L’home que mira

Septiembre 30, 2008

Alegria

Guardado en: Filosofia — ralco @ 5:49 pm

Ja sé que no és fàcil dir-ho quan s’acosta una tempesta, però ara que tothom es posa trist i mentre els neoliberals foten la culpa de totes les malvestats als neocons (i viceversa), toca recordar aquella frase perduda de Nietzsche al ‘Crepuscle de ídols’ (prefaci) que diu ‘Sense alegria no hi ha res que surti bé’. És curiós que no se citi gaire aquesta frase.

Septiembre 29, 2008

Tot el que fou sòlid…

Guardado en: Societat — ralco @ 10:16 pm

Tarda gris a la ciutat i ningú no m’espera! Sessions llargues de debat sobre ètica i empresa, sobre canvis de paradigma, sobre com ha quedat amortitzat el concepte de ‘responsabilitat social empresarial’ a la primera ventada. Entretinc l’oci escoltant per Internet ràdios llatinoamericanes que comenten el fracàs del pla Bush tombat al Congrés aquesta tarda i el reguitzell de pèrdues de les borses mundials. M’assabento que a Buenos Aires també hi ha ‘Actimel’ amb benefici progressiu i ‘Miracol’ que bloqueja el colesterol. Com que la borsa allí ha caigut un 8,7% em sembla que els anuncis de lactis miraculosos són de justícia poètica.


Intento explicar a la meva culta audiència que si la crisi del 73 es va superar mitjançant el desenvolupament de l’informàtica, la resolució de la crisi actual passa per les energies alternatives. Els noto escèptics. Però em graven en DVD. A les sis de la tarda, hora de Buenos Aires (11 de la nit a casa meva) baixo d’un tren ràpid que trobo massa lent. Tinc la sensació que en els propers quinze dies per veloç que sigui tot, tot serà massa lent. I agraeixo als déus haver nascut en un país ensopit.      

Septiembre 27, 2008

El ninot de palla

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:46 pm

En ètica del periodisme s’anomena ‘crear un ninot de palla’ una tècnica de manipulació consistent a reduir eslògans i a tòpics algunes idees complexes per tal de poder destrossar-les més fàcilment. Es resumeix la posició contrària de manera inexacta per tal d’afeblir-la i després es refuta el resum incorrecte per comptes de la posició real. El ninot de palla té molt èxit com a tècnica perquè enllaça amb elements molt primitius de la ment humana. Ara podria col·locar un rotllo sobre els estudis de Robert Talisse (Universitat Vanderbilt), que distingeix entre ‘ninot fort’ i ‘ninot feble’, etc. La lliçó me la sé perfectament, però no és del cas.


El curiós és, però, com els receptors d’una informació necessiten creure en el ninot de palla per comptes d’assumir la veritat. Veritat que acostuma a ser més dura o més complexa del que estan capacitats per acceptar.

Si la crisi econòmica es consolida vindrà una època lamentable de ninots de palla en què la gent buscarà resposts simples a problemes complexos. Mals temps per a ser subtil, és a dir, civilitzat.  

Septiembre 26, 2008

401-K

Guardado en: Societat — ralco @ 11:23 pm

Una de les meves manies quan faig cursos d’ètica dels negocis és dedicar una estona a malparlar dels plans de pensions, que em semblen un dels instruments més foscos i immorals del mercat financer. Per això mateix segueixo amb molta curiositat el futur immediat dels plans ‘401 (k)’, és a dir, dels plans de pensions flexibles, però no garantits, que comercialitzen un bon nombre de bancs als Estats Units, com a complement de les pensions públiques. Des de fa deu anys són l’eina d’estalvi popular més important a Amèrica i ara estan perdent pasta a raig. El problema és que qui hi posa diners està ‘pillat’ per tota la vida. A Nova York, per exemple, qui abandona un pla 401(k) tributa un 30%. 

Veurem com acaba la cosa, però tant de bo algú pugui respondre la pregunta de fons, que no és de rendibilitat tributària, sinó d’estratègia i d’ètica: de debò és moral un pla de pensions fundat en hipòtesis sobre tota una vida laboral que, per ella mateixa és imprevisible? És moral que els governs incentivin els ciutadans a prendre decisions sobre futurs imperfectes sense facilitar-los ni la mínima informació objectiva sobre aquests futurs?

 

 

Septiembre 24, 2008

Cinc raons per agrair la crisi

Guardado en: Societat, Llibres — ralco @ 8:18 pm

 

Michael Lewis és autor de best-sellers per a executius i sempre es llegeix a gust, bàsicament perquè explica coses difícils d’una manera clara i amb sentit de l’humor. Havia estat al món de la banca a Wall Street i en va fer un llibre molt significatiu Liar’s Poker (1990), explicant els origens de les jugades financeres que ara han acabat fatal. De manera que se’l pot considerar un expert.

Per això m’ha agradat trobar a la xarxa un article seu en què explica les 5 raons per estar agrait al colapse financer de la dècada, –que, a part, ha deixat molt espai d’oficines per llogar a Manhattan, de manera que farem estalvis posant-hi la propera embaixada catalana, imprescindible per donar feina a l’amic Jordi Portabella, si es queda a l’atur. Les raons de Lewis, unes més cíniques que altres, paga la pena divulgar-les:  

1) Ara podrem veure com són per dintre les corporacions de Wall Street i d’això sempre se n’aprén.

2) Gràcies a la crisi es creen i es preparen els nous liders del demà. (ep; aquesta és una idea molt americana; a Catalunya no val: a un líder deficient tendeix a substituïr-lo un altre de més deficient encara)

3) La gent normal i els petits inversors perdran una pasta però, a canvi, aprendran una lliçó que els durarà tota la vida (i aprendre sempre val quartos!). Experimentar en pròpia carn que els savis de la borsa són una colla de mentiders i que en els temps que corren deu mil o quinze mil euros són xavalla, bé mereix una patacada.    

4) A més, s’han construït moltes cases noves (i amb el temps alguna cosa en farem!).

5) Finalment, els executius de Wall Street (i els de Renta Corporación i els de Martinsa!), ja no caldrà que fotin la llauna explicant-nos l’estrès que porten; guanyaran molt en qualitat de vida i podran acompanyar els nens a l’escola al matí, mentre esperen que algú els contracti o els ajudi a pagar els deutes en què van incórrer comprant car el que ara és barat.  

En fi, que qui no es consola és perquè no vol. 

 

 

 

 

 

 

 

Temps que passen i no tornen

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 10:47 am


Demà surt la novel·la pòstuma de Cabrera Infante i no s’ha vist ningú dormint a les portes de Laie o La Central per ser el primer a adquirir-lo. Ahir CiU va donar a conèixer la llista de savis que conformen la Casa Comú del Catalanisme. En filosofia Begoña Román, a qui se situava en el PP, i Jordi Sales Coderch, que sempre ha estat allí mateix. A l’home que mira, Cabrera i la Casa Comú, el posen nostàlgic. Records de temps que passen i no tornen. L’abans d’ahir sense demà. El pur ressentiment contra la vida.    

Septiembre 22, 2008

Gent que viu de l’esgarrip

Guardado en: Llibres — ralco @ 10:34 pm

 

Potser perquè m’he passant anys estudiant psicologia, no tinc gaire bona opinió dels psicòlegs i, encara menys dels psicòlegs socials afeccionats. Per això quan vaig llegir que l’últim llibre de Patricia Gabancho sobre els joves es diu ni més ni menys que Apàtrides, incultes i de vegades analfabets vaig pensar que aquí s’havia passat tres pobles. Però segons em diuen és la seva autobiografia. I en aquest cas s’ha quedat curta.  

 

Septiembre 21, 2008

Esperant el cigne negre

Guardado en: Societat, Llibres — ralco @ 1:06 pm

Si la situació de l’economia mundial no fos dramàtica, n’hi hauria per indignar-se de l’agressió (baixada de pantalons inclosa), que la tradició liberal ha patit aquest cap de setmana amb la solució màgica que el govern nord-americà ha ‘descobert’ per remuntar la crisi bancària. Que bàsicament consisteix a què la paguin els que no l’han produïda ni buscada. La ‘mentalitat subprime’ (passar-li el mort a un altre) ha triomfat tant que d’ara endavant l’aplicarà el govern americà per llei. Gloriós.

Comencem, però, per recordar les presses que imposava una data del calendari que sembla haver ‘oblidat’ la premsa convencional. Divendres passat (tercer divendres de setembre), tocava el venciment trimestral d’opcions i futurs. Fins i tot el pitjor president de la història dels Estats Units va entendre que si un dia abans no injectava líquid als mercats bancaris, dilluns (demà) la catàstrofe econòmica hauria estat èpica. Així que la FED ha actuat al rescat, com el setè de cavalleria del general Custer. 

D’acord que no és fàcil digerir la fallida dels bancs tercer, quart i cinquè d’inversions dels Estats Units en un temps, a més, brevíssim. Estan per veure, però, les conseqüències de la mesura suposadament salvadora, sobretot perquè injectar uns diners que l’Oncle Sam no té a uns bancs que tampoc són eficaços calma els nervis, però no toca els fonaments de la crisi que és de sistema industrial i energètica. És a dir, que estem davant una crisi de model, en què les ‘subprimes’ són la conseqüència però no la causa. Veurem si això serà Little Big Horn o si en sortirem vius.

Dilluns podria passar que es posin a la cua de demanar pasta totes les empreses que fan ‘economia creativa’ als Estats Units, començant per la Fox i General Motors. O que el partit comunista xinès decideixi quedar-se alguns bancs anglesos i nord-americans, avalat pel deute públic que Xina porta quinze anys comprant. De moment tenim 800 companyies, amb noms i cognoms, a qui el mateix govern americà ha prohibit continuar especulant, com si això d’especular algú ho pogués prohibir per decret. Algú hauria de donar lliçons d’economia liberal als liberals, no us sembla? 

Aquí estem, doncs, esperant el cigne negre (el ‘black swan’), l’esdeveniment improbable, impredictible i de conseqüències devastadores i preparant-nos a llegir Nassim Taleb, un nom de senyor molt savi que sentireu anomenar força properament. 

Per cert: qui havia dit que l’ètica no serveix per a res en una empresa? Miro de buscar alguns links i us els deixo al comentari.      

 

Septiembre 20, 2008

Sobre un text de la Rand

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 10:46 am

Ayn Rand fou una escriptora i filòsofa liberal/llibertària que, per circumstàncies de la vida, i bàsicament com a conseqüència de l’èxit d’una pel·lícula basada en un llibre seu (‘El Manantial’ de King Vidor), ha ocupat una mena de lloc de culte com a ‘Nietzsche de dretes’, sobretot en el món llatino-americà. Avui se sap que aquest film fou una peça molt important en els programes de psicologia de masses impulsats per la CIA i algunes fundacions americanes en l’esforç per evitar que els excombatents nord-americans de la 2ª Guerra Mundial viressin cap el comunisme. En els anys més durs de la guerrilla a Argentina i a Uruguai els seus llibres eren la bíblia de les dretes i d’algun supermacho que en hores d’oficina es dedicava a torturador. Fins aquí una part dels fets.


 Les esquerres nostrades, com és costum, no van necessitar ni llegir-la per desqualificar-la. En aquest cas va resultar senzill perquè amb el curriculum de la senyora Rand, realment és difícil arribar gaire lluny. En aquests casos l’analfabetisme electiu permet arribar molt lluny. Recordo perfectament l’escàndol domèstic que es va organitzar quan fa nou o deu anys, vaig demanar que la biblioteca de la Universitat de Girona comprés alguns llibres seus –i sobretot quan vaig dedicar una hora de classe a explicar la seva obra com a exemple d’argumentació dins la lliçó de l’individualisme ètic. L’any 1992 un historiador barceloní de cognom Fontana havia publicat un llibre sobre la història després de la fi de la història en què interpretava Fukuyama d’oïda, però amb orquestra simfònica. Llegit ara és un fart de riure i no es pot evitar un sentiment de pietat per la pobra gent que se’l degué creure. Però més pietat mereixem, sincerament, els pocs que a l’època intentarem enfrontar-nos-hi, en nom, purament i simple, de la lectura. I amb el resultat conegut pel que fa a la nostra carrera.  Fins aquí l’altra part dels fets.


Ara sembla que hi tornem a ser. Circula insistentment per la xarxa un text d’Ayn Rand per preparar, suposo, alguna la nova guerra psicològica a propòsit de la crisi. Per prudència, si us arriben textos de la Rand, convé mirar el diari no fos cas que s’estiguin organitzant els Freikorps o la Lliga Espartaquista. Són la mena de literatura que a aquesta gent els encanta. Ja ho sabeu: la puresa, el combat i altres històries cansadíssimes.


El fragment diu exactament això: “Cuando advierta que para producir necesita obtener autorización de quienes no producen nada; cuando compruebe que el dinero fluye hacia quienes trafican no bienes, sino favores; cuando perciba que muchos se hacen ricos por el soborno y por influencias mas que por el trabajo, y que las leyes no lo protegen contra ellos, sino, por el contrario son ellos los que están protegidos contra usted; cuando repare que la corrupción es recompensada y la honradez se convierte en un autosacrificio, entonces podrá afirmar, sin temor a equivocarse, que su sociedad esta condenada.”
 
El que passa és que les afirmacions del text són falses. En primer lloc confondre ‘burocràcia’ amb ‘els qui no produeixen res’ és una errada de primer semestre de Sociologia. Però, a més, si arribés a passar tot el que Rand pronostica, el resultat no seria que tota la societat està condemnada. El resultat, seria, senzillament, que coneixeríem l’aspecte hobbesià de la natura humana. Nihil novum.

Septiembre 19, 2008

Ecologisme i periodisme

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 11:56 am

A l’Ateneu Barcelonès vam tenir ahir (dimecres) un debat interessantíssim entre Antonio Cerrillo (La Vanguardia)  i el clàssic del periodisme ecologista Santiago Vilanova, a propòsit de l’ètica i la manipulació periodística, de l’ecologisme i el nuclearisme. Amb una minista  espanyola de Medi ambient desapareguda (algú sap qui és, què diu o què fa?) i uns ecologistes oficials ‘iniciatius’ que viuen a la pura inòpia i ‘amb la pitxa feta un lio’, la responsabilitat moral de la informació i de reflectir una consciència recau en bona part en la premsa. Però el debat, llarg i matisat, va permetre constatar que tot plegat no és fàcil. És per la premsa que s’han conegut les contradiccions tripartides i iniciatives (túnel de Bracons, transvasaments, aigua del Segre, intents de desprotegir els aiguamolls de Pals…). La pregunta és, però, si la premsa fa poc. Seria senzill mostrar que algues campanyes contra l’energia eòlica, per exemple, provenen d’interessos que són perfectament descriptibles, per molt que es difresin de ‘progres’. En aquest camp la desinformació és encara brutal i sembla que la premsa ajuda poc a explicar els interessos de cada part. O, potser, senzillament, donada l’estructura social i empresarial que tenim, la premsa fa el que bonament pot i el que falta és claredat conceptual i politica?.  


Qualsevol lector de premsa estrangera –i ara amb Internet som molts milers- sap que a tota Europa es parla habitualment molt més que aquí sobre temes ecològics. I que la premsa dels Estats Units va plena d’articles molt didàctics sobre el canvi climàtic -un fet, per  cert, que allí ja no es dubta majoritàriament al menys en ambients ben informats. No descobrirem res nou, però, si diem que el PSC és el més pronuclear dels partits socialistes europeus, amb la probable excepció de socialisme italià en l’època de Craxi (i així va acabar el tipus: mort en un exili d’or i carregat de judicis per corrupció!). Tampoc descobrirem res si observem que a TV3 això de l’ecologisme simplement ha estat arrasat als darrers temps.


Però em va semblar que del debat a l’Ateneu quedava clara una cosa. L’ecologisme ha de passar d’una perspectiva difusa (en què qualsevol proposta territorial es disfressa de verd) a una consistència política i conceptual que massa sovint no té. Una pregunta que ens feia Cerrillo queda per respondre: quins són avui els intel·lectuals i els filòsofs de l’ecologisme català? Mort Sacristán (que Iniciativa no ha reivindicat) i amb un Joaquim Sempere lúcid però en edat de jubilació, qui pren el relleu?  

Septiembre 16, 2008

Tales de Milet tenia raó

Guardado en: Societat — ralco @ 11:19 pm

Últim bany de la temporada. El temps de la natura (physis, en grec) és infinit. El de l’home que mira, no. Viu en el temps del món (cosmos), que és periòdic i té un ordre definit. Un ordre, és clar, que l’home que mira s’ha trobat imposat i que sovint no li agrada. Amb la darrera braçada, sortint del mar que ja refreda es diu que Thales tenia raó: déus i coses divines naixeren de l’aigua. L’efímer és imatge de l’etern.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office