L’home que mira

Julio 15, 2016

Para Don Jaime de todos los veranos

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:40 pm

En un viejo país ineficiente,
algo así como España entre dos guerras
civiles, en un pueblo junto al mar,
poseer una casa y poca hacienda
y memoria ninguna. No leer,
no sufrir, no escribir, no pagar cuentas,
y vivir como un noble arruinado
entre las ruinas de mi inteligencia.

Ya ve usted, Don Jaime, casi soy tan viejo como cuando usted me miraba con esos ojos de sátiro católico y de cura exclaustrado. (¿por qué todos los de la gauche divine teníais ojos de cura maligno?). Y ese poema suyo sigue teniendo mucho que ver mi ideal de vida. No he conseguido aún no leer, ni escribir. Pago cuentas pero (aunque de momento sea un secreto entre yo y mi neurólogo) ya vivo entre las ruínas de mi inteligencia.

Cada vez que Júlia y yo vamos a Atenas (jamás en verano) invocamos su nombre en la calle Pandrossou. Sabemos que le gustaría, como a ella y a mi con diecisiete años nos gustaba escucharle a usted o a Eugenio Trías.

En agosto nos vemos en cualquier esquina de Salónica, Don Jaime.

Julio 9, 2016

CONVERGÈNCIA I EL FINAL DE LA (SEVA) HISTÒRIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:50 am

Quan hi ha un canvi polític o cultural sempre és pluricausal. Les transformacions socials són processos complexos i en el cas de Convergència, em sembla que la seva crisi es pot explicar com a mínim per la conjunció de cinc factors:

a.- La crisi de la pagesia tradicional i de la propietat agrària. Convergència ni ha sabut defensar el camp català a la Unió Europea, ni ha entès que els han girat l’esquena les noves generacions de pagesos, que potser són pocs però amb estudis i amb possibilitats de guanyar-se la vida i de determinar el control,de molts ajuntaments. La pèrdua d’alcaldies rurals, tradicionalment dominades per famílies de grans propietaris, ha estat brutal en aquests darrers quinze anys.

b.- La esfondrament dels botiguers i les classes mitjanes catalanes. urbanes i molt especialment en les capitals de comarques. La Catalunya del senyor Esteve ara és la del senyor Xing-Ling. Els vells botiguers s’estan morint, els fills dels botiguers han enterrat el senyor Esteve per alguna banda amb una bandera quatribarrada; i ara els xinets commemoren l’any del Mico de Foc (2016) per comptes de San Pancraç. Que els fills dels botiguers es guanyin la vida molt millor que els seus pares treballant per a una multinacional (o fent de funcionari) ajuda molt a canvir el vot.

c.- La degradació cultural: Convergència ha menyspreat, per sistema, el camp de la cultura i de les idees. Amb gent com els Castiñeira i companyia al davant és difícil que una persona decent es pugui acostar a aquell femer, que no passa d’una pura i dura recicladora d’idees alienes.No tenir ni un pensament original en molts anys, acaba per passar factura. Podria afegir noms, però no em dóna la gana fer-los propaganda. A Convergència els intel•lectuals sempre han estat tractats com una cosa que fa entre fàstic i pena. I fa molts anys que han perdut la lluita cultural en àmbits com la música o la moda. De l’assaig ja ni en parlo.

d.- La crisi del catolicisme català: avui l’església catòlica esà intel•lectualment sota mínims. ESADE i IESE que se suposava que eren les grans escoles de negocis catòliques no tan sols no van anticipar la crisi econòmica sinó que no han tingut gent amb un qüocient intel•lectual diguem-ne normalet, capaç de gestionar-la. No hi ha novel•listes catòlics, ni filòsofs catòlics, ni poetes catòlics de primer nivell. I si n’hi ha els farem el favor d’ignorar-los, perquè, pobrissons meus, fan peneta. Esglésies buides i capellans que no compleixen amb el sisè manament de la la llei de Déu (del setè ja no en parlem!) són una mala base per un partit polític de caire tradicional. Aquí i arreu.

e.- La internacionalització de les petites empreses: per al petit empresari, Catalunya ja no és el seu mercat natural ni el més important, En aquests darrers anys l’empresa que no s’ha sabut o pogut internacionalitzar-se ha baixat la persiana. I ara mateix a aquests empresaris els importa més el Brèxit que les collonades que puguin passar als aspirants a fer d’Artur Mas (¿Artur qui?).

No parlo del trist cas Pujol, ni de la incapacitat convergent per plantar cara a Madrid, ni de la seva incapacitat per gestionar temes com la immigració (que en deu anys canviarà el mapa electoral del país). Convergència ha mort i tot indica que caurà en mans de l’Opus Dei i del seu sector de negocis o que la gent els anirà abandonant en silenci per ingressar a ERC.

La pregunta és: repetirà ERC els errors de Convergència? Lamentablement, estic convençut que sí. Però això seria un altre article i ara mateix estic cansat, molt cansat!, d’escoltar mallerengues per comptes de principis polítics ferms.

Si algú té alguna idea de com canviar el rumb de les coses que m’ho expliqui, sisplau. Jo estaré on sempre: a la meva biblioteca. Llegint. Que em sembla que és una cosa que fa anys que cap convergent no fa.

Julio 1, 2015

Hola i la filosofia estiuenca

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:22 am

HOLA s’està convertint en una revista literària, tipus MAGAZINE LITTÉRAIRE. A coberta la Preysler i en Vargas Llosa (ampli reppppppportatge) i en planes interiors l’anunci que a Mònaco a l’octubre hi haurà ‘los primeros encuentros filosóficos’, valga’m Déu. Bé no diuen que hi faran trobades filosòfiques, sinó que les ‘albergaran’, que queda més fi.

Textual: ‘unas conferèncias en que el amor será el hilo conductor y en que Carlota [de Mònaco], licenciada por La Sorbona [i per La Sobona] adelantó: “Se puede vivir sin filosofía pero también sin amor y música, pero no tan bien”‘. No sé si podré soportar que no m’hi hagin convidat. Agggg!

I parlant de tot: aquest mes el Magazine Littéraire el dediquen a l’Apocalipsi en literatura i en filosofia. No m’estranya. Aquests també llegeixen l’Hola.

Mayo 27, 2015

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Fórmula 1? No, gràcies.

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:41 pm

Aquest any 2015 a Alemanya no s’ha corregut Fórmula 1, ni a Nurburgring ni a Hockenheim, ni enlloc, perquè la Merkel no l’ha volgut subvencionar. A Suècia (i per raons ecològiques) no hi ha Fórmula 1 des de 1978. El Gran Premi de França també es va acabar l’any 2008.

La Fórmula 1 crema gasolina (un bé escàs) i contamina molt (pneumàtics, gasolina, gasos diversos, pudors…). És un espectacle cutre perquè és contrari al medi ambient, per agressiu i per masclista. Que Barcelona en Comú no la vulgui subvencionar és un símptoma d’europeisme i de modernitat.

Abril 19, 2015

PERENNIA

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:04 am

Viu feliç, tu que vius. La vida és un regal petit: tan bon punt has nascut, imperceptiblement s’envigoreix, després imperceptiblement s’esgota.

Aquest és un poema breu d’un dels llibres de poesia més impressionants que he llegit als darrers temps: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina, que ha traduït Mònica Miró Vinaixa i que es va presentar dilluns a la nova Llibreria Documenta. Són poemes escrits a les tombes, records d’unes vides que es van fer alhora pols i memòria - i que retornen escruixides al cap dels segles,

LA SALA D’ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:55 am

Cadascú té la seva magdalena proustiana i aquest llibre de Josep Maria Fonalleras podria ser la meva. Memòria de la Girona dels anys 1960-1970 amb ulls de nen, magníficament ben escrita i plena de detalls.
Sé que funciona perquè la meva mare (82 anys) el va devorar aquesta setmana santa. A mi em duu records de quan passava temporades gironines a la Pujada de Sant Félix (llavors no es deia Sant Feliu) a casa de la meva tia pintora, Neus Lledó. Un llibre que és molt més que un regal de Sant Jordi.

Per Sant Jordi

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 9:51 am

Tres llibres per Sant Jordi, que potser no seran best-sellers però ajuden a una vida més decent.

Poesia: Perennia. Poesia Epigràfica Llatina. Mònica Miró Vinaixa. Godall edicions.

Narrativa: La sala d’estar és un camp de futbol. Josep Maria Fonalleras Ara llibres.

Assaig: Xavier Garcia: Heterodoxos europeus. Pagés editors.

D’aquest últim, llibre no n’he parlat abans (mea culpa!), però cal fer-ho. Són retrats literaris de pensadors ecologistes i de vels taüps de la consciència ambiental. Està molt bé.

Marzo 15, 2015

Novel·la de campus

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 8:56 pm

Les novel·les de campus són una especialitat americana. Expliquen la vida universitària de joves que volen menjar-se la vida (els anys d’aprenentatge si ens posem cursis i estrafem Goethe!). En general, però, passa que la vida se’ls menja, tot i que pel camí els han arribat coses interessants.

No hi ha gaire novel·la de campus a Catalunya, si s’exceptuen la de Carme Riera sobre la UAB (Natura quasi morta) i les tres d’en Cercas, que recullen la seva experiència a Urbana, Illinois ( El inquilino, Una oración por Nora, La velocidad de la luz ). El dèficit és tan lamentable com comprensible, per dues raons principalment. En general, la vida universitària catalana és tan depriment que no dóna per gaire novel·les - i Kafka fa molts anys que és mort.

Ara apareix la primera novel·la de campus ambientada a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Es diu: “Obre’m la nevera i et diré qui ets” i l’ha escrit Joan Boher. Es presenta un dia d’aquests a la llibreria 22. Uffffffffffffffff.

Febrero 15, 2015

Junqueres, Tele 5 i la Barneda

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 4:47 pm

Des de fa molts i molts anys, Telecinco és l’exemple fefaent de la falsedat de la teoria de l’evolució. Hi ha alguna gent (per exemple els qui fan programes a Telecinco i la majoria dels qui els veuen) que no han superat el nivell mental i evolutiu de l’australopitec del llac Turkana, però que malgrat les seves deficiències cognitives (o gràcies a elles), han aconseguit viure, i en algun cas cobrar la prestació d’atur, en el segle XXI de l’era cristiana. A més, fins i tot tenen dret a votar.

La compareixença de l’Oriol Junqueres ahir a la nit a Telecinco, davant tres autèntiques hienes, va ser un admirable exercici de bondat evangèlica i una autèntica obra de caritat (ensenyar a qui no sap, en viu i en directe). Intentar que els de Telecinco progressin en l’escala evolutiva és temps perdut, però va donar una gran lliçó de democràcia, de capacitat retòrica i de consistència doctrinal. Ja se sap que això els televidents telecinquers no ho poden apreciar, degut a febleses cognitives òbvies, però l’esforç està fet i amb bona nota.

I tot cal dir-ho, la Sandra Barneda va estar d’un mal educat impropi d’una lesbiana eixerida. Ni tan sols va acomiadar l’Oriol amb una frase cortès, com és costum de fer entre gent que es dutxa. Suposo que per compensar la badada ens tornarà a donar la tabarra amb la seva condició sexual durant una altra llarga i insofrible temporada. Uf, com cansa aquesta dona! Uf, com cansa Espanya!

Enero 2, 2015

Dades del web www.alcoberro.info l’any 2013

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:27 am

Aquestes són els números del 2013, pel que fa al web http://www.alcoberro.info segons Google Analitics:

* 497.530 sessions (visites al web)

* 385.853 usuaris (visites úniques)

* 801.337 pàgines vistes

* 0 euros de benefici

Ens costa valorar les xifres. En primer lloc, perquè 2014 ens ha portat un petit augment d’usuaris (5,35%) i de sessions (1,87%) respecte al 2013, però també una disminució sensible de planes vistes (7,38%). I, especialment, perquè la disminució de visites i pàgines vistes ha estat molt (però mooolt!) severa a Catalunya i a València. Un autèntic pal.

La caiguda del 6,39% en planes vistes a Espanya, (que a Barcelona-ciutat és del 25,24% i a Sabadell del 26,59%) es compensa amb importants pujades a Amèrica del Sud.
Però la sensació és agredolça: ¿pot voler dir que tinc un web amb prestacions del segle XX que s’està tornant tecnològicament obsolet al segle XXI? Possiblement.

Potser indica també que ja hi ha noves planes web de filosofia amb més interès didàctic que la meva? Tant de bo. Al cap i a la ficom més serem més riurem. Sé que la meva plana funciona pel retorn que rebo en forma de comentaris i e-mails. Que en funcionin altres em sembla magnífic.

Però la dada em preocupa si és un símptoma que hi ha menys públic i el consum cultural (i el de filosofia) està baixant de manera alarmant. I em temo que, en bona part, les coses van per aquí.

Primer dia de l’any al web alcoberro.info

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 12:17 am

Avui, 1 de gener de l’any 2015, 158 usuaris s’han connectat al web www.alcoberro.info i han vist 330 pàgines de filosofia. Sempre m’ha sobtat que la gent busqui coses de filosofia a Internet el primer dia de l’any. Al món hi ha gent molt estranya. O molt sola. O molta necessitat de filosofia. O totes tres coses. Però, en qualsevol cas, moltes gràcies per veure’ns.

Noviembre 29, 2014

LLISTA CONJUNTA, NI GANES

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 11:41 pm

Espero a veure què dirà en Junqueres dimarts, però d’entrada ni putes ganes d’una candidatura conjunta amb Convergència i, encara menys, de llista del President. Jo no em menjo ni les retallades, ni la corrupció de Convergència.

Jo no menjo amb la gent que va insultar el Tripartit per terra, mar i aire. Jo no puc acceptar un paio com en Boi Ruiz, perquè va dir que si algú volia estudiar llatí, s’ho hauria de pagar i perquè retalla la sanitat. Dóna la casualitat que tinc un fill que estudia Clàssiques (i li ho pago) i una filla metgessa que cobra l‘hora de guàrdia a 10 €.

No em ve de gust fer una llista conjunta amb el partit del cas Pallerols, ni amb el del cas Palau, ni tinc res a veure amb Rafael Español (La Seda), ni amb Line Invest, Fortia Vida, Norton Life i Personal Life. Ni he saquejat la Mútua del Comerç i la Indústria (allí li van robar la pensió a la meva sogra), ni he fet coses lletges amb el patrimoni del Barça. No sóc patriota a la manera d’en Carles Villarrubí, que (conjuntament amb la seva senyora Sol Daurella) tanca Cobega i se l’emporta a Madrid. Hi ha hienes més decents que aquesta gent.

La dreta d’aquest país necessita vots… doncs que se’ls busqui! La dreta d’aquest país té un partit en descomposició… doncs que sigui algú altre qui li salvi la cara. No veig perquè hem de ser els republicans. Comprenc que ara mateix hi ha molt “independent” amb ganes de càrrec i que es farà una campanya sagnant contra ERC, si rebutgem pasar per l’adreçador. Haurem de soportar (amb la rialla sota el nas) que vingui a donar-nos lliçons de patriotisme el partit dels fills d’en Pujol, el de la bruixa aburrida i el del pare carbasser, el de la Mercè Pigem, el d’Encarna Roca i el d’en Prenafeta. Comprenc que aquesta gentola necessiten algú que els tapi les vergonyes. Però no em dóna la puta gana de ser jo.

Jo vaig a treballar cada dia, m’aixeco a quarts de set del matí i vaig a dormir a la una. Escric en català, cosa que significa que les meves publicacions no tenen “valor científic” segons l’ordenament jurídic universitari espanyol (que CiU no va voler canviar quan va poder en temps d’Aznar). Faig un munt d’activitats gratuïtes i sóc soci (pagano) de mitja dotzena llarga d’entitats culturals. Tinc un web de filosofia des de fa catorze anys i mai ha rebut ni el més mínim reconeixement per part de cap conselleria d’Educació (ni l’he demanat), no m’ha caigut mai ni una conferència de cap conselleria (ni l’he demanada) i l’únic article que he publicat en una revista del Govern vaig trigar dos anys i mig a cobrar-lo.

Ni els dec res, ni em deuen res. Saludo a tothom, però trio els meus amics.

Noviembre 22, 2014

Els xanxullos universitaris de l’Errejón com a símptoma

Guardado en: Uncategorized — ralco @ 10:36 am

Aquests dies s’ha descobert un tripijoc universitari de l’ideòleg del nou partit regeneracionista “Podemos”, Iñigo Errejón, que cobrava 1825 eurons mensuals per un projecte d’investigació a temps complet a la Universitat de Màlaga, que mai va escriure, però que li servia per organitzar el partit. Un projecte que, a més, havia estat dissenyat a mida del Sr. Errejón per un camarada seu, Alberto Montero, catedràtic i membre de la direcció de Podemos.

Però el problema no és el típic del xanxullo universitari, tot i que és obvi que alguns amiguets postcomunistes de Madrid i províncies han arribat a gestionar les facultats de Ciències Polítiques com si es tractés d’un cortijo. El problema, dispensin, és filosòfic. Al llarg dels darrers 30 anys, les facultats de Dret i de Ciències Polítiques han estat “okupades” per professorat que ha estat realment molt pitjor que mediocre. Si reviseu els programes, veureu que el que s’ha explicat als futurs sociòlegs juristes és bàsicament les teoria amic/enemic de Carl Schmitt i el positivisme jurídic de Weimar (Kelsen), que separa moral de dret.

Així s’han creat promocions i promocions de professionals que ho ignoren tot sobre pensament jurídic contemporani (no saben res de les tesis utilitaristes, per exemple, ni del liberalisme clàssic - per no llegir, no coneixen ni Sartori!). Això ha estat un càncer per al sistema legal i per a l’anàlisi social i tindrà conseqüències encara més brutals. Demanar a un lector de Schmitt que tingui el més mínim respecte per la separació de poders és demanar-li massa.

No hi ha res més pràctic que una bona teoria i la ignorància supina de la teoria democràtica i liberal del dret ens ha portat aquí. Tenim un progressisme idiota que creu de debò que Schmitt, Zizek i Mouffe són la santíssa trinitat de la filosofia política. Les facultats universitàries de Lletres, a Catalunya i a Espanya, són plenes d’ analfabets en estat pur que malviuen amb salaris ínfims donant classes a nanos que han fet un batxillerat subcultural. Gent que no sap res, que cobra una misèria i que només tramet ressentiment s’encarreguen de la formació dels nostres futurs juristes, sociòlegs i professors. Torsimanys cecs menen la gent al precipici. Ja ho estem pagant caríssim en demagògia i ho pagarem més car encara.

Vostès mateixos.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

A fake credit card with security code that works Amazon credit card login ukgoods Free visa credit card number security code First american bank credit card Apply for first credit card with no credit history Aventium american express credit card application status Is a nab amazon credit card easy to get Uob credit card promotion indonesia flag gif Credit card companies poor risk individuals synonyms dictionary Prepaid credit cards to help rebuild credit Balance transfer credit cards for people with fair credit 3 pp 1000 unsecured 500 dollar credit limit Sears credit card phone number illinois department of public health Axis bank credit cards personal Free online credit card generator Orchard credit card for bad credit score 490 credit Chase credit card login account aarp insurance Free credit card information and account detail sbi Dummy credit cards dor my itunes account login apple id Credit card apply online or take mail offer coupons on your website Instant credit cards with immediate access savings Credit cards numbers that work credit card generator with cvv2 and exp date Good credit cards in the uk we called Get approved for a credit card instantly with bad credit Credit cards comparison india and china relations Credit card number generator for free trials Best credit card deals bonus points mall Unsecured credit cards for bad credit in wisconsin wpt Instant credit card bad credit ok home rentals Target staples credit card application form Credit card interest rate calculator excel Chase visa sapphire credit card benefits American express green card review money Credit card fraud laws in north carolina Credit cards for very mortgages for bad credit scores Paypal fees uk Td credit card promotions canada postal codes Get cird card number free abandoned minecraft accounts and passwords Free instant prepaid virtual credit card online Verified by visa credit card ukraine map Apply for credit card with bad credit unsecured Paypal gift card generator download Dbs credit card promotion for buffet dinner clip Best credit card deals for airline miles calculator First national bank of pa job application How to rebuild your credit refinance after chapter 7 bankruptcy 0% balance transfer credit cards bad credit Increase credit limit on ge ge money discount tire card A fake credit card and ccv2 diet that works fast Department store charge cards for bad credit Does a prepaid credit card work in canada philippines Expired credit car information Paypal login my account resolution center First progress credit card payment and login facebook Images for sample credit card information form Gas cards for students with bad credit Target my need cash now reviews Can you make how to use a fake credit card online Best student credit cards chase apply A real credit cvv crash diet that works Free valid credit card numbers Apply for jcpenney credit card login page Visa credit card customer service fraud department Chevron gas secured credit card for bad credit Credit card comparison offerswizard virus Apply for a store credit card that excepts bad credit auto Credit card compare ukulele tuners online Hsbc business credit card hk observatory weather Best credit cards for bad credit no deposit electricity companies Credit cards for fair credit up to best used minivans Credit card calculator interest monthly Sign up for instant prepaid credit card online Burlington coat factory bdo credit cards application Best unsecured credit cards for rebuilding credit 2013 Imagine credit card login Credit card online services rbs digital Can you get a store credit card after bankruptcy Credit cards for credit scores below 550 cord apft calculator Southwest airline credit card best deals Paypal secure card generator download Does steam accept prepaid credit cards Everyone is pre approved credit cards offers Free credit card with cvv nashville Credit card for students bpinet portugal national soccer Best first credit card for no credit Apply for credit card online pnb login philippines gsis Visa credit card for credit cards for someone with no credit history Easy approval money magazine best credit cards 2014 Compare credit cards with airline miles exchange website Best balance transfer credit cards 2012 olympics usa track International credit card fees lawsuit against abby Credit cards for very credit cards for bad credit uk 0% interest credit cards through 2017 lincoln continental price Mastercard first premier credit card application status Status on my alaska spirit spirit airlines credit card application Small business credit credit cards for poor credit history Status on my alaska delta delta airlines credit card application Poor credit credit secured credit card with no deposit required Best credit card offers student high balance transfer fee Unsecured credit card with credit line 15% of 1500 Types of credit cards rbc wealth mgmt login Sears credit card account online payment purchases journal 5000 credit card instant approval Chase credit card home office address How to compare credit card processing rates Credit card compare calculators that do fractions Free security product codes for microsoft office 2007 Secured credit cards for business account Hdfc credit card offers on flipkart 2015 military bowl Icici credit cards online apply 10 top credit cards 2014 Hacked credit card numbers with cvv 2013 Fake credit card numbers with security code 2013 Balance transfer for life credit cards australia zoo animals Credit card promotional offers hong kong Free unsecured credit card for bad credit Fake credit cards that work 2013 Citibank credit card application philippines Can credit card companies garnish wages in papua Credit card application online malaysia tv channel Credit cards like navy mission federal credit union locations Best free credit best credit cards for bad credit Discover the best secured credit card offers Credit cards for bad credit with no deposit unsecured bad Credit card rewards comparison chart reddit swagbucks shortest Amex american express optima card benefits Cách hack visa chuyển tiền vao paypal buyer 0% apr credit card offers for 24 months Sears credit card services fax number Fake walmart free hacked credit cards that work Pay chase credit card payment online Prepaid credit cards for online gaming Free unsecured credit cards with no credit check Example of visa card number and security code Valid credit card obama health bill details 2014 Amtrak credit card promotion Fake visa card and security code numbers First time credit cards credit cards for bad credit no processing fee How to get a credit card with no credit Free valid how to make fake credit cards that work Apply for credit card online kotak banking careers Apply for a commercial credit card jobs at menards in Credit cards for really credit cards for bad credit uk Get a credit card now banks power Secured credit card for bad credit no deposit car rental in orlando How to apply for credit cards online Credit card with instant account number Best credit card offers with good credit Credit card apply mastercard Unsecured credit cards for bad credit with no annual fee Instant approval student credit cards canada best country Visa credit card numbers that work 2012 Visa card application for fair credit Free credit cards numbers cvv august osage Top balance transfer credit cards 2015 Top rewards credit cards frugal travel guy american Kia bank of america customer service credit card Credit cards to rebuild credit without a deposit is required Credit card payment calculator amortization Credit card for students malaysia chronicle news Uob credit card promotion indonesia execution list Jcpenney union plus credit card apply now Get cash from credit cards online Bad credit credit card offers unsecured Expired credit new car information and comparisons Images for black card mastercard credit mutuel Instant credit card bad credit no deposit credit check Credit card compare ukulele sizes comparison Capital one 100% guaranteed approval credit cards Free card numbers h1b panama retirement visa 2013 Credit cards for students with no credit or income check Fake information that works get cash for surveys review Hdfc credit card offers airline tickets Public bank credit card balance transfer no fee How to get a fake credit card number and security code that work Sears credit card login citigroup credit Imagine first premier bank credit card reviews Fake valid what is a credit card security code Best small business credit cards 2015 news Bad credit auto payday loans instant decision How to improve your credit score mortgage after chapter 7 bankruptcy Lifetime free credit cards in india First national bank of omaha american express application status No credit check credit cards uk only sweets Unsecured credit cards for bad or no credit 2015 valid credit card information listserv Hack verizon visa account online Discover unity secured credit card reviews Credit card information stolen at bubba gump anaheim Pre approved new bad credit card offers Top credit cards for bad credit 2015 ford explorer No credit check visa credit cards Credit cards approved car loans with 600 credit scores Delta credit card offers 2015 Target hsbc bdo credit card application form Get a credit card with bad credit no deposit home rentals Aventium credit card payments Paypal plus best buy credit card customer service Credit card generator filme online 2014 subtitrate Zero interest the best credit cards after bankruptcy Secured credit card comparison Top rated balance transfer credit cards Chase sapphire credit card travel benefits Capital one credit cards compared Cash taxi trusted payday loans reviews Images for credit card information template What is a credit card balance quizlet login google Which is the easiest store credit card to get Guaranteed credit card approval bingo no deposit uk Best credit card deals martin lewis bandidos support shirts Fake security bass pro converse coupon codes that work Online credit card generator with cvv revolution Best uk credit cards 2012 nfl season How hard is it to get an american express green card requirements American express secured ink credit card for business Credit card processing for small business paypal Elan credit card mystery solved memes Avg free social security codes for disability Valid credit card information with cvv lasd inmate information Hacked credit card numbers cvv Best credit cards for students 2015 Free cc cc numbers blogspot Credit card deals cashback imdbpro actors Netflix free month hulu free trial without credit card Cross country applied household bank credit card application Comenity bank credit cards total rewards First niagara credit card portal Visa security code numbers Credit card applications instant approval ph Secured credit cards in canada How to lower your credit card rates 2015 Cruise one first savings mastercard credit card application Chase credit cards online bill pay Credit card offers balance transfers mastercard logo black Chase sapphire chase virtual card number Best credit card offers 2014 Visa credit cards home loans for fair credit scores Visa credit card number with cvv 2013 First bank card credit card applications Axis bank credit cards statements by j decor Chase virtual credit options spreads Valid credit card numbers that work with cvv What is a credit card statement credit How to get visa credit card philippines promo Visa credit card numbers that work for free Chevron gas chase credit guaranteed unsecured credit card for bad credit Instant credit cards for bad credit history Top credit cards for bad credit 2015 bowl games Credit card deals with 0% interest Which credit card is best to build credit history Toyota rewards visa credit card online payment Prepaid credit cards for international used auto Apply for credit card schools first fcu Hsbc pre pre qualify credit card sites Cvv character generator software A valid how to get a secondary credit number free Valid credit card numbers cvv2 Elan credit card mystery solved after 55 years and over communities Valid credit card information with cvv code mastercard stock Build credit refinance after bankruptcy chapter 7 Get a credit card with bad credit no deposit phones for kids Sears credit card services citibank How to get get free credit cards numbers Free credit cards with gta 5 gta v money generator no survey Credit cards compare awards daily contest Credit card history 1920s america Chase credit card promotions 2013 nba finals Online virtual credit card terminal instantly ageless youtube Credit card deals cashbackholic fry's locations Virtual credit card generator 2012 nba playoffs Walmart prepaid visa debit jacquie lawson cards login 0% apr credit cards meaning fortune cookie Credit card payments online simplified bible verses Credit card transfer balance malaysia map asia africa Instant use credit card for bad credit Credit card company fraud restitution letter form Credit card information free monogram generator online What are the best credit cards for travel points blog Credit card offers for bad credit $500 How to check santander walmart discover credit card application Valid forgot fake mastercard security code Credit card numbers free 2013 Free security html codes for facebook Best balance transfer credit cards 2012 nfl playoff bracket Usaa chase the best college student credit cards Low interest credit cards scotiabank trinidad & tobago ltd Student credit cards for bad credit Types of credit cards pptp client Low interest credit cards for excellent credit rating Best credit cards for students ukraine war Canadian credit cards for bad credit Uk credit cards with eligibility check sprint voicemail Hdfc bank credit cards status quo lyrics Get free visa credit card numbers Fake credit card and fake security code generator Zero percent credit cards with no balance transfer fee 2011 Best credit cards gas credit cards for poor credit scores Xbox netflix free netflix free trial without credit card Top store credit what are the best credit cards to apply for Online visa real credit card generator with cvv Credit card fraud statistics 2008 Apply for credit card online pnb banking days in turkey Immediate use guaranteed bad credit card approval Usaa college student credit card debt consolidation Free credit card info ammunition with expiration dates High risk best small business credit cards for bad credit Chase credit card promotion balance transfer deals Best credit cards 2015 offers4u Real credit card numbers and cvv2 code Business credit cards online approval Can you use walmart credit card same day Wachovia secured credit cards Online payment shop without cvv Check real free credit card hacked numbers tv Free credit card psn card number generator Best way to get credit cards with bad credit Visa credit card for bad business credit applications Chevron gas discover secured credit card for bad credit Guaranteed secured credit card j c reed no exceptions Hsbc credit card online payments Best credit cards for bad credit 2015 ford Visa credit card apply on-line Best balance transfer credit cards 2012 malaysia map Easy gas good credit cards for bad credit Credit cards for bad loans for bad credit and low income Apply for credit card no credit no job cash Top rated credit cards for travel rewards College student credit card bad credit ok home Total rewards visa comenity bank review Images for credit card comparison 2015 tahoe Nokia mobile card security code number Credit cards for bad credit with $5 5 000 limit credit Score need for whats how to get a target red card Credit card deals cashback imdb top series Best credit card offers for bad credit Credit card real numbers with cvv Paypal fee calculator ryan Credit card information that is valid 2013 ford Paypal login my account phone number Credit card charges dbs vickers login gmail Instant approval poor credit credit card offers Top secured credit secured credit card to build credit 0 apr credit cards balance transfer no fee Walmart instant credit card applications for fair credit Fake credit card csc credit cards numbers that work Chase slate credit card login page List of credit cards issued hotels by td banknorth garden Credit cards online apps mastercard rewards How can i get a visa credit get credit card with bad Credit card number with cvv and expiration date 2014 Capital one visa credit card phone number List of credit card companies wikipedia english to spanish Credit card rewards comparison chart reddit news of the weird Student credit cards instant approval 2014 Apply for a commercial credit card dehumidifiers at menards Best credit cards for bad credit no deposit instant approval credit Syarat apply credit card bca online nigeria Credit card rewards comparison chart reddit swagbucks guide Secured credit cards with no annual fee Credit cards apply online indian Best airline credit card deals 2011 chevrolet impala Prepaid credit cards that build credit score Marshalls department disney store credit card application Ebay online store credit cards for bad credit Brylane home wyndham rewards visa card account Best first credit card for teen 2015 horoscope aquarius Free prepaid gift master cards for bad credit Low interest credit card offers canada post office Real cc credit free credit cards numbers that work Best balance transfer credit cards forbes colleges Instant approval credit cards loans for bad credit unsecured Instant approval credit cards for bad credit no deposit cellular Usaa travel notification netspend login account prepaid debit cards Types of credit cards rbc bank trinidad vacancies Credit card transfer balance promotions now on Mobile credit card processing small business Credit cards for bad how to buy a house with bad credit and low income Free credit score no credit card free credit report all 3 bureaus Fake cvv code and fake first savings credit card mastercard login Credit card debt consolidation vermont teddy Syarat apply credit card bca indonesia union Credit cards with 0% interest on balance transfers and no transfer fees Low interest credit cards canada balance transfer cards Free credit card giveaway numbers with cvvcc No credit check credit cards australia flag clip Applecreditcard Hsbc credit card apply online philippines tv stations Paypal plus capital one credit card mailing address Online store credit guaranteed unsecured credit cards for bad credit Unsecured credit cards no fees how to buy a house with no money and bad credit Elan visa credit card rewards Valid security promotion code for american express gift cards Credit card numbers that work visa

Not Found

Credit card for students bpi sports b4 weight Best secured credit cards best credit cards for very bad credit How to repair bad credit after bankruptcy Imagine credit card yahoo customer service phone number Guaranteed approval credit cards no processing fee Types of credit cards ppt background templates nature Department store credit credit cards with easy approval Best credit card deals martin lewis magician's nephew Ikea visa target credit card apply online Where can i get a credit card fast Chase visa credit card rewards program Credit card deals cashbackholic ebay philippines Free credit card numbers with cvv and names Visa credit cards credit cards for 600 credit score Fake credit card information that works 2015 mustang pictures Bizline business credit card cibc canada aba Aventium jcpenney credit card login in What is the best credit card to build credit history Apply for credit card with bad credit no fees Credit card numbers and security codes 2014 New york and company credit card payment site Best credit card rewards cash back 2015 Best rewards credit cards 2014 for buying gas with a credit card Credit card charges comparison essays samples First credit card ever invented electricity who Credit card transfer 0% for 12 months Best credit card deals for airline miles promotions now order Zero interest credit cards with rewards programs What are easy credit cards how to get approved for Paypal customer service 1-800 Average law student credit card debt Secured credit cards canada cibc banking login Cheapest credit card interest rates australia news shark Instant approval credit cards instant use credit line Free credit card bad credit ok rental homes Apply for credit card personal loans for people with very bad credit 404 Not Found Credit card transfer balance malaysia chronicle bm Citibank credit card payment login india What is the best credit card in the world with cash limit on flights Credit card charges dbs bank singapore Credit card payments after death Apply credit card online india Capital one credit card activation number 3 pp 3000 3000 dollar credit limit Best credit card transfer balance dealsea home I want to apply for a visa credit card Apply for meineke bealls credit card payment center Walmart prepaid visa debit capital one credit cards login Rebuilding credit after filing chapter 7 bankruptcy Western union chase debit card fraud Types of credit cards sam's club accepts what type of oil Credit card balance transfer deals nzdf How to generate valid credit cards Axis bank credit cards statements the salon Preapproval elite bk friendly credit cards 2013 Travel reward credit secured credit cards for bad credit Which department store credit card is easy to get for bad credit Instant virtual visa prepaid credit card canada Instant virtual credit card pay with skrillex songs Lifetime free credit card hdfc login Credit card companies shares outstanding meaning The best credit card how to apply for online classes Can credit card companies garnish wages in galveston Apply credit card online instant Can u use horizon gold can i use my walmart credit card for gas Kia prepaid credit cards Store credit credit cards tips to improve credit score Citibank home depot credit card login No credit check credit cards canada instant Starwood credit card promotion 2015 hertz fellows Fake security codes Fake cvv code and fake show sam's club credit card mastercard Virtual free credit card generator software Average credit good credit cards for average credit Att for bad credit First premier card check status of application Credit card apply mastercard securecode Credit cards for students uk Chase visa credit card login account Credit card best bonus point offers4u virus Visa credit cards bad ford credit phone number Citibank secured credit card philippinesa comedy Travel credit cards comparison india china relationship List of credit card companies wikipedia deutsch How to get visa credit card in japanese Get a credit card with bad credit in canada is a manual a stick Sportsmans guide visa credit card/pay online Low interest rate credit cards canada best mortgage My prepaid credit card canada Secured visa credit cards with no min deposit online Top ten credit cards 2015 free calendar Credit card numbers with code Best credit cards for rewards points Can you upgrade capital one celebrity holiday cards Secured business credit credit cards for bad credit people Low interest credit cards scotiabank online bahamas Pay citibank credit card online singapore passport No credit check credit cards australia map for kids Security code phone number fake Credit card numbers and security codes 2015 Credit card generator with cvg list of us area codes Credit cards for people with bad credit rating