L’home que mira

Octubre 30, 2009

El top 100 dels intel·lectuals mundials i el top 50 dels intel·lectuals francesos

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:37 pm

Ara fa un any i mig cinc-cents mil lectors de la revista Foreing Police d’arreu del món van triar una llista amb els 100 intel·lectuals més importants del món. Els deus primers són musulmans i la revista mateixa va reconèixer que la votació podia haver estat manipulada perquè alguns savis (Aitzaz Ahsan, Noam Chomsky, Michael Ignatieff, i Amr Khaled) van fer-se autopublicitat animant a votar-los des dels seus llocs webs i altres van rebre recolzaments sospitosament provinents de la mateixa àrea geogràfica. Però amb totes les limitacions que es vulgui, la tria és significativa. Personalment em sorprèn poc, perquè de la llista n’he editat un en català (Savater, of course!), tinc a la meva biblioteca llibres dedicats per quatre (Umberto Eco, Jürgen Habermas, Peter Singer, E.O. Wilson), n’he presentat quatre al web (Fukuyama,Habermas, Singer, Wilson) i n’he llegit aproximadament uns seixanta. Dels qui he escoltat en conferències live m’en sobra algun (puc testimoniar que Lomborg i Zizek són autèntics fantasmes) i en una llista d’aquesta mena jo afegiria Maurizio Viroli (amb qui vaig compartir una memorable sessió a l’Ateneu Barcelonès fa dos anys anys) i Philippe Van Parij - dos republicans, per cert.


La llista em permeté, a més, recuperar algunes velles lectures i records de conferències diverses. Descobrir Bernard Lewis, per exemple, va ser un plaer fa deu o dotze anys. Poder escoltar el físic Leo Smolin al Kosmopolis fa algun temps fou una de les festes intel·lectuals més fascinadores dels darrers anys i confesso que fa temps m’agradaria poder discutir sobre algunes idees de l’ economista i ecologista Ramachandra Guha, però em temo que aquí no el coneixen gaire. Per cert, dos savis de la llista han passat també per la Càtedra Ferrater Mora (Chomsky i Singer), cosa que està francament prou bé, sobretot si es considera qui passava per Girona només trenta anys enrera (algun bisbe dimissionari i poca cosa més).


 Els francesos van fer al cap de poc (octubre del 2008) la seva llista de les 50 stars de la pensée inevitablement encapçalada per Lévi-Straus que complia 100 anys però el sistema no era per votació (fer-ho per votació, en un país de mandarinat cultural no sembla un mètode gaire respectable), sinó per una tria entre els periodistes del Le Nouvelle Observateur. Una d’aquestes stars, Michela Marzano, la tindrem d’aquí a deu dies a l’Ateneu Barcelonès, amb motiu de la presentació dels seus primers llibres publicats en castellà. Marzano, una filòsofa dedicada a temes d’antropologia aplicada, del cos i a l’ètica aplicada, em sembla intel·lectualment molt seriosa. En parlarem d’aquí a poc.


De moment us deixo amb la llista de Foreing Police i un parell de temes per pensar: quants segles falten per tenir algun filòsof o algun novel·lista o algun historiador català en llistes d’aquestes. I si es fes una llista d’intel·lectuals catalans (ep, no pas de professors, gent respectable però que juga una altra lliga!): en trobaríem deu?  Si us plau, membres de la Fundació Catalunya Oberta, abstenir-se. Estem parlant de gent seriosa i amb lideratge. La gent ben educada no diu noms, però pensar-los no està pas prohibit.

 

http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=4379

 1. Fethullah Gülen
 2. Muhammad Yunus
 3. Yusuf Al-Qaradawi
 4. Orhan Pamuk
 5. Aitzaz Ahsan
 6. Amr Khaled
 7. Abdolkarim Soroush
 8. Tariq Ramadan
 9. Mahmood Mamdani
 10. Shirin Ebadi
 11. Noam Chomsky
 12. Al Gore
 13. Bernard Lewis
 14. Umberto Eco
 15. Ayaan Hirsi Ali
 16. Amartya Sen
 17. Fareed Zakaria
 18. Garry Kasparov
 19. Richard Dawkins
 20. Mario Vargas Llosa
 21. Lee Smolin
 22. Jürgen Habermas
 23. Salman Rushdie
 24. Sari Nusseibeh
 25. Slavoj Zizek  
 26. Vaclav Havel
 27. Christopher Hitchens
 28. Samuel Huntington
 29. Peter Singer
 30. Paul Krugman
 31. Jared Diamond
 32. Papa Benet XVI
 33. Fan Gang
 34. Michael Ignatieff
 35. Fernando Henrique Cardoso
 36. Lilia Shevtsova
 37. Charles Taylor
 38. Martin Wolf
 39. E.O. Wilson
 40. Thomas Friedman
 41. Bjørn Lomborg
 42. Daniel Dennett
 43. Francis Fukuyama
 44. Ramachandra Guha
 45. Tony Judt
 46. Steven Levitt
 47. Nouriel Roubini
 48. Jeffrey Sachs
 49. Wang Hui
 50. V.S. Ramachandran
 51. Drew Gilpin Faust
 52. Lawrence Lessig
 53. J.M. Coetzee
 54. Fernando Savater
 55. Wole Soyinka
 56. Anne Applebaum
 57. Rem Koolhaas
 58. Jacques Attali
 59. Paul Collier
 60. Esther Duflo
 61. Michael Spence
 62. Robert Putnam
 63. Harold Varmus
 64. Howard Gardner
 65. Daniel Kahneman
 66. Yegor Gaidar
 67. Neil Gershenfeld
 68. Alain Finkielkraut
 69. Ian Buruma
 70. James Lovelock
 71. J. Craig Venter
 72. Amos Oz
 73. Samantha Power
 74. Lee Kuan Yew
 75. Hu Shuli
 76. Kwame Anthony Appiah
 77. Malcolm Gladwell
 78. Alexander De Waal
 79. Gianni Riotta
 80. Daniel Barenboim
 81. Thérèse Delpech
 82. William Easterly
 83. Minxin Pei
 84. Richard Posner
 85. Ivan Krastev
 86. Enrique Krauze
 87. Anne Applebaum
 88. Rem Koolhaas
 89. Jacques Attali
 90. Paul Collier
 91. Esther Duflo
 92. Michael Spence
 93. Robert Putnam
 94. Harold Varmus
 95. Howard Gardner
 96. Daniel Kahneman
 97. Yegor Gaidar
 98. Neil Gershenfeld
 99. Alain Finkielkraut
 100. Ian Buruma

Octubre 29, 2009

La síndrome del cunyat

Guardado en: Societat — ralco @ 12:32 pm

En psicologia recreativa es diagnostica la síndome del cunyat, una mena de neurosi consistent en la necessitat que experimenta alguna gent (’els cunyats’) per mostrar a través de comentaris sovint despectius referits a terceres persones i impossibles de comprovar, que ells han triomfat molt, que tenen el millor cotxe, la millor feina o més informació que ningú.  En canvi, evidentment, tu ets un desgraciat perquè no saps, no fas o no tens, els coneixements, els contactes, ni la vida apassionant del cunyat en qüestió. És una síndome que fa dos brots realment complicats: un a l’agost, coincidint amb les vacances i un altre per Nadal al voltant de la taula familiar.  Els periodistes, els venedors a comissió i la gent vinculada al món del periodisme son una població de risc en la síndrome del cunyat, per a la qual disortadament no hi ha vacuna.

El més curiós de tots els moments de crisi institucional són els rumors que generen al seu voltant i la quantitat de cunyats que ens surten per tot arreu, fins i tot als qui estem casats amb una filla única i orfa de pare. Ara mateix de rumors amb cunyat incorporat que et tracta com un idota perquè ‘tú no saps res’, en circulen sobre la implicació de membres Rotary Club en les trames urbanístiques de Santa Coloma, sobre el paper de l’esposa del President Montilla en la direcció d’una empresa vinculada a Adigsa i sobre si en Carod s’ha comprat (o no) un àtic en un barri de Barcelona on no té gaire votants. I em quedo curt. Hi ha com una passa adelantada de síndrome del cunyat a Catalunya ara.

Per sort l’experiència demostra que el cunyat és, en general, un pringat desinformat i que a part de rotllo no hi ha res més al darrera. Veurem en què para la síndome cunyadil d’aquí a alguns dies. L’home que mira ha decidit posar-se taps a les orelles com a mesura profilàctica. Són molts anys de dinars de Nadal acumulats i algun que altre cunyat enterrat en deutes hem conegut tots.

Octubre 25, 2009

Ho diuen els clàssics

Guardado en: Filosofia — ralco @ 8:59 pm

Sembla que la frase és de Gandhi: primer t’ignoren, després se’n foten, encara més tard t’ataquen. Llavors guanyes. Potser l’home ho deia per animar-se; però per aquí les coses van més o menys en aquesta seqüència. 

 

Octubre 23, 2009

Culpa i vergonya

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 10:22 am

El cas Millet no ens deixarà viure durant una bona temporada, entre altres coses perquè -a part d’un acte de mangància- és una mina de vots (socialistes) i una ganivetada clavada al cor mateix del catalanisme cultural, ja molt tocat per la gestió burocràtica de la cultura, que és el model predominant aquí i arreu d’Europa de fa molts anys.

Em sobta, però, que no s’hagi plantejat un tema clàssic en l’antropologia com és el de la contraposició entre cultures de la culpa i cultures de la vergonya que en aquest tema em sembla absolutament pertinent. Ruth Benedict va establir aquesta distinció al seu temps (l’endemà de la II Guerra) per diferenciar la gestió japonesa de la responsabilitat, com a vergonya, de la gestió cristiana i catòlica que vincula el mal a la culpa. Parant l’orella en converses de carrer, a part del fet del saqueig del Palau, brutal en ell mateix, el personal -que el capdevall és molt primari- s’escandalitza aquest cop no tant per la culpa personal d’un mangant com per la vergonya (civil i política) que el fet implica. Per dir-ho ràpid, la culpa serà d’en Millet però la vergonya la passa tothom (excepte ell mateix, és clar).

No ha ajudat gaire la defensa tecnocràtica o administrativa del cas que ha tirat endavant l’equip dels seus advocats obviant els aspectes ‘moralitzants’ de la qüestió (‘ha fet ics, per tant li toquen quatre anyets menys els atenuants de penediment i edat avançada; apa siau!’). Com si la gent en tingués prou amb la pura ‘gestió’ jurídica sense emoció! Afegiu a això que des de la premsa es demana canya exemplaritzant (hem progressat; al segle XVI demanarien sang i Inquisició!) i que quan la bona gent s’excita les conseqüències poden ser imprevisibles.

Acostumats a esquemes molt catòlics de culpa/penediment/perdó, els esquemes de vergonya social que afegeix el cas Millet tenen mal pronòstic. Veurem en què para tot, però potser convindria revisar les teories de Benedict sobre el tema. Al cap i a la fi els països poden viure amb culpables però no col·lectivament avergonyits:

http://www.alcoberro.info/planes/mite.htm

Octubre 22, 2009

Treballar pel dimoni amb Ernest Maragall

Guardado en: Educació — ralco @ 4:01 pm

Aixecar-se al matí en aquest país posant la ràdio comença a tenir un punt sinistre. És com si l’estupidesa no s’hagués d’acabar mai i com si entre el govern i el periodisme es proposessin treballar conjuntament pel triomf del mal rotllo. Cada dia toca desvetllar-se amb dues o tres parides noves no se sap si genials o ridícules, però pensades amb tota la mala baba per amargar els pencaires. I cada dia les esquerres i el progressisme polític perden un porró de vots.

L’última idea genial d’en Maragall, per exemple, és una avaluació “global” en forma de nova prova externa de quart de Secundària, que avaluarà les competències bàsiques (castellà, català i matemàtiques, a més d’algunes per concretar)  i que, atenció, que aquesta és bona!, no comptarà per res de res a l’expedient de l’alumne. Absolutament per a res. És a dir que obligaran un munt de mestres de Secundària a fer exactament una feina inútil, només per augmentar l’ego d’uns psicopedagogs calets, poseïts per una ciència més falsa que l’alquímia i la psicoanàlisi juntes, però això si, amb un ego més alt que el Puigmal.

L’examen no serà examen, però les hores de preparació si que seran de veritat i les hauran de fer un munt de mestres (i a més,  incloses per la cara com a noves responsabilitats en un horari laboral ja massa atapeït).  Una nova mostra del que s’entén per dignificar el món educatiu. Com si el professorat de Secundària no tingués prou problemes, ara els afegeixen més pressió, preparant proves i corregint-les, perquè després tota aquesta feina no serveixi de res. De res que no sigui per augmentar els malestar als centres docents, el cansament al professorat i el cinisme en els alumnes que saben que ningú no els podrà suspendre, etc. Està ben clar que les notes  d’aquesta prova “global” ni tan sols constaran en l’expedient de l’alumne. Sublim.

Traduït a llengua fàcil, quan t’exigeixen una feina i d’entrada t’avisen que no servirà de res, l’únic que t’estan dient és que consideren la teva feina com una merda. És això el que realment pensa el senyor Maragall i el seu partit sobre el treball dels professors de Secundària? Ja és ben cert que l’educació d’aquest país a hores d’ara la mantenen els psiquiatres i els farmacèutics; els únics que poden treure algun benefici de la nefasta gestió del conseller Maragall. Però aquest malson s’ha d’acabar ja.

Octubre 21, 2009

La balada del karoshi etern

Guardado en: Uncategorized, Filosofia — ralco @ 11:23 am

Arriben notícies, molt en comptagotes, de l’escàndol francès per la plaga de suïcidis per excès de treball en les empreses. Fa temps vaig intentar explicar què era el karoshi al meu web: http://www.alcoberro.info/pdf/eticaemp7.pdf però sembla que el concepte encara no és gaire conegut. O que es coneix però no interessa donar-lo a conéixer.

En dies com aquests, plujosos i que conviden a la nostàlgia seria bo meditar si, entre tots, no estem creant una tecnologia tòxica i quina part de la responsabilitat en el malestar correpon a Internet. És clar que sempre resulta més senzill dir que la culpa és de l’altre.

Octubre 17, 2009

Josep-Maria Esquirol i Gregorio Luri a l’Ateneu Barcelonès

Guardado en: Uncategorized, Filosofia — ralco @ 10:05 am

El respirar dels dies de Josep-Maria Esquirol (Barcelona: Paidos, 2009) és un dels llibres de filosofia més fascinants que s’han publicat darrerament. Parla sobre el temps -incloent-hi reflexions molt significatives sobre el temps ‘que ho cura tot’, el temps que ‘es perd’ i el temps de la mort. I només per indagar sobre el temps, que és un dels grans temes de la metafísica, el llibre ja seria important. Però, a més, ho fa des de la consciència plana que amb la modernitat la serenor del temps s’han tornat impossible i que, per tant, la fatiga de l’existir en el temps, s’ha convertit en un tema crucial.

Per als grecs era el període racional que el moviment ha de menester’ i o ‘el nombre del moviment’ segons Aristòtil. En la modernitat, en canvi, s’ha instaurat una mena de tirania del present, que potser (i sobretot) és dolenta perquè un present massa ple d’objectes i d’objectius, ens torna sords al ritme de les coses.

De tot això que no és poc en parlarem dilluns, en una conversa entre Josep-Maria Esquirol i Gregorio Luri, a l’Ateneu Barcelonès (C/Canuda, nº6, a les 19:30, entrada gratuïta).

Avortament ‘in res’, avortament ‘in modo’

Guardado en: Uncategorized, Política, Filosofia — ralco @ 9:42 am

Els vells escolàstics medievals distingien entre les coses ‘en elles mateixes’ (in res) i les coses segons la manera de fer-les (in modo). Com que fa  més de trenta anys que la filosofia escolàstica no surt a l’examen de Selectivitat, la gent aquestes coses no les sap -i és una llàstima perquè s’estaviarien problemes.

Amb el tema de l’avortament passa exactament això: que pot ser un dret -i a mi em sembla que ho és; però la manera de fer les coses el pot convertir en una salvatjada. De la mateixa manera protestar contra l’avortament és un dret, però fer-ho al carrer i al costat de personatges de segons quina mena, fa com fàstig. 

Una altra qüestió, bàsica en filosofia política, és si són els parlaments els qui han de prendre les decisions sobre temes de consciència (matrimoni homosexual, avortament, etc). La tradició política republicana, la de debò, no la que s’inventen el camarada Putxi i quatre indocumentats, és perfectament clara i diu el mateix  de fa segles: els governs han de legislar sobre coses públiques, però en l’àmbit de les coses privades el que s’ha de fer és un referèndum, perquè política i societat no pertanyen al mateix àmbit i perquè la política no pot ocupar tot l’espai social. Creure que ser gai o avortar té a veure amb ser de dretes o d’esquerres és no entendre res o no conéixer ni gais ni avortistes. Comprenc la por de tots dos bàndols a perdre un referèndum, però aquests temes no depenen de majories polítiques sinó de majories socials.

Això deixant a banda que permetre avortar a una noia de setze anys sense permís patern i, en canvi, prohibir-li comprar tabac per protegir la seva salut és senzillament absurd. In res però també in modo.

 

 

Octubre 16, 2009

Sortir de la caverna

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 8:39 pm

Hans Blumenberg va escriure un llbre d’erudicció aclaparadora -i de 680 pàgines- sobre la història de les interpretacions del mite de platònic de la caverna. La tesi és que els habitants de la caverna ignoren que viuen en la presó subterrània i que, per això mateix, no poden ni imaginar que es pugui viure d’una altra manera. Plató, astutament, va fer que els habitants de la caverna no tinguessin la capacitat de somniar i, per això mateix, ni en somnis podien concebir un altre món. En aquest sentit, tots portem una caverna a dins nostre, perquè tots estem lligats a la nostra pròpia ignorància.

He pensat molt en el llibre de Blumenberg aquests dies i especialment avui quan un magnífic historiador, bellíssima persona i senzillament equivocat en pólítica -com ens hem equivocat tots tantes vegades- ‘amenaça’ de (sic):  “estirar de la manta, posar el país en crisi i convertir això en Itàlia”.

El problema d’alguna gent és que estan tan acostumats a viure a la caverna, confonent les ombres amb les llums, que ni imaginen que es pugui viure d’una altra manera. Fora de la caverna platònica hi ha món i no cal confondre les ombres manipulades pels sofistes i el petit foc que escalfa la vivenda subterrània, amb la llum del sol. Com que l’historiador m’és amic/conegut/saludat de fa més de trenta anys i estic perfectament convençut que és del tot incapaç d’embutxacar-se ni cinc, i -al revés- em consta que el catalanisme li ha costat peles-, li desitjo que la cruel até, no li jugui una mala passada.

 

Nota idiomàtica: en grec la cruel até és una de les formes de la desmesura o hubris.

 

Octubre 15, 2009

Un llibre de Margarita Rivière i la religió ‘aei’

Guardado en: Filosofia, Educació, Llibres — ralco @ 3:55 pm

Acaba de sortir un llibre molt recomanable de Margarita Rivière: La fama, iconos de la religión mediática (Ed. Crítica) que planteja en el tema dels ‘nous sants’ de la religió global, els famosos (esportistes, músics, alguns polítics) lloats als altars mediàtics, amb dret a reverència. Val la pena llegir-lo, perquè enceta el debat sobre la manera postmoderna de considerar el sagrat.

Fa alguns anys, en paral•lel al Fòrum de les Cultures, es va presentar també una exposició al Museu Marés, comissariada per Francesc Vicens, sobre el tema del culte a les relíquies, que ja planteja aquest tema: la tesi era també la de constatar els canvis en la funció del Sagrat, mostrant que avui les relíquies autènticament valuoses no serien de Santa Tereseta del Nen Jesús, sinó de Marilyn Monroe que, per cert, té una catalana, Maite Mínguez, entre les més devotes col•leccionistes. Me la imagino al segle setze recollint trossos de la veracreu i em lliga tot.

En aquest món nostre que ha perdut l’anclatge en la tradició (per molt que ho lamentin Alasdair MacIntyre i Jordi Pujol) la santificació ja no és pel que era. No s’assoleix per portar una vida pietosa, ni tan sols està vinculada al treball (tesi aquesta, la del beruf, la de la santificació pel treball que de Luter a Escriva de Balaguer, encara vam conèixer de joves els qui ratllem la coinquantena). Avui el sagrat és la moda, la música, etc. I no entrarem a parlar de les formes de la comunió… perquè abans els tontets de cada poble combregaven amb rodes de molí -i això era francament molt més sofisticat que ‘combregar’ amb pastilles als waters d’una discoteca.

Que està apareixent un nou tipus de ‘sagrat’ amb la moda, amb la santificació en vida i també un nou tipus d’infern mediàtic, és obvi de fa temps. Però la religió no existeix sense ritual (poques coses més ritualitzades que un passi de models), i el ritual demana noviciats i seminaris que formin les noves generacions. A Itàlia parlen de l’escola aei (anglès, empresa, internet), com un nou motlle cultural. L’escola progre, que havia d’ajudar els infants a ser crítics (quina paraula tan gastada!), està formant en realitat creients en la religió de la moda, en l’esperança de l’efímer. Punt sinistre.

 

El llibre de la Rivière, de debò, hauria d’obrir un debat.

Octubre 9, 2009

Vull un Luca Cordero di Montezemolo

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 4:03 pm

A Itàlia, que passa una situació més o menys com la nostra, de bloqueig mental i de menyspreu per la cosa pública (tot i que la cosa púbica va com mai!), el president de Fiat (i de Ferrari), Luca Cordero di Montezemolo, -amb la benedició indirecta de l’església catòlica que es veu venir un problema gruixut si no canvien depressa les coses-, ha  organitzat una fundació  per revitalitzar el debat polític i dies enrrera va presentar-la a Roma conjuntament amb  Andrea Riccardi de la Comunitat de Sant Egidi, que va denunciar la pobresa del discurs polític italià i la seva teatralització. Us sona això?

M’agradaria tenir un Luca Cordero di Montezemolo, però d’Artesa de Segre o d’Amposta. Dissortadament aquí o no en tenim o no responen.

 

 

L’arbre de les cireres d’arboç

Guardado en: Política, Filosofia — ralco @ 3:32 pm

Cas Millet, cas Laporta, cas Gurtel, demagògia bananera al Reagrupament i prepotència del camarada Putxi. Tot plegat fa venir arcades. Així que, per comptes d’indignar-nos, més val rememorar una història certa com la vida. S’explica que van preguntar a un dels diversos impresentables que han presidit aquell país petit i dissortat que es diu Nicaragua -i que molts, per record i homenatge al gran home que fou José María Valverde, portem al cor:

.- Presidente, ¿qué es para usted la moral?

I l’home va contestar tot seriosament:

.- La moral es el árbol que da moras.

En això estem a Catalunya també. ¿Fins aquí hem arribat?

 

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office