L’home que mira

Julio 12, 2008

Plegar per fi de temporada

Guardado en: Societat — ralco @ 12:04 pm

 

La casa es va quedar més silenciosa quan fa un parell o tres de setmanes ens van marxar els fills, el petit per al ritual de l’anglès a Boston i la gran per continuar creixent com a estudiant en un hospital a Beirut. A més va petar la torre de l’ordinador i a Barcelona fa una calor enganxosa, desagradable. L’estiu és un temps complicat, temps d’exageracions. Dimarts surto una estona al programa d’en Bassas, que va tenir la gentilesa (gràcies) de gravar una de les meves classes a l’Escola d’Estiu del Col. de Llicenciats. Com diu aquell: jo no sé si penso, però sé que faig pensar. A això em dedico.

Com cada estiu em tanco al poble i mirarem de passar un mes i mig en calma empordanesa -amb alguna escapada occitana. Tornaré a postejar cap a l’11 de setembre, si aconsegueixo una serenitat que ara no em deixen tenir. M’esperen un munt de feinetes (Descartes, Hobbes, el bicentenari de Darwin) i un munt de llibres. I un munt de classes per per preparar. I sopars a la fresca amb uns pocs amics. I una ampolla de pastís. Podria ser pitjor. A reveure! 

 

Català i castellà al web

Guardado en: Filosofia, Educació — ralco @ 11:33 am

 

Quan de vegades critiquen que a www.alcoberro.info barregi continguts en català i castellà (ep; i n’hi ha un en italià; busqueu-lo!), sempre responc que el que m’interessa és ser llegit en català i que s’expandeixi i creixi la meva llengua, que és tan gloriosa com a mínim com la dels veïns i -si cal- francament més decent, perquè no va ser usada per exterminar els indis d’un continent sencer.

Si segregués els continguts del web per llengua, el que succeiria és que a l’Amèrica Llatina (el 30% de les visites) ningú no em miraria en català. I això, simplement, no m’interessa. El que vull és que donant eines en la seva llengua, vinguin a la meva. És una opció francament política. I de moment em funciona bé prou. Tinc arxivades un munt de referències llatines de gent que ha començat a llegir (a llegir-me, què carai!) en castellà i ho ha continuat fent en català. Senzillament perquè els meus textos mereixen ser llegits, perquè són pensats, consistents i didàctics. Que no és tan fàcil, ho diré clar. I si dels meus textos passen a saber coses d’altres pensadors catalans o del meu país, em semblarà francament magnífic. Sé que això ja ha passat molts cops i -què voleu- n’estic francament molt cofoi. Per què no hauria d’estar-ho, què carai?


Rebo de tres o deu e-mails mensuals vinculats al web (el mínim a l’agost i el màxim al maig) i generalment els guardo per a mi, especialment quan hi ha crítiques ferotges d’alumnes a professors seus; però casualment ahir em va arribar un mail mexicà que és un bon exemple de perquè crec que no m’erro quan barrejo català i castellà. Us el copio. Però també podria copiar-vos el text d’un professor de la Universitat d’Extremadura que fa un parell de setmanes es cagava en mi i en el meu país perquè el paio va intuir que un text important no l’entenia en català. Us l’estalviaré.


Sr. Ramon Alcoberro:
 
Salut.
 
Un cálido saludo desde la Ciudad de México.
 
Mi nombre es Alfredo F N, de 47 años de edad.
 
Casualmente, hace un par de días, navegando por la red -como se dice ahora- me encontré con vuestra página mientras buscaba información sobre “Feuerbach”. Vuestra presentación sobre tal tópico me agradó y procedí a buscar vuestra página de inicio. Y heme aquí, ahora, como asiduo lector suyo. El tono de autoridad, fruto evidente una conciensuda y amorosa investigación, combinado con uno que otro sabroso detalle anecdótico más los detalles finos del contexto, confiere a vuestros textos un atractivo singular. Incluso desconocedor, yo, del catalán (supongo que es catalán y si no, por favor corríjame), me esfuerzo por comprenderlos, no sin cierta frustración al no captar los detalles finos del idioma.Por lo mismo espero estar ya pronto en vías de adquirir algunos de los títulos de vuestra bibliografía, los cuales espero encontrar en librerías mexicanas.
Vaya pues este pequeño testimonio de discreta admiración por vuestro trabajo esencialmente pedagógico, sin más intención que la de dar salida al ánimo que me ha impulsado a manifestarle mis respetos.
 
Sinceros parabienes desde
Coacalco (casa de la sabiduría)
Teotihuacan (ciudad de los dioses)
México (en el ombligo del universo)
 

Julio 10, 2008

Desprogramar la Rahola

Guardado en: Educació, Societat — ralco @ 10:20 am

No veig gaire la tele -i quasi mai en espanyol- però segueixo amb interès tot el tema de Desprogramar Tele 5 perquè inclou alguns dels tòpics sociològics blocaires més significatius. D’una banda Tele 5 ha decidit apuntar-se a una cosa tan absolutament totalitària com el ‘Manifiesto por la lengua común’ (sense adonar-se que l’única llengua comuna al món és l’anglès -aquests pagerols castellans deliren quan es pensen que la seva és una llengua comuna!). De l’altra, com és lògic i normal, la gent decent s’ha sentit insultada i ha tirat en doina. És a dir, s’han posat a boicotejar tot el que fa ferum de Tele 5 i es posa a tret, que és un costum que darrerament prolifera força (des que ens en van ensenyar el PP i la COPE, per ser exactes)

Però com que a hores d’ara ningú seriós no llegeix un paio tan ilegible com el darrer Vargas Llosa (és que es boicoteja sol, vivint de glòries passades), doncs aquí s’està armant un embolic de cal ample. Ja no tan sols ens proposen fer caure l’audiència de Tele 5, sinó que ara segons sembla han de rossegar merda tots els seus anunciants. Que, per cert, alguna gent els tenen ben comptats.

Llegiexos coses per Internet com ara aquestes:

…   X anima la ciutadania a boicotejar aquelles empreses que es publiciten a Tele5, per tal que l’emissora acabi quedant-se sense anunciants i noti què passa quan s’enfronta a tot un país sencer. Entre les companyies que s’anuncien a l’emissora i que s’han cridat al boicot hi ha Loreal (cosmètics), Braun (electrodomèstics), L’Homme (perfums), Grupo Dhul (alimentari), Lacoste (vestits), Vodafone (telefonia), Orange (telefonia), Movistar (telefonia), Mafre (assegurances), Garnier (cosmètics), El Corte Inglés, Nivea (cosmètics), DNAge (cosmètics), Pastas Gallo (alimentari), Philadelphia (làctics), Mercedes Benz (automoció), Chevrolet (automoció), Peugeot (automoció), Viajes Iberia, Corporacions Dermostética (salut i estètica), Don Simón (alimentari), La Casera (refrescos), Danone (làctics), Nestlé (alimentari), Koipesol (olis), Pascual (alimentari) o Vivesoy (alimentari).

Caram; posades així les coses haurem d’acabar boicotejant el sistema mètric decimal, gent!. Una vegada més el blocaires sobrestimen la significació i el poder dels blocs com a eina política. Si Internet pogués boicotejar alhora tants productes i tan diversos, ja hauríem fet una versió postmoderna de la  revolució. Aquesta mena de revolta contra el món en realitat és poca cosa més que una confessió d’impotència.

Curiosament a ningú no se li ha acudit boicotejar Pilar Rahola (que ‘actua’ simultàniament a TV3 i a Tele 5 i diu a cada lloc el que li convè per fer amics). Desprogramar Tele 5 o desprogramar els que volen passar per ‘catalans simpàtics’ o per ‘nativos agradecidos’ ? Vet aquí la qüestió. Ep; si la qüestió es vol plantejar en termes reals i no és (com em temo) una descàrrega més d’adrenalina patriòtica. Al cap i a la fi, del ‘Manifiesto por la la lengua común’ se n’haurien d’ocupar bàsicament els humoristes.

 

Julio 9, 2008

Una llista de llibres per a un estiu

Guardado en: Llibres — ralco @ 6:05 pm

Posem a la maleta:

1.- Pere Saborit: Històries del senyor X. Ed. Elipsis - sens dubte el millor llibre en català de l’any.

2.-Norbert Bilbeny: Filosofia politica. Ed. UOC - un mapa perfecte d’un àmbit inquietant, ple de passions somortes.

3.- Edward St. Aubyn: Leche materna. Ed. Anagrama - una novel.la que tan sols pot ser anglesa

4.- Anna Maria Ortese: El mar no baña Nápoles. Ed. Minúscula - una crònica que tan sols pot ser italiana. Perfecta.

5.- Sebastià Sorribas:  Barri Xino; una crònica de posguerra. Ed. Base - una nostàlgia perfectament catalana. No m’he perdonat mai que Sorribas es morís sense tenir una llarga conversa amb ell. El vaig defensar en vida i ara, mort, ja és un clàssic. Troç de llibre.

6.- Gianni Vattimo: Ecce comu. Com es re-esdevé allò que s’era. Ed. Accent - a mi no m’ha agradat gens, per restauracionista i per tòpic, però dóna a pensar.

7.- Jordi Mercader: Mill dies amb P.M. Crònica viscuda de la presidència de Pasqual Maragall. La Magrana - la crònica de la misèria moral d’aquest país. Trist, fa venir unes ganes intenses de pervocar però s’ha de llegir perquè al cap i a la fi som d’aquest país i les seves misèries són les meves misèries.

8.- Fabrice d’Almeida: El pecado de los dioses. La alta sociedad y el nazismo. Ed. Taurus - una crònica històrica que s’assembla massa al nostre present.

9.- L’impressionant catàleg de Fragmenta Editorial. Poseu a la maleta el que trobessiu. No han publicat res dolent.

I també John Fante (Llenos de vida -Anagrama), i qualsevol llibre d’Imma Monsó i la reedició de les poesies completes d’en Vinyoli finalment en edició barata i la conyeta insubstancial pero passadora d’Alan Bennett  sobre la reina d’Anglaterra.

I saber que res que passi res no passa. Això és l’estiu. 

 

 

 

 

 

Això comença a acabar-se

Guardado en: Uncategorized, Llibres — ralco @ 5:41 pm

 

Després d’una setmana esgotadora dedicada a la predicació de l’utilitarisme entre potencials infidels i abans de fer (divendres) una conferència sobre blocs i blocaires a la Universitat de Barcelona, les tardes es fan llargues i la llista de feines a fer durant l’estiu s’allarga més del compte. De moment tinc millors relacions amb Hobbes de les que esperava (tremoleu, que pot ser greu!) i ja he revisat un munt de bibliografia sobre la pau per a un seminari (espero que públic) a can Claret. Per cert, avui a la conferència del CCCB, Ramin Jahanbergloo m’ha prestat un parell d’idees que convindria experimentar sobre la no-violència.  

 

També tinc un article sobre Darwin embastat i la revisió dels materials del curs vinent d’ètica. En fi, un estiu. O el que al meu ofici en diuen un estiu. 

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf