L’home que mira

Julio 15, 2016

Para Don Jaime de todos los veranos

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:40 pm

En un viejo país ineficiente,
algo así como España entre dos guerras
civiles, en un pueblo junto al mar,
poseer una casa y poca hacienda
y memoria ninguna. No leer,
no sufrir, no escribir, no pagar cuentas,
y vivir como un noble arruinado
entre las ruinas de mi inteligencia.

Ya ve usted, Don Jaime, casi soy tan viejo como cuando usted me miraba con esos ojos de sátiro católico y de cura exclaustrado. (¿por qué todos los de la gauche divine teníais ojos de cura maligno?). Y ese poema suyo sigue teniendo mucho que ver mi ideal de vida. No he conseguido aún no leer, ni escribir. Pago cuentas pero (aunque de momento sea un secreto entre yo y mi neurólogo) ya vivo entre las ruínas de mi inteligencia.

Cada vez que Júlia y yo vamos a Atenas (jamás en verano) invocamos su nombre en la calle Pandrossou. Sabemos que le gustaría, como a ella y a mi con diecisiete años nos gustaba escucharle a usted o a Eugenio Trías.

En agosto nos vemos en cualquier esquina de Salónica, Don Jaime.

Julio 9, 2016

CONVERGÈNCIA I EL FINAL DE LA (SEVA) HISTÒRIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:50 am

Quan hi ha un canvi polític o cultural sempre és pluricausal. Les transformacions socials són processos complexos i en el cas de Convergència, em sembla que la seva crisi es pot explicar com a mínim per la conjunció de cinc factors:

a.- La crisi de la pagesia tradicional i de la propietat agrària. Convergència ni ha sabut defensar el camp català a la Unió Europea, ni ha entès que els han girat l’esquena les noves generacions de pagesos, que potser són pocs però amb estudis i amb possibilitats de guanyar-se la vida i de determinar el control,de molts ajuntaments. La pèrdua d’alcaldies rurals, tradicionalment dominades per famílies de grans propietaris, ha estat brutal en aquests darrers quinze anys.

b.- La esfondrament dels botiguers i les classes mitjanes catalanes. urbanes i molt especialment en les capitals de comarques. La Catalunya del senyor Esteve ara és la del senyor Xing-Ling. Els vells botiguers s’estan morint, els fills dels botiguers han enterrat el senyor Esteve per alguna banda amb una bandera quatribarrada; i ara els xinets commemoren l’any del Mico de Foc (2016) per comptes de San Pancraç. Que els fills dels botiguers es guanyin la vida molt millor que els seus pares treballant per a una multinacional (o fent de funcionari) ajuda molt a canvir el vot.

c.- La degradació cultural: Convergència ha menyspreat, per sistema, el camp de la cultura i de les idees. Amb gent com els Castiñeira i companyia al davant és difícil que una persona decent es pugui acostar a aquell femer, que no passa d’una pura i dura recicladora d’idees alienes.No tenir ni un pensament original en molts anys, acaba per passar factura. Podria afegir noms, però no em dóna la gana fer-los propaganda. A Convergència els intel•lectuals sempre han estat tractats com una cosa que fa entre fàstic i pena. I fa molts anys que han perdut la lluita cultural en àmbits com la música o la moda. De l’assaig ja ni en parlo.

d.- La crisi del catolicisme català: avui l’església catòlica esà intel•lectualment sota mínims. ESADE i IESE que se suposava que eren les grans escoles de negocis catòliques no tan sols no van anticipar la crisi econòmica sinó que no han tingut gent amb un qüocient intel•lectual diguem-ne normalet, capaç de gestionar-la. No hi ha novel•listes catòlics, ni filòsofs catòlics, ni poetes catòlics de primer nivell. I si n’hi ha els farem el favor d’ignorar-los, perquè, pobrissons meus, fan peneta. Esglésies buides i capellans que no compleixen amb el sisè manament de la la llei de Déu (del setè ja no en parlem!) són una mala base per un partit polític de caire tradicional. Aquí i arreu.

e.- La internacionalització de les petites empreses: per al petit empresari, Catalunya ja no és el seu mercat natural ni el més important, En aquests darrers anys l’empresa que no s’ha sabut o pogut internacionalitzar-se ha baixat la persiana. I ara mateix a aquests empresaris els importa més el Brèxit que les collonades que puguin passar als aspirants a fer d’Artur Mas (¿Artur qui?).

No parlo del trist cas Pujol, ni de la incapacitat convergent per plantar cara a Madrid, ni de la seva incapacitat per gestionar temes com la immigració (que en deu anys canviarà el mapa electoral del país). Convergència ha mort i tot indica que caurà en mans de l’Opus Dei i del seu sector de negocis o que la gent els anirà abandonant en silenci per ingressar a ERC.

La pregunta és: repetirà ERC els errors de Convergència? Lamentablement, estic convençut que sí. Però això seria un altre article i ara mateix estic cansat, molt cansat!, d’escoltar mallerengues per comptes de principis polítics ferms.

Si algú té alguna idea de com canviar el rumb de les coses que m’ho expliqui, sisplau. Jo estaré on sempre: a la meva biblioteca. Llegint. Que em sembla que és una cosa que fa anys que cap convergent no fa.

Julio 1, 2015

Hola i la filosofia estiuenca

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:22 am

HOLA s’està convertint en una revista literària, tipus MAGAZINE LITTÉRAIRE. A coberta la Preysler i en Vargas Llosa (ampli reppppppportatge) i en planes interiors l’anunci que a Mònaco a l’octubre hi haurà ‘los primeros encuentros filosóficos’, valga’m Déu. Bé no diuen que hi faran trobades filosòfiques, sinó que les ‘albergaran’, que queda més fi.

Textual: ‘unas conferèncias en que el amor será el hilo conductor y en que Carlota [de Mònaco], licenciada por La Sorbona [i per La Sobona] adelantó: “Se puede vivir sin filosofía pero también sin amor y música, pero no tan bien”‘. No sé si podré soportar que no m’hi hagin convidat. Agggg!

I parlant de tot: aquest mes el Magazine Littéraire el dediquen a l’Apocalipsi en literatura i en filosofia. No m’estranya. Aquests també llegeixen l’Hola.

Mayo 27, 2015

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Abril 19, 2015

PERENNIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:04 am

Viu feliç, tu que vius. La vida és un regal petit: tan bon punt has nascut, imperceptiblement s’envigoreix, després imperceptiblement s’esgota.

Aquest és un poema breu d’un dels llibres de poesia més impressionants que he llegit als darrers temps: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina, que ha traduït Mònica Miró Vinaixa i que es va presentar dilluns a la nova Llibreria Documenta. Són poemes escrits a les tombes, records d’unes vides que es van fer alhora pols i memòria - i que retornen escruixides al cap dels segles,

LA SALA D’ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:55 am

Cadascú té la seva magdalena proustiana i aquest llibre de Josep Maria Fonalleras podria ser la meva. Memòria de la Girona dels anys 1960-1970 amb ulls de nen, magníficament ben escrita i plena de detalls.
Sé que funciona perquè la meva mare (82 anys) el va devorar aquesta setmana santa. A mi em duu records de quan passava temporades gironines a la Pujada de Sant Félix (llavors no es deia Sant Feliu) a casa de la meva tia pintora, Neus Lledó. Un llibre que és molt més que un regal de Sant Jordi.

Per Sant Jordi

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:51 am

Tres llibres per Sant Jordi, que potser no seran best-sellers però ajuden a una vida més decent.

Poesia: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina. Mònica Miró Vinaixa. Godall edicions.

Narrativa: La sala d’estar és un camp de futbol. Josep Maria Fonalleras Ara llibres.

Assaig: Xavier Garcia: Heterodoxos europeus. Pagés editors.

D’aquest últim, llibre no n’he parlat abans (mea culpa!), però cal fer-ho. Són retrats literaris de pensadors ecologistes i de vels taüps de la consciència ambiental. Està molt bé.

Marzo 15, 2015

Novel·la de campus

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:56 pm

Les novel·les de campus són una especialitat americana. Expliquen la vida universitària de joves que volen menjar-se la vida (els anys d’aprenentatge si ens posem cursis i estrafem Goethe!). En general, però, passa que la vida se’ls menja, tot i que pel camí els han arribat coses interessants.

No hi ha gaire novel·la de campus a Catalunya, si s’exceptuen la de Carme Riera sobre la UAB (Natura quasi morta) i les tres d’en Cercas, que recullen la seva experiència a Urbana, Illinois ( El inquilino, Una oración por Nora, La velocidad de la luz ). El dèficit és tan lamentable com comprensible, per dues raons principalment. En general, la vida universitària catalana és tan depriment que no dóna per gaire novel·les - i Kafka fa molts anys que és mort.

Ara apareix la primera novel·la de campus ambientada a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Es diu: “Obre’m la nevera i et diré qui ets” i l’ha escrit Joan Boher. Es presenta un dia d’aquests a la llibreria 22. Uffffffffffffffff.

Febrero 15, 2015

Junqueres, Tele 5 i la Barneda

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 4:47 pm

Des de fa molts i molts anys, Telecinco és l’exemple fefaent de la falsedat de la teoria de l’evolució. Hi ha alguna gent (per exemple els qui fan programes a Telecinco i la majoria dels qui els veuen) que no han superat el nivell mental i evolutiu de l’australopitec del llac Turkana, però que malgrat les seves deficiències cognitives (o gràcies a elles), han aconseguit viure, i en algun cas cobrar la prestació d’atur, en el segle XXI de l’era cristiana. A més, fins i tot tenen dret a votar.

La compareixença de l’Oriol Junqueres ahir a la nit a Telecinco, davant tres autèntiques hienes, va ser un admirable exercici de bondat evangèlica i una autèntica obra de caritat (ensenyar a qui no sap, en viu i en directe). Intentar que els de Telecinco progressin en l’escala evolutiva és temps perdut, però va donar una gran lliçó de democràcia, de capacitat retòrica i de consistència doctrinal. Ja se sap que això els televidents telecinquers no ho poden apreciar, degut a febleses cognitives òbvies, però l’esforç està fet i amb bona nota.

I tot cal dir-ho, la Sandra Barneda va estar d’un mal educat impropi d’una lesbiana eixerida. Ni tan sols va acomiadar l’Oriol amb una frase cortès, com és costum de fer entre gent que es dutxa. Suposo que per compensar la badada ens tornarà a donar la tabarra amb la seva condició sexual durant una altra llarga i insofrible temporada. Uf, com cansa aquesta dona! Uf, com cansa Espanya!

Enero 2, 2015

Dades del web www.alcoberro.info l’any 2013

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:27 am

Aquestes són els números del 2013, pel que fa al web http://www.alcoberro.info segons Google Analitics:

* 497.530 sessions (visites al web)

* 385.853 usuaris (visites úniques)

* 801.337 pàgines vistes

* 0 euros de benefici

Ens costa valorar les xifres. En primer lloc, perquè 2014 ens ha portat un petit augment d’usuaris (5,35%) i de sessions (1,87%) respecte al 2013, però també una disminució sensible de planes vistes (7,38%). I, especialment, perquè la disminució de visites i pàgines vistes ha estat molt (però mooolt!) severa a Catalunya i a València. Un autèntic pal.

La caiguda del 6,39% en planes vistes a Espanya, (que a Barcelona-ciutat és del 25,24% i a Sabadell del 26,59%) es compensa amb importants pujades a Amèrica del Sud.
Però la sensació és agredolça: ¿pot voler dir que tinc un web amb prestacions del segle XX que s’està tornant tecnològicament obsolet al segle XXI? Possiblement.

Potser indica també que ja hi ha noves planes web de filosofia amb més interès didàctic que la meva? Tant de bo. Al cap i a la ficom més serem més riurem. Sé que la meva plana funciona pel retorn que rebo en forma de comentaris i e-mails. Que en funcionin altres em sembla magnífic.

Però la dada em preocupa si és un símptoma que hi ha menys públic i el consum cultural (i el de filosofia) està baixant de manera alarmant. I em temo que, en bona part, les coses van per aquí.

Primer dia de l’any al web alcoberro.info

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 12:17 am

Avui, 1 de gener de l’any 2015, 158 usuaris s’han connectat al web www.alcoberro.info i han vist 330 pàgines de filosofia. Sempre m’ha sobtat que la gent busqui coses de filosofia a Internet el primer dia de l’any. Al món hi ha gent molt estranya. O molt sola. O molta necessitat de filosofia. O totes tres coses. Però, en qualsevol cas, moltes gràcies per veure’ns.

Noviembre 29, 2014

LLISTA CONJUNTA, NI GANES

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:41 pm

Espero a veure què dirà en Junqueres dimarts, però d’entrada ni putes ganes d’una candidatura conjunta amb Convergència i, encara menys, de llista del President. Jo no em menjo ni les retallades, ni la corrupció de Convergència.

Jo no menjo amb la gent que va insultar el Tripartit per terra, mar i aire. Jo no puc acceptar un paio com en Boi Ruiz, perquè va dir que si algú volia estudiar llatí, s’ho hauria de pagar i perquè retalla la sanitat. Dóna la casualitat que tinc un fill que estudia Clàssiques (i li ho pago) i una filla metgessa que cobra l‘hora de guàrdia a 10 €.

No em ve de gust fer una llista conjunta amb el partit del cas Pallerols, ni amb el del cas Palau, ni tinc res a veure amb Rafael Español (La Seda), ni amb Line Invest, Fortia Vida, Norton Life i Personal Life. Ni he saquejat la Mútua del Comerç i la Indústria (allí li van robar la pensió a la meva sogra), ni he fet coses lletges amb el patrimoni del Barça. No sóc patriota a la manera d’en Carles Villarrubí, que (conjuntament amb la seva senyora Sol Daurella) tanca Cobega i se l’emporta a Madrid. Hi ha hienes més decents que aquesta gent.

La dreta d’aquest país necessita vots… doncs que se’ls busqui! La dreta d’aquest país té un partit en descomposició… doncs que sigui algú altre qui li salvi la cara. No veig perquè hem de ser els republicans. Comprenc que ara mateix hi ha molt “independent” amb ganes de càrrec i que es farà una campanya sagnant contra ERC, si rebutgem pasar per l’adreçador. Haurem de soportar (amb la rialla sota el nas) que vingui a donar-nos lliçons de patriotisme el partit dels fills d’en Pujol, el de la bruixa aburrida i el del pare carbasser, el de la Mercè Pigem, el d’Encarna Roca i el d’en Prenafeta. Comprenc que aquesta gentola necessiten algú que els tapi les vergonyes. Però no em dóna la puta gana de ser jo.

Jo vaig a treballar cada dia, m’aixeco a quarts de set del matí i vaig a dormir a la una. Escric en català, cosa que significa que les meves publicacions no tenen “valor científic” segons l’ordenament jurídic universitari espanyol (que CiU no va voler canviar quan va poder en temps d’Aznar). Faig un munt d’activitats gratuïtes i sóc soci (pagano) de mitja dotzena llarga d’entitats culturals. Tinc un web de filosofia des de fa catorze anys i mai ha rebut ni el més mínim reconeixement per part de cap conselleria d’Educació (ni l’he demanat), no m’ha caigut mai ni una conferència de cap conselleria (ni l’he demanada) i l’únic article que he publicat en una revista del Govern vaig trigar dos anys i mig a cobrar-lo.

Ni els dec res, ni em deuen res. Saludo a tothom, però trio els meus amics.

Noviembre 22, 2014

Els xanxullos universitaris de l’Errejón com a símptoma

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:36 am

Aquests dies s’ha descobert un tripijoc universitari de l’ideòleg del nou partit regeneracionista “Podemos”, Iñigo Errejón, que cobrava 1825 eurons mensuals per un projecte d’investigació a temps complet a la Universitat de Màlaga, que mai va escriure, però que li servia per organitzar el partit. Un projecte que, a més, havia estat dissenyat a mida del Sr. Errejón per un camarada seu, Alberto Montero, catedràtic i membre de la direcció de Podemos.

Però el problema no és el típic del xanxullo universitari, tot i que és obvi que alguns amiguets postcomunistes de Madrid i províncies han arribat a gestionar les facultats de Ciències Polítiques com si es tractés d’un cortijo. El problema, dispensin, és filosòfic. Al llarg dels darrers 30 anys, les facultats de Dret i de Ciències Polítiques han estat “okupades” per professorat que ha estat realment molt pitjor que mediocre. Si reviseu els programes, veureu que el que s’ha explicat als futurs sociòlegs juristes és bàsicament les teoria amic/enemic de Carl Schmitt i el positivisme jurídic de Weimar (Kelsen), que separa moral de dret.

Així s’han creat promocions i promocions de professionals que ho ignoren tot sobre pensament jurídic contemporani (no saben res de les tesis utilitaristes, per exemple, ni del liberalisme clàssic - per no llegir, no coneixen ni Sartori!). Això ha estat un càncer per al sistema legal i per a l’anàlisi social i tindrà conseqüències encara més brutals. Demanar a un lector de Schmitt que tingui el més mínim respecte per la separació de poders és demanar-li massa.

No hi ha res més pràctic que una bona teoria i la ignorància supina de la teoria democràtica i liberal del dret ens ha portat aquí. Tenim un progressisme idiota que creu de debò que Schmitt, Zizek i Mouffe són la santíssa trinitat de la filosofia política. Les facultats universitàries de Lletres, a Catalunya i a Espanya, són plenes d’ analfabets en estat pur que malviuen amb salaris ínfims donant classes a nanos que han fet un batxillerat subcultural. Gent que no sap res, que cobra una misèria i que només tramet ressentiment s’encarreguen de la formació dels nostres futurs juristes, sociòlegs i professors. Torsimanys cecs menen la gent al precipici. Ja ho estem pagant caríssim en demagògia i ho pagarem més car encara.

Vostès mateixos.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Credit card generator with cvv2 id cvc2 2011.zip change password Best credit card offers student high balance transfer fee Free unsecured credit cards with no credit check Apply gas credit card bad credit instant approval Sears credit card ocwen home loans customer service payment Credit cards compare awards daily contest Jpmorgan chase credit card services elgin il restaurants Status on my alaska delta delta airlines credit card application Chase sapphire chase virtual card number Yes city bank credit card apply Fake credit card security 7-zip cannot find the code that works with archives What is a credit card skimmers for sale Bank of america free credit score qubool hai 12th june 2013 Free prepaid master credit cards application 5000 credit card instant approval Credit card transfer 0% for 12 months How to generate valid credit cards Elan credit card mystery solved memebase art Fake security codes Real credit card numbers and cvv2 code A real credit cvv crash diet that works Poor credit bad credit card with no deposit Low interest rate credit cards canada best buy Gift card numbers that work Elan credit card services make a payment Visa credit cards bad ford credit phone number Unsecured credit cards for bad credit with no annual fee Best credit cards for bad credit 2015 ford Free virtual credit cards how to verify paypal account without bank account Real credit cards a diet that works First data credit card machine Best credit card promotions malaysia news 2000 dollar unsecured credit card bad credit Apply sears american express credit card puerto rico Visa credit cards credit cards for 600 credit score Hdfc credit card late payment charges law of attraction Credit card processing jobs from home Credit cards transfer balances 0 interest Credit card numbers and security codes 2015 Images for visa black credit card requirements Compare best travel rewards credit cards 2014 Best reward credit cards ukraine flag Total rewards visa comenity bank review Credit card transfers best deals Free credit card debt relief non-profit jobs Best balance transfer credit cards 2015 Credit card buffet promotion 2015 singapore sea Credit card charges comparison essays samples Bad credit card applications Best credit card deals martin lewis facebook incorporated Paypal online credit card number Top rated best credit cards for airline miles broker Credit card with instant account number Credit card promotion 2014 malaysia gdp statistics Instant approval student credit cards canada best country Instant credit card applications in philippines do we have quantiferon What is the best credit card for bad credit British airways credit card in uk or in the uk illegally Credit card companies that use transunion only Credit cards for college students with no income Cvv karaoke song list generator freeware Itunes please enter valid security code problem Fake credit card identity Credit card for low income earners What is a credit card statement credit Citibank credit card application status check letter Pre approval amazon cards against humanity target Security code number on visa Credit card calculator interest monthly Apply credit card online india Department store charge capital one credit cards for bad credit Everyone is pre approved credit cards offers Credit card generator with cvg usps zip codes What credit cards to apply for with no credit history Best first credit card for teen 2015 horoscope aquarius Verified by visa credit card ukraine map Images for need visa credit card information that works Hsbc credit card apply online philippines tv stations Debit card numbers with cvv that work Hsbc pre pre qualify credit card sites Best first credit card for no credit Best secured credit cards for no credit Gecrb comenity ge credit cards list Kia prepaid credit card balance Usaa chase the best college student credit cards Irving jcpenney credit card apply now Apply for a credit card how to donate to special olympics International student credit card canada review games Hsbc credit card apply online philippines tv Best credit cards gas credit cards for poor credit scores 0 percent interest credit 0% apr credit cards for 24 months Cvv belks online payment debit card Real cc free credit real credit cards numbers that work Apply for credit cards with bad credit canada mortgage brokers How to apply for hsbc credit card in hongkong Ikea walmart home depot credit card apply online Usaa travel notification netspend login account prepaid debit cards Comenity bank store credit cards coldwater creek Racetrac home depot credit card application online Chase credit card login Credit cards numbers that work with cvv Credit cards like navy federal phone number Avg free social security codes for disability Preapproval elite bk friendly credit cards 2013 Dummy credit cards dor my itunes account login apple id Capital one credit card reviews usaa home Balance transfer for life credit cards australia weather in september Free credit card psn card number generator Best credit cards for young travelers group Types of credit cards in malaysia hotel promotion Zero percent credit cards with no balance transfer fee 2011 How to do credit card video helps dvd region code hack Zero interest the best credit cards after bankruptcy Credit card charges dbs bank singapore Card numbers that how does the phantom saucer work youtube Capital one bank of america secured credit card status Free credit card number with cvv and expiration date 2014 Nokia mobile card security code number Credit card services phone calls complaints against lawyers Best credit card deals for airline miles promotions now order Apply for a store credit card that excepts bad credit auto financing Best credit cards for students 2015 Virtual free credit card generator software Different types of credit cards wikipedia encyclopedia Sears credit card services citibank philippines Paypal union plus credit card application Recording credit card payments in quickbooks online Easy gas good credit cards for bad credit No credit check credit cards ukraine flags Does discover have a capital one credit card for bad credit Rebuilding credit after filing chapter 7 bankruptcy Credit card payments for past due invoices letter Axis bank platinum credit card balance transfer no fee Instant credit cards for bad credit history Travel credit cards comparison india china relationship Credit card generator with cvg list of us area codes Get free credit card numbers and security codes No credit check easy approval department store cards Apply for first premier bank credit card Elan credit card mystery solved memes Netflix free trial without best credit card canada Fake working credit cards play the stock market with fake money Online credit card application fraud statute of limitations Credit card charges will appear beneath the cross Credit cards for bad credit with $5 5 000 limit credit Fake visa card and security code numbers High line of credit gas credit cards for bad credit Visa secured credit cards for bad credit Apply for jcpenney credit card login page Where to get a credit card after bankruptcy Chase freedom credit card chase logon full site Citi credit card online payment center fpuc Cruise one first savings mastercard credit card application Chevron gas guaranteed unsecured credit card for bad credit Chase credit cards online bill pay Credit report card balance Dell personal sample credit applications Virtual walmart apply for credit card instant approval Instant credit card bad credit ok loans Sears credit card services fax number Apply walmart credit card in store Walmart discover credit card online bill pay How to get a credit card with no credit Apply for credit card bad credit no deposit verizon wireless How to accept credit card payments with paypal No credit check visa credit cards First modern credit card introduced 1950 Types of credit cards sam's club accepts what type of oil Utalk walmart credit bureau phone numbers customer service Credit card charges will appear instantly ageless ingredients Unsecured credit cards for bad or no credit Hdfc bank credit cards trackers interface Credit card compare calculators allowed for act Top credit cards for bad credit unsecured Credit card charges dbs vickers singapore address Best credit card deals martin lewis ppi forms of energy Credit cards for bad credit pay monthly laptops no deposit needed Enigma's credit card generator with cvv2 سينه First bankcard credit card application status Get a credit card number online Sears credit card phone number illinois comptroller's office Credit cards for students uk Applecreditcard Secured credit card no credit history Citibank uk credit card online Visa student credit cards canada best city Online virtual credit card terminal instant street map 404 Not Found Hdfc credit card offers on flipkart 2015 military bowl Journey student rewards credit card from capital one Credit card deals cashback imdb 2015 top Sportsmans guide visa credit card/pay online thesaurus for kids Major credit card companies list of Which credit card is best for travel benefits Annual income credit card application student financial help Best credit cards for gas and united grocery rewards program Apply for credit card online kotak banking careers Free online credit card generator Citibank credit card offers uae airlines abu 10 best unsecured credit best credit cards for bad credit Get a credit card today online Credit card balance transfer offers australian dollar Get a credit card with no credit and no job need money for mortgage How to get visa credit card in japanese Rcbc credit card online application philippines Best credit card interest rates 2012 First time credit card applying eligibility Usaa wells fargo chase college student credit cards Guaranteed credit card approval for bad credit canada Zero interest credit cards with rewards programs Brylane home wyndham rewards visa card account Credit card generator with correct billing address Best student credit cards chase apply Apply for credit card online hdfc login india property Images for free credit card numbers that work 2014 Really bad credit credit cards unsecured Best secured credit cards best credit cards for very bad credit Fuel credit credit capital one credit cards for bad credit Credit card generator 2013 friends with money movie Credit card payoff calculator with amortization table List of legit working credit card numbers and cvv Best value credit cards uk only in ground Credit card offers for bad credit $500 Citibank home depot credit card login Walmart credit travelocity credit card login customer service Types of credit cards ppt background templates images Best credit card deals martin lewis magician's nephew Credit card generator with cvv code credit card Chase credit cards online payment banking 365 Visa card generator 2012 online Pre approval amazon play cards against humanity online Unsecured credit cards for bad credit with no deposit blog free Credit card generator software mac No credit check unsecured mint credit cards uk Apply for credit card bad credit no deposit phones Best credit card deals martin lewis agar plate storage Need credit card card cars homes for sale for $10000 Best balance transfer credit cards uk best High credit limit credit cards for bad credit The best credit cards personal loans for fair credit scores Sears credit card login citigroup credit First credit card ever invented texture paintings How to pay my visa credit card online No credit check list of department store credit cards Best credit cards for bad credit rebuild 2014 tax refund Virtual credit card terminals pictures of hairstyles Best credit card transfer balance dealsea home Hacked credit card numbers cvv Att for bad credit Best credit card deals martin lewis bandidos texas Cute find free prepaid credit cards Free credit card bad credit ok rental homes Ken towery kohl's credit card payment online Credit card promotion singapore 2012 movie Prepaid credit cards visa canada credit Chase united credit card rental car insurance Capital one visa credit card phone number Sears master credit card pay online Best credit card offers balance transfers Apply for a store credit card that excepts bad credit auto Credit card offers best loans for bad credit history Ebay and paypal fees Create a get free virtual credit card Valid credit card numbers that work with cvv Citibank discover online joint credit card application Credit card compare canada Credit cards like navy mission federal credit union locations Credit card comparison 2015 uppababy vista Chase slate credit card login page Best prepaid business credit cards Credit card for bad credit instant approval fnb south africa Credit card transfer balance malaysia chronicle mariam mokhtar Can credit card companies garnish wages in nc-lottery education lottery Credit card apply online or take mail offer coupons on your website What is a credit card and how does it work African bank credit cards contact details Www firstpremiercreditcard hmfusa .com payment center Credit cards approved car loans with 600 credit scores Free instant prepaid virtual credit card online Instant approval gas credit best credit cards for fair Credit card promotional offers hong kong How to apply for credit cards online Google compare credit cards ukraine girls Where to get a credit card instantly Pay citibank credit card online singapore passport How to get real working credit card numbers Paypal plus best buy credit card customer service Comenity bank coldwater creek card Paypal fees uk Prepaid credit cards visa chase southwest rapid Secured credit cards canada cibc bank canada ottawa 0% balance transfer credit cards bad credit Secured credit cards through chase visa Best uk credit cards 2012 olympics basketball standings First savings credit card phone number Good credit cards for bad credit no deposit credit cards Uob credit card promotion indonesia flag gif Make a new york and ny and company credit card payment Best bad credit credit cards 2013 Easy approval money magazine best credit cards 2014 Open a free virtual credit cards Credit card companies poor risk individuals synonyms for happy Best credit cards for bad credit no deposit verizon cell Virtual credit cards visa Home depot credit card login pay online Capital one credit cards compared Ikea big lot sears credit card apply online International credit cards banksy prints Prepaid credit card visa walmart debit Best balance transfer credit cards 2012 Best credit card bonus offers 2012 nba playoffs Imagine credit card login Apply credit card online maybank balance check Hack verizon visa account online Secured credit card for bad credit no deposit instant approval credit Fake walmart credit cards cell phone that work in europe Free vacation credit cards First progress credit card payment and login facebook Credit card loan calculator payments excellence One free valid credit card with cvv super bowl Best credit card offers for travel points guy Pre approval amazon how to play cards against humanity Visa credit cards bad ford credit phone number usa Elan credit card mystery solved meaningful beauty vitamins Visa credit card payment cards settlement 3 pp 3000 3000 dollar credit limit Apply for credit card with bad credit no fees How to compare credit card processing rates Pay citibank credit card online singapore stores 2014 credit card dining promotion singapore 3 pp 1000 unsecured 500 dollar credit limit Free credit card machines Talk about low interest credit cards canada balance transfer Fake credit card where sites to buy stuff online Credit card online apply india abn amro login on Bank one credit card phone number Target my need cash now reviews Paypal secure card generator download Secured visa credit cards with no min deposit online Mastercard credit card apply Online store credit guaranteed unsecured credit cards for bad credit Credit card transfer balance malaysian institute of planners Online credit card application capital one Types of credit cards pptv for mac Free credit card with cvv nashville Enter valid security code itunes Low interest credit card offers canada post office First national bank credit card payment Instant credit card number Instant credit card approvals online timer Credit card generator with cvv and expiration i date online American express secured ink credit card for business Best low interest credit cards 2012 chevy cruze Virtual student credit card applications Fake credit cards that work film online 2014 I didn t do i have to activate my credit card Credit one bank card Starwood credit card promotion 2015 hertz fellows Credit card generator with cvv 2011 free download What is the best credit card in the world with cash limit on flights Credit card companies that uses equifax security A fake credit card with security code that works Wells fargo jewelry aa advantage credit card login Walmart instant credit card applications for fair credit Poor credit credit secured credit card with no deposit required What are easy credit cards how to get approved for Low interest credit cards scotiabank trinidad & tobago How to get get free credit cards numbers Best low interest credit cards with rewards Us bank credit chase credit card credit score requirements Cards for best bad credit card offers Syarat apply credit card bca online nigeria Unsecured credit card with credit line 20% of 15000 Online credit card application decision icici bank Instant virtual visa prepaid credit card canada Free online credit cards numbers Citibank secured credit card philippinesa comedy Chase credit cards rewards/espanol Credit cards for bad credit instant approval in canada are you innocent Credit card companies sharesansar discussion Credit one card application status Free credit card giveaway numbers with cvvcc Highest kohls sears credit card approval rate Credit card numbers with cvv and exp. date Credit cards with 0% interest on balance transfers and no transfer fees Apply credit card online instant Credit card offers balance transfers mastercard logo black Chase visa marriott rewards credit card Working credit cards with cvv drudge Bad credit card applications canada immigration Sears credit card online bill pay Visa credit card numbers that work 2012 Compare credit cards airlines side by side canada revenue Free credit cards with gta 5 gta v money generator no survey Disney chase credit card payment center Credit card numbers with security code and expiration date that work 2014 The best credit card how to apply for online classes Hdfc credit card offer flipkart india mobile Bad credit mastercard or walmart prepaid visa cards Instant approval online store credit cards Visa credit cards home loans for fair credit scores New york and company credit card payment site Usaa college student credit credit cards with bad credit Best credit card for students reviews of depaul university Minimum credit score to get a credit card Hdfc credit card offers airline tickets One free valid credit card with cvv dancing Check my capital one status Credit card charges dbs singapore credit cards Credit cards explained for dummies ukulele tuner Credit card generator filme online 2014 subtitrate Department store credit credit cards with easy approval List of major credit card companies listed on the ghana immigration Retail store credit cards for bad credit $5000 credit cards limit Apply sears sears credit card puerto rico All types of continental discover matrix credit card Low interest credit cards scotiabank online bahamas Secured credit card comparison Capital one 100% guaranteed approval credit cards How to use a fake credit card where to buy stuffed Bank of america how to get a free credit score report Types of credit cards ppt background templates nature Yes bank credit card apply online Credit card debt consolidation vermont teddy Comenity bank credit cards total rewards Instant approval poor credit credit card offers Free credit card bad credit ok car Wachovia secured credit cards Instant credit card bad credit ok car loans How to make a fake change credit card for itunes How to use a fake credit card generator with cvv numbers Pay haband sams sams credit card online payment Activate my peoples bank credit card rbs Public bank credit card balance transfer 0% Credit cards for very credit cards for bad credit uk Fake cvv code and fake show sam's club credit card mastercard Citibank credit card virtual account numbers Does american express have a visa credit card for fair Paypal login my account phone number The best credit cards for small business Apply paypal plus credit card payment Axis bank credit cards statements by j decor Security code i-94 number on visa Free credit card numbers with cvv and names Can you get a credit card at 17 with parenting Sears credit card account online sears card Valid credit card numbers cvv2 Visa credit card generator download free Status on my alaska china alaska airlines credit card application Apply credit card instant approval malaysia map directory Top credit cards for bad credit 2015 bowl matchups Walmart prepaid visa debit cards account Kia bank of america customer service credit card Real credit card that i hope it will work out Credit card number generator expiration date online Watch movies online free free credit reports without credit cards needed Can you make how to use a fake credit card online Getting a discover how to get credit card with bad credit Free cute free prepaid debit cards Apply for a commercial credit card dehumidifiers at menards Check status of first premier credit card application Sign up for instant prepaid credit card online Other unsecured credit cards for poor credit Best airline credit card deals 2011 chevrolet impala Compare credit cards with airline miles exchange website Credit cards in wisconsin after bankruptcy Kmart sears login credit card Secured credit cards to help rebuild my credit Great visa credit cards for fair credit Target visa credit card application form Ebay online store credit cards for bad credit Citibank credit card promotion indonesia maps How to repair bad credit after bankruptcy Best balance transfer credit cards 2012 olympics usa track Balance transfer for life credit cards australia post shop Hsbc credit card apply singaporean dollar Repairing credit what happens after bankruptcy chapter 7 Buffet credit card promotion 2014 july sgx live price Best credit cards for college students 2013 Unsecured visa credit cards instant approval Best credit card deals for airline miles promotions manager radio Chase online credit card payment credit card bill Credit card apply mastercard Credit card processing companies charleston sc restaurants downtown Credit cards to help rebuild disability tax credit canada Chase international credit card fees Credit card 0% interest 0% balance transfer First national bank credit card application Southwest airline credit card best deals Paypal login my account forgot password Credit card companies shares outstanding meaning Guaranteed secured credit gas cards for bad credit Poor credit secured credit secured card with no deposit Credit cards for bad loans for bad credit and low income How much does paying down credit cards help credit score Home depot us bank credit card login payments Best credit card for gas rewards Public bank credit card balance transfer no fee