L’home que mira

Octubre 30, 2009

El top 100 dels intel·lectuals mundials i el top 50 dels intel·lectuals francesos

Guardado en: Filosofia — ralco @ 11:37 pm

Ara fa un any i mig cinc-cents mil lectors de la revista Foreing Police d’arreu del món van triar una llista amb els 100 intel·lectuals més importants del món. Els deus primers són musulmans i la revista mateixa va reconèixer que la votació podia haver estat manipulada perquè alguns savis (Aitzaz Ahsan, Noam Chomsky, Michael Ignatieff, i Amr Khaled) van fer-se autopublicitat animant a votar-los des dels seus llocs webs i altres van rebre recolzaments sospitosament provinents de la mateixa àrea geogràfica. Però amb totes les limitacions que es vulgui, la tria és significativa. Personalment em sorprèn poc, perquè de la llista n’he editat un en català (Savater, of course!), tinc a la meva biblioteca llibres dedicats per quatre (Umberto Eco, Jürgen Habermas, Peter Singer, E.O. Wilson), n’he presentat quatre al web (Fukuyama,Habermas, Singer, Wilson) i n’he llegit aproximadament uns seixanta. Dels qui he escoltat en conferències live m’en sobra algun (puc testimoniar que Lomborg i Zizek són autèntics fantasmes) i en una llista d’aquesta mena jo afegiria Maurizio Viroli (amb qui vaig compartir una memorable sessió a l’Ateneu Barcelonès fa dos anys anys) i Philippe Van Parij - dos republicans, per cert.


La llista em permeté, a més, recuperar algunes velles lectures i records de conferències diverses. Descobrir Bernard Lewis, per exemple, va ser un plaer fa deu o dotze anys. Poder escoltar el físic Leo Smolin al Kosmopolis fa algun temps fou una de les festes intel·lectuals més fascinadores dels darrers anys i confesso que fa temps m’agradaria poder discutir sobre algunes idees de l’ economista i ecologista Ramachandra Guha, però em temo que aquí no el coneixen gaire. Per cert, dos savis de la llista han passat també per la Càtedra Ferrater Mora (Chomsky i Singer), cosa que està francament prou bé, sobretot si es considera qui passava per Girona només trenta anys enrera (algun bisbe dimissionari i poca cosa més).


 Els francesos van fer al cap de poc (octubre del 2008) la seva llista de les 50 stars de la pensée inevitablement encapçalada per Lévi-Straus que complia 100 anys però el sistema no era per votació (fer-ho per votació, en un país de mandarinat cultural no sembla un mètode gaire respectable), sinó per una tria entre els periodistes del Le Nouvelle Observateur. Una d’aquestes stars, Michela Marzano, la tindrem d’aquí a deu dies a l’Ateneu Barcelonès, amb motiu de la presentació dels seus primers llibres publicats en castellà. Marzano, una filòsofa dedicada a temes d’antropologia aplicada, del cos i a l’ètica aplicada, em sembla intel·lectualment molt seriosa. En parlarem d’aquí a poc.


De moment us deixo amb la llista de Foreing Police i un parell de temes per pensar: quants segles falten per tenir algun filòsof o algun novel·lista o algun historiador català en llistes d’aquestes. I si es fes una llista d’intel·lectuals catalans (ep, no pas de professors, gent respectable però que juga una altra lliga!): en trobaríem deu?  Si us plau, membres de la Fundació Catalunya Oberta, abstenir-se. Estem parlant de gent seriosa i amb lideratge. La gent ben educada no diu noms, però pensar-los no està pas prohibit.

 

http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=4379

 1. Fethullah Gülen
 2. Muhammad Yunus
 3. Yusuf Al-Qaradawi
 4. Orhan Pamuk
 5. Aitzaz Ahsan
 6. Amr Khaled
 7. Abdolkarim Soroush
 8. Tariq Ramadan
 9. Mahmood Mamdani
 10. Shirin Ebadi
 11. Noam Chomsky
 12. Al Gore
 13. Bernard Lewis
 14. Umberto Eco
 15. Ayaan Hirsi Ali
 16. Amartya Sen
 17. Fareed Zakaria
 18. Garry Kasparov
 19. Richard Dawkins
 20. Mario Vargas Llosa
 21. Lee Smolin
 22. Jürgen Habermas
 23. Salman Rushdie
 24. Sari Nusseibeh
 25. Slavoj Zizek  
 26. Vaclav Havel
 27. Christopher Hitchens
 28. Samuel Huntington
 29. Peter Singer
 30. Paul Krugman
 31. Jared Diamond
 32. Papa Benet XVI
 33. Fan Gang
 34. Michael Ignatieff
 35. Fernando Henrique Cardoso
 36. Lilia Shevtsova
 37. Charles Taylor
 38. Martin Wolf
 39. E.O. Wilson
 40. Thomas Friedman
 41. Bjørn Lomborg
 42. Daniel Dennett
 43. Francis Fukuyama
 44. Ramachandra Guha
 45. Tony Judt
 46. Steven Levitt
 47. Nouriel Roubini
 48. Jeffrey Sachs
 49. Wang Hui
 50. V.S. Ramachandran
 51. Drew Gilpin Faust
 52. Lawrence Lessig
 53. J.M. Coetzee
 54. Fernando Savater
 55. Wole Soyinka
 56. Anne Applebaum
 57. Rem Koolhaas
 58. Jacques Attali
 59. Paul Collier
 60. Esther Duflo
 61. Michael Spence
 62. Robert Putnam
 63. Harold Varmus
 64. Howard Gardner
 65. Daniel Kahneman
 66. Yegor Gaidar
 67. Neil Gershenfeld
 68. Alain Finkielkraut
 69. Ian Buruma
 70. James Lovelock
 71. J. Craig Venter
 72. Amos Oz
 73. Samantha Power
 74. Lee Kuan Yew
 75. Hu Shuli
 76. Kwame Anthony Appiah
 77. Malcolm Gladwell
 78. Alexander De Waal
 79. Gianni Riotta
 80. Daniel Barenboim
 81. Thérèse Delpech
 82. William Easterly
 83. Minxin Pei
 84. Richard Posner
 85. Ivan Krastev
 86. Enrique Krauze
 87. Anne Applebaum
 88. Rem Koolhaas
 89. Jacques Attali
 90. Paul Collier
 91. Esther Duflo
 92. Michael Spence
 93. Robert Putnam
 94. Harold Varmus
 95. Howard Gardner
 96. Daniel Kahneman
 97. Yegor Gaidar
 98. Neil Gershenfeld
 99. Alain Finkielkraut
 100. Ian Buruma

Octubre 29, 2009

La síndrome del cunyat

Guardado en: Societat — ralco @ 12:32 pm

En psicologia recreativa es diagnostica la síndome del cunyat, una mena de neurosi consistent en la necessitat que experimenta alguna gent (’els cunyats’) per mostrar a través de comentaris sovint despectius referits a terceres persones i impossibles de comprovar, que ells han triomfat molt, que tenen el millor cotxe, la millor feina o més informació que ningú.  En canvi, evidentment, tu ets un desgraciat perquè no saps, no fas o no tens, els coneixements, els contactes, ni la vida apassionant del cunyat en qüestió. És una síndome que fa dos brots realment complicats: un a l’agost, coincidint amb les vacances i un altre per Nadal al voltant de la taula familiar.  Els periodistes, els venedors a comissió i la gent vinculada al món del periodisme son una població de risc en la síndrome del cunyat, per a la qual disortadament no hi ha vacuna.

El més curiós de tots els moments de crisi institucional són els rumors que generen al seu voltant i la quantitat de cunyats que ens surten per tot arreu, fins i tot als qui estem casats amb una filla única i orfa de pare. Ara mateix de rumors amb cunyat incorporat que et tracta com un idota perquè ‘tú no saps res’, en circulen sobre la implicació de membres Rotary Club en les trames urbanístiques de Santa Coloma, sobre el paper de l’esposa del President Montilla en la direcció d’una empresa vinculada a Adigsa i sobre si en Carod s’ha comprat (o no) un àtic en un barri de Barcelona on no té gaire votants. I em quedo curt. Hi ha com una passa adelantada de síndrome del cunyat a Catalunya ara.

Per sort l’experiència demostra que el cunyat és, en general, un pringat desinformat i que a part de rotllo no hi ha res més al darrera. Veurem en què para la síndome cunyadil d’aquí a alguns dies. L’home que mira ha decidit posar-se taps a les orelles com a mesura profilàctica. Són molts anys de dinars de Nadal acumulats i algun que altre cunyat enterrat en deutes hem conegut tots.

Octubre 25, 2009

Ho diuen els clàssics

Guardado en: Filosofia — ralco @ 8:59 pm

Sembla que la frase és de Gandhi: primer t’ignoren, després se’n foten, encara més tard t’ataquen. Llavors guanyes. Potser l’home ho deia per animar-se; però per aquí les coses van més o menys en aquesta seqüència. 

 

Octubre 23, 2009

Culpa i vergonya

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 10:22 am

El cas Millet no ens deixarà viure durant una bona temporada, entre altres coses perquè -a part d’un acte de mangància- és una mina de vots (socialistes) i una ganivetada clavada al cor mateix del catalanisme cultural, ja molt tocat per la gestió burocràtica de la cultura, que és el model predominant aquí i arreu d’Europa de fa molts anys.

Em sobta, però, que no s’hagi plantejat un tema clàssic en l’antropologia com és el de la contraposició entre cultures de la culpa i cultures de la vergonya que en aquest tema em sembla absolutament pertinent. Ruth Benedict va establir aquesta distinció al seu temps (l’endemà de la II Guerra) per diferenciar la gestió japonesa de la responsabilitat, com a vergonya, de la gestió cristiana i catòlica que vincula el mal a la culpa. Parant l’orella en converses de carrer, a part del fet del saqueig del Palau, brutal en ell mateix, el personal -que el capdevall és molt primari- s’escandalitza aquest cop no tant per la culpa personal d’un mangant com per la vergonya (civil i política) que el fet implica. Per dir-ho ràpid, la culpa serà d’en Millet però la vergonya la passa tothom (excepte ell mateix, és clar).

No ha ajudat gaire la defensa tecnocràtica o administrativa del cas que ha tirat endavant l’equip dels seus advocats obviant els aspectes ‘moralitzants’ de la qüestió (‘ha fet ics, per tant li toquen quatre anyets menys els atenuants de penediment i edat avançada; apa siau!’). Com si la gent en tingués prou amb la pura ‘gestió’ jurídica sense emoció! Afegiu a això que des de la premsa es demana canya exemplaritzant (hem progressat; al segle XVI demanarien sang i Inquisició!) i que quan la bona gent s’excita les conseqüències poden ser imprevisibles.

Acostumats a esquemes molt catòlics de culpa/penediment/perdó, els esquemes de vergonya social que afegeix el cas Millet tenen mal pronòstic. Veurem en què para tot, però potser convindria revisar les teories de Benedict sobre el tema. Al cap i a la fi els països poden viure amb culpables però no col·lectivament avergonyits:

http://www.alcoberro.info/planes/mite.htm

Octubre 22, 2009

Treballar pel dimoni amb Ernest Maragall

Guardado en: Educació — ralco @ 4:01 pm

Aixecar-se al matí en aquest país posant la ràdio comença a tenir un punt sinistre. És com si l’estupidesa no s’hagués d’acabar mai i com si entre el govern i el periodisme es proposessin treballar conjuntament pel triomf del mal rotllo. Cada dia toca desvetllar-se amb dues o tres parides noves no se sap si genials o ridícules, però pensades amb tota la mala baba per amargar els pencaires. I cada dia les esquerres i el progressisme polític perden un porró de vots.

L’última idea genial d’en Maragall, per exemple, és una avaluació “global” en forma de nova prova externa de quart de Secundària, que avaluarà les competències bàsiques (castellà, català i matemàtiques, a més d’algunes per concretar)  i que, atenció, que aquesta és bona!, no comptarà per res de res a l’expedient de l’alumne. Absolutament per a res. És a dir que obligaran un munt de mestres de Secundària a fer exactament una feina inútil, només per augmentar l’ego d’uns psicopedagogs calets, poseïts per una ciència més falsa que l’alquímia i la psicoanàlisi juntes, però això si, amb un ego més alt que el Puigmal.

L’examen no serà examen, però les hores de preparació si que seran de veritat i les hauran de fer un munt de mestres (i a més,  incloses per la cara com a noves responsabilitats en un horari laboral ja massa atapeït).  Una nova mostra del que s’entén per dignificar el món educatiu. Com si el professorat de Secundària no tingués prou problemes, ara els afegeixen més pressió, preparant proves i corregint-les, perquè després tota aquesta feina no serveixi de res. De res que no sigui per augmentar els malestar als centres docents, el cansament al professorat i el cinisme en els alumnes que saben que ningú no els podrà suspendre, etc. Està ben clar que les notes  d’aquesta prova “global” ni tan sols constaran en l’expedient de l’alumne. Sublim.

Traduït a llengua fàcil, quan t’exigeixen una feina i d’entrada t’avisen que no servirà de res, l’únic que t’estan dient és que consideren la teva feina com una merda. És això el que realment pensa el senyor Maragall i el seu partit sobre el treball dels professors de Secundària? Ja és ben cert que l’educació d’aquest país a hores d’ara la mantenen els psiquiatres i els farmacèutics; els únics que poden treure algun benefici de la nefasta gestió del conseller Maragall. Però aquest malson s’ha d’acabar ja.

Octubre 21, 2009

La balada del karoshi etern

Guardado en: Uncategorized, Filosofia — ralco @ 11:23 am

Arriben notícies, molt en comptagotes, de l’escàndol francès per la plaga de suïcidis per excès de treball en les empreses. Fa temps vaig intentar explicar què era el karoshi al meu web: http://www.alcoberro.info/pdf/eticaemp7.pdf però sembla que el concepte encara no és gaire conegut. O que es coneix però no interessa donar-lo a conéixer.

En dies com aquests, plujosos i que conviden a la nostàlgia seria bo meditar si, entre tots, no estem creant una tecnologia tòxica i quina part de la responsabilitat en el malestar correpon a Internet. És clar que sempre resulta més senzill dir que la culpa és de l’altre.

Octubre 17, 2009

Josep-Maria Esquirol i Gregorio Luri a l’Ateneu Barcelonès

Guardado en: Uncategorized, Filosofia — ralco @ 10:05 am

El respirar dels dies de Josep-Maria Esquirol (Barcelona: Paidos, 2009) és un dels llibres de filosofia més fascinants que s’han publicat darrerament. Parla sobre el temps -incloent-hi reflexions molt significatives sobre el temps ‘que ho cura tot’, el temps que ‘es perd’ i el temps de la mort. I només per indagar sobre el temps, que és un dels grans temes de la metafísica, el llibre ja seria important. Però, a més, ho fa des de la consciència plana que amb la modernitat la serenor del temps s’han tornat impossible i que, per tant, la fatiga de l’existir en el temps, s’ha convertit en un tema crucial.

Per als grecs era el període racional que el moviment ha de menester’ i o ‘el nombre del moviment’ segons Aristòtil. En la modernitat, en canvi, s’ha instaurat una mena de tirania del present, que potser (i sobretot) és dolenta perquè un present massa ple d’objectes i d’objectius, ens torna sords al ritme de les coses.

De tot això que no és poc en parlarem dilluns, en una conversa entre Josep-Maria Esquirol i Gregorio Luri, a l’Ateneu Barcelonès (C/Canuda, nº6, a les 19:30, entrada gratuïta).

Avortament ‘in res’, avortament ‘in modo’

Guardado en: Uncategorized, Política, Filosofia — ralco @ 9:42 am

Els vells escolàstics medievals distingien entre les coses ‘en elles mateixes’ (in res) i les coses segons la manera de fer-les (in modo). Com que fa  més de trenta anys que la filosofia escolàstica no surt a l’examen de Selectivitat, la gent aquestes coses no les sap -i és una llàstima perquè s’estaviarien problemes.

Amb el tema de l’avortament passa exactament això: que pot ser un dret -i a mi em sembla que ho és; però la manera de fer les coses el pot convertir en una salvatjada. De la mateixa manera protestar contra l’avortament és un dret, però fer-ho al carrer i al costat de personatges de segons quina mena, fa com fàstig. 

Una altra qüestió, bàsica en filosofia política, és si són els parlaments els qui han de prendre les decisions sobre temes de consciència (matrimoni homosexual, avortament, etc). La tradició política republicana, la de debò, no la que s’inventen el camarada Putxi i quatre indocumentats, és perfectament clara i diu el mateix  de fa segles: els governs han de legislar sobre coses públiques, però en l’àmbit de les coses privades el que s’ha de fer és un referèndum, perquè política i societat no pertanyen al mateix àmbit i perquè la política no pot ocupar tot l’espai social. Creure que ser gai o avortar té a veure amb ser de dretes o d’esquerres és no entendre res o no conéixer ni gais ni avortistes. Comprenc la por de tots dos bàndols a perdre un referèndum, però aquests temes no depenen de majories polítiques sinó de majories socials.

Això deixant a banda que permetre avortar a una noia de setze anys sense permís patern i, en canvi, prohibir-li comprar tabac per protegir la seva salut és senzillament absurd. In res però també in modo.

 

 

Octubre 16, 2009

Sortir de la caverna

Guardado en: Política, Llibres — ralco @ 8:39 pm

Hans Blumenberg va escriure un llbre d’erudicció aclaparadora -i de 680 pàgines- sobre la història de les interpretacions del mite de platònic de la caverna. La tesi és que els habitants de la caverna ignoren que viuen en la presó subterrània i que, per això mateix, no poden ni imaginar que es pugui viure d’una altra manera. Plató, astutament, va fer que els habitants de la caverna no tinguessin la capacitat de somniar i, per això mateix, ni en somnis podien concebir un altre món. En aquest sentit, tots portem una caverna a dins nostre, perquè tots estem lligats a la nostra pròpia ignorància.

He pensat molt en el llibre de Blumenberg aquests dies i especialment avui quan un magnífic historiador, bellíssima persona i senzillament equivocat en pólítica -com ens hem equivocat tots tantes vegades- ‘amenaça’ de (sic):  “estirar de la manta, posar el país en crisi i convertir això en Itàlia”.

El problema d’alguna gent és que estan tan acostumats a viure a la caverna, confonent les ombres amb les llums, que ni imaginen que es pugui viure d’una altra manera. Fora de la caverna platònica hi ha món i no cal confondre les ombres manipulades pels sofistes i el petit foc que escalfa la vivenda subterrània, amb la llum del sol. Com que l’historiador m’és amic/conegut/saludat de fa més de trenta anys i estic perfectament convençut que és del tot incapaç d’embutxacar-se ni cinc, i -al revés- em consta que el catalanisme li ha costat peles-, li desitjo que la cruel até, no li jugui una mala passada.

 

Nota idiomàtica: en grec la cruel até és una de les formes de la desmesura o hubris.

 

Octubre 15, 2009

Un llibre de Margarita Rivière i la religió ‘aei’

Guardado en: Filosofia, Educació, Llibres — ralco @ 3:55 pm

Acaba de sortir un llibre molt recomanable de Margarita Rivière: La fama, iconos de la religión mediática (Ed. Crítica) que planteja en el tema dels ‘nous sants’ de la religió global, els famosos (esportistes, músics, alguns polítics) lloats als altars mediàtics, amb dret a reverència. Val la pena llegir-lo, perquè enceta el debat sobre la manera postmoderna de considerar el sagrat.

Fa alguns anys, en paral•lel al Fòrum de les Cultures, es va presentar també una exposició al Museu Marés, comissariada per Francesc Vicens, sobre el tema del culte a les relíquies, que ja planteja aquest tema: la tesi era també la de constatar els canvis en la funció del Sagrat, mostrant que avui les relíquies autènticament valuoses no serien de Santa Tereseta del Nen Jesús, sinó de Marilyn Monroe que, per cert, té una catalana, Maite Mínguez, entre les més devotes col•leccionistes. Me la imagino al segle setze recollint trossos de la veracreu i em lliga tot.

En aquest món nostre que ha perdut l’anclatge en la tradició (per molt que ho lamentin Alasdair MacIntyre i Jordi Pujol) la santificació ja no és pel que era. No s’assoleix per portar una vida pietosa, ni tan sols està vinculada al treball (tesi aquesta, la del beruf, la de la santificació pel treball que de Luter a Escriva de Balaguer, encara vam conèixer de joves els qui ratllem la coinquantena). Avui el sagrat és la moda, la música, etc. I no entrarem a parlar de les formes de la comunió… perquè abans els tontets de cada poble combregaven amb rodes de molí -i això era francament molt més sofisticat que ‘combregar’ amb pastilles als waters d’una discoteca.

Que està apareixent un nou tipus de ‘sagrat’ amb la moda, amb la santificació en vida i també un nou tipus d’infern mediàtic, és obvi de fa temps. Però la religió no existeix sense ritual (poques coses més ritualitzades que un passi de models), i el ritual demana noviciats i seminaris que formin les noves generacions. A Itàlia parlen de l’escola aei (anglès, empresa, internet), com un nou motlle cultural. L’escola progre, que havia d’ajudar els infants a ser crítics (quina paraula tan gastada!), està formant en realitat creients en la religió de la moda, en l’esperança de l’efímer. Punt sinistre.

 

El llibre de la Rivière, de debò, hauria d’obrir un debat.

Octubre 9, 2009

Vull un Luca Cordero di Montezemolo

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 4:03 pm

A Itàlia, que passa una situació més o menys com la nostra, de bloqueig mental i de menyspreu per la cosa pública (tot i que la cosa púbica va com mai!), el president de Fiat (i de Ferrari), Luca Cordero di Montezemolo, -amb la benedició indirecta de l’església catòlica que es veu venir un problema gruixut si no canvien depressa les coses-, ha  organitzat una fundació  per revitalitzar el debat polític i dies enrrera va presentar-la a Roma conjuntament amb  Andrea Riccardi de la Comunitat de Sant Egidi, que va denunciar la pobresa del discurs polític italià i la seva teatralització. Us sona això?

M’agradaria tenir un Luca Cordero di Montezemolo, però d’Artesa de Segre o d’Amposta. Dissortadament aquí o no en tenim o no responen.

 

 

L’arbre de les cireres d’arboç

Guardado en: Política, Filosofia — ralco @ 3:32 pm

Cas Millet, cas Laporta, cas Gurtel, demagògia bananera al Reagrupament i prepotència del camarada Putxi. Tot plegat fa venir arcades. Així que, per comptes d’indignar-nos, més val rememorar una història certa com la vida. S’explica que van preguntar a un dels diversos impresentables que han presidit aquell país petit i dissortat que es diu Nicaragua -i que molts, per record i homenatge al gran home que fou José María Valverde, portem al cor:

.- Presidente, ¿qué es para usted la moral?

I l’home va contestar tot seriosament:

.- La moral es el árbol que da moras.

En això estem a Catalunya també. ¿Fins aquí hem arribat?

 

 

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Bank of america free credit scores from all three bureaus Credit cards with low rates blank blank checks for cash advances 0% credit cards for 18 months Citibank credit card online philippines reward points programs College student credit cards recommended by better half Free credit cards for bad credit with no deposit bonus Best credit cards for rebuilding Chevy chase pnc bank secured credit cards Best cash rewards credit cards for 2015 Free fake credit card and security qr barcode information Capital one student credit card denied application for adjustment Online credit card payment solutions Credit card charges dbs internet transfer to dda Valid security code visa card Sears credit card phone number illinois department of employment Credit card loan calculator payments excellus Credit card for students bpi credit Credit card applications instant approval pdf reader pro Free credit card hacked numbers song in spanish What is a credit card security code called to succeed Gold credit card wikipedia the free encyclopedia Credit cards like navy federal visa buxx card Credit card offers for bad credit no deposit electricity in houston Free visa card number and security code philippines Chase credit card home sync itunes Apply for chevron shell gift gas cards online Secured credit card canada bank in cambodia Fuel credit credit cards loans for bad credit people Murphy gulf chevron gas card apply 0% apr credit cards meanings Images for what is a credit card card number Credit card information hackers Types of credit cards rbc bank jamaica telephone Low interest credit cards scotiabankpr telephones No credit check department store cards for people with bad credit Real credit card numbers and cvv2 Chase bank visa credit card offers How much can credit card companies garnish your wages Nordstrom walmart credit card check status First time credit cards bad credit credit cards no processing fee Us visa credit cards no annual fee Security code what is cid number on credit card Top retail store credit cards for bad credit Best credit card for traveling to italy Credit card promotion 2015 malaysia calendar with public holiday Credit card company list canada provinces and capitals Credit card generator with cvv2 eggs and expiration date Free dating site rental car without credit card required Sears credit card customer service numbers Hdfc credit card offer on flipkart july 2015 Best airline credit card deals 2011 chevy malibu A real credit cvv diet pills that works fast Visa business credit card zero liability fraud Credit card compare calculator features naperville illinois Credit card fraud statistics for 2013 Credit card application online canada fishing license Apply for credit card loans for people with bad credit uk Uk credit cards with eligibility checking Credit card processing companies charleston sc craigslist furniture Credit card services phone calls atlanta ga attractions for families Virtual credit amazon gift card generator free download Sears credit card payment online hsbc philippines internet Citibank credit card offer $200 chase bank Credit card compare indiana to ohio Online credit card payment citibank credit Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax Free credit card number and cvv2 generator Credit card balance transfers interest free Walmart discover credit card login page Instant credit card approval bad credit ok dealerships Real free credit card hacked numbers in english How do i make how to get a fake credit card Images for free credit cards numbers with money Apply for credit card how to get a loan with very bad credit Best bank for someone witb outstanding balance letters Instant credit card canara bank interest rates on fixed deposits Best rewards credit cards 2014 with no annual fee Credit cards like army army navy federal credit union United airlines credit card promotions 2013 ford focus Pre approval where can where can you buy amazon cards Take credit card payments on iphone Comenity bank credit cards pottery barn 659 credit score cards that allow cash advance payday loans Credit card comparisons usaa bank 0% apr credit cards balance transfer Good credit cards in the uk we had a guy Freedom chase credit card reviews Usaa foreign travel notification form Get 1 month free free trial for netflix without credit card Virtual credit card bank of america Best value credit cards uk best deals Credit card applications instant approval philippines yahoo entertainment Free fake credit cards numbers Top 10 credit cards for 2013 Bizline business credit card cibc bank Images for gold credit cards on clear backgrounds Sbi credit card yearly charges filed against dellinges Visa business credit card no personal guarantee Best credit card rewards program canada flag Apply for credit card online hdfc netbanking india Cross country us east west bank credit card application Irving staples credit card apply online Guaranteed unsecured bad credit bad credit cards no deposit Where to buy prepaid credit cards uk only brands Secured credit card for bad credit no deposit cell Best credit card bonus offers 2012 dodge avenger Wells fargo secured visa credit card Corporate business credit business cards without personal guarantee Credit card charges comparison and contrast examples sentences Free credit card information stolen target Wells fargo jewelry advantage credit card Talk about low interest credit cards canada cell accept band Victoria secret capital one credit card pre approval Usaa secured credit unsecured credit cards for bad credit Uk credit cards with eligibility checklist Samsung champ c3303 security code number Security code on visa credit card generator 2014 download Business credit card offers with ein Credit cards for small business bad credit credit cards unsecured Citibank credit card philippines application Corporate american express green card rewards Aqua card advance 116 High limit credit cards best credit cards for fair credit score Netflix free month netflix free trial without credit card How easy is to get a credit card from compusa printable Credit score needed for amazon visa credit card login Sears credit card puerto rico Zero interest credit cards canada 100% guaranteed approval credit cards Credit card transfer balance malaysia map kuala kangsar Apply for credit card with bad credit Credit card charges comparison of adjectives sentences example Talk about low interest credit cards canada cash How much does paying off credit cards help credit score Credit card charges dbsa houston tx Images for us credit card fraud statistics Can credit card companies garnish wages in scranton pa Sears credit card payment online service No credit check credit cards milwaukee weather underground Amazon chase credit card customer service Real visa credit card numbers that work 2012 Applying for a credit card online bad credit Credit cards for bad credit instant use of credit Free business credit cards with no credit check What happens after a credit card is charged off Capital one card how to get a credit get credit card with bad Credit cards for no credit with no deposit blog free Guaranteed secured credit card hippies use back door no exceptions 2014 valid credit itunes gift card codes list Valid working credit card numbers 2014 Credit card charges comparison and contrast paragraph sample Cvv numbers fake credit cards that work online First bankcard online credit card application Chase credit card application rules d-link dir-655 $5000 credit credit card no credit check Visa signature credit card benefits reviews of digestacure Virtual credit card paypal reloadable cards Chase walmart prepaid visa debit cards activation Best credit card deals for points fayetteville tn Kmart big lots credit card application online Fake security what is security code for credit card Icici bank hpcl coral credit card offers How to rebuild credit credit after chapter 7 bankruptcy Prepaid credit card visa walgreens drug test Sign up for a apply for visa credit card online instant approval Best international prepaid credit cards 2015 Pay off credit card calculator amortization How to get credit buying a car after chapter 7 bankruptcy Easiest store credit capital one credit cards for bad credit Chase credit card promotion balance transfer sears mastercard New credit card apply now Fake credit cards supplements that actually work Master cards for credit card for bad credit instant approval Discover credit cards online payments Credit card for students bpi banko outlet Chase visa credit card account login Unsecured credit cards for bad credit 2015 movies releases Apply for credit card online hdfc mf statement of the problem Best credit card deals martin lewis ppi template letter Vacation best prepaid credit cards Credit card transfer balance malaysian institute of baking Free fake credit card numbers that work 2014 Aventium credit centennial visa card first premier bank Instant approval credit cards for people with no credit history How to get a fake visa credit card security code location Credit card companies that use experian only personal loans Best credit card deals martin lewis facebook layouts facebook List of comenity bank cards Cimb credit card promotion in malaysia ringgit Credit card for students bpi net expressions Unsecured credit cards for bad credit with no deposit casinos Credit cards with 0% interest and 0% transfer fees Easy to get online store credit cards for bad credit Sears credit card payment center citibank philippines Credit card processing companies charleston sc weather averages 0 apr credit cards for 18 months Get credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Lloyds bank credit cards uk only Unsecured credit card offers for bad credit Credit cards for good credit but bankruptcy protection in malaysia How to rebuild your credit after bankruptcy chapter 7 Credit card charges for my business Credit card rewards program comparisons Credit card deals cashback imdb walking dead Uob credit card promotion with cathay pacific airways phone Bad credit card offers credit cards for bad credit with no processing fee 0% credit cards on balance transfers and purchases journal transactions Credit card services phone calls complaints against banks for loan Visa credit cards best credit cards for 600 credit score Chase sapphire preferred credit card benefits Credit cards for first time credit builders Sears credit card payment online hsbc access Visa card security itunes code generator online 0% credit cards for life of balance transfer Fake credit card cvv fake debit fake card numbers that work Virtual credit card paypal reloadable master Discover orchard bank secured credit card reviews Secured credit card for bad credit no deposit car rental in shreveport Credit cards for poor credit no processing fees Apply visa credit card iraq cities crossword Chase freedom credit card logon full site Credit cards online payments How to get a credit card with no credit history ukrainian kozaks Low interest credit cards scotiabank canada branch Bizline business credit card cibc canada careers Sbi credit card yearly charges for facebook Best balance transfer credit cards 2013 ukiah Capital one secured credit card canada cibc Credit card promotion 2015 malaysian ministry Which credit card has the best rewards program Top ten credit cards for no credit Best student credit cards 2015 canada cup Psn not valid credit card account numbers and security numbers When can i get a credit card after bankruptcy Credit card debt consolidation Credit card companies that use transunion 2014 movies Cross country merrick us bank credit card application Credit cards compare canada and usa healthcare Elan financial services credit card criteria to be president Credit cards for average poor credit balance transfers Types of credit cards wikipedia deutsch encyclopedia Is there a brookstone mor furniture credit card wells fargo How much paypal charges Low interest credit cards with rewards points sears Kia can i make mortgage payment with credit card Balance transfer credit card offers with good credit $300 freedom credit best cash best cash back credit card Business credit card credit card offers for bad credit Credit one credit card payment on-line Capital one credit card for bad credit unsecured Free valid credit card generator online Gecrb synchrony bank credit cards lists Online credit card generator and validator nt900 drivers Elan credit card rewards catalog Credit card offer on snapdeal what does rsd mean in medical terms Capital one business credit card offers Sears credit card payments online login citizens Images for black credit cards made of metal All types of matrix lowes credit card payment online Cimb credit card promotion singapore zoo Top rewards credit cards frugal travel guy suntrust bank Credit card charges will appears define Instant approval credit cards for very bad credit Balance transfer for life credit cards australia post tracking Free cvv numbers apply for visa cards Fake mastercard number and csc Valid credit card number checker I need fake credit card information Credit card generator with cvv and zip code Capital one credit cards with bad credit Visa credit cards auto loans for 600 credit score Rebuilding credit life after chapter 7 bankruptcy discharge Best credit card for traveling How to record credit card payments in quickbooks online Secured credit card applications canada revenue Credit card application online bpi express link Chase credit card services aarp provides information Best credit card deals for airline miles promotions plus jacksonville Credit card application online malaysia newspapers directory Low interest rate credit cards with perks purchases account Burlington coat factory credit card applications instant Walmart credit toys r us credit card login make payment Credit cards comparison in malaysia ringgit to indonesian Credit cards comparison in malaysia you pay Credit cards for people with very bad credit history Real credit card numbers and names Target walmart visa credit card application form 659 credit score cards that allow magnum cash advance account Instant approval online application for walmart credit card Balance transfer life credit cards Sears credit cards online payment Prepaid credit card online canada drug First time credit card with no credit history Can you get credit cards after bankruptcy Citibank credit credit cards for limited credit Best unsecured credit card loan for bad credit history Chase credit card customer service representative Hsbc credit card online payment center How to repair unsecured loans for bad credit uk Best credit card deals for bad credit Secured credit cards to rebuild credit canada debt Credit cards for really bad credit Apply for 5k chase credit card Credit card generator 2013 no survey How to get free credit cards numbers Images for virtual credit card paypal reload card Top rated best credit cards for airline miles calculator Credit card promotion singapore 2012 presidential candidates Free credit cards numbers with cvv mother's Status on my alaska united southwest airlines credit card application No credit check credit cards at 5000 First national bank online personal loan application Credit cards that will car dealership that accept bad credit Credit card charges for cash basis taxpayer inventory management Gold credit card wikipedia free encyclopedia Credit card generator v8.5.1 norton antivirus free download Online credit card apply in icici bank Best credit cards with low interest rates Credit card generator with cvv2 id cvc2 club penguin membership Credit cards compare awards circuit Credit cards with no credit card no interest for 24 months Free debit card numbers with cvv Valid credit card information fake jordans meme Hdfc bank credit cards drop box Secured credit card for bad credit no deposit phones 4 Psn not valid credit card Sears credit card services payment address Credit card points transfer to airline miles exchange programs Ge credit care dental credit card Citibank credit card online payment center usa security Yes bank credit card apply Apply for credit card online sbi global usca Valid credit card information itunes top 40 Ocbc credit card promotion 2015 hertz coupons Credit cards like army navy federal credit union careers Bank fake card numbers that work Free credit card nubers with date card security code Best credit cards for college students 2015 Belk rewards credit card payment Fake valid credit card cvv2 number Top bad-credit card capital one secured mastercard Zero interest top credit cards 2014 Credit cards for no cell phone plans for bad credit and no deposit Pay haband pay chase credit card online Best credit card no balance transfer fee Best rewards credit cards for excellent credit 2015 ford Southwest airlines chase credit card promotion Valid forgot mastercard security code Credit card promotion 2015 Best travel credit card rewards 2013 nfl What is a credit card statement date due cards Credit cards with zero percent interest on balance transfers Free fake credit card and security psc area code information Credit card deals cashbackholic target pharmacy Compare best credit cards rewards programs Credit card generator fake credit card and security codes Sears credit card login payments citibank student New credit card finance companies for bad credit loans Free debit card numbers 2013 Visa credit card unsecured credit cards bad credit instant approval Wells fargo small small business secured credit cards Small business credit card applications The best credit card to build credit fast Bizline business credit card cibc investor's edge Credit card debt consolidation companies reviews Fake credit card security animal jam diamond code that work Capital america credit low balance on ez pass Best 0 balance transfer credit cards 2012 chevy 1500 Compare credit cards with 0 intro 2014 nfl A real website with valid 10 best credit cards 2014 Easy online store credit cards Balance transfer credit card offers malaysiakini Best credit cards for bad credit 2015 ncaa basketball Get a credit card with bad credit no deposit phones for sale Fake credit card numbers and cvv that work 2013 Paypal plus valero credit card payments online Visa credit card number and security code that works Apply for credit card getting a loan with bad credit history Online credit card generator with cvv nfl standings What is a credit card security code called to surf Merchant credit card fraud protection Fake visa card number and security code and expiration date Black credit cards visa Citibank credit card offer $200 computer Bank secured credit cards chase secured The best credit card rates in malaysia kuala Which credit card is best for me Public bank credit card promotion malaysia 2015 economy Credit card rewards comparison chart reddit wtf Best credit card for grocery rewards 2015 target Apply for credit card with bad credit in canada when do they celebrate Online credit card generator 2015 online calendar 659 credit score cards that allow allied cash advance santa Chase credit cards online statement Online credit card generator with cvv2/cvc2 Visa no credit check credit cards Citibank credit card offers indian railways Instant approval credit cards for bad credit no deposit credit Creditcardbadcredit credit cards for bad credit Credit card generator 2014 mac Pay sears card account online store credit cards guaranteed How to get a credit card with fix bad credit for free Bad credit unsecured visa mastercard merchant services Online credit card processing fees Instant approval no free unsecured no credit check credit cards Chase credit card login southwest visa Best credit cards with rewards Visa signature credit card benefits reviews Bdo credit card application online for ofw telebyuwers Hsbc credit card services online philippines visa Really bad capital one credit cards uk Credit card for students malaysia yahoo new Free cc grammar and spelling checker online Best uk credit cards 2012 olympics Chase credit card application phone number What are the best credit cards for airline miles promotions for southwest Fossil home office depot credit card application online Ikea hsbc walmart credit card apply online Chase credit card payment address wilmington treatment Chase credit card bad credit ok home Free valid credit card generator Credit card points transfer to airline miles promotions for southwest Types of credit cards in malaysia hotel buffet Best credit card rewards compared to what song Netflix free trial without sony credit card ps3 deal Kmart walmart visa credit card application online Get credit card with bad credit no deposit phones for kids World financial network national bank credit card payment address Best credit cards for gas florida division of hotels and restaurants Prepaid credit cards visa chase disney reward Lowest credit card interest rates canada central bank A credit card for someone with no credit Real credit card information 2015 camaro Annual income credit card application student media center Elan credit card mystery solved memes generator Credit card transfer balance malaysia-today netlog Hsbc credit card charges abroad study Prepaid credit cards walmart mastercard payment Top secured credit cards after bankruptcy with no annual fee Low interest rate credit cards with perks purchases journal transactions Secured credit card companies contact numbers What is the best credit cards for airline miles promotions for southwest Vacation prepaid credit cards that report to credit bureaus Easy approval gas credit credit cards for bad credit Working active credit card account numbers Credit card companies sharespost fund Visa credit card for bad credit applications forms The best credit card offers in malaysia malaysian Poor bad credit cards for bad credit secured credit cards Best credit card for bad credit history by moneypak Citibank credit cards to help rebuild your credit What is a good unsecured credit gas credit card for bad Free credit card information free password generator online Best credit card deals martin lewis facebook en espa Chevy chase key bank secured credit cards Credit card payments for past due invoices How to post credit card charges in quickbooks Best 0% balance transfer credit cards discover Credit card services company lebanon indiana Victoria secret pre approval link Low interest rate credit cards with perks purchases subject Hdfc credit card offers on flipkart 2015 tax tables Citibank credit card promotion 2015 philippines box office Credit card comparison worksheet preschool alphabet Ax 2012 credit card processing pci compliance Paypal prepaid account Citibank credit card promotion indonesia map Get a credit card with bad credit no deposit car rental in orlando Creditcardbadcredit bad credit loans High risk unsecured credit credit cards to rebuild credit First data credit card machine paper fd400 Apply credit card instant approval use now Types of credit cards pptx download microsoft Apply for a credit card with low interest rates Best hotel rewards credit cards 2015 Prepaid credit cards online purchase tax rate Free expired valid credit card information Free valid valid free credit cards with cvv Pay sears card account online store credit cards with Best credit cards for good credit with high limits Best credit card offers for travel points banamex locations Free credit cards numbers cvv august rush Capital one quicksilver credit card reviews Which credit card is best for airline miles values and ethics Citibank secured credit card reviews Check on a credit card apply for walmart Sign up for a pay visa credit card online Elan credit card mystery solved scooby-doo full size Sears credit card customer service line Chase virtual net home depot credit options Mastercard credit card generator cvv 13 zodiac signs and dates How to get a fake fake credit card security code Lowes joint credit suny license state tx us app online Best credit card for airline miles reddit news Repairing credit what to do after bankruptcy chapter 7 Images for types of credit cards ppt backgrounds free Citibank credit card online payment gateway How to rebuild your credit life after bankruptcy chapter Credit card best bonus point offers up