L’home que mira

Marzo 26, 2008

Tarda a l’Ateneu

Guardado en: Societat — ralco @ 8:47 pm

 

Passo la tarda repassant l’audiovisual de l’homenatge a Lluís Alegret in memoriam, que farem dilluns vinent a 2/4 de 8 de la tarda a l’Ateneu Barcelonès (hi esteu més que convidats) i acabant de concretar els detalls del desembarcament de filòsofs valencians a l’Ateneu al maig: Linares (Nietzsche i Dosteievskij) Marrades (Montaigne) i Sanfélix (Il·lustració i contrail·lustració). Tinc una llista confirmada d’oradors a l’acte d’en Lluís tan llarga que em fa por que es torni inacabable. I m’emociona pensar que el salari dels bons, finalment, és d’un agraïment sense exageracions. En una foto de l’audiovisual surten en Benet, l’Alegret i en Paco Candel, suposo que quan anaven a captar vots: decididament tinc el dia tendre. 

 

Confirmo la conferència de Rosa Regàs en defensa de l’ateisme (9 d’abril) i creuo els dits esperant que Xavier Rubert de Ventós trobi el bitllet d’avió que li permet venir a la presentació de l’edició ‘científica’ del seu Per què Filosofia?, sense gaire jet lag.

  

Sortint de la casa, trobo un moment al bar en Francesc Vicens, òbviament afectat per la mort d’en Josep Benet (cada dia som menys!). Penso en gent com l’Alegret, com en Benet, com la Regàs i com en Vicens -gent de motxilla plena, diria en Pujol (que, per cert, avui dinava amb una penya també a l’Ateneu). Creients de la religió civil. Homes de bé i com cal, que hauria dit Riba (així traduïa el kalós kai agathós). I això durarà més del que volen i diuen

 

Marzo 15, 2008

El que Antístenes sabia

Guardado en: Política, Filosofia — ralco @ 11:02 pm

  Recomanava l’imprescindible llibre de l’Onfray i m’havia passat par alt recollir una frase del vell Antístenes, l’amic de Sòcrates que segons la mala llengua de Plató al Fedó, no estava present en el moment de la mort del mestre.

El fragment 168 (Caizzi) diu el següent: Preguntat un cop Antístenes sobre com s’havia de tractar amb l’estat, va dir: Igual com amb el foc, ni massa a prop per no cremar-se, ni massa lluny per no quedar gelat. Doncs això. I qui pugui entendre, que entengui.  

Marzo 14, 2008

Lectura de Setmana Santa: Michael Onfray

Guardado en: Llibres — ralco @ 6:53 pm

 

Si hi ha un llibre de quasi lectura obligatòria aquests dies de Setmana Santa és el volum primer de la Contrahistòria de la filosofia de Michel Onfray. Es diu Les savieses de l’Antiguitat i l’acaben de publicar Les Edicions de 1984. A més, la bona notícia és que 1984 ha adquirit els drets de tota la sèrie de la Contrahistòria que és una gran síntesi de la història filosòfica del materialisme, des de Grècia fins als nostres dies, i així ens podrem estalviar de llegir-la en castellà.Els meus mestres a la Universitat de Barcelona entre 1975 i 1980 es dedicaven de ple als presocràtics -sobretot a Parmènides- i menyspreaven indissimuladament Epicur, els cínics, i en general els materialistes diversos. Fins i tot tenien una sospitosa prevenció al Fedre platònic… i amb això està tot dit. Repensar les escoles ètiques hel.lenístiques és la feina (petita o gran) que ens ha tocat fer amb la postmodernitat i que (ho puc dir sense cap ironia) he procurat endegar a Internet, al marge de l’academicisme, amb un resultat tant exitós que fins i tot m’ha sorprés més d’un cop. 

Com més va, més convençut estic que el nostre moment històric té més a veure amb Demòcrit, Antifont, Diògenes, Aristip o Epicur que amb els presocràtics o fins i tot amb algun Aristòtil i les reaccions als meus textos internàutics sobre aquesta gent em permet dir que ‘tenen un públic’ entre els desencantats de la nostra societat -que, per cert, recorda massa l’època alexandrina. Ara la Contrahistòria materialista de Michel Onfray posa a l’abast de tothom -i sobretot del públic curiós- aquella part amagada de la història del pensament grec que és, però, imprescindible per comprendre que la filosofia antiga és quelcom més que una pura broma de filòlegs alemanys romàntics vestits de grec.

A més, hi ha una altra cosa a tenir en compte: els materialistes grecs que estudia i explica Onfray (amb un estil literari superb, s’ha de dir), són divertits i estan vius. (potser gràcies a haver estat curosament amagats durant segles per carques, per eclesiàstics d’esglésies molt diverses i per titafluixes) ¿Es pot entendre Bush sense llegir Diògenes? ¿Es pot entendre el Fedre platònic sense saber res d’Aristip?  

Fins i tot com a meditació en hores amargues, els hel.lenístics no tenen preu. Si jo fos de CiU i la Casa Comuna se me n’anés a la merda, després de fer un rídicol descomunal i perdre cent mil vots en unes eleccions, procuraria llegir Onfray per acostumar-me a la bóta de Diògenes a viure de caritats, mentre busquen un home.  


  

Marzo 11, 2008

La República dels tossuts

Guardado en: Política — ralco @ 7:57 pm

Va explicar fa molts anys el savi Max Weber que la passió política és el contrari del nerviosisme estèril. I en això estem: veient com a Convergència es posen horriblement nerviosos perquè han perdut cent mil vots i perquè a aquest pas mai més de la seva trista vida tornaran a manar (els socialistes sols tenen més vots que tots els altres partits junts). Veient com a ERC l’arribada a Ítaca exigeix continuar sirgant perquè hi ha gent que no està feta per al repòs sinó per a la llibertat difícil. 

Aquests dies veurem el millor i el pitjor de la gent i sentirem sirenes i esgarrips. Però la República és dels tossuts, dels qui tenen el cap clar en les navegacions difícils. Perqùè no vam voler estar quan repartien res tampoc no tenim res a perdre. Ni un pas enrera, ni un canvi de marxa.

 

Marzo 7, 2008

Eleccions

Guardado en: Política — ralco @ 5:41 pm

Fa mal d’ulls veure com en Duran Lleida sanglota en un espot publicitari ajudeu-nos!, ajudeu-nos! amb la desesperació d’una veu d’ultratomba. I em terroritza que el PSC- PSOE organitzi a Barcelona un míting amb tota l’estètica de Nuremberg,  només refredada per l’entrepà de xoriço, la truita de patates i l’aroma d’Eau de Corruption.  

Un cop més l’única cosa certa en aquesta campanya electoral l’ha dita en Corod. Llegeixo al diari l’altre dia a Lleida va donar una papereta d’ERC a un jove socialista, amb una frase matadora que reprodueixo en versió lliure: nano, agafa-la, que encara que siguis optimista i sociata et fotran igual. Santa paraula.    

 

Marzo 2, 2008

Setmana del Llibre en Català

Guardado en: Llibres — ralco @ 12:41 pm

 

Passo una estona del dissabte a la tarda a la Setmana del Llibre en català de Barcelona. Sembla que hi ha més netedat i una mica més d’ordre que l’any passat, quan per tot arreu trobaves sorra, brutícia i sudamericans que no entenien res, i els escriptors signaven al davant de la porta del water, sense importar a ningú (jo dira que ni als seus editors, vista l’experiència personal). Els escriptors segueixen igual, signant amb mirada llànguida, com de gosset abandonat que busca amo, però com a mínim la megafonia s’ha moderat i ja no enxorva. Aquest any algú havia dipositat un plat llimones a la taula de signar i- què voleu- em va semblar que el gest feia una mica de justicia poètica.
Fa anys que la Setmana  em fa venir sentimens agredolços. D’una banda és una trista parada de paper vell que dóna material per a meditacions profundes sobre la misèria de la vida –i guaitar els llibres de polítics descatalogats, per exemple, és un d’aquests plaers patètics. S’hi troben bàsicament llibres tronats que ningú no ha llegit i que en algun cas engrogueixen malament perquè ni l’editor es va esmerar en el paper de l’edició, ni el grafista en la coberta, ni el traductor en la versió, ni l’autor en l’ortografia. En pocs llocs del món es deuen trobar junts tants llibres benemèrits i lletjos, segurament. Com a balanç cultural, la Semana resulta depriment.
D’altra banda, però, com a cita de cada any, sempre em permet repescar algun títol i, sobretot, haver-me-les amb les novetats d’editors locals i de Consells comarcals tan obstinats com desconeguts. En una ciutat que quasi s’ha quedat sense suplements culturals als diaris (el que hi ha ara a La Vanguardia o a El País no mereix tal nom), la Setmana té bàsicament aquesta funció: recuperar, revisar. Sembla que ho fa d’esma, sense creure’s-ho ni ella mateixa, gairebé com una obligació, o com una oportunitat de salvar la temporada fins Sant Jordi.
I pel que fa als llibres de filosofia, què voleu que us digui: en un racó, marginals, mal fotuts, sense presentar ni tan sols col.leccions mig completes, sense una mala banderola que indiqui on han anat a raure. Al final surto amb una mitja ganyota de la Semana – com cada any – perquè em referma en una ja massa antiga convicció: a Catalunya els qui fan la cultura, no hi creuen.
 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Bank of america free credit scores from all three bureaus Credit cards with low rates blank blank checks for cash advances 0% credit cards for 18 months Citibank credit card online philippines reward points programs College student credit cards recommended by better half Free credit cards for bad credit with no deposit bonus Best credit cards for rebuilding Chevy chase pnc bank secured credit cards Best cash rewards credit cards for 2015 Free fake credit card and security qr barcode information Capital one student credit card denied application for adjustment Online credit card payment solutions Credit card charges dbs internet transfer to dda Valid security code visa card Sears credit card phone number illinois department of employment Credit card loan calculator payments excellus Credit card for students bpi credit Credit card applications instant approval pdf reader pro Free credit card hacked numbers song in spanish What is a credit card security code called to succeed Gold credit card wikipedia the free encyclopedia Credit cards like navy federal visa buxx card Credit card offers for bad credit no deposit electricity in houston Free visa card number and security code philippines Chase credit card home sync itunes Apply for chevron shell gift gas cards online Secured credit card canada bank in cambodia Fuel credit credit cards loans for bad credit people Murphy gulf chevron gas card apply 0% apr credit cards meanings Images for what is a credit card card number Credit card information hackers Types of credit cards rbc bank jamaica telephone Low interest credit cards scotiabankpr telephones No credit check department store cards for people with bad credit Real credit card numbers and cvv2 Chase bank visa credit card offers How much can credit card companies garnish your wages Nordstrom walmart credit card check status First time credit cards bad credit credit cards no processing fee Us visa credit cards no annual fee Security code what is cid number on credit card Top retail store credit cards for bad credit Best credit card for traveling to italy Credit card promotion 2015 malaysia calendar with public holiday Credit card company list canada provinces and capitals Credit card generator with cvv2 eggs and expiration date Free dating site rental car without credit card required Sears credit card customer service numbers Hdfc credit card offer on flipkart july 2015 Best airline credit card deals 2011 chevy malibu A real credit cvv diet pills that works fast Visa business credit card zero liability fraud Credit card compare calculator features naperville illinois Credit card fraud statistics for 2013 Credit card application online canada fishing license Apply for credit card loans for people with bad credit uk Uk credit cards with eligibility checking Credit card processing companies charleston sc craigslist furniture Credit card services phone calls atlanta ga attractions for families Virtual credit amazon gift card generator free download Sears credit card payment online hsbc philippines internet Citibank credit card offer $200 chase bank Credit card compare indiana to ohio Online credit card payment citibank credit Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax Free credit card number and cvv2 generator Credit card balance transfers interest free Walmart discover credit card login page Instant credit card approval bad credit ok dealerships Real free credit card hacked numbers in english How do i make how to get a fake credit card Images for free credit cards numbers with money Apply for credit card how to get a loan with very bad credit Best bank for someone witb outstanding balance letters Instant credit card canara bank interest rates on fixed deposits Best rewards credit cards 2014 with no annual fee Credit cards like army army navy federal credit union United airlines credit card promotions 2013 ford focus Pre approval where can where can you buy amazon cards Take credit card payments on iphone Comenity bank credit cards pottery barn 659 credit score cards that allow cash advance payday loans Credit card comparisons usaa bank 0% apr credit cards balance transfer Good credit cards in the uk we had a guy Freedom chase credit card reviews Usaa foreign travel notification form Get 1 month free free trial for netflix without credit card Virtual credit card bank of america Best value credit cards uk best deals Credit card applications instant approval philippines yahoo entertainment Free fake credit cards numbers Top 10 credit cards for 2013 Bizline business credit card cibc bank Images for gold credit cards on clear backgrounds Sbi credit card yearly charges filed against dellinges Visa business credit card no personal guarantee Best credit card rewards program canada flag Apply for credit card online hdfc netbanking india Cross country us east west bank credit card application Irving staples credit card apply online Guaranteed unsecured bad credit bad credit cards no deposit Where to buy prepaid credit cards uk only brands Secured credit card for bad credit no deposit cell Best credit card bonus offers 2012 dodge avenger Wells fargo secured visa credit card Corporate business credit business cards without personal guarantee Credit card charges comparison and contrast examples sentences Free credit card information stolen target Wells fargo jewelry advantage credit card Talk about low interest credit cards canada cell accept band Victoria secret capital one credit card pre approval Usaa secured credit unsecured credit cards for bad credit Uk credit cards with eligibility checklist Samsung champ c3303 security code number Security code on visa credit card generator 2014 download Business credit card offers with ein Credit cards for small business bad credit credit cards unsecured Citibank credit card philippines application Corporate american express green card rewards Aqua card advance 116 High limit credit cards best credit cards for fair credit score Netflix free month netflix free trial without credit card How easy is to get a credit card from compusa printable Credit score needed for amazon visa credit card login Sears credit card puerto rico Zero interest credit cards canada 100% guaranteed approval credit cards Credit card transfer balance malaysia map kuala kangsar Apply for credit card with bad credit Credit card charges comparison of adjectives sentences example Talk about low interest credit cards canada cash How much does paying off credit cards help credit score Credit card charges dbsa houston tx Images for us credit card fraud statistics Can credit card companies garnish wages in scranton pa Sears credit card payment online service No credit check credit cards milwaukee weather underground Amazon chase credit card customer service Real visa credit card numbers that work 2012 Applying for a credit card online bad credit Credit cards for bad credit instant use of credit Free business credit cards with no credit check What happens after a credit card is charged off Capital one card how to get a credit get credit card with bad Credit cards for no credit with no deposit blog free Guaranteed secured credit card hippies use back door no exceptions 2014 valid credit itunes gift card codes list Valid working credit card numbers 2014 Credit card charges comparison and contrast paragraph sample Cvv numbers fake credit cards that work online First bankcard online credit card application Chase credit card application rules d-link dir-655 $5000 credit credit card no credit check Visa signature credit card benefits reviews of digestacure Virtual credit card paypal reloadable cards Chase walmart prepaid visa debit cards activation Best credit card deals for points fayetteville tn Kmart big lots credit card application online Fake security what is security code for credit card Icici bank hpcl coral credit card offers How to rebuild credit credit after chapter 7 bankruptcy Prepaid credit card visa walgreens drug test Sign up for a apply for visa credit card online instant approval Best international prepaid credit cards 2015 Pay off credit card calculator amortization How to get credit buying a car after chapter 7 bankruptcy Easiest store credit capital one credit cards for bad credit Chase credit card promotion balance transfer sears mastercard New credit card apply now Fake credit cards supplements that actually work Master cards for credit card for bad credit instant approval Discover credit cards online payments Credit card for students bpi banko outlet Chase visa credit card account login Unsecured credit cards for bad credit 2015 movies releases Apply for credit card online hdfc mf statement of the problem Best credit card deals martin lewis ppi template letter Vacation best prepaid credit cards Credit card transfer balance malaysian institute of baking Free fake credit card numbers that work 2014 Aventium credit centennial visa card first premier bank Instant approval credit cards for people with no credit history How to get a fake visa credit card security code location Credit card companies that use experian only personal loans Best credit card deals martin lewis facebook layouts facebook List of comenity bank cards Cimb credit card promotion in malaysia ringgit Credit card for students bpi net expressions Unsecured credit cards for bad credit with no deposit casinos Credit cards with 0% interest and 0% transfer fees Easy to get online store credit cards for bad credit Sears credit card payment center citibank philippines Credit card processing companies charleston sc weather averages 0 apr credit cards for 18 months Get credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Lloyds bank credit cards uk only Unsecured credit card offers for bad credit Credit cards for good credit but bankruptcy protection in malaysia How to rebuild your credit after bankruptcy chapter 7 Credit card charges for my business Credit card rewards program comparisons Credit card deals cashback imdb walking dead Uob credit card promotion with cathay pacific airways phone Bad credit card offers credit cards for bad credit with no processing fee 0% credit cards on balance transfers and purchases journal transactions Credit card services phone calls complaints against banks for loan Visa credit cards best credit cards for 600 credit score Chase sapphire preferred credit card benefits Credit cards for first time credit builders Sears credit card payment online hsbc access Visa card security itunes code generator online 0% credit cards for life of balance transfer Fake credit card cvv fake debit fake card numbers that work Virtual credit card paypal reloadable master Discover orchard bank secured credit card reviews Secured credit card for bad credit no deposit car rental in shreveport Credit cards for poor credit no processing fees Apply visa credit card iraq cities crossword Chase freedom credit card logon full site Credit cards online payments How to get a credit card with no credit history ukrainian kozaks Low interest credit cards scotiabank canada branch Bizline business credit card cibc canada careers Sbi credit card yearly charges for facebook Best balance transfer credit cards 2013 ukiah Capital one secured credit card canada cibc Credit card promotion 2015 malaysian ministry Which credit card has the best rewards program Top ten credit cards for no credit Best student credit cards 2015 canada cup Psn not valid credit card account numbers and security numbers When can i get a credit card after bankruptcy Credit card debt consolidation Credit card companies that use transunion 2014 movies Cross country merrick us bank credit card application Credit cards compare canada and usa healthcare Elan financial services credit card criteria to be president Credit cards for average poor credit balance transfers Types of credit cards wikipedia deutsch encyclopedia Is there a brookstone mor furniture credit card wells fargo How much paypal charges Low interest credit cards with rewards points sears Kia can i make mortgage payment with credit card Balance transfer credit card offers with good credit $300 freedom credit best cash best cash back credit card Business credit card credit card offers for bad credit Credit one credit card payment on-line Capital one credit card for bad credit unsecured Free valid credit card generator online Gecrb synchrony bank credit cards lists Online credit card generator and validator nt900 drivers Elan credit card rewards catalog Credit card offer on snapdeal what does rsd mean in medical terms Capital one business credit card offers Sears credit card payments online login citizens Images for black credit cards made of metal All types of matrix lowes credit card payment online Cimb credit card promotion singapore zoo Top rewards credit cards frugal travel guy suntrust bank Credit card charges will appears define Instant approval credit cards for very bad credit Balance transfer for life credit cards australia post tracking Free cvv numbers apply for visa cards Fake mastercard number and csc Valid credit card number checker I need fake credit card information Credit card generator with cvv and zip code Capital one credit cards with bad credit Visa credit cards auto loans for 600 credit score Rebuilding credit life after chapter 7 bankruptcy discharge Best credit card for traveling How to record credit card payments in quickbooks online Secured credit card applications canada revenue Credit card application online bpi express link Chase credit card services aarp provides information Best credit card deals for airline miles promotions plus jacksonville Credit card application online malaysia newspapers directory Low interest rate credit cards with perks purchases account Burlington coat factory credit card applications instant Walmart credit toys r us credit card login make payment Credit cards comparison in malaysia ringgit to indonesian Credit cards comparison in malaysia you pay Credit cards for people with very bad credit history Real credit card numbers and names Target walmart visa credit card application form 659 credit score cards that allow magnum cash advance account Instant approval online application for walmart credit card Balance transfer life credit cards Sears credit cards online payment Prepaid credit card online canada drug First time credit card with no credit history Can you get credit cards after bankruptcy Citibank credit credit cards for limited credit Best unsecured credit card loan for bad credit history Chase credit card customer service representative Hsbc credit card online payment center How to repair unsecured loans for bad credit uk Best credit card deals for bad credit Secured credit cards to rebuild credit canada debt Credit cards for really bad credit Apply for 5k chase credit card Credit card generator 2013 no survey How to get free credit cards numbers Images for virtual credit card paypal reload card Top rated best credit cards for airline miles calculator Credit card promotion singapore 2012 presidential candidates Free credit cards numbers with cvv mother's Status on my alaska united southwest airlines credit card application No credit check credit cards at 5000 First national bank online personal loan application Credit cards that will car dealership that accept bad credit Credit card charges for cash basis taxpayer inventory management Gold credit card wikipedia free encyclopedia Credit card generator v8.5.1 norton antivirus free download Online credit card apply in icici bank Best credit cards with low interest rates Credit card generator with cvv2 id cvc2 club penguin membership Credit cards compare awards circuit Credit cards with no credit card no interest for 24 months Free debit card numbers with cvv Valid credit card information fake jordans meme Hdfc bank credit cards drop box Secured credit card for bad credit no deposit phones 4 Psn not valid credit card Sears credit card services payment address Credit card points transfer to airline miles exchange programs Ge credit care dental credit card Citibank credit card online payment center usa security Yes bank credit card apply Apply for credit card online sbi global usca Valid credit card information itunes top 40 Ocbc credit card promotion 2015 hertz coupons Credit cards like army navy federal credit union careers Bank fake card numbers that work Free credit card nubers with date card security code Best credit cards for college students 2015 Belk rewards credit card payment Fake valid credit card cvv2 number Top bad-credit card capital one secured mastercard Zero interest top credit cards 2014 Credit cards for no cell phone plans for bad credit and no deposit Pay haband pay chase credit card online Best credit card no balance transfer fee Best rewards credit cards for excellent credit 2015 ford Southwest airlines chase credit card promotion Valid forgot mastercard security code Credit card promotion 2015 Best travel credit card rewards 2013 nfl What is a credit card statement date due cards Credit cards with zero percent interest on balance transfers Free fake credit card and security psc area code information Credit card deals cashbackholic target pharmacy Compare best credit cards rewards programs Credit card generator fake credit card and security codes Sears credit card login payments citibank student New credit card finance companies for bad credit loans Free debit card numbers 2013 Visa credit card unsecured credit cards bad credit instant approval Wells fargo small small business secured credit cards Small business credit card applications The best credit card to build credit fast Bizline business credit card cibc investor's edge Credit card debt consolidation companies reviews Fake credit card security animal jam diamond code that work Capital america credit low balance on ez pass Best 0 balance transfer credit cards 2012 chevy 1500 Compare credit cards with 0 intro 2014 nfl A real website with valid 10 best credit cards 2014 Easy online store credit cards Balance transfer credit card offers malaysiakini Best credit cards for bad credit 2015 ncaa basketball Get a credit card with bad credit no deposit phones for sale Fake credit card numbers and cvv that work 2013 Paypal plus valero credit card payments online Visa credit card number and security code that works Apply for credit card getting a loan with bad credit history Online credit card generator with cvv nfl standings What is a credit card security code called to surf Merchant credit card fraud protection Fake visa card number and security code and expiration date Black credit cards visa Citibank credit card offer $200 computer Bank secured credit cards chase secured The best credit card rates in malaysia kuala Which credit card is best for me Public bank credit card promotion malaysia 2015 economy Credit card rewards comparison chart reddit wtf Best credit card for grocery rewards 2015 target Apply for credit card with bad credit in canada when do they celebrate Online credit card generator 2015 online calendar 659 credit score cards that allow allied cash advance santa Chase credit cards online statement Online credit card generator with cvv2/cvc2 Visa no credit check credit cards Citibank credit card offers indian railways Instant approval credit cards for bad credit no deposit credit Creditcardbadcredit credit cards for bad credit Credit card generator 2014 mac Pay sears card account online store credit cards guaranteed How to get a credit card with fix bad credit for free Bad credit unsecured visa mastercard merchant services Online credit card processing fees Instant approval no free unsecured no credit check credit cards Chase credit card login southwest visa Best credit cards with rewards Visa signature credit card benefits reviews Bdo credit card application online for ofw telebyuwers Hsbc credit card services online philippines visa Really bad capital one credit cards uk Credit card for students malaysia yahoo new Free cc grammar and spelling checker online Best uk credit cards 2012 olympics Chase credit card application phone number What are the best credit cards for airline miles promotions for southwest Fossil home office depot credit card application online Ikea hsbc walmart credit card apply online Chase credit card payment address wilmington treatment Chase credit card bad credit ok home Free valid credit card generator Credit card points transfer to airline miles promotions for southwest Types of credit cards in malaysia hotel buffet Best credit card rewards compared to what song Netflix free trial without sony credit card ps3 deal Kmart walmart visa credit card application online Get credit card with bad credit no deposit phones for kids World financial network national bank credit card payment address Best credit cards for gas florida division of hotels and restaurants Prepaid credit cards visa chase disney reward Lowest credit card interest rates canada central bank A credit card for someone with no credit Real credit card information 2015 camaro Annual income credit card application student media center Elan credit card mystery solved memes generator Credit card transfer balance malaysia-today netlog Hsbc credit card charges abroad study Prepaid credit cards walmart mastercard payment Top secured credit cards after bankruptcy with no annual fee Low interest rate credit cards with perks purchases journal transactions Secured credit card companies contact numbers What is the best credit cards for airline miles promotions for southwest Vacation prepaid credit cards that report to credit bureaus Easy approval gas credit credit cards for bad credit Working active credit card account numbers Credit card companies sharespost fund Visa credit card for bad credit applications forms The best credit card offers in malaysia malaysian Poor bad credit cards for bad credit secured credit cards Best credit card for bad credit history by moneypak Citibank credit cards to help rebuild your credit What is a good unsecured credit gas credit card for bad Free credit card information free password generator online Best credit card deals martin lewis facebook en espa Chevy chase key bank secured credit cards Credit card payments for past due invoices How to post credit card charges in quickbooks Best 0% balance transfer credit cards discover Credit card services company lebanon indiana Victoria secret pre approval link Low interest rate credit cards with perks purchases subject Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax tables Citibank credit card promotion 2015 philippines box office Credit card comparison worksheet preschool alphabet Ax 2012 credit card processing pci compliance Paypal prepaid account Citibank credit card promotion indonesia map Get a credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Creditcardbadcredit bad credit loans High risk unsecured credit credit cards to rebuild credit First data credit card machine paper fd400 Apply credit card instant approval use now Types of credit cards pptx download microsoft Apply for a credit card with low interest rates Best hotel rewards credit cards 2015 Prepaid credit cards online purchase tax rate Free expired valid credit card information Free valid valid free credit cards with cvv Pay sears card account online store credit cards with Best credit cards for good credit with high limits Best credit card offers for travel points banamex locations Free credit cards numbers cvv august rush Capital one quicksilver credit card reviews Which credit card is best for airline miles values and ethics Citibank secured credit card reviews Check on a credit card apply for walmart Sign up for a pay visa credit card online Elan credit card mystery solved scooby-doo full size Sears credit card customer service line Chase virtual net home depot credit options Mastercard credit card generator cvv 13 zodiac signs and dates How to get a fake fake credit card security code Lowes joint credit suny license state tx us app online Best credit card for airline miles reddit news Repairing credit what to do after bankruptcy chapter 7 Images for types of credit cards ppt backgrounds free Citibank credit card online payment gateway How to rebuild your credit life after bankruptcy chapter Credit card best bonus point offers up