L’home que mira

Marzo 27, 2009

No hi ha crisi

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 8:52 pm

Hi ha crisi? Francament no ho crec. El que arriba no és cap ‘crisi’ sinó una ‘gran transformació’, un canvi de paradigma per dir-ho en argot de filòsof. No tenen crisi, sinó més al revés, les empreses de nova economia (energies renovables, química innovadora, biomedicina…), ni els serveis a persones (perquè la població gran augmenta), ni sectors com l’agricultura ecològica o el turisme cultural… Està en crisi el totxo perquè amb els diners de l’economia submergida que van aflorar com a conseqüència de l’euro, alguna gent ha viscut molt per sobre de les seves possibilitats. Està en crisi el cotxe perquè és una màquina bruta i contaminat. Però el dia que en facin d’elèctrics els vendran a milions. 

Convindria anar situant les coses en el marc que les fa comprensibles: això no és una crisi perquè no té sortida dins el model tradicional de comprensió de les crisis econòmiques. I perquè han aparegut actors econòmics nous (el Sud, Internet i la Cibersocietat, l’ecologia i l’escalfament global) que fan impossible pensar com en aquell temps plàcid però estrany que els avis anomenen ‘abans’. Només per posar un exemple, les xarxes de producció, distribució i consum s’han sofisticat amb Internet d’una manera imprevisible. Això ho entenen fins i tot els partidaris de la vella economia quan demanen desmantellar els antics (i antigament ‘imprescindibles’) paradisos fiscals. Que ara no estan a Andorra o les Bahames, sinó a un clic de cada ordinador. 

Hi ha crisi? Francament no ho crec. Estem davant d’una ‘gran transformació’ en el sentit de Karl Polanyi (1886-1964), val a dir, un canvi o una reinvenció global del mercat, que necessita una reinvenció paral·lela dels poders públics per gestionar-la. Ho sento pels qui van perdre l’estona llegint Leo Strauss. No va ni amb rodes. Això és com l’acudit: quan havíem après a dir flim i va resultar que es deia penícula. Ara toca Polanyi. Necessitem una altra ecologia, una altra (ciber) educació, una altra valoració del consum. I menys parlar de fal·làcies com la crisi de valors (mai hem viscut una societat amb tants mestetites preocupats per la moral com ara!). I menys usar eines de mesurar tan grolleres com el PIB, que considera que si es fan més presons creix la riquesa dels països! 

Webgrafia: http://es.wikipedia.org/wiki/Karl_Polanyi Explica fatal l’autor ( i encara pitjor La gran transformació ), però permet començar a situar-lo.  

En canvi, el seu llibre bàsic està mitjanament ben explicat a: http://es.wikipedia.org/wiki/La_gran_transformaci%C3%B3n

 

Marzo 26, 2009

Fundació i més

Guardado en: Societat — ralco @ 11:46 pm

Reunió de la Fundació Pujols a la Torre de les Hores de Martorell. Iniciem el procés per editar (l’any 2012) una antologia de textos de Pujols sobre Dalí en anglès, possiblement en una editorial universitària americana. Posem fil a l’agulla per tal que l’any vinent el pàrquing de la finca estigui habilitat com a sala de conferències. Però sobretot, autoritzem que un vi de gamma ‘blanc de blancs’ de l’àrea de Martorell porti el nom de ‘Torre de les Hores’. Sortirà amb un text de l’Hiparxiòleg una mica tòpic (el que diu que els catalans ho tindrem tot pagat). La distribució del producte anirà a càrrec de l’empresa que comercialitza la Cola Catalana (Alter Cola) i diverses begudes de la terra. 

De tornada a Barna em trobo amb la manifestació d’estudiants antibolònics. El taxista fa comentaris tot sol. Entre l’amor que ens té en Zapatero i un maximalisme estúpid del personal (acoquinat per la crisi) la via raonable PSC-ERC segurament perdrà les properes eleccions. La Il·lustració sortirà derrotada un cop més. És el destí hispànic. 

Marzo 22, 2009

Maquiavel i ERC

Guardado en: Política — ralco @ 12:22 pm

A ERC han de llegir Maquiavel: Qui es la causa del poder d’un altre es destrueix ell mateix.

Marzo 21, 2009

Repartir la riquesa?

Guardado en: Societat — ralco @ 11:24 am

Una de les coses que ens ha descobert la crisi és que des de fa molts anys la part que correspon als assalariats en el pastís de la riquesa no para de baixar. No és que sigui una dada ignorada fins ara, però gairebé ningú hi prestava atenció. Òbviament mentre tant el pastís ha crescut força i per això el percentatge no era considerat una cosa essencial. Però en la perspectiva d’una minva important de salaris tothom es posa la mà a la cartera i fins i tot se senten veus que parlen, com en altres temps, de repartir la riquesa.

Com a eslògan resulta fins i tot tendre i valdria la pena pensar-hi si la proposta fos seriosa i no caigués en les terribles simplificacions o en la sobreactuació. En tot cas, m’agradaria recordar que la idea de repartir la riquesa en economia planteja alguns problemes suggestius, fins i tot com a exercici intel·lectual.

1.- La primera qüestió és com repartir el valor afegit produït per les empreses del que s’anomena ‘economia real’ (les societats no financeres). Això vol dir preguntar-nos quina part de la riquesa creada retorna als assalariats (en salaris, en pensions de jubilació, en protecció social) i quina part es queda l’empresa (excedent d’explotació). La pregunta és: reinverteixen les empreses o els costos financers se’ls mengen els beneficis?


2.- Una cosa diferent seria plantejar-nos la cada cop més òbvia desigualtat en els salaris (i en els ingressos per família). Potser una forma interessant de repartir la riquesa seria actuar sobre la massa salarial; però llavors grups significatius amb infrasous (els metges de la Seguretat Social o els estrats més baixos de la Universitat) acabaran per emigrar  -cosa que els metges joves ja fan i que cada dia és més evident entre els becaris que no tornen.


3.- I finalment: com s’evitaria que socialitzant la riquesa i amb empreses descapitalitzades pugin els preus?


En resum, per a un servidor socialitzar la riquesa no significa posar més diner en mans dels consumidors, sinó crear una sèrie d’infrastructures i serveis (des de parcs i jardins a ajudes als ancians) que facin la vida més fàcil.

Marzo 20, 2009

Deflaccioneu però després no us queixeu!

Guardado en: Societat — ralco @ 11:40 pm

La moda a la Unió Europea es diu ‘deflacció’. Els salaris dels funcionaris públics ja han baixat un 7% a Irlanda, prop del 8% a Hongria i el 15% en Letònia. Aquí ja ha aparegut també algun lector de La Vanguardia que s’apunta a baixar els sous de tothom qui no sigui ell mateix.

Normalment  tinc per les opinions dels lectors de La Vanguadia la mateixa manca de respecte que John Stuart Mill tenia per la dels lectors del Times de Londres als bons temps. I per la mateixa bona raó: en general un lector de La Vanguardia (i no diem de l’Avui) té problemes per entendre una idea que no sigui un tòpic. Però si continua la moda d’intentar fer baixar salaris, entre tots mataran el pacient (l’economia) a còpia d’administrar-li cures de bons sentiments - o més ben dit, de bons ressentiments. I després els sabrà greu!    

 

Si és massa bonic per a ser veritat, probablement no és veritat

Guardado en: Societat — ralco @ 11:23 pm

Cada dia descobreixo al diari o a Internet entre tres i sis il·luminats que tenen la solució a la crisi. A qualsevol crisi. A la de l’Economia Mundial, a la de l’Economia Catalana, a la Crisi del Subjecte, a la de la Crisi de Valors, o a la de la Crisi d’Erecció en l’Edat Adulta. O alternativament, a la del Tripartit, a la d’ERC, a de la Identitat Nacional de Catalunya, a la del Joc del Barça. En definitiva a la de qualsevol cosa que es pugui escriure en lletres capitals. 

Deixant de banda que parlar de ‘crisi’ en política resulta senzillament absurd (en política només són perillosos els moments sense crisi, que és quan ens roben la cartera!), l’altra cosa curiosa és la simplicitat de les receptes. Llavors no puc deixar de somriure. I és que si una idea resulta massa bonica per a ser veritat, probablement no és veritat.

Marzo 18, 2009

Garcia Márquez és trilingüe: castellà, mexicà, colombià

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:17 pm

Ho explicava el Le Monde divendres passat i la revelació (simplement posar per escrit el que ja se sabia) ha posat supernerviosa molta gent de Madrid.

Ho copio en directe: l’agent littéraire barcelonaise Carmen Balcells a vendu les droits du dernier livre de Gabriel Garcia Marquez en Espagne, en Colombie et au Mexique à trois maisons d’éditions rivales appartenant à trois grands groupes concurrents. Le même texte en espagnol pour des publics hispanisants mais à chaque fois adapté à la langue du pays

Doncs això; benvinguts al multilingüisme. 

Marzo 13, 2009

Avançant en un karoshi implacable

Guardado en: Societat — ralco @ 8:18 pm

De vegades em pregunto si sóc l’únic paio d’aquest país que no està en crisi i que cada dia té més feina. M’agradaria disposar de temps per a escriure el bloc i fins i tot per passejar una mica, però què va! Potser aquest diumenge em podré escapar una estona però ja fa deu setmanes (comptades) que no tinc ni un cap de setmana per a mi i em surten  jornades d’entre catorze i setze hores. De fet, dissabte al matí a partir de les deu i fins les tres de la tarda estic a Lleida, (surto de Barna a les set en tren) per un congrés de filosofia i fins a la nit (gràcies a les absurdes combinacions de la Renfe) no podré arribar a Amposta. En japonès això meu es diu Karoshi, em temo.


Per sort al món no passa gran cosa. La Casa Gran del catalanisme va anar d’excursió a Brussel·les per desgastar el Tripartit (i absurdament ERC els acompanya; cada dia ho entenc menys!), a l’octubre el Papa de Roma farà sant el Pare Coll (aquesta si que serà una bona excursió!) i a l’Ateneu Barcelonès s’apleguen cent vint-i-cinc persones per escoltar una conferència sobre mística sufí i més de vuitanta per a la presentació del llibre de Margarita Boladeras sobre l’eutanàsia. Mentre el personal tingui pasta per noliejar un avionet i temps per escoltar sufís, mentre el papa de Roma se’n recordi d’un dominic de Gombrèn i mentre el Barça guanyi, en aquest país no hi ha problemes. Com a molt els paios com jo continuarem pencant els caps de setmana. Coses pitjors s’han vist.

Marzo 1, 2009

Parlar seriosament sobre eutanàsia

Guardado en: Filosofia, Llibres — ralco @ 12:16 am

Margarita Boladeras ha escrit un llibre perfectament seriós i important sobre el problema de la eutanàsia i dimarts en parlarem a l’Ateneu Barcelonès (19:30).

 

El derecho a no sufrir. Argumentos para la legalización de la eutanàsia (Los libros del Lince) és un llibre que convindria llegir per centrar un debat que a Catalunya i a Espanya encara està massa vincultat a la ‘bona voluntat’ del metge i molt poc al dret a la ’integritat física i moral’ que la Constitució reconeix. Si alguna cosa m’ha agradat d’aquest llibre, a part que usa una informació molt rigorosa a nivell descriptiu, és que no se centra en l’argument més habitual quan es discuteix aquesta temàtica, que és el de l’autonomia (’el meu cos és meu i en faig el que vull’) , sinó que entra en el camp de la pietat davant el sofriment innecessari. Però de tot plegat en seguim parlant, dimarts a l’Ateneu Barcelonès. Us hi esperem!

Per cert; no us perdessiu el web, exhaustiu de Margarita Boladeras sobre bioètica. Molt important, de debò:  

http://www.bioeticanet.info/

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf