : http://www.alcoberro.info/planes/diderot.htm   

Enero 28, 2008

Obsolesència del coneixement

Guardado en: Educació — ralco @ 12:10 pm

 

Un dels problemes més complicats en les universitats és el del que s’anomena ‘obsolesència del coneixement’, és a dir, el fet que quan l’alumne arriba a cinquè curs (de medicina, especialment però també de física i cada vegada més en humanitats) cal explicar-li que allò que a primer curs li havien dit que ‘era impossible’, finalment no només és possible sinó que fins i tot és segur. I matèria d’examen. 

El coneixement científic es deprecia o es degrada a tal velocitat que cada cop resulta més difícil preveure temes de tesis doctorals fins i tot en ciències socials i en filosofia (qui sap on se situaran les coordenades d’un problema social o moral d’aquí a cinc anys?). Algunes universitats ja posen data de caducitat als cursos de doctorat, com si fossin iogurts. I la decadència de l’erudició substituïda per un vernís de bibliografia és un fet fàcilment constatable entre el professorat en les nostres universitats (que d’altra banda, molt i molt erudites tampoc no han estat mai!).

No dubto que l’erudició havia arribat a extrems una mica ridículs, sobretot si anava acompanyada d’esperit funcionarial, i que produïa famosos especialistes en insignificàncies però al final eren una gent entranyable i quasi els enyoro. Sobretot comparats amb els ‘caçadors de tendències’ que temps enrera triomfaven en el món de la moda, però que ara existeixen també al món acadèmic i que han arribat per quedar-s’hi. 

En tot cas, com recomano a l’alumna que acaba de sortir del despatx que dediqui tres anys de la seva vida a resoldre un problema que, molt possiblement d’aquí a tres anys no servirà ni com a ‘ontologia del present’? És un error dirigir una tesi sobre blocs, ara que el que de debò ‘mola’ són els fotoblocs? O sobre ‘sostenibilitat’ quan toca parlar de ‘decreixement’? Qui pot llegir avui una tesi doctoral sobre Althusser o sobre Sartre i no morir acadèmicament?    

Enero 26, 2008

Public Eye Awards: premis a les empreses més irresponsables

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:36 pm

 

Com cada any coincidint amb el Fòrum de Davos s’han donat a conéixer els premis Public Eye Awards a les empreses socialment més irresponsables. Aquests ‘premis’ són un exercici de control social sobre l’activitat empresarial i han contribuït a posar en crisi el paradigma de les teories sobre Responsabilitat Social Corporativa, perquè des de fa anys tenen el gust d’explicar activitats perfectament immorals d’empreses multinacionals oficialment dotades d’uns codis ètics i d’unes (suposades) pràctiques responsables que en realitat només es practiquen de cara a la galeria:
http://www.publiceye.ch/fr/p63000080.html

 I consti que també hi ha Positive Awards:

http://www.evb.ch/fr/p13590.html
 

 


 

 

Enero 25, 2008

Joseph Stiglitz a Davos i a Girona

Guardado en: Filosofia — ralco @ 3:31 pm

 

 El proper mes de maig la Càtedra Ferrater Mora de la UdG tindrà com a convidat el premi Nobel d’economia Joseph Stiglitz que aquests dies deu ser un dels savis més entrevistats al Forum de Davos. El projecte més significatiu que ara porta entre mans Stiglitz (conjuntament amb un altre Nobel, Amartya Sen) és un encàrrec de Sarkozy: un treball economètric molt important sobre la manera de canviar els instruments de mesura del creixement, anant més enllà del desprestigiat economicisme del PIB i amb menys voluntarisme bonista que els diversos índex de desenvolupament humà (o de qualitat de vida) propiciats per l’ONU. 

 Fa anys que se sap que la mesura convencional del creixement (a través del PIB) no tan sols no permet mesurar el benestar, sinó que porta a prendre decisions polítiques errònies. Així, per posar l’exemple tòpic, crear molts llocs de treball de carceller o de bòfia, augmenta el nombre de persones ocupades però mostra que la societat no va bé i significa que, en realitat ens empobrim. A més, els països pobres tenen molts dubtes (i amb raó) sobre si realment el creixement econòmic els compensa la degradació ambiental i la pèrdua de biodiversitat.  El problema és que els índex alternatius (els de qualitat de vida) fàcilment es tornen irrellevants quan mesuren dades en què els països desenvolupats han arribat a nivells no millorables (el nivell d’escolarització de les dones, per tornar al tòpic). I, a més, elements com l’organització del treball sovint tenen més importància que la despesa material. En altres paraules: gastar molt en sanitat, o en educació - o treballar moltes hores - no té necessàriament gran cosa a veure amb gastar - o amb treballar - bé. 

Com va dir explicar més d’un segle John Stuart Mill, necessitem una economia crítica i fins i tot una economia utòpica per obrir camins -tot i saber que molt sovint restarà en l’àmbit purament especulatiu. Però també és bo saber que, de vegades, la visió de liberals d’avançada com Sen o Stiglitz té possibilitats reals d’operar canvis globals amb seriositat radical. A Girona, aquest mes de maig podrem parlar sobre aquesta qüestió i sobre molts altres temes d’economia ètica.

 

Enero 24, 2008

Storytelling

Guardado en: Societat — ralco @ 5:52 pm

Des de fa vuit o deu anys la paraula clau en marketing és ‘storytelling’. Traduït, això vol dir que per vendre l’essencial és explicar una història i mobilitzar sentiments i emocions al seu voltant. Estem davant del ‘gir narratiu’ en marketing per dir-ho irònicament. Ara demanem a la marca que produeixi emocions i fins i tot que sigui capaç de canviar la visió del món del consumidor. A l’època de la ‘destrucció massiva’ (del medi natural, de les economies locals, etc.) es necessitaven eines de ‘distracció massiva’ del personal. I per aconseguir-ho, res millor que un bon ús del conte, a ser possible amb final feliç com eina didàctica.


Nascut del món de la promoció política, un bon ús del ‘storytelling’ (les llàgrimes de la sra. Clinton, l’estranya parella Sarkozy-Bruni, en Bush salvat de l’alcohol per la religió, i a casa nostra la injusta expulsió de Carod del govern de la Generalitat o en Pujol al Matagalls…) serveixen per tocar el cor i porten més gent a votar que els mil programes polítics incomprensibles per al comú dels mortals. Es tracta, en definitiva, de fer servir les tesis de la intel·ligència emocional en el context de la venda política. I funciona.
 
El personatge a seguir és David R. Gergen http://www.davidgergen.com director de comunicació de Clinton l’any 1992 (i que ja havia tingut el mateix càrrec amb Reagan i Nixon -o què us penseu?); el gran teòric d’un marketing que s’adreça al cor perquè realment no té res a dir a la raó. És més, si es dirigís a la raó no es tolerarien determinats missatges.


 Com que és dijous xafaré la guitarra a un bon amic. Prepareu-vos a veure Carme Chacón marejada abandonant un míting com a conseqüència del seu embaràs. Seria un cop de pur ‘storytelling’, difícil de millorar.
 

Enero 23, 2008

Responsabilitat Social Corporativa (RSC); la fallida d’un concepte

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:43 pm

Els qui un moment o altre hem treballat en temes d’ètica empresarial estem acostumats a escoltar una queixa -o una sorrrrrrpresssssa- quan tenim contacte amb estudiosos de l’economia originaris d’aquell lloc mental imprecís que Espriu anomenava ‘nord enllà’. No falla mai: sempre apareix algú que ens pregunta, més o menys escandalitzat o divertit: ‘Però amb el nivell tan bèstia de corrupció que hi ha a Espanya, com s’explica que vostès siguin capdavanters ens temes de Responsabilitat Social Empresarial, de bones pràctiques i de moral empresarial? La veritat és que s’explica fàcil però quan xerres el secret a gent de tradició luterana se’ls posen uns ulls com plats. És molt més senzill publicar un estudi sobre RSE que un treball d’econometria en una revista internacional (i dóna punts, cosa que les escoles de negoci privades ho saben perfectament). A més, a Espanya hi ha una llarga tradició de ‘llestos’ que consideren l’ètica com una ‘maria’ que no es creu ni que la predica (explicar què és una ‘maria’ a un professor europeu també és tasca complexa, us ho ben juro).


En els índex de bones pràctiques i d’empreses socialment responsables que s’elaboren a Espanya (avalades per escoles de negocis privades) els resultats acostumen a provocar el que per pietat anomenariem vegonya aliena. Inevitablement hi surten destacades El Corte Inglés, Repsol (supersolidària amb els negrets de la cursa del Dakar, com ens recorden cada dia a la tevetrés) i -escarni d’escarnis!- sovint la màxima puntuació la treu Adif (la dels trens que mai no arriben, que deu ser molt bona pel tracte amb els seus proveïdors, però tracta la clientela com el pito del sereno.) Una hipòtesi per explicar tanta misèria dels rànquings és que qui paga mana. Ja ho va dir Quevedo parlant dels jesuïtes, tot i que en aquell temps no s’havia inventat ESADE: ‘donde hay mucho dinero, hay mucha bendición’.    


Però les coses són més complicades. Sense deixar de banda la possibilitat d’un intercanvi de favors entre universitats privades i empreses privadíssimes (una explicació massa ‘conspirativa’), em sembla que el que cal revisar a fons en RSE és la metodologia d’ús més comú i el paper de les empreses de certificació, sobretot quan es comparen empreses i sectors econòmics molt diversos sobre la base de dades estadístiques que no admeten comparació.

Massa sovint les pràctiques de responsabilitat social s’han projectat amb una càrrega voluntarista i paternal que no va enlloc, perquè fer el bé sense preguntar als afectats pel bé que realment volen té poc futur. Sembla que la trobada de Davos aquest dies representarà el final d’un paradigma moral que va ser útil mentre va durar però que no pot donar resposta a massa problemes de l’empresa i de la circulació de capitals. La fallida de concepte de RSE (substituït cada cop més pel de ‘empresa sostenible’ o per les pràctiques de concertació i arbitratge sobre bases neutrals), segurament és una bona notícia. Una ficció que es manté massa acaba per no enganyar ningú.     

Per cert al Fòrum Mundial de Davos això dels pobres interessa poc. N’haurem de seguir parlant.

El web oficial: http://www.weforum.org/en/index.htm

Per als del temps del francès: http://blog.lefigaro.fr/davos/archives.html

Enero 21, 2008

Heretgia

Guardado en: Societat — ralco @ 10:48 pm

Com va explicar Voltaire, a la borsa l’única heretgia imperdonable és arruïnar-se. El nombre d’heretges avui (amb la borsa europea en mínims) ha crescut un bé de Déu. Ara cal parar esment a veure quins seran els propers màrtirs immolats per la Causa. Perquè ja es veuen unes cues d’hipotecats en marxa cap a l’escorxador que fan feredat.

El Capital és un déu (fals) molt simpàtic quan les coses li van bé però amb unes males puces de no dir quan no menja cada dia.     

Enero 18, 2008

I en diem la cultura

Guardado en: Uncategorized, Filosofia — ralco @ 1:07 pm

 

Em sembla que era Lacan qui recordava que en una conversa Koveje li havia dit que en Plató el més interessant és el que no s’explica. Redacto aquesta frase (absurda) en homenatge a l’estil platònic. L’estil platònic és sempre el mateix: una vegada algú va sentir dir que temps enrere algú havia comentat que havia sentit a dir que Sòcrates enraonava amb no-sé-qui sobre no sé-què.. però es va adormir mentre Sòcrates, grandíssim fill de sa mare, continuava  xerra que xerra.

 I d’aquest sentir a parlar que es parla, en diem la cultura.   
 

Enero 13, 2008

La mandra de tornar

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 7:21 pm

 

Em costa tornar al bloc. Ja fa molts anys, parlant amb el mestre Valverde sobre el Journal dels germans Goncourt, em va avisar: lo malo de escribir un diario es que acabas viviviendo ‘para el diario’. Efectivament, les coses són així. Es crea una xarxa, unes implicacions, un deure autoimposat. I al final, s’acaba dominant una certa tècnica que et posa al nivell de este magnífico público al que tanto quiero y que tanto me quiere. Però que només al seu nivell i, per tant, impedint el que en principi seria la gràcia d’un bloc: la possibilitat de ser contradictori i contradit alhora.  He passat un mes llarg de tancament (a la presó en deien ‘xapat’) al meu estudi, escrivint un parell de capítols d’un llibre més, refent curriculums/ridiculums i preparant el semestre acadèmic. Redactant projectes d’investigació pel Ministerio i cremant les neurones en algunes conspiracions de butxaqueta. Un mes llarg sense quasi ni obrir el bloc i, el que és pitjor i més significatiu, sense necessitar-lo. Deu voler dir alguna cosa, això.  Saber estar al nivell del que ens passa i no forçar les coses té alguna cosa a veure amb la saviesa.   

 

Enero 10, 2008

Parlant de Plató

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:46 pm

A l’ATENEU BARCELONÈS (C/ Canuda, nº6, Barcelona) estem fent una sèrie de conferències sobre Història del Pensament GrecUs volem convidar a la xerrada sobre PLATÓ i EL LEGAT PLATÒNIC que farà el prof. Josep Monserrat  Molas, (Universitat de Barcelona), dimecres dia 16 a 2/4 de 8 de la tarda.

Josep Monserrat Molas és un dels millors especialistes en aquest tema i de ben segur serà un acte molt interessant. 


Avancem també que el proper mes de febrer, Víctor Gómez-Pin dissertarà sobre Aristòtil (dia 20) i  Jesús Hernàndez Reynés ho farà sobre Epicuris i cínics (27 de febrer).
Tancarem el cicle amb una exquisitesa cultural: (28 de febrer, dijous) el poeta Josep Palau Fabre que als seus 90 anys acaba de publicar la seva traducció i interpretació dels fragments d’Heràclit (La claredat d’Heràclit - Ed. Àmbit, Girona), en conversa amb Oriol Izquierdo i Jaume Mensa.  

Com (quasi) sempre a l’Ateneu, tots aquests actes són oberts a tothom i gratuïts.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf