L’home que mira

Septiembre 30, 2008

Alegria

Guardado en: Filosofia — ralco @ 5:49 pm

Ja sé que no és fàcil dir-ho quan s’acosta una tempesta, però ara que tothom es posa trist i mentre els neoliberals foten la culpa de totes les malvestats als neocons (i viceversa), toca recordar aquella frase perduda de Nietzsche al ‘Crepuscle de ídols’ (prefaci) que diu ‘Sense alegria no hi ha res que surti bé’. És curiós que no se citi gaire aquesta frase.

Septiembre 29, 2008

Tot el que fou sòlid…

Guardado en: Societat — ralco @ 10:16 pm

Tarda gris a la ciutat i ningú no m’espera! Sessions llargues de debat sobre ètica i empresa, sobre canvis de paradigma, sobre com ha quedat amortitzat el concepte de ‘responsabilitat social empresarial’ a la primera ventada. Entretinc l’oci escoltant per Internet ràdios llatinoamericanes que comenten el fracàs del pla Bush tombat al Congrés aquesta tarda i el reguitzell de pèrdues de les borses mundials. M’assabento que a Buenos Aires també hi ha ‘Actimel’ amb benefici progressiu i ‘Miracol’ que bloqueja el colesterol. Com que la borsa allí ha caigut un 8,7% em sembla que els anuncis de lactis miraculosos són de justícia poètica.


Intento explicar a la meva culta audiència que si la crisi del 73 es va superar mitjançant el desenvolupament de l’informàtica, la resolució de la crisi actual passa per les energies alternatives. Els noto escèptics. Però em graven en DVD. A les sis de la tarda, hora de Buenos Aires (11 de la nit a casa meva) baixo d’un tren ràpid que trobo massa lent. Tinc la sensació que en els propers quinze dies per veloç que sigui tot, tot serà massa lent. I agraeixo als déus haver nascut en un país ensopit.      

Septiembre 27, 2008

El ninot de palla

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:46 pm

En ètica del periodisme s’anomena ‘crear un ninot de palla’ una tècnica de manipulació consistent a reduir eslògans i a tòpics algunes idees complexes per tal de poder destrossar-les més fàcilment. Es resumeix la posició contrària de manera inexacta per tal d’afeblir-la i després es refuta el resum incorrecte per comptes de la posició real. El ninot de palla té molt èxit com a tècnica perquè enllaça amb elements molt primitius de la ment humana. Ara podria col·locar un rotllo sobre els estudis de Robert Talisse (Universitat Vanderbilt), que distingeix entre ‘ninot fort’ i ‘ninot feble’, etc. La lliçó me la sé perfectament, però no és del cas.


El curiós és, però, com els receptors d’una informació necessiten creure en el ninot de palla per comptes d’assumir la veritat. Veritat que acostuma a ser més dura o més complexa del que estan capacitats per acceptar.

Si la crisi econòmica es consolida vindrà una època lamentable de ninots de palla en què la gent buscarà resposts simples a problemes complexos. Mals temps per a ser subtil, és a dir, civilitzat.  

Septiembre 26, 2008

401-K

Guardado en: Societat — ralco @ 11:23 pm

Una de les meves manies quan faig cursos d’ètica dels negocis és dedicar una estona a malparlar dels plans de pensions, que em semblen un dels instruments més foscos i immorals del mercat financer. Per això mateix segueixo amb molta curiositat el futur immediat dels plans ‘401 (k)’, és a dir, dels plans de pensions flexibles, però no garantits, que comercialitzen un bon nombre de bancs als Estats Units, com a complement de les pensions públiques. Des de fa deu anys són l’eina d’estalvi popular més important a Amèrica i ara estan perdent pasta a raig. El problema és que qui hi posa diners està ‘pillat’ per tota la vida. A Nova York, per exemple, qui abandona un pla 401(k) tributa un 30%. 

Veurem com acaba la cosa, però tant de bo algú pugui respondre la pregunta de fons, que no és de rendibilitat tributària, sinó d’estratègia i d’ètica: de debò és moral un pla de pensions fundat en hipòtesis sobre tota una vida laboral que, per ella mateixa és imprevisible? És moral que els governs incentivin els ciutadans a prendre decisions sobre futurs imperfectes sense facilitar-los ni la mínima informació objectiva sobre aquests futurs?

 

 

Septiembre 24, 2008

Cinc raons per agrair la crisi

Guardado en: Societat, Llibres — ralco @ 8:18 pm

 

Michael Lewis és autor de best-sellers per a executius i sempre es llegeix a gust, bàsicament perquè explica coses difícils d’una manera clara i amb sentit de l’humor. Havia estat al món de la banca a Wall Street i en va fer un llibre molt significatiu Liar’s Poker (1990), explicant els origens de les jugades financeres que ara han acabat fatal. De manera que se’l pot considerar un expert.

Per això m’ha agradat trobar a la xarxa un article seu en què explica les 5 raons per estar agrait al colapse financer de la dècada, –que, a part, ha deixat molt espai d’oficines per llogar a Manhattan, de manera que farem estalvis posant-hi la propera embaixada catalana, imprescindible per donar feina a l’amic Jordi Portabella, si es queda a l’atur. Les raons de Lewis, unes més cíniques que altres, paga la pena divulgar-les:  

1) Ara podrem veure com són per dintre les corporacions de Wall Street i d’això sempre se n’aprén.

2) Gràcies a la crisi es creen i es preparen els nous liders del demà. (ep; aquesta és una idea molt americana; a Catalunya no val: a un líder deficient tendeix a substituïr-lo un altre de més deficient encara)

3) La gent normal i els petits inversors perdran una pasta però, a canvi, aprendran una lliçó que els durarà tota la vida (i aprendre sempre val quartos!). Experimentar en pròpia carn que els savis de la borsa són una colla de mentiders i que en els temps que corren deu mil o quinze mil euros són xavalla, bé mereix una patacada.    

4) A més, s’han construït moltes cases noves (i amb el temps alguna cosa en farem!).

5) Finalment, els executius de Wall Street (i els de Renta Corporación i els de Martinsa!), ja no caldrà que fotin la llauna explicant-nos l’estrès que porten; guanyaran molt en qualitat de vida i podran acompanyar els nens a l’escola al matí, mentre esperen que algú els contracti o els ajudi a pagar els deutes en què van incórrer comprant car el que ara és barat.  

En fi, que qui no es consola és perquè no vol. 

 

 

 

 

 

 

 

Temps que passen i no tornen

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 10:47 am


Demà surt la novel·la pòstuma de Cabrera Infante i no s’ha vist ningú dormint a les portes de Laie o La Central per ser el primer a adquirir-lo. Ahir CiU va donar a conèixer la llista de savis que conformen la Casa Comú del Catalanisme. En filosofia Begoña Román, a qui se situava en el PP, i Jordi Sales Coderch, que sempre ha estat allí mateix. A l’home que mira, Cabrera i la Casa Comú, el posen nostàlgic. Records de temps que passen i no tornen. L’abans d’ahir sense demà. El pur ressentiment contra la vida.    

Septiembre 22, 2008

Gent que viu de l’esgarrip

Guardado en: Llibres — ralco @ 10:34 pm

 

Potser perquè m’he passant anys estudiant psicologia, no tinc gaire bona opinió dels psicòlegs i, encara menys dels psicòlegs socials afeccionats. Per això quan vaig llegir que l’últim llibre de Patricia Gabancho sobre els joves es diu ni més ni menys que Apàtrides, incultes i de vegades analfabets vaig pensar que aquí s’havia passat tres pobles. Però segons em diuen és la seva autobiografia. I en aquest cas s’ha quedat curta.  

 

Septiembre 21, 2008

Esperant el cigne negre

Guardado en: Societat, Llibres — ralco @ 1:06 pm

Si la situació de l’economia mundial no fos dramàtica, n’hi hauria per indignar-se de l’agressió (baixada de pantalons inclosa), que la tradició liberal ha patit aquest cap de setmana amb la solució màgica que el govern nord-americà ha ‘descobert’ per remuntar la crisi bancària. Que bàsicament consisteix a què la paguin els que no l’han produïda ni buscada. La ‘mentalitat subprime’ (passar-li el mort a un altre) ha triomfat tant que d’ara endavant l’aplicarà el govern americà per llei. Gloriós.

Comencem, però, per recordar les presses que imposava una data del calendari que sembla haver ‘oblidat’ la premsa convencional. Divendres passat (tercer divendres de setembre), tocava el venciment trimestral d’opcions i futurs. Fins i tot el pitjor president de la història dels Estats Units va entendre que si un dia abans no injectava líquid als mercats bancaris, dilluns (demà) la catàstrofe econòmica hauria estat èpica. Així que la FED ha actuat al rescat, com el setè de cavalleria del general Custer. 

D’acord que no és fàcil digerir la fallida dels bancs tercer, quart i cinquè d’inversions dels Estats Units en un temps, a més, brevíssim. Estan per veure, però, les conseqüències de la mesura suposadament salvadora, sobretot perquè injectar uns diners que l’Oncle Sam no té a uns bancs que tampoc són eficaços calma els nervis, però no toca els fonaments de la crisi que és de sistema industrial i energètica. És a dir, que estem davant una crisi de model, en què les ‘subprimes’ són la conseqüència però no la causa. Veurem si això serà Little Big Horn o si en sortirem vius.

Dilluns podria passar que es posin a la cua de demanar pasta totes les empreses que fan ‘economia creativa’ als Estats Units, començant per la Fox i General Motors. O que el partit comunista xinès decideixi quedar-se alguns bancs anglesos i nord-americans, avalat pel deute públic que Xina porta quinze anys comprant. De moment tenim 800 companyies, amb noms i cognoms, a qui el mateix govern americà ha prohibit continuar especulant, com si això d’especular algú ho pogués prohibir per decret. Algú hauria de donar lliçons d’economia liberal als liberals, no us sembla? 

Aquí estem, doncs, esperant el cigne negre (el ‘black swan’), l’esdeveniment improbable, impredictible i de conseqüències devastadores i preparant-nos a llegir Nassim Taleb, un nom de senyor molt savi que sentireu anomenar força properament. 

Per cert: qui havia dit que l’ètica no serveix per a res en una empresa? Miro de buscar alguns links i us els deixo al comentari.      

 

Septiembre 20, 2008

Sobre un text de la Rand

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 10:46 am

Ayn Rand fou una escriptora i filòsofa liberal/llibertària que, per circumstàncies de la vida, i bàsicament com a conseqüència de l’èxit d’una pel·lícula basada en un llibre seu (‘El Manantial’ de King Vidor), ha ocupat una mena de lloc de culte com a ‘Nietzsche de dretes’, sobretot en el món llatino-americà. Avui se sap que aquest film fou una peça molt important en els programes de psicologia de masses impulsats per la CIA i algunes fundacions americanes en l’esforç per evitar que els excombatents nord-americans de la 2ª Guerra Mundial viressin cap el comunisme. En els anys més durs de la guerrilla a Argentina i a Uruguai els seus llibres eren la bíblia de les dretes i d’algun supermacho que en hores d’oficina es dedicava a torturador. Fins aquí una part dels fets.


 Les esquerres nostrades, com és costum, no van necessitar ni llegir-la per desqualificar-la. En aquest cas va resultar senzill perquè amb el curriculum de la senyora Rand, realment és difícil arribar gaire lluny. En aquests casos l’analfabetisme electiu permet arribar molt lluny. Recordo perfectament l’escàndol domèstic que es va organitzar quan fa nou o deu anys, vaig demanar que la biblioteca de la Universitat de Girona comprés alguns llibres seus –i sobretot quan vaig dedicar una hora de classe a explicar la seva obra com a exemple d’argumentació dins la lliçó de l’individualisme ètic. L’any 1992 un historiador barceloní de cognom Fontana havia publicat un llibre sobre la història després de la fi de la història en què interpretava Fukuyama d’oïda, però amb orquestra simfònica. Llegit ara és un fart de riure i no es pot evitar un sentiment de pietat per la pobra gent que se’l degué creure. Però més pietat mereixem, sincerament, els pocs que a l’època intentarem enfrontar-nos-hi, en nom, purament i simple, de la lectura. I amb el resultat conegut pel que fa a la nostra carrera.  Fins aquí l’altra part dels fets.


Ara sembla que hi tornem a ser. Circula insistentment per la xarxa un text d’Ayn Rand per preparar, suposo, alguna la nova guerra psicològica a propòsit de la crisi. Per prudència, si us arriben textos de la Rand, convé mirar el diari no fos cas que s’estiguin organitzant els Freikorps o la Lliga Espartaquista. Són la mena de literatura que a aquesta gent els encanta. Ja ho sabeu: la puresa, el combat i altres històries cansadíssimes.


El fragment diu exactament això: “Cuando advierta que para producir necesita obtener autorización de quienes no producen nada; cuando compruebe que el dinero fluye hacia quienes trafican no bienes, sino favores; cuando perciba que muchos se hacen ricos por el soborno y por influencias mas que por el trabajo, y que las leyes no lo protegen contra ellos, sino, por el contrario son ellos los que están protegidos contra usted; cuando repare que la corrupción es recompensada y la honradez se convierte en un autosacrificio, entonces podrá afirmar, sin temor a equivocarse, que su sociedad esta condenada.”
 
El que passa és que les afirmacions del text són falses. En primer lloc confondre ‘burocràcia’ amb ‘els qui no produeixen res’ és una errada de primer semestre de Sociologia. Però, a més, si arribés a passar tot el que Rand pronostica, el resultat no seria que tota la societat està condemnada. El resultat, seria, senzillament, que coneixeríem l’aspecte hobbesià de la natura humana. Nihil novum.

Septiembre 19, 2008

Ecologisme i periodisme

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 11:56 am

A l’Ateneu Barcelonès vam tenir ahir (dimecres) un debat interessantíssim entre Antonio Cerrillo (La Vanguardia)  i el clàssic del periodisme ecologista Santiago Vilanova, a propòsit de l’ètica i la manipulació periodística, de l’ecologisme i el nuclearisme. Amb una minista  espanyola de Medi ambient desapareguda (algú sap qui és, què diu o què fa?) i uns ecologistes oficials ‘iniciatius’ que viuen a la pura inòpia i ‘amb la pitxa feta un lio’, la responsabilitat moral de la informació i de reflectir una consciència recau en bona part en la premsa. Però el debat, llarg i matisat, va permetre constatar que tot plegat no és fàcil. És per la premsa que s’han conegut les contradiccions tripartides i iniciatives (túnel de Bracons, transvasaments, aigua del Segre, intents de desprotegir els aiguamolls de Pals…). La pregunta és, però, si la premsa fa poc. Seria senzill mostrar que algues campanyes contra l’energia eòlica, per exemple, provenen d’interessos que són perfectament descriptibles, per molt que es difresin de ‘progres’. En aquest camp la desinformació és encara brutal i sembla que la premsa ajuda poc a explicar els interessos de cada part. O, potser, senzillament, donada l’estructura social i empresarial que tenim, la premsa fa el que bonament pot i el que falta és claredat conceptual i politica?.  


Qualsevol lector de premsa estrangera –i ara amb Internet som molts milers- sap que a tota Europa es parla habitualment molt més que aquí sobre temes ecològics. I que la premsa dels Estats Units va plena d’articles molt didàctics sobre el canvi climàtic -un fet, per  cert, que allí ja no es dubta majoritàriament al menys en ambients ben informats. No descobrirem res nou, però, si diem que el PSC és el més pronuclear dels partits socialistes europeus, amb la probable excepció de socialisme italià en l’època de Craxi (i així va acabar el tipus: mort en un exili d’or i carregat de judicis per corrupció!). Tampoc descobrirem res si observem que a TV3 això de l’ecologisme simplement ha estat arrasat als darrers temps.


Però em va semblar que del debat a l’Ateneu quedava clara una cosa. L’ecologisme ha de passar d’una perspectiva difusa (en què qualsevol proposta territorial es disfressa de verd) a una consistència política i conceptual que massa sovint no té. Una pregunta que ens feia Cerrillo queda per respondre: quins són avui els intel·lectuals i els filòsofs de l’ecologisme català? Mort Sacristán (que Iniciativa no ha reivindicat) i amb un Joaquim Sempere lúcid però en edat de jubilació, qui pren el relleu?  

Septiembre 16, 2008

Tales de Milet tenia raó

Guardado en: Societat — ralco @ 11:19 pm

Últim bany de la temporada. El temps de la natura (physis, en grec) és infinit. El de l’home que mira, no. Viu en el temps del món (cosmos), que és periòdic i té un ordre definit. Un ordre, és clar, que l’home que mira s’ha trobat imposat i que sovint no li agrada. Amb la darrera braçada, sortint del mar que ja refreda es diu que Thales tenia raó: déus i coses divines naixeren de l’aigua. L’efímer és imatge de l’etern.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf