L’home que mira

Julio 7, 2007

Tornem al setembre!

Guardado en: Societat — ralco @ 5:12 pm

Com cada any aquest bloc diu adéu a l’afecció fins al setembre. Ara toca estudiar, viatjar, llegir i escriure en silenci. Tanquem la botiga internàutica amb l’agraïment al distingit públic i tornarem quan els flabiols patriòtics refilin pels voltants de l’11. L’espai internàutic català estarà divertit aquest estiu així que no crec que es noti gaire la meva manca.

Us asseguro que quedaven moltes coses per explicar; m’hauria agradat comentar la conferència d’en Lluís Sala-Molins que va tancar la temporada a l’Ateneu Barcelonès i hauria de fer un post d’agraïment als qui m’heu volgut aguantar durant vint hores parlant de la tradició utilitarista al curs d’estiu del Col•legi de Llicenciats. També tenia ganes d’enfotre’m una mica dels amics del Reagrupament.cat (la màxima ingenuïtat al servei de la màxima estupidesa) i de fer un post en honor de Carme Chacon (si ella pot ser ministra i l’Escrivà de Balaguer pot ser sant, vol dir que hi pot arribar qualsevol; la gent normal no ho tenim tan cru com sembla. Visca!). Aquest any m’he tornat moderadament montillista (-amb aquest home resulta impossible fer-se radical de res; però ha portat el Baix Llobregat al poder; ja era hora, foteu-vos pijos de Sarrià!) i si la temporada arriba a durar una mica més em temo que un servidor hauria escandalitzat l’opinió pública amb un parell de posts que tenia mig embastats sobre educació. Però quan el temps s’acaba, s’ha acabat.

Barcelona a l’estiu té un punt de xafogor desagradable i és cada cop més un feu de guiris que reconec amb dificultats; hi tornaré (ho he promès) per a la reinauguració de la Biblioteca de l’Ateneu i per agafar avions però confesso que la Ciutat a l’estiu em produeix una melangia absoluta. Associo l’Eixample a l’agost amb metges d’urgències, sirenes a mitja nit i enterraments sense decorum; no hi puc fer més.

Per la rentreé estarem un altre cop amb la canya a punt. Hem preparat una sèrie de conferències sobre el pensament grec a l’Ateneu (en col•laboració amb Jaume Mensa -UAB), sortiran publicats el llibres Cons & Necons que ha coordinat en Joan Vergés i Fars del Pensament que ha coordinat Gonçal Mayos. Intentarem ampliar el web http://www.alcoberro.info amb nous materials. Però tot això serà al setembre. Gràcies, en tot cas, per estar aquí. I si aquest estiu us llegiu alguns dels meus llibres encara millor. A reveure.

Julio 6, 2007

Novetats a www.alcoberro.info

Guardado en: Filosofia — ralco @ 10:30 am

Feia temps que teníem el web http://www.alcoberro.info una mica abandonat. No per falta de ganes, sinó per falta de temps -que consti.  

De febrer a abril d’enguany hem estat quasi col·lapsats per les feines vinculades a la publicació de dos llibres propis -”L’home que mira“, (Cossetània), “Utilitarisme” (EdiUOC)- i dos de col·lectius:“Teoria del Coneixement”, (EdiUOC), “Ética, economía y empresa“, (Gedisa)- i  per dues edicions de textos (“Dios” de Sunyer i Capdevila i “Walden” de Thoreau) Són sis llibres que només han pogut sortir al carrer a còpia de posar-hi moltes hores.

Afegiu-hi, encara, les clasees, les consultories, el bloc, la preparació de nous articles i els problemes logístics derivats d’organitzar unes quantes conferències a l’Ateneu Barcelonès… i el fet que http://www.alcoberro.info no rep ni un cèntim d’euro de subvencions, cosa que ha estat a punt de fer naufragar el projecte recentment. Per sort la serp temptadora (en forma de multinacional de serveis educatius) no ha tingut prou força al menys per ara. Per això hem hagut d’esperar l’inici de les vacances per oferir nous continguts al web.

Hem introduït un petit dossier sobre el tema, sempre complicat de “La Guerra Justa” http://www.alcoberro.info/planes/guerrajusta.htm perquè sembla un tema de dolorosa actualitat sobre el qual diversos lectors ens han demanat materials.

I amb motiu de l’aparició de la nova edició a La Pléyade dels Essais de Montaigne hem elaborat un altre dossier (en castellà) sobre el personatge: http://www.alcoberro.info/planes/montaigne0.htm

A més hem començat a recollir al web les intervencions a Catalunya Ràdio (l’última, precisament sobre el tema dels exèrcits) sobre temes de filosofia pràctica; les trobareu a:http://www.alcoberro.info/planes/audio.htm

També hem recollit un excel·lent article de Paul Krugman sobre Milton Friedman (maleïts liberals, sempre sembla que ens hagin mort però sempre reviscolem!) a http://www.alcoberro.info/pdf/milton.pdf

I finalment hem penjat al web la nostra lectura de l’Abstract de Hume (text de selectivitat) http://www.alcoberro.info/pdf/hume5.pdf

Gràcies a tots pels vostres suggeriments i bon estiu.  

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress