L’home que mira

Mayo 31, 2010

Ensenyament i control de qualitat

Guardado en: Educació — ralco @ 5:42 pm

Fa molts anys, el 1996, vaig escriure a Expulsats del paradís que per millorar l’educació calia fer públics els resultats acadèmics dels Instituts i les Escoles catalanes. El que em va caure a sobre per haver proposat el que un il·lustre membre de CCCOO qualificà de tamaña excentricidad fou de campionat. Però senzillament, el dret a saber si l’escola dels meus fills és de qualitat és democràcia. Cada any a França els diaris publiquen els rànquings i no passa res que no tingui remei. Avui mateix surt al Monde le palmares dels lyceés, sense cap problema. Veurem mai aquí una cosa semblant?

 

http://www.lemonde.fr/societe/infographie/2010/04/14/le-palmares-des-lycees-2009_1333583_3224.html#ens_id=1229424

Mayo 28, 2010

Pierre Hadot

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:11 pm

Pierre Hadot va morir el dia 24 a 86 anys. No ho sabia i avui m’ho comentaven els alumnes de Girona, que llegeixen Elogi de la filosofia antiga. Vaig mirar de portar-lo a Barcelona fa set o vuit anys i ja aleshores les gestions van ser inútils. Crec seriosament que Hadot ha estat un dels deu o dotza intell·lectuals més significatius d’Europa en l’últim quart de segle, però ara em resultaria una mica llarg i pedant explicar-vos per què. Li deurem sempre (jo i els lectors que li he buscat a través del web o de les meves classes), una manera de mirar Grècia llunyana dels estructuralismes seixanta-vuitescos i dels heideggerianismes ara neocons. La seva tesi segons la qual la filosofia és grega és una manera de viure (no tan llunyana en inspiració a la tersi dels ‘jocs de llenguatge’ de Wittegenstein, perquè Hadot fou el primer wittgensteinià francès), em continua semblant molt més versemblant que cap altra de les que circulem al món acadèmic.

Hadot, com René Girard (que s’acaba d’incorporar a alcoberro.info), és també un dels renovadors més importants de l’espiritualitat en temps de nihilisme. No sé si l’humanisme cristià els llegirà gaire, però si no és així, ells s’ho perden.

Per rellegir-lo o descobrir la seva obra us ofereixo alguns links:  

ELOGI DE LA FILOSOFIA ANTIGA:  http://www.alcoberro.info/planes/hadot1.htm

SÒCRATES SEGONS HADOT: http://www.alcoberro.info/planes/socrates4.htm

 

 

Mayo 26, 2010

Profetes de calamitats

Guardado en: Societat — ralco @ 8:47 am

Expliquen que en temps d’en Franco un periodista del Movimento que es deia Julio Aparicio tenia per costum anar a una casa de putes propera a la redacció del diario Arriba i mentre triava la senyoreta, comentava a la madame: Hoy he escrito un editorial que hará temblar los muros del Kremlin. L’home es quedava tan a gust, però els murs del Kremlin continuaven impertèrrits a la Plaça Roja. La vida és així. Plena d’idiotes que sobrevaloren les seves forces.

En temps de crisi els profetes de calamitats tenen el pa garantit. Només cal anunciar desgràcies i seure a la porta a esperar que passin cadàvers o que cremi Moscou. Però el que està succeïnt ara no és exactament una crisi, sinó un canvi de civilització amb moltes variables de mal profetitzar (Internet, l’emergència de nous països en l’escena mundial, el ressò de les Guerres musulmanes en què ens han embrancat els neocons, etc). De manera que els profetes ho tenen francament molt difícil i n’endevinen poques. És possible que s’esfondri La Vanguardia (ara ja la regalen quasi a tot arreu, si surts de casa), però si quatre columnistes-calumnistes pretenen que s’esfondri el món, la veritat és que ho tenen difícil. Amb tant de pessimisme prendran mal. El món té la crosta dura i la gent és difícil de pelar.

 

 

Mayo 21, 2010

En una tarda gironina

Guardado en: Filosofia — ralco @ 6:51 pm

Llegeixo a la biblioteca de la UdG un assaig de Judith Butler sobre la consciència dissortada en Hegel La consciència dissortada -diu- emergeix al si d’un moviment que dissipa el terror a través de l’obstinació. Heus aquí una descripció sintètica del present. Des de l’11-S la història és una pugna quasi de naturalesa hegeliana entre els qui volen imposar el terror com a llei (pura ideologia neocon) i uns pocs obstinats. Guanyarem els obstinats, però les queixalades del terror, l’herència sinistra de Bush junior, farà mal.

Mayo 17, 2010

Sobre despotismes

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 11:24 am

Hayek, Popper i Berlin (els clàssics del liberalisme europeu del segle passat), van establir que la  millor solució dels problemes socials cal esperar-la, més que no pas de l’aplicació del coneixement que pugui tenir un determinat individu, d’un procés impersonal d’opinions que donarà lloc a un coneixement millor (Hayek: Principis d’un ordre social liberal, p. 96 ed. es.). Així les coses, es ‘passa’ de votar si la gent creu que tot està dat-i-beneït, és a dir, si no es demana opinió sinó refrendament. La baixa participació als referèndums independentistes i al referèndum sobre la Diagonal, que ha costat tres milions d’euros només d’organització, potser té a veure amb els límits del despotisme il·lustrat.

Mayo 15, 2010

L’erotisme

Guardado en: Societat — ralco @ 11:44 am

L’erotisme és una certesa negativa. És a dir, és fonamenta en no-res.  No té causa, ni raó. Per això l’erotisme és la vida.

No entenc

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:37 am

Per què és tan cansada la primavera.

Mayo 12, 2010

Pedagogia i Dilthey

Guardado en: Educació — ralco @ 6:44 pm

Els qui estudiavem a finals de la dècada de 1970 (ha plogut!) encara podem recordar la polèmica entre partidaris de Dilthey i de Dewey en filosofia de l’educació. Ja en aquell temps ambdues orientacions cotitzaven a la baixa davant el creixent prestigi de piagetians, constructivistes i sobretot de constructibèsties. com el soviètic Bogdan Suchodolski. Era l’hora de la pedagogia rosainsensata perfectament ingènua en la seva bestiesa i que avui, al seu torn, s’ha convertit en el pimpampum dels exprogres reconvertits en antiprogres. Per als qui erem joves cap a 1975, Dilthey feia fins i tot olor d’aixella. I Dewey (tan vinculat a la pedagogia noucentista i tan llegit de de D’Ors, que deu ser una de les pitjors maneres de llegir-lo) també pertanyia a una generació que clarament no era la nostra. Deixant de banda Edgar Morin no tinc la sensació que a la segona meitat del segle passat es pugui parlar pròpiament d’una filosofia de l’educació. Hi haurà tanta psicologia (generalment recreativa) com es vulgui. però de filosofia ben poca.

La setmana passada al mercat de Sant Antoni vaig recuperar (per dos euros!) un exemplar inconsútil de la Història de la Pedagogia de ‘Guillermo’ Dilthey.  Edició de 1944 a Editorial Losada. Primera sorpresa: el text s’aguanta. Ha envellit la seva lectura de Grècia i Roma, però l’essencial resta bàsicament defensable. Una pedagogia per a Dilthey depén de l’articulació entre necessitats tècniques (canviants) i valors polítics (perdurables). Sense un ideal de societat, no hi ha pedagogia possible. Potser aquesta és una dada que s’oblida quan, de manera recurrent, torna el tema de les reformes i contrareformes a l’escola. El problema s’hauria de replantejar potser en termes diltheians: quina idea de ‘bona societat’ hi ha al darrera de tant mareig didàctic com patim?

 

Mayo 11, 2010

Escoltar mallerengues - ERC

Guardado en: Política — ralco @ 11:03 pm


El vicepresident del meu país m’ha enviat una invitació a la conferencia El relat del canvi. Balanç de govern que pronunciarà al Palau de la Generalitat dimecres 19 de maig a les set de la tarda. No hi aniré. Primer perquè em guanyo la vida treballant i no tinc temps per escoltar parides.  Segon perquè des d’un govern no s’escriuen ‘relats’, ni contes per criatures. S’actua. O s’hauria d’actuar. Tercer perquè en dues legislatures el canvi no l’he vist enlloc i tinc la vista molt ben graduada. En resum, el balanç me’l sé fer solet i no em ve de gust passar vergonya aliena. Una cosa és que calgui votar ERC perquè els altres encara són més horribles i una altra fer un balanç positiu d’aquests anys de politiqueria i ineficàcia. Senzillament, no em vull fer vell escoltant mallerengues.

Nota ornitològica: el cant de la mallerenga és harmònic però terriblement repetitiu.  

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office