L’home que mira

Diciembre 13, 2008

Tancat per vacances

Guardado en: Societat — ralco @ 4:50 pm

Tanco aquest bloc per vacances, per cansament i per mandra fins d’aquí a un mes o mes i mig. O potser fins que en torni a tenir ganes, que no sé quan serà. Reacciono dificilment al fred, se m’acumulen les lectures, em canso cada cop més i em fa mandra escriure obvietats (i encara més discutir-les). El temps ‘cundeix’ cada cop menys, i mirant l’agenda m’he vist obligat, per primer cop en molts anys a prioritzar. No em passaré al Faceboock. Senzillament, trio quedar-me a casa. A llegir. Amb un parell d’encàrrecs editorials i tres o quatre articles llargs pendents encara, no veig la manera de posar-me a postejar amb la mínima solvència o amb el nivell de coneixement que demanen els meus lectors. Per postres, la impotència política d’aquest país amenaça amb arrossegar-me i no em ve de gust caure tan baix. No deixis mai que un idiota t’imposi sobre què cal discutir.

A la que no vigili, l’home que mira encara podria acabar escrivint algun post per justificar la  cagada número deu mil cinc-cents d’ERC o queixant-me per l’incompliment número dos milions del govern espanyol amb Catalunya. l de debò, tot té un límit, i millor frenar cinc minuts abans que llisquem tots plegats en un pendent relliscós! Ni no vull fer de profeta, ni m’agrada la incompetència dels meus, ni em ve de gust col·laborar amb la mala llet reconsagrada que inunda aquest país  des que CiU sap que amb mitjans democràtics no podrà tornar al poder en anys i ha decidit escampar merda i conspiracions amb ventilador.

No tinc ganes de jugar a Quixot, em queden molts llibres per llegir i se m’ha posat al coll com un gust sorrenc, desagradable. És l’hivern, i potser per això noto més la nostàlgia del que podria haver estat i ara ja sabem que no serà. Però també la comoditat de la llar de foc, del tabac de pipa, del llibre que no ens falla i del gotet d’Oporto quan comença a fosquejar. sade,  acabarem de rematar l’educació. ERC ara per ara -i el que és més greu, en un futur previsible- està deixant de ser alternativa per a res, sense força ni astúcia per canviar les coses (greu em sap!) i a extramurs del sistema qualsevol mirada és desoladora.

Diciembre 9, 2008

Cada dia hi ha més llestos

Guardado en: Uncategorized, Educació — ralco @ 8:20 pm

Em comentaven avui a l’hora del cafè el meu post sobre educació i tribu, que trobareu per aquí a sota, i com que sembla que hi ha gent que no vol entendre el que, senzillament, no li convé entendre, potser m’hauré d’explicar més clar. Després de vint-i-nou anys de fer classes, no crec, però gens, en el paper de la societat en l’educació. En aquest sentit sóc un platònic total. Educar és una relació entre  tres elements: el saber, que ocupa l’angle superior, el mestre i l’alumne. És a dir, la relació mestre-alumne està mediada pel saber. Un profe que no vulgui ser mestre se les passarà canutes en aquest ofici. I un alumne que no aspiri al coneixement no hi té res a pelar. Per això estem com estem. Perquè hi sobren alumnes que no volen saber i profes que d’anys no es reciclen.  

Si ‘la societat’ decideix què hem d’ensenyar estarem perduts, perquè la societat nomes s’interessa pels tòpics. Acabarem explicant el Gran Hermano i l’alineació del Barça que és el que realment interessa als meus conciutadans. Com més lluny estigui la societat de l’escola millor per a tothom. Al cap i a la fi la societat és injusta, antiestètica i agressiva i l’escola ha de ser un lloc de coneixement i de bellesa.

Avui Miquel Roca i Junyent explica a la plana 22 de La Vanguardia quina idea té  ‘la societat civil’ sobre el paper dels mestres: ‘Los profesores (…) són los instrumentos a través de los cuales los padres y la sociedad llevan a la pràctica el modelo educativo que entre todos han decidido’. Ai carai! ara resulta que els professors, segons Roca i Junyent han deixat de ser persones i s’han convertit en eines (’instrumentos’), és a dir en objectes sense dignitat. Per a Kant el pitjor insult que es pot fer a la dignitat d’una persona és dir-li instrumement. Però és clar, això Roca i Junyent ni ho sap (va justet de lectures) i si ho sabés  no li importaria en absolut.  

Honestament, crec que ningú pot discutir res de seriós amb qui et considera ‘instrument’ i no persona. Així que deieu que ‘la societat’ ha de participar en l’educació? Doncs ja sabeu què pensa el conspicu Sr. Roca, representant de la societat civil, sobre els mestres. Que sou uns instruments. I que, en conseqüencia, us tractarà com el que sou. Cada dia hi ha tipus més llestos a Catalunya. Dissortadament, de savis n’anem curtets.

 

 

Diciembre 8, 2008

Vull saber

Guardado en: Política — ralco @ 11:20 pm

Vull saber què pensen els partits polítics catalans sobre el frau fiscal (més de dos milions d’euros durant vint-i-quatre anys) del pare de l’Artur Mas.

Vull saber si l’estúpida reacció d’alguns convers al discurset d’en Tardà té a veure amb els nervis que produeix aquest tema.

Definitivament, sóc un ingenu.

 

Diciembre 7, 2008

‘Clamantis in deserto’

Guardado en: Societat — ralco @ 7:58 pm

 


Celestino Migliore, representant del Vaticà a les Nacions Unides, diu que el Catecisme de l’Església Catòlica `prohibeix les discriminacions injustes’ contra els homosexuals. I és queda, tan ample, mare de déu!, sense explica-nos què serien unes ’discriminacions justes’.
 

Que dur, és això de l’Església!  

Diciembre 6, 2008

Indefensió apresa

Guardado en: Filosofia — ralco @ 3:51 pm

Una de les maneres més refistolades, i al mateix temps relativament senzilles, de destrossar la vida d’una persona és aconseguir que ell mateix se la faci malbé. És el que en psicologia s’anomena indefensió apresa, un mecanisme va ser estudiat per Martin Seligman i que, molt en resum, consisteix a aconseguir que un individu o un grup es convencin que no hi ha res a fer i actuin amb mentalitat de perdedors. Tinc la sensació que aquest és el mecanisme que fa anys s’està aplicant a Catalunya - i que a la llarga compta amb què, farts de rebre sempre, els catalans es rendian pacíficament.  

He deixat al meu web un petit article sobre Seligman que, immodestament, us recomano molt per a dies com avui, que són grisos i sense res a celebrar.

http://www.alcoberro.info/planes/psico30.htm

Diciembre 5, 2008

Per educar un infant no fa falta una tribu

Guardado en: Educació — ralco @ 10:29 am

Entre les diverses estupideses i tòpics per a consum de gent que necessita tòpics, n’hi ha un de debò irritant i que, per pura higiene mental, no s’hauria de repetir gaire, al menys entre gent que es dutxa. És una frase que va posar en circulació José-Antonio Marina i que diu: Per educar un infant fa falta tota una tribu.


Si trobeu algú que us repeteix aquesta mamaratxada, pregunteu-li a qui cony li convé educar infants per a una tribu, quan la gent normal el que vol és educar els seus fills per a la societat de la informació. La gent normaleta ja fa anys que hem superat l’estadi de la tribu. Som ciutadans, vaja. I no estem disposats a que ens eduqui la tribu, ni a què ens eduquin en els tòpics de la tribu per acabar posant el cul a venerar qualsevol ídol quan ho mani el cacic. Aquesta la primera.


I la segona és que en les tribus l’última paraula és la tradició, el costum, el sempre-ha-estat-així-i-sempre-ho-serà. En l’educació (quan aquest concepte es torna significatiu) el decisiu és, precisament, el contrari: saber crear individualitats fortes, no pas futboladdictes drogats. Perquè només la gent original i innovadora podrà tirar del carro en la societat que ja tenim a sobre. En canvi, si pregunteu a la tribu què vol, només us respondrà amb tòpics, amb aquella mena de bestieses que passen per certes tan sols perquè les repeteix ‘l’infinit nombre dels estults’ –per dir-ho en expressió bíblica. Tingeu-ho clar: la tribu són una colla d’ignorants patètics i la saviesa dels ancians, per venerable que es pretengui, no serveix de res en l’època internàutica que ens ha tocat viure. Fins i tot podria donar-se el cas que sigui tòxica (com ha estat el cas de la ideologia neoconservadora). El que ha de fer els ancians de la tribu, és jubilar-se, que caram!

Aquí i a l’Àfrica, la tribu és una autèntica desgràcia, un pur retard civilitzatori, format per homenets grisos amb idees tan grises com les seves tristes vides. Si voleu educar uns nois i noies amb futur, envieu la tribu a bavejar amb en Guardiola i deixeu les criatures tranquil.les, sense tanta pedagogia. Poseu tota una tribu a educar la mainada i veureu que quan siguin grans fugiran d’aquest país en patera per treballar nord enllà en feines de misèria. Que és exactament el que fan ara ja, els nostres universitaris joves més ben preparats. Farts de tribu, òbviament.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office