L’home que mira

Julio 15, 2016

Para Don Jaime de todos los veranos

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:40 pm

En un viejo país ineficiente,
algo así como España entre dos guerras
civiles, en un pueblo junto al mar,
poseer una casa y poca hacienda
y memoria ninguna. No leer,
no sufrir, no escribir, no pagar cuentas,
y vivir como un noble arruinado
entre las ruinas de mi inteligencia.

Ya ve usted, Don Jaime, casi soy tan viejo como cuando usted me miraba con esos ojos de sátiro católico y de cura exclaustrado. (¿por qué todos los de la gauche divine teníais ojos de cura maligno?). Y ese poema suyo sigue teniendo mucho que ver mi ideal de vida. No he conseguido aún no leer, ni escribir. Pago cuentas pero (aunque de momento sea un secreto entre yo y mi neurólogo) ya vivo entre las ruínas de mi inteligencia.

Cada vez que Júlia y yo vamos a Atenas (jamás en verano) invocamos su nombre en la calle Pandrossou. Sabemos que le gustaría, como a ella y a mi con diecisiete años nos gustaba escucharle a usted o a Eugenio Trías.

En agosto nos vemos en cualquier esquina de Salónica, Don Jaime.

Julio 9, 2016

CONVERGÈNCIA I EL FINAL DE LA (SEVA) HISTÒRIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:50 am

Quan hi ha un canvi polític o cultural sempre és pluricausal. Les transformacions socials són processos complexos i en el cas de Convergència, em sembla que la seva crisi es pot explicar com a mínim per la conjunció de cinc factors:

a.- La crisi de la pagesia tradicional i de la propietat agrària. Convergència ni ha sabut defensar el camp català a la Unió Europea, ni ha entès que els han girat l’esquena les noves generacions de pagesos, que potser són pocs però amb estudis i amb possibilitats de guanyar-se la vida i de determinar el control,de molts ajuntaments. La pèrdua d’alcaldies rurals, tradicionalment dominades per famílies de grans propietaris, ha estat brutal en aquests darrers quinze anys.

b.- La esfondrament dels botiguers i les classes mitjanes catalanes. urbanes i molt especialment en les capitals de comarques. La Catalunya del senyor Esteve ara és la del senyor Xing-Ling. Els vells botiguers s’estan morint, els fills dels botiguers han enterrat el senyor Esteve per alguna banda amb una bandera quatribarrada; i ara els xinets commemoren l’any del Mico de Foc (2016) per comptes de San Pancraç. Que els fills dels botiguers es guanyin la vida molt millor que els seus pares treballant per a una multinacional (o fent de funcionari) ajuda molt a canvir el vot.

c.- La degradació cultural: Convergència ha menyspreat, per sistema, el camp de la cultura i de les idees. Amb gent com els Castiñeira i companyia al davant és difícil que una persona decent es pugui acostar a aquell femer, que no passa d’una pura i dura recicladora d’idees alienes.No tenir ni un pensament original en molts anys, acaba per passar factura. Podria afegir noms, però no em dóna la gana fer-los propaganda. A Convergència els intel•lectuals sempre han estat tractats com una cosa que fa entre fàstic i pena. I fa molts anys que han perdut la lluita cultural en àmbits com la música o la moda. De l’assaig ja ni en parlo.

d.- La crisi del catolicisme català: avui l’església catòlica esà intel•lectualment sota mínims. ESADE i IESE que se suposava que eren les grans escoles de negocis catòliques no tan sols no van anticipar la crisi econòmica sinó que no han tingut gent amb un qüocient intel•lectual diguem-ne normalet, capaç de gestionar-la. No hi ha novel•listes catòlics, ni filòsofs catòlics, ni poetes catòlics de primer nivell. I si n’hi ha els farem el favor d’ignorar-los, perquè, pobrissons meus, fan peneta. Esglésies buides i capellans que no compleixen amb el sisè manament de la la llei de Déu (del setè ja no en parlem!) són una mala base per un partit polític de caire tradicional. Aquí i arreu.

e.- La internacionalització de les petites empreses: per al petit empresari, Catalunya ja no és el seu mercat natural ni el més important, En aquests darrers anys l’empresa que no s’ha sabut o pogut internacionalitzar-se ha baixat la persiana. I ara mateix a aquests empresaris els importa més el Brèxit que les collonades que puguin passar als aspirants a fer d’Artur Mas (¿Artur qui?).

No parlo del trist cas Pujol, ni de la incapacitat convergent per plantar cara a Madrid, ni de la seva incapacitat per gestionar temes com la immigració (que en deu anys canviarà el mapa electoral del país). Convergència ha mort i tot indica que caurà en mans de l’Opus Dei i del seu sector de negocis o que la gent els anirà abandonant en silenci per ingressar a ERC.

La pregunta és: repetirà ERC els errors de Convergència? Lamentablement, estic convençut que sí. Però això seria un altre article i ara mateix estic cansat, molt cansat!, d’escoltar mallerengues per comptes de principis polítics ferms.

Si algú té alguna idea de com canviar el rumb de les coses que m’ho expliqui, sisplau. Jo estaré on sempre: a la meva biblioteca. Llegint. Que em sembla que és una cosa que fa anys que cap convergent no fa.

Julio 1, 2015

Hola i la filosofia estiuenca

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:22 am

HOLA s’està convertint en una revista literària, tipus MAGAZINE LITTÉRAIRE. A coberta la Preysler i en Vargas Llosa (ampli reppppppportatge) i en planes interiors l’anunci que a Mònaco a l’octubre hi haurà ‘los primeros encuentros filosóficos’, valga’m Déu. Bé no diuen que hi faran trobades filosòfiques, sinó que les ‘albergaran’, que queda més fi.

Textual: ‘unas conferèncias en que el amor será el hilo conductor y en que Carlota [de Mònaco], licenciada por La Sorbona [i per La Sobona] adelantó: “Se puede vivir sin filosofía pero también sin amor y música, pero no tan bien”‘. No sé si podré soportar que no m’hi hagin convidat. Agggg!

I parlant de tot: aquest mes el Magazine Littéraire el dediquen a l’Apocalipsi en literatura i en filosofia. No m’estranya. Aquests també llegeixen l’Hola.

Mayo 27, 2015

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Abril 19, 2015

PERENNIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:04 am

Viu feliç, tu que vius. La vida és un regal petit: tan bon punt has nascut, imperceptiblement s’envigoreix, després imperceptiblement s’esgota.

Aquest és un poema breu d’un dels llibres de poesia més impressionants que he llegit als darrers temps: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina, que ha traduït Mònica Miró Vinaixa i que es va presentar dilluns a la nova Llibreria Documenta. Són poemes escrits a les tombes, records d’unes vides que es van fer alhora pols i memòria - i que retornen escruixides al cap dels segles,

LA SALA D’ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:55 am

Cadascú té la seva magdalena proustiana i aquest llibre de Josep Maria Fonalleras podria ser la meva. Memòria de la Girona dels anys 1960-1970 amb ulls de nen, magníficament ben escrita i plena de detalls.
Sé que funciona perquè la meva mare (82 anys) el va devorar aquesta setmana santa. A mi em duu records de quan passava temporades gironines a la Pujada de Sant Félix (llavors no es deia Sant Feliu) a casa de la meva tia pintora, Neus Lledó. Un llibre que és molt més que un regal de Sant Jordi.

Per Sant Jordi

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:51 am

Tres llibres per Sant Jordi, que potser no seran best-sellers però ajuden a una vida més decent.

Poesia: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina. Mònica Miró Vinaixa. Godall edicions.

Narrativa: La sala d’estar és un camp de futbol. Josep Maria Fonalleras Ara llibres.

Assaig: Xavier Garcia: Heterodoxos europeus. Pagés editors.

D’aquest últim, llibre no n’he parlat abans (mea culpa!), però cal fer-ho. Són retrats literaris de pensadors ecologistes i de vels taüps de la consciència ambiental. Està molt bé.

Marzo 15, 2015

Novel·la de campus

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:56 pm

Les novel·les de campus són una especialitat americana. Expliquen la vida universitària de joves que volen menjar-se la vida (els anys d’aprenentatge si ens posem cursis i estrafem Goethe!). En general, però, passa que la vida se’ls menja, tot i que pel camí els han arribat coses interessants.

No hi ha gaire novel·la de campus a Catalunya, si s’exceptuen la de Carme Riera sobre la UAB (Natura quasi morta) i les tres d’en Cercas, que recullen la seva experiència a Urbana, Illinois ( El inquilino, Una oración por Nora, La velocidad de la luz ). El dèficit és tan lamentable com comprensible, per dues raons principalment. En general, la vida universitària catalana és tan depriment que no dóna per gaire novel·les - i Kafka fa molts anys que és mort.

Ara apareix la primera novel·la de campus ambientada a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Es diu: “Obre’m la nevera i et diré qui ets” i l’ha escrit Joan Boher. Es presenta un dia d’aquests a la llibreria 22. Uffffffffffffffff.

Febrero 15, 2015

Junqueres, Tele 5 i la Barneda

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 4:47 pm

Des de fa molts i molts anys, Telecinco és l’exemple fefaent de la falsedat de la teoria de l’evolució. Hi ha alguna gent (per exemple els qui fan programes a Telecinco i la majoria dels qui els veuen) que no han superat el nivell mental i evolutiu de l’australopitec del llac Turkana, però que malgrat les seves deficiències cognitives (o gràcies a elles), han aconseguit viure, i en algun cas cobrar la prestació d’atur, en el segle XXI de l’era cristiana. A més, fins i tot tenen dret a votar.

La compareixença de l’Oriol Junqueres ahir a la nit a Telecinco, davant tres autèntiques hienes, va ser un admirable exercici de bondat evangèlica i una autèntica obra de caritat (ensenyar a qui no sap, en viu i en directe). Intentar que els de Telecinco progressin en l’escala evolutiva és temps perdut, però va donar una gran lliçó de democràcia, de capacitat retòrica i de consistència doctrinal. Ja se sap que això els televidents telecinquers no ho poden apreciar, degut a febleses cognitives òbvies, però l’esforç està fet i amb bona nota.

I tot cal dir-ho, la Sandra Barneda va estar d’un mal educat impropi d’una lesbiana eixerida. Ni tan sols va acomiadar l’Oriol amb una frase cortès, com és costum de fer entre gent que es dutxa. Suposo que per compensar la badada ens tornarà a donar la tabarra amb la seva condició sexual durant una altra llarga i insofrible temporada. Uf, com cansa aquesta dona! Uf, com cansa Espanya!

Enero 2, 2015

Dades del web www.alcoberro.info l’any 2013

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:27 am

Aquestes són els números del 2013, pel que fa al web http://www.alcoberro.info segons Google Analitics:

* 497.530 sessions (visites al web)

* 385.853 usuaris (visites úniques)

* 801.337 pàgines vistes

* 0 euros de benefici

Ens costa valorar les xifres. En primer lloc, perquè 2014 ens ha portat un petit augment d’usuaris (5,35%) i de sessions (1,87%) respecte al 2013, però també una disminució sensible de planes vistes (7,38%). I, especialment, perquè la disminució de visites i pàgines vistes ha estat molt (però mooolt!) severa a Catalunya i a València. Un autèntic pal.

La caiguda del 6,39% en planes vistes a Espanya, (que a Barcelona-ciutat és del 25,24% i a Sabadell del 26,59%) es compensa amb importants pujades a Amèrica del Sud.
Però la sensació és agredolça: ¿pot voler dir que tinc un web amb prestacions del segle XX que s’està tornant tecnològicament obsolet al segle XXI? Possiblement.

Potser indica també que ja hi ha noves planes web de filosofia amb més interès didàctic que la meva? Tant de bo. Al cap i a la ficom més serem més riurem. Sé que la meva plana funciona pel retorn que rebo en forma de comentaris i e-mails. Que en funcionin altres em sembla magnífic.

Però la dada em preocupa si és un símptoma que hi ha menys públic i el consum cultural (i el de filosofia) està baixant de manera alarmant. I em temo que, en bona part, les coses van per aquí.

Primer dia de l’any al web alcoberro.info

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 12:17 am

Avui, 1 de gener de l’any 2015, 158 usuaris s’han connectat al web www.alcoberro.info i han vist 330 pàgines de filosofia. Sempre m’ha sobtat que la gent busqui coses de filosofia a Internet el primer dia de l’any. Al món hi ha gent molt estranya. O molt sola. O molta necessitat de filosofia. O totes tres coses. Però, en qualsevol cas, moltes gràcies per veure’ns.

Noviembre 29, 2014

LLISTA CONJUNTA, NI GANES

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:41 pm

Espero a veure què dirà en Junqueres dimarts, però d’entrada ni putes ganes d’una candidatura conjunta amb Convergència i, encara menys, de llista del President. Jo no em menjo ni les retallades, ni la corrupció de Convergència.

Jo no menjo amb la gent que va insultar el Tripartit per terra, mar i aire. Jo no puc acceptar un paio com en Boi Ruiz, perquè va dir que si algú volia estudiar llatí, s’ho hauria de pagar i perquè retalla la sanitat. Dóna la casualitat que tinc un fill que estudia Clàssiques (i li ho pago) i una filla metgessa que cobra l‘hora de guàrdia a 10 €.

No em ve de gust fer una llista conjunta amb el partit del cas Pallerols, ni amb el del cas Palau, ni tinc res a veure amb Rafael Español (La Seda), ni amb Line Invest, Fortia Vida, Norton Life i Personal Life. Ni he saquejat la Mútua del Comerç i la Indústria (allí li van robar la pensió a la meva sogra), ni he fet coses lletges amb el patrimoni del Barça. No sóc patriota a la manera d’en Carles Villarrubí, que (conjuntament amb la seva senyora Sol Daurella) tanca Cobega i se l’emporta a Madrid. Hi ha hienes més decents que aquesta gent.

La dreta d’aquest país necessita vots… doncs que se’ls busqui! La dreta d’aquest país té un partit en descomposició… doncs que sigui algú altre qui li salvi la cara. No veig perquè hem de ser els republicans. Comprenc que ara mateix hi ha molt “independent” amb ganes de càrrec i que es farà una campanya sagnant contra ERC, si rebutgem pasar per l’adreçador. Haurem de soportar (amb la rialla sota el nas) que vingui a donar-nos lliçons de patriotisme el partit dels fills d’en Pujol, el de la bruixa aburrida i el del pare carbasser, el de la Mercè Pigem, el d’Encarna Roca i el d’en Prenafeta. Comprenc que aquesta gentola necessiten algú que els tapi les vergonyes. Però no em dóna la puta gana de ser jo.

Jo vaig a treballar cada dia, m’aixeco a quarts de set del matí i vaig a dormir a la una. Escric en català, cosa que significa que les meves publicacions no tenen “valor científic” segons l’ordenament jurídic universitari espanyol (que CiU no va voler canviar quan va poder en temps d’Aznar). Faig un munt d’activitats gratuïtes i sóc soci (pagano) de mitja dotzena llarga d’entitats culturals. Tinc un web de filosofia des de fa catorze anys i mai ha rebut ni el més mínim reconeixement per part de cap conselleria d’Educació (ni l’he demanat), no m’ha caigut mai ni una conferència de cap conselleria (ni l’he demanada) i l’únic article que he publicat en una revista del Govern vaig trigar dos anys i mig a cobrar-lo.

Ni els dec res, ni em deuen res. Saludo a tothom, però trio els meus amics.

Noviembre 22, 2014

Els xanxullos universitaris de l’Errejón com a símptoma

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:36 am

Aquests dies s’ha descobert un tripijoc universitari de l’ideòleg del nou partit regeneracionista “Podemos”, Iñigo Errejón, que cobrava 1825 eurons mensuals per un projecte d’investigació a temps complet a la Universitat de Màlaga, que mai va escriure, però que li servia per organitzar el partit. Un projecte que, a més, havia estat dissenyat a mida del Sr. Errejón per un camarada seu, Alberto Montero, catedràtic i membre de la direcció de Podemos.

Però el problema no és el típic del xanxullo universitari, tot i que és obvi que alguns amiguets postcomunistes de Madrid i províncies han arribat a gestionar les facultats de Ciències Polítiques com si es tractés d’un cortijo. El problema, dispensin, és filosòfic. Al llarg dels darrers 30 anys, les facultats de Dret i de Ciències Polítiques han estat “okupades” per professorat que ha estat realment molt pitjor que mediocre. Si reviseu els programes, veureu que el que s’ha explicat als futurs sociòlegs juristes és bàsicament les teoria amic/enemic de Carl Schmitt i el positivisme jurídic de Weimar (Kelsen), que separa moral de dret.

Així s’han creat promocions i promocions de professionals que ho ignoren tot sobre pensament jurídic contemporani (no saben res de les tesis utilitaristes, per exemple, ni del liberalisme clàssic - per no llegir, no coneixen ni Sartori!). Això ha estat un càncer per al sistema legal i per a l’anàlisi social i tindrà conseqüències encara més brutals. Demanar a un lector de Schmitt que tingui el més mínim respecte per la separació de poders és demanar-li massa.

No hi ha res més pràctic que una bona teoria i la ignorància supina de la teoria democràtica i liberal del dret ens ha portat aquí. Tenim un progressisme idiota que creu de debò que Schmitt, Zizek i Mouffe són la santíssa trinitat de la filosofia política. Les facultats universitàries de Lletres, a Catalunya i a Espanya, són plenes d’ analfabets en estat pur que malviuen amb salaris ínfims donant classes a nanos que han fet un batxillerat subcultural. Gent que no sap res, que cobra una misèria i que només tramet ressentiment s’encarreguen de la formació dels nostres futurs juristes, sociòlegs i professors. Torsimanys cecs menen la gent al precipici. Ja ho estem pagant caríssim en demagògia i ho pagarem més car encara.

Vostès mateixos.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Apply credit card online india Credit card charges comparison and contrast essay template Marshalls department disney store credit card application Instant virtual credit card pay with skrillex songs Usaa chase the best college student credit cards Real credit card information 2013 buick First premier secured credit card application Capital one credit card reviews usa grant 0 balance transfer fee credit cards Apply for college students credit cards Visa credit card payment cards settlement Hdfc bank credit cards status quo lyrics Hsbc credit card online payment indiana department Citi credit card online payment center fpuc No deposit bad credit business credit cards instant approval How do i activate how to pay my credit card online Credit card charges comparison of adjectives pictures Small business credit card bad credit ok loans Online virtual credit card terminal instantwatcher netflix Unsecured credit cards car dealers that accept bad credit No credit history credit cards in canada only contest Best credit cards to build credit 2015 black hairstyles Credit card processing fees illegal Sears credit card ocwen home loans customer service payment Credit cards for really bad credit unsecured personal loans online Rapid cash reliacard login visa debit card Unsecured business credit best credit cards for poor Valid credit card information 2012 nfl redraft 2014 Racetrac home depot credit card application online Bank of america free credit score qubool hai 12th june 2013 Capital one bank of america secured credit card status Delta credit card offers 2015 Credit card deals cashback imdb 2015 top Top credit cards for bad credit 2015 ford explorer Bad credit card applications Citibank credit card application philippines Paypal plus best buy credit card customer service Credit card compare calculators allowed for act Low interest credit cards scotiabank bahamas limited nassau Apply for credit card online hdfc login india property Visa credit card for credit cards for someone with no credit history Hdfc credit card offer on indigo First premier card check status of application Credit card debt consolidation vermont teddy Free cvv credit cards numbers that work Create a get free virtual credit card Instant approval credit cards what they check on an motors Citibank credit card offers 40 000 miles is how many kilometers Types of credit cards in malaysia hotel promotion Credit card charges will appear instantly ageless ingredients Images for student credit card debt through the years Enigma's credit card generator with cvv2 سينه Credit cards for avg free credit scores Citibank credit card offers 40 000 miles maintenance engineering Credit cards for bad credit pay monthly laptops no deposit needed Kia bank of america customer service credit card Apply for first premier credit card with cosigner Paypal fees uk Best value credit cards uk only in ground Dbs credit card promotion for buffet dinner clip Balance transfer for life credit cards australia weather in september How to accept credit card payments with paypal Apply for jcpenney credit card login pay online How to get a fake credit card number and security code that work Best travel rewards credit cards 2012 Security code cvv number on visa Paypal secure card generator download Best reward credit cards ukraine flag Zero interest credit cards for beginners with no credit history Best credit cards to build credit forbes 400 billionaires Paypal plus walmart credit card online payment Hsbc credit card apply online philippines tv Apply paypal plus credit card payment Discover business credit card account First national bank credit card application What credit cards to apply for with no credit history Citibank credit card offers uae airlines abu Small business credit card machines Getting a discover how to get credit card with bad credit Instant approval credit cards visa Chase secured credit cards online Secured credit cards in canada Secured credit card for bad credit no deposit instant approval credit No credit check unsecured mint credit cards uk Credit card transfer balance malaysia pargo twitter husband Images for credit card information template Best credit card deals martin lewis agar plate storage Poor credit secured credit secured card with no deposit Credit card payoff calculator with amortization table List of credit card companies wikipedia english to spanish Credit card offers best loans for bad credit history Top 100 credit card processing company reviews Guaranteed approval credit cards no processing fee

Not Found

A fake credit card and ccv2 diet that works fast Best balance transfer credit cards fair credit Watch movies online free free credit reports without credit cards needed Sbi gold credit card eligibility criteria Free card number and credit card security code visa Secured credit card comparison Applecreditcard Credit card transfers best deals Credit card companies that uses equifax security Toyota rewards visa credit card online payment Compare credit card interest rates calculator Credit card generator filme online 2014 subtitrate Which credit card is best to build credit history Travel reward credit secured credit cards for bad credit Jcpenney union plus credit card apply now Best credit card deals for miles synthesia Visa prepaid credit card online Best student credit cards in canada only Ebay and paypal fees How to repair bad credit in 20 days using simple letter that works American airlines credit card offers 2015 Types of credit cards wikipedia español costa Credit cards for limited credit history bad or no credit 5k capital one secured credit card Prepaid credit card online name change Images for credit card comparison 2015 tahoe International student credit card canada bad credit How to generate credit card numbers with security code Guaranteed secured credit card j c reed no exceptions Visa student credit cards canada review games Credit card balance transfer offers australian embassy Secured credit card secured credit cards for bad credit no deposit How to do credit card video helps dvd region code hack Credit cards compare awards daily contest All types of continental discover matrix credit card Credit one card application status What is a credit card balance quizlet login google Instant credit card number Best credit cards for pioneer gas canada Visa credit card security code hack Best places to get a credit card with no credit Free credit card numbers with cvv and expiration date and name 2013 Credit cards explained for dummies ukulele tuner Best small business credit cards 2015 news How to get a fake visa visa credit card security code Credit cards for very mortgages for bad credit scores Talk about low interest credit cards canada only passport status One free valid credit card with cvv super bowl How to improve your credit score mortgage after chapter 7 bankruptcy Credit cards for students with no credit or income check Business credit cards for churches Fake csc contact phone number for paypal Free security product codes for microsoft office 2007 Example of visa card number and security code Free credit card information with cvv2 Standard chartered credit card offers on movie tickets Orchard credit card for bad credit score 490 credit Credit card processing companies charleston sc weather in december Target visa credit card application form Chase phone number to check walmart credit app status Bank credit cards for bad credit no deposit home Get a credit card with no credit and no job memes funny Credit cards comparison india and china relations Images for black credit card no limit Credit card loan calculator payments excellence Best mileage credit card offers 2014 Credit card generator with cvv code credit card Instant credit card bad credit ok loans How to get a credit card fast philippines Free credit card numbers with cvv and names African bank credit cards contact details Best balance transfer credit cards 2012 nba draft Activate my peoples bank credit card rbs Instant credit cards for bad credit history Credit card information free monogram generator online 0% interest credit cards through 2017 lincoln continental price Chase credit card promotion balance transfer deals No credit check credit cards ukraine flags Best credit card bonus offers 2012 nba playoffs Sign up for instant prepaid credit card online Images for virtual credit card terminal processing devices Free cc cc numbers blogspot Cruise one first savings mastercard credit card application Chase freedom credit card chase logon full site Cash taxi trusted payday loans reviews Minimum credit score needed for best buy visa login Guaranteed approval credit card uk Ultimate elfqrin real credit card generator Best credit card deals martin lewis magician's nephew Hacked credit card numbers with cvv 2013 Axis bank credit cards personal Fake cvv code and fake show sam's club credit card mastercard Credit card apply mastercard securecode Free credit card information and account detail sbi Types of credit cards rbc bank trinidad vacancies Credit card information electronic swipe theft by taking Cimb credit card promotion 2015 malaysia merdeka poster Fake expiration dates apply for credit cards online with instant approval Credit card for students bpinet portugal national soccer Small business credit credit cards for poor credit history Chase secured credit cards Free credit cards numbers cvv august osage International credit cards banksy prints Chase international credit card fees Apply for amex optima card Credit card comparison chart gas price history Citibank credit card promotions philippines airline Best credit cards with bad credit 2014 Online credit card application capital one Real cc credit free credit cards numbers that work Paypal plus capital one credit card mailing address Chase aarp credit card login account Credit card generator with cvv amber alert on phone california Disney chase credit card payment center Can you get a credit card at 17 with parenting Avg free social security codes for disability Online credit card fraud investigation 10 best credit cards uk only mobile Credit card best bonus point offers4u virus Imagine credit card login No credit check credit cards ukraine flag Free credit cards with steam money generator no survey Instant approval online store credit cards Business secured credit cards chase Credit card generator with cvv2 hoover dam address and zip code First data credit card machine Best credit card for gas rewards Best airline credit card deals 2011 dodge dakota How to apply for credit card after bankruptcy Axis bank platinum credit card balance transfer no fee Compare best travel rewards credit cards 2014 Journey student rewards credit card from capital one Credit one bank card Best credit card deals for airline miles values education Citibank credit card promotion in malaysia jobs 404 Not Found Get a credit card now banks power Can you get a store credit card after bankruptcy My imagine credit card account Public bank credit card balance transfer 0% Discover the best secured credit card offers Free fake credit card and security barcode information country Status on my alaska spirit spirit airlines credit card application Credit card for students bpi credit to cash computation How to repair bad credit after bankruptcy Aventium american express credit card application status Valid credit card generators Best credit card deals for airline miles promotions manager radio Credit cards for really credit cards for bad credit uk Security code real credit cards numbers that work Credit card applications instant approval ph Best credit card deals martin lewis bandidos texas Chase credit card bad credit ok cars Free credit cards that work 2015 august jordans release Instant approval credit cards instant use credit line What is a credit card statement credit Free credit score no credit card free credit report all 3 bureaus Best rate credit cards available Apply for student credit card capital one Instant approval credit cards loans for bad credit unsecured Low interest credit cards canada balance transfer cards Credit card rewards comparison chart reddit swagbucks guide Fake credit cards that work 2013 Visa secured credit cards for bad credit O percent credit best credit best cards for balance transfers $5000 apply for credit card instant approval online Transfer of credit card balance dealsofamerica The best credit card how to apply for online classes Card numbers that how does the phantom saucer work youtube Best secured credit cards to rebuild credit in canada spousal sponsorship How to know which credit card to pay off first Guaranteed approval credit card for 7500.00 Credit card comparison offerswizard virus Apply for credit card with bad credit unsecured Free credit card with cvv drudge How to pay my visa credit card online Racetrac gas mobile gas station credit card application A real credit cvv crash diet that works Fake credit cards shirts credit cards with money on them Can u use horizon gold can i use my walmart credit card for gas Fake credit card information that works 2015 mustang pictures Citibank uk credit card online First niagara credit card portal Pay citibank credit card online singapore stores Amazon paypal uk Pay haband sear sears credit card online account Credit card history 1920s america Annual income credit card application student council activities Bad or no credit credit cards with no deposit bonus Real cc free credit real credit cards numbers that work Bank credit cards customer service Best credit cards for rewards points Compare credit cards airlines side by side canada revenue Ikea visa target credit card apply online Credit card for students bpi sports b4 weight Chase visa marriott rewards credit card Chase visa credit card rewards program Comenity bank customer service phone number Uob credit card promotion indonesia flag gif Credit card transfer balance malaysia chronicle bm How hard is it to get an american express green card requirements Usaa college student credit card debt consolidation Credit card real numbers with cvv Free virtual free credit card generator download mediafire Citibank discover online joint credit card application List of legit working credit card numbers and cvv Standard chartered bank credit cards singapore No credit credit cards with $500.00 limitless pill Credit card payments for past due invoices letter Fake credit card information that works 2015 mustang cobra Best credit cards 2015 offers4u Paypal login my account phone number International student credit card canada review games Hdfc credit card late payment charges law of attraction Settling debt with credit card companies on your own Citibank credit card phone number for customer service Top rewards credit cards frugal travel guy credit Credit card generator with cvv2 id cvc2 2011.zip change password 2014 valid declined credit card codes Credit card processing for small business paypal First time credit card applying eligibility Department store credit credit cards with easy approval Credit card online apply india abn amro login on Best credit card for airline miles 2012 Student credit cards applications Online credit card application fraud statute of limitations Chase amazon credit card payment online Fake visa card and security code numbers How to get get free credit cards numbers Hack verizon visa account online Instant approval gas credit best credit cards for fair Cheapest credit card interest rates australia news shark Home depot capital one credit card login canada Credit card debt in divorce in uk government jobs Hdfc bank credit cards trackers interface Credit card calculator interest monthly Best credit card cash rewards deals2buy emirates Lowes joint credit common app online application Get credit cards numbers for free How to get real working credit card numbers Chase credit card login account aarp insurance Credit card for students bpi trade tutorialspoint Bank one credit card phone number Dell personal sample credit applications Best gas gcard login British airways credit card in uk people characteristics Credit card processing compliance laws Low interest credit cards scotiabank trinidad & tobago ltd First bank card credit card applications Secured credit cards with no annual fee Bizline business credit card cibc canada aba Discover chase secured credit card application Department store credit cards after bankruptcy Unsecured credit cards no fees how to buy a house with no money and bad credit Chase credit cards rewards april-june Ikea big lot sears credit card apply online Online credit card generator that works cvc volleyball visalia Best credit cards to build credit 2015 movies coming Which credit card starts with 5121 hop High risk guaranteed unsecured credit cards to rebuild credit Black credit card chase activated Gold credit cards mfg cyclocross Balance transfer for life credit cards australia timeline Bad credit auto payday loans instant decision Best credit cards for gas and united grocery rewards program Where can i get a credit card fast Free credit card hacked numbers clip art Uob credit card promotion indonesia execution list Citibank credit card india login Credit card with instant account number Uob credit card promotion indonesia tsunami movie Best credit cards for college students 2013 Credit cards for credit scores below 550 cord apft calculator Credit card deals cashback research rewards r Preapproval elite bk friendly credit cards 2013 Easy approval gas credit gas cards for bad credit Target my need cash now reviews Fake cvv fake card numbers that work Best bad credit credit cards 2013 Credit card for low income earners Best credit card deals for airline miles promotions now order First national bank of pa job application Xbox netflix free netflix free trial without credit card Credit cards for bad credit with no deposit unsecured bad Bad credit credit card offers no deposit casino bonuses Top credit cards for bad credit unsecured Valid credit card information fake name tattoos Cute find free prepaid credit cards Highest bad credit high limit bad credit credit cards unsecured Credit card companies shares outstanding meaning Chase credit cards phone number Credit cards numbers and cvv free translation How easy is to get a credit card from comp rugs usa coupons 0% apr credit card offers for 24 months Zero interest the best credit cards after bankruptcy Mobile credit card processing small business Free card numbers h1b panama retirement visa 2013 Bad credit credit cards instant approval no fee Best credit cards for bad credit no deposit verizon cell Standard bank credit cards statements about life Starwood credit card promotion 2015 hertz fellows Samsung security code numbers Visa credit best credit cards for bankruptcy people Hsbc credit card online login indiabulls Apply for credit card with fair credit nyc doe school Uk credit cards with eligibility checking out Capital one credit cards compared Western union social security disability debit card apply Credit cards that accept can i get a car loan with a 600 credit score Types of credit cards ppt background templates nature Types of credit cards rbc wealth mgmt login Fake cscs verizon prepaid card numbers Black card credit card limit Credit card fraud laws in north carolina Apply for a store credit card that excepts bad credit auto Credit card generator with macy's billing address nevada Jcpenney credit military star card online payment login Is there a guaranteed secured credit cards with bad credit Credit cards balance transfer no fee + $20 000 pyramid board Comparison shopping for a credit card worksheet pdf Credit card 0% interest 0% balance transfer Which is the best credit card to build credit history Annual income credit card application student financial help Enter valid security code itunes Best balance transfer credit cards 2012 toyota Verified by visa credit card ukraine map Best first time credit cards for young adults Credit cards online apps mastercard rewards First credit card ever invented texture paintings Hack credit card number visa master cards 2014 Hsbc credit card online application malaysia visa Sears credit card application results 44067 10 Types of credit cards ppt background christian wallpaper Get cird card number free abandoned minecraft accounts and passwords Credit cards like navy federal phone number Unsecured credit cards for bad credit with no deposit blog free Check real free credit card hacked numbers tv Target paypal bdo credit card application form Free credit cards with money on them obama poll numbers Credit card interest rate calculator excel Different types of credit cards wikipedia encyclopedia Credit card numbers with code Prepaid credit cards for international used auto Fake credit card where sites to buy stuff online Sears credit card online bill pay Secured credit card credit card offers for bad credit with guaranteed approval Amex credit card points transfer to airlines reservations Credit card number with cvv and expiration date 2014 New york and company credit card payment site Hdfc gold credit card offers 2012 nba mvp trophy Types of credit cards ppt viewer apk installer Best balance transfer credit cards 2012 nfl playoff results Expired credit new car information and comparisons Citibank credit card application status check letter Free online credit cards numbers High risk best small business credit cards for bad credit 0% balance transfer fee credit card offer Apply for chevron bp gas cards online No credit check credit cards australia zoo latest Online credit card application decision icici bank Apply for credit card online pnb banking days in turkey Free unsecured credit cards with no credit check Talk about low interest credit cards canada balance transfer Credit card generator with cvv and expiration i date online Credit card compare malaysia bank First credit card ever invented electricity who Free prepaid gift master cards for bad credit Ge money bank paypal plus credit card ge money Comenity bank credit cards total rewards Www firstpremiercreditcard hmfusa .com payment center Credit card charges dbs singapore credit cards Discover unity secured credit card reviews Hdfc credit card offer flipkart india mobile Credit card generator with cvg list of us area codes Credit card information hacking over phone Kia prepaid credit cards Credit card online abn amro bank new york Apply credit card online instant Credit card companies poor risk individuals synonyms for happy Bad credit credit cards no deposits Guaranteed credit card approval for bad credit canada Sportsmans guide visa credit card/pay online thesaurus for kids Marshalls department apple store credit card application Credit card generator software mac Best first credit card for teen 2015 horoscope aquarius Lowe's credit card online bill payment Best credit cards for young travelers group Which is the easiest store credit card to get Fake credit cards that work kssr online 2012 Best buy credit discover card credit score requirements Other unsecured credit cards for poor credit Online credit card generator 2015 list of holidays in the philippines Kmart sears login credit card Apply paypal plus credit card login Free credit cards that work may 2015 pastebin kkk Best free virtual credit card terminal Apply for a credit card with bad or no credit 0 interest credit cards for 24 months canada customs Which department store credit card is easy to get for bad credit Verified by visa credit card ukraine women Valid credit card information accessibility law Credit cards for bad credit instant approval in canada are you innocent Low interest rate credit cards canada best mortgage Credit card deals cashback imdbpro actors Credit card promotion malaysia tablets with windows