L’home que mira

Noviembre 28, 2010

Per què perdran?

Guardado en: Política — ralco @ 10:10 am

Perquè han pugut trobar 20 mil milions (o el que calgui) per rescatar  bancs i caixes i no han trobat  mil milions per rescatar pensions.

Perquè s’han dedicat a defensar els drets de les minories sexuals i de totes les causes perdudes que hi ha al món (bonisme es diu la síndrome) per comptes de defensar els drets (sindicals i laborals, per exemple) de la majoria dels treballadors.

Perquè han volgut practicar polítiques d’un estatisme paternalista que porta mort des de 1989.

Perquè els va fer por el col·lapse d’Estat l’endemà de la sentència de l’Estatut sense adonar-se que, passi el que passi, el col·lapse ens el provocaran.

Perquè quan ten amics com en Zapatero no necessites enemics.

Perquè s’han cregut que el món era com els llibres i no han llegit llibres que eren com el món.

I així perdem tots — fins i tot el qui guanyen.

 

Noviembre 26, 2010

Acudit urbà

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:53 am

Circula per Barcelona aquests dies una proposta entre irònica i sarcàstica que explica prou bé la situació de cansament polític del que abans es deia le peuple à gauche. La proposta és que les eleccions es facin a Alemanya i el que quedi segon el contractem per governar aquí (a la plaça de Sant Jaume o a la Moncloa, segons els gustos). Pels promotors de la idea d’aquesta manera pujaria el nivell intel·lectual del debat polític.

Noviembre 22, 2010

Aventures urbanes

Guardado en: Societat — ralco @ 1:22 pm

Amb la crisi i l’atur s’ha posat de moda l’abordatge. Pels voltants de la Diagonal o de carrers més o menys llustrosos de la ciutat dels meus pecats, una noia en la primera trentena o una mica més jove, prima, alta, plorosa i ben vestida t’aborda explicant atropelladament que ha tallat amb el seu noviet, que no és d’aquí (preferentment vé d’Extremadura), que l’han tret de casa, que no ha pogut agafar res, que ni tan sols vol tornar amb aquell sàdic i que necessita 240 euros per agafar el tren i tornar al seu poble. Aborda bàsicament senyors sols en la cinquantena i sembla que pel que em diuen, l’estafa funciona. En el fons (moral) d’un home de cinquanta anys hi ha un pare frustrat o un caçador que sap que s’acaba la caça.

Noviembre 21, 2010

A Portbou

Guardado en: Filosofia — ralco @ 7:21 pm

Hi comença a haver arreu del món alguns filòsofs i sociòlegs que demanen una teoria filosòfica sobre l’acceleració del temps en la modernitat -com a instrument per a rehumanitzar la vida. Aquest àmbit de reflexió sobre el temps té dos noms especialment significatius, el ja clàssic Paul Virilio i el més jove Hartmut Rosa, deixeble de Heimsoeth i autor d’Acceleració El canvi en les estructures temporals en l’era moderna (2005) . Tota tecnoètica realment possible té una necesitat primària  de pensar l’aceleració perquè amb la velocitat que crea inseguretat emocional, disolució de les identitats i sentiment d’impotència, cada cop hi més sensació de pèrdua de les coses importants. Per un excès de pressa el mateix projecte de la modernitat està quedant cada cop més negat en la seva pròpia asfíxia –en una situació similar a la de qui mor ofegat pel seu vòmit. Pensava en tot això ahir davant el mar en calma a Portbou on un grup de 32 malalts de pensament convocats per la Societat Catalana de Filosofia varem fer un particular homenatge a Walter Benjamin en el 70è aniversari de la seva mort.

A Portbou, ens van acompanyar dos bons coneixedors de l’obra benjaminiana, Gabriel Amengual (vingut expressament de de Mallorca) i Gonçal Mayos, en un dia de tardor, sense turistes ni pluja, quan era especialment intuïtiu contemplar la contradicció entre els dos móns que dibuixen la tragèdia del present: natura i tècnica. Va ser impactant repensar amb ells la contradicció entre el món de la tècnica i el vidre (el de l’estació de ferrocaril on Benjamin es va presentar a la policia) i el de la natura sobre la qual s’alça el cementiri.

Que vivim en un món sense esperança ni pietat, Benjamin ho va saber veure potser com ningú. Que hauriem de ser més lúcids davant la tècnica (però cada cop hi estem més esclavitzats) i que el secret i el sentit íntim s’ha tornat impossibles en un món de vidre (com el de l’arquitectura de Loos o de Le Corbusier), avui ho sabem -i no només per Benjamin- sense poder escapar de la terenyina. Cada episodi de vida és més reduït i el temps (o més aviat la seva manca angoixosa) ens fa mal. Aturar el temps davant la platja de Portbou té alguna cosa, doncs, de transformadora. Clausurar-lo definitivament (el gest de Benjamin) té alguna cosa de brutal.

Hartmut Rosa comenta que fins i tot les simfonies de Beethoven i els drames d’Ibsen s’interpreten avui més de pressa que en altres temps. D’altra banda és banal observar que cada cop quan parlem ho fem fins i tot més acceleradament. Aturar el temps, aprendre a prendre’s temps i a degustar-lo hauria de ser un objectiu bàsic del nou ecologisme. No sé si sabrem o si podrem aconseguir-ho, però cada cop més hi ha veus lúcides que vinculen la crisi de civiització actual amb una mala comprensió de la dimensió temporal.
 

http://www.youtube.com/watch?v=jHL-BwvoQIY&feature=related

Noviembre 19, 2010

Eleccions ? ERC ?

Guardado en: Política — ralco @ 9:35 am

Serà molt difícil superar això que alguns encara anomenen crisi si no s’entén que el que hi ha en joc és un canvi de civilització. Internet i la societat low cost han vingut per quedar-se i tot el que sigui buscar respostes financeres a problemes culturals fracassarà per un error de plantejament. Paraules maleïdes (autogestió, decreixement, etc.) necessiten una relectura urgent que, mentre no es faci, no ens permetrà superar els problemes.

En aquest context arriben unes eleccions catalanes amb candidats sense ideologia i amb eslògans que tapen malament les vergonyes del present. Esquerra serà la gran sacrificada per haver estat (sinó honesta) una mica menys deshonesta que la resta del personal, però aquest és a hores d’ara el menor problema. Calia fer president Montilla perquè era la manera de tancar per sempre més un fals problema (els dels suposats immigrats, que de fet ja no en són perquè porten tota la vida aquí). Montilla representa l’èxit civil de la capacitat d’integració catalana. Simbolitzarà, per sempre, i potser malgrat ell mateix el somni de la prosperitat catalana realitzat realment fins arribar a la màxima dignitat civil. Dit això no hauria estat de més que fos una mica menys llest i una mica més intel·ligent. Si com a ministre d’Indústria espanyol va ser un no res com a gestor dels interessos morals i  materials del país la seva actuació ha estat lamentable. El ciutadà Montilla és admirable, però com a polític li han clavat tots els gols que han volgut. En conseqüència ERC pagarà no pas per haver fet el que calia -optar per fer-lo president barrant el pas a qualsevol consideració etnicista- sinó perquè la persona triada pels socialistes era, senzillament, incapaç de gestionar el que li va caure a sobre. Fer una aposta correcta per la persona incorrecta significa haver-la cagat de ple. I això no ho pagaran uns socialistes tirats al casticisme de L’Hospitalet sinó uns republicans bàsicament honestos.

L’altre error greu d’ERC és haver prescindit de qualsevol mena de lluita ideològica. Enlluernats per assesors d’imatge directament imbècils i per trucades telefòniques que eren tot un parany, ERC ha silenciat gent i idees que hauria d’haver potenciat perquè són el seu millor patrimoni, fins i tot moral. Van començar esborrant el que els singularitza que és el republicanisme -perquè avui arreu d’Europa la paraula ‘esquerra’ no significa res- i a partir d’aquí simplement no han entès res. Un Carod en funcions de messies de cantonada, amb moments simplement patètics a la Pedrera, va acabar de desgraciar la cosa. La política del suposat think-tank republicà es resumeix en l’horrible manera com la Fundació Irla ha gestionat les relacions amb la Universitat i amb els Ateneus catalans. Canviar de dalt a baix tot el grup que porta la fundació Irla simplement és imprescindible. Tot i que planyo ja des d’ara el qui s’hi posi perquè haurà de gestionar un nivell de desprestigi brutal.

No saber gestionar la dissidència és una cosa que es paga i anar pel món amb pit i collons quan cal anar amb neurones connectades en xarxa és greu. Però si Puigcercós no ha sabut pilotar la nau amb prou mà esquerra, això no fa bons els dissidents. Ningú sap què vol Laporta (potser fins i tot té bones idees però de moment només demana una adhesió personal) i pel que fa a Reagrupament (on avui hi ha la majoria dels republicans històrics fastiguejats de Puigcercós i de la Fundació Irla) és simplement una aposta perdedora des del primer dia. Laportistes i Reagrupats tenen molta raó en el que no volen però no tenen ni idea de com arribar allà on volen.

Pel que fa a la ciutadania no és que ERC s’hagi lluït en la gestió dekls departaments que ha gestionat. No ha robat (i segurament això els fa magnífics per comparació) però tampoc ha estat capac de resoldre gran cosa. Òbviament barrejar Indústria i Universitats era una assegurança de fracàs des del primer dia. En Cultura s’ha entregat la caixa al CONCA (i per tant ERC no ha pogut fer una política cultural amb empremta pròpia) i en acció social ha quedat en la retina de la gent la imatge d’una consellera que subvencionava associacions de lesbianes però no era capaç de gestionar les ajudes a discapacitats. Les llistes d’espera inacabables en ajudes socials han estat una forma de refinada crueltat contra els pobres que es tornava burla quan en Carod regalava un milió d’euros per al futur de  la llengua tupí-guaraní. Els malalts d’Alzheimer perden la memòria, però les seves famíles no. En condicions normals la mala gestió (no pas la mala comunicació, que no s’enganyi ningú) passaria factura, i la sitació pot arribar a ser brutal si s’hi afegeix la divisió interna, la poca lucidesa estratègica i la crítica brutal dels poders fàctics contra l’únic grup que ha estat capaç de canviar les coses en benefici de les classes populars. Llàstima cruel.

Votaré ERC, segurament com tanta gent amb el nas una mica tapat i per eliminació, i segueixo creient que l’independentisme només té un camí: el que passa per Esquerra. Però, si us plau, si alguna vegada torneu a tocar poder mireu de ser lúcids. 

I ja posats faré el meu particular balanç econòmic d’aquests set anys: subvencions demanades a l’administració pública: cap. Euros rebuts de l’administració pública: ni un. Així de senzill. Libertatem meam mecum porto.  

 

 

Noviembre 16, 2010

Costa d’entendre

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:43 pm

Costa d’entendre que les esquerres es plantegin les properes eleccions com a derrotades, interioritzant el discurs de La Vanguardia (precisament ara que La Vanguardia la regalen a tot arreu!). Costa d’entendre que quan en Puigcercós diu per una vegada una veritat òbvia i pristina el fotin a parir. Costa d’entendre que la corrupció no passi factura a cap candidat corrupte. Costa d’entendre que els sindicats i els partits tinguin tan poques conviccions. Costa d’entendre que sigui tan difícil entendre la diferència entre valor i preu. Costa d’entendre tanta sang freda davant el nivell d’agressió que està suportant Catalunya. Costa d’entendre que no s’entengui la diferència entre una crisi econòmica i un canvi de civilització.

I quan racionalment les coses costen d’entendre el més normal és suposar que s’acosten èpoques violentes.

Noviembre 14, 2010

A la Fontana d’Or

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 1:50 pm

Avui us convido a veure una exposició de filosofia. A la Fontana d’Or de Girona acaba d’obrir una mostra que la gent interessada en el pensament no s’hauria de perdre, 20 anys de Pensament Contemporani, sobre els 20 anys d’activitat de la Càtedra Ferrater Mora. És un recull excel·lent de l’activitat d’aquesta Càtedra de la UdG i, a la vegada, una manera de repassar indirectament el que han estat els darrers vint anys de la filosofia a Catalunya i al món.

Difícilment hi haurà una Càtedra europea que pugui presentar un planter de convidats comparables i ha de ser un motiu d’orgull que a Girona hagin fet seminaris amplíssims alguns dels maitres à penser més indiscutibles del pensament contemporani. Des d’en Josep-Maria Terricabras, incansable impulsor d’activitats, fins a l’últim dels qui hem estat assidus oïdors de les sessions sabem que en aquests darrers vint anys la Càtedra ha estat un llocs privilegiat, i que des de Girona hem pogut conversar de tu a tu (i de vegades anar a sopar) amb el millor del pensament contemporani. Noms com Quine, Ricoeur, Chomsky, Priorgine, Davidson, Bunge, Apel, Rorty, Boff, Touraine, Morin, Singer, Cavalli-Sforza, Vattimo o Benhabib són primeríssimes figures en la filosofia del darrer segle que no pot discutir ningú. Això per no parlar d’un economista com Stiglitz, un músic com Nyman, o un cineasta com Angelopoulos, entre d’altres. És segur que per Girona no han passat tots els qui són alguna cosa en l’àmbit del pensament, però tots els qui han passat són gent de referència inexcusable. I qualsevol que recordi la carneriana Girona grisa i negra de la nostra infància farcida de monges i capellans sap quin paper ha tingut la Càtedra (i la generació dels Quim Nadal, Ferrer Gironès, Guillem Terribas o Terricabras) en un canvi social i cultural de primer ordre.  

A més durant aquests dies al mateix espai s’hi faran una gran quantitat d’activitats, amb un seminari especialment important de Rafael Moneo (tot un Pritzker -el Nobel d’arquitectura) que recordarà aquells anys, de finals dels setantes en què ell mateix, abans de marxar a Harvard, amb Bohigas, Rubert de Ventós i alguns altres, van transformar l’urbanisme barceloní. Que jo sàpiga des de fa molts anys Moneo no ha tornat a Catalunya i l’ocasió és, doncs, inmillorable.

L’exposició de la Fontana d’Or a part de ser una panoràmica del millor pensament dels darrers vint anys, ha de veure’s també com un homenatge a Ferrater Mora que amb la donació de la seva biblioteca va permetre establir un fons bibliogràfic de primer ordre sobre el qual s’han assentat molts treballs posteriors en la filosofia catalana. L’exposició permet, a més, escoltar alguns moments especialment significatius dels seminaris de la Càtedra al llarg d’aquests vint anys i entrar en contacte amb píndoles de les conferències que potser algun dia, si es resolen problemes de drets legals, haurien de ser publicades en DVD on en sistemes similars. 

20 anys de Pensament Contemporani (que estarà oberta fins el proper 31 de gener) és de referència inevitable. I el millor és que quan se surt de la Fontana d’Or no hi ha cap sentiment de nostàlgia sinó el convenciment que encara queda molta feina a fer i que en el futur es farà millor perquè en sabran més.    

 

Noviembre 12, 2010

A la Sagrada Família (2)

Guardado en: Societat — ralco @ 4:53 pm

Si alguna cosa va tenir l’acte de la Sagrada Família va ser estil. L’estil és una manera de fer (i va més enllà de l’estètica) i quasi és una forma de presentar-se, que ens defineix com a país. En la visita del Papa la contenció, la sobrietat i el saber estar van lluir com poques vegades passa. Em va agradar especialment que a la nau central de la Sagrada Família no destacaven els poderosos d’aquest món. Quasi tothom era, per contra, membre de parròquies i de moviments eclesials: gent de la base i no banquers. Polítics  hi havia els que calia i ningú del sinistre star system va espatllar la cosa. No anar a lluir, no epatar és un tret molt català que es va fer evident al llarg de tot l’acte i que realment dóna esperaça, cristiana o simplement humanista. Ens vam estalviar la guerra de banderes, les mantellines i les xuminadetes sectàries dels neocatecumenals (en Quico Arguelles present a l’acte feia una pinta d’emprenyat evidentíssima). Fins i tot l’e-mail que va enviar l’organització Ateus de Catalunya demanant a amics i coneguts que no caiguessin en provocacions i que no fessín el prèssec (en versió lliure) va tenir una qualitat humana molt d’agrair.

S’ha parlat molt de l’absurd detall de les quatre monges netejant l’altar major. Ens l’hauriem pogut estalviar, però també cal dir que el respetable públic va acollir el fet amb un sentiment instantani de malestar. El catolicisme català és molt més madur que no sembla i el detall de silenciar els qui cridaven  Viva el Papa perquè la gent volia escoltar l’Escolania de Montserrat mostra que, fins i tot entre els creients, aquí les papolatries són mal vistes. Dues files davant meu un sudamericà, membre d’un Consell Parroquial i catequista, va cridar Viva Cristo Rey per pur costum del seu país i quan va veure que ningú es feu ressò del crit l’home es volia fondre. Sóc testimoni que es va afartar de demanar perdó als veïns. Segurament va aprendre més coses del fet diferencial en quinze segons que en tota la vida. Estem lluny de les histèries col·lectives, ergo anem bé. Qüestió d’estil, al cap i a la fi.  

  

A la Sagrada Família (1)

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 1:27 am

He volgut deixar passar una mica de temps abans d’escriure el post sobre la vinguda de Benet XVI a Barcelona. Bàsicament perquè no sé gaire què valorar la visita, ni amb quin criteri es mesuren l’èxit o el fracàs d’aquesta mena d’actes: és un èxit posar molta gent al carrer?, comparant-ho amb què?, quanta és ‘molta gent’? Llegint els diaris dels dies posteriors vaig tenir la sensació que les cròniques i les valoracions estaven escrites molt abans dels fets. Fes el que fes el Papa a Barcelona no canviarien les idees dels seus partidaris i, encara menys, les dels seus detractors. És significatiu que s’hi oposin els gais? Més aviat forma part del guió. És significatiu que Benet XVI digui el que diu sobre la família? L’estrany seria no dir-ho.

Vaig arribar a la Sagrada Família a les set amb una puntualitat que gairebé no és meva perquè volia veure la nau central amb una mica de calma i amb el nervi rampellut dels voluntaris que feinejaven posant els missals a les cadires. Gaudí no és un arquitecte que em digui gaire res -el meu arquitecte modernista és Mackintosh i de vegades m’emociona també Loos, perquè tots dos havien entès coses sobre el món industrial que Gaudí no va ni ensumar-, de manera que l’espai em va interesar poc. Per televisió resulta molt més potent que a ull nu. Per postres, el bosc de columnes sembla una idea de Gaudí reinterpretada per Subirachs. I a més les catedrals (i les basíliques!) necessiten com a mínim tres-cents anys per saber si funcionen o no. Suspendrem, doncs, el judici fins l’endemà de la ressurecció dels sants.   

L’altra cosa que volia fer a la Sagrada Família abans de veure el Papa era llegir amb una mica de calma. No em costa fer-ho entre el soroll i vaig agafar la recent traducció francesa del Per què no podem no dir-nos cristians?, un article de Benedetto Croce (1942), i el debat Habermas - Razinger del 2004 (en l’edició barata de FCE). Em semblen dos dels textos centrals per reflexionar sobre la relació entre cristianisme i modernitat i en un dia com aquest de la vinguda papal la relectura particular tenia un significat propi (espriritual, si s’entén la paraula sense cursilades). Croce va entendre que el problema no és ’ser’ cristians (qui sap què vol dir això en un món pluralista?) sinó dir-nos cristians, lluny de la sospita de pietosa unició i hipocresia (sic) i dir-nos cristians significa asssumir les conseqüències de la revolució més gran de la història: la que posa la consciència moral i la intimitat al centre mateix de la problemàtica humana.

Sobre Razinger com a teòleg continuo pensant el mateix que n’he dit sempre (al menys des que vaig llegir fa més de vint anys el seu Informe sobre la fe, amb Vittorio Messori): és capaç de presentar el problemes filosòfics i teològic amb una rara lucidesa i al mateix temps és absolutament incapaç de resoldre’ls per pura por a les conseqüències que tindria l’única sortida que ell -i qualsevol lector avisat- entén que caldria adoptar. Hi ha alguna cosa de tràgic en tot pensador que lluita per evitar les conseqüències d’allò que sap i Ratzinger (que llegeix millor Kant que Sant Agustí) és un home d’aquesta mena.

Continuarà

 

Noviembre 5, 2010

Un mapa de Cayo Sastre

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:51 am

De vegades hi ha llibres que funcionen perquè hi ha un boca-orella eficaç. Si és així, el recent llibre de Cayo Sastre: McMundo. Un viaje por la sociedad de consumo a l’editorial Libros del Lince hauria de ser un petit èxit, més enllà del succès d’estime al que semblen condemnats els llibres d’assaig i específicament de sociologia (del consum, en aquest cas). Ya sabeu critical but not popular succes. La misèria habitual. Com que el títol és prou explícit no cal que l’expliqui gaire: l’editor diu que és com una escena de Pulp Fiction i l’encerta. 

De vegades són textos com els de Cayo Sastre els que identifiquen un territori (devastat). Cal llegir-lo. A la mateixa editorial es va publicar fa uns mesos Matar a un periodista de Terry Gould  que va exactament sobre el que indica el títol. Esfereidor. També imprescindible per a un cap de setmana de tardor lúcida.

Noviembre 2, 2010

Benet XVI a Barcelona

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 9:15 pm

És terrible que el millor argument de molta gent (catòlics de missa inclosos) per defensar la visita del Papa a Barcelona sigui que deixarà molts diners. L’argument per ell mateix explica la crisi del pensament cristià ara mateix millor que cap crítica atea. Qualsevol que recordi el passatge evangèlic de l’expulsió dels mercaders del Temple, ja sap (o hauria de saber) que bestieses com aquestes no van ni amb piles en una visió ja no cristiana sinó humanista de la vida.

No parla ningú, però, d’un fet que a mi personalment m’interessa molt més: la visita de la tarda a l’Obra del Nen Déu, una escola per a deficients físics i psíquics, un lloc dur que porten les franciscanes del Sagrat Cor; un dels forats de la vida que no surten a la televisió i que fa pensar. Com que de nobis ipse silemus no seguré per aquí: de les coses importants de la vida no se’n fa lliçó; per això són importants.

Però quedi escrit que sense la presència del voluntariat del Nen Déu i sense un munt de catòlics de missa en llocs d’avantguarda social tota la resta del viatge té poc sentit. El catolicisme català d’ara és això: una estranya barreja de lliris i cards; de voluntaris fent-se càrrec de drames duríssims (situacions on no veuràs mai un funcionari municipal), de ties maries i de politicastres. Tots resen al mateix Déu i alguns (els millors) dubten si Déu creu en ells. Minoria dinàmica? Catolicisme cultural? El catolicisme català és tan divers i tan pobre que ni tan sols pot publicar una revista catòlica mínimament digna perquè el ventall d’opcions cristianes és trasversal a totes les ideologies. Del president d’honor d’ERC, Jordi Carbonell, a l’extrema dreta passant per qui vulguis.   

Avui he rebut (gràcies; tenir amics fa aquestes coses!) una invitació per assisitir a la dedicació del Temple. Lloc assignat a l’interior del Temple: H2 F08-S12. El problema és que tocarà matinejar. Miraré de fer-ho pels amics dels voluntariats difícils, pels qui m’han explicat coses sobre la pobresa, sobre la SIDA o sobre la immigració que són tan o més importants que moltes classes sobre Kant o sobre Mill. I si puc, en un racó del temple, miraré de llegir el debat Habermas-Ratzinger.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

bactrim ds sulfa allergy propecia shedding duration is your period worse on clomid fertility clomid calculator can a 3 year old have ventolin lexapro drug insert is cipro safe for pregnancy length of time viagra is effective accutane and digestive disorders ampicillin bactrim how to switch from celexa to pristiq cialis blue pill interactions prednisone and alcohol plavix response test can you take amitriptyline and zoloft together can i take tramadol and melatonin together erythromycin linola creme kaufen valtrex humira interaction zoloft and prozac comparison fluoxetine brand names obat erythromycin 250 mg buspar false positive for amphetamines lipitor and synthroid interactions doxycycline causing dry skin where to get cheap levitra can i use monistat while taking cipro biaxin vs amoxicillin for bronchitis how long does metformin take to cure pcos when to discontinue lexapro effexor pain killer can lisinopril cause bronchitis amoxicillin and clavulanate potassium during pregnancy does prednisone cause acne breakouts does cialis reduce sperm count bactrim dosing esrd metformin saxagliptin combination low cost alternative lexapro fluoxetine causing anorexia can i take tramadol and metaxalone together tramadol dosage for dogs arthritis what do you do if you miss a dose of clomid prednisone and solumedrol conversion amoxicillin epilepsy does flagyl make birth control less effective can diflucan cause insomnia can you take doxycycline with probiotics mixing klonopin and viagra cialis leaflet can i take lexapro instead of celexa tramadol slow release half life does propecia grow hair front urinary tract infection treatment ciprofloxacin almus lisinopril price of xenical orlistat can you take paxil and zoloft at the same time how long till prednisone kicks in what foods contain clomid difference between flagyl and vancomycin amitriptyline long term usage coumadin interaction with zithromax take amoxicillin with role of prednisone in pregnancy metformin prostate cancer risk caged tamoxifen clomid and estrogen cream costs for viagra does lexapro cause crazy dreams can lisinopril cause acid reflux synthroid precio chile is it safe to take 2g zithromax why you can't eat grapefruit with lipitor prednisone dose rash how many days after clomid can i get pregnant what is too much lexapro how long does lexapro take to get in your system flagyl nose bleeds alcohol amoxicillin clavulanate tramadol controlled substance minnesota interaction of bactrim and coumadin is amoxicillin good for treating uti what is synthroid 75 mcg can amoxicillin treat chest congestion can i switch from doxycycline to minocycline doxycycline donate blood what happens if i miss a dose of nexium use of accutane for acne clomid libido female effexor high cortisol products that work like viagra tramadol nights monster actos and clomid is 10mg of lexapro a high dose cheap viagra super p force how soon after taking flagyl can i drink alcohol what is the generic for proventil where can you purchase viagra what kind of medicine is fluoxetine prednisone side effects dogs breathing can you drink whilst taking clomid prevacid photosensitivity does tramadol hydrochloride contain paracetamol lexapro costs with insurance zoloft excessive thirst can i take ciprofloxacin for bladder infection metformin causes stomach pains pill identifier pictures tramadol typical dose of lipitor cialis price at sams does metformin affect your hormones is it safe to take amoxicillin and ibuprofen together can plavix tablets be split zoloft and weight gain or weight loss can you combine ibuprofen and tramadol flagyl prescription price dosage of synthroid for weight loss when to use atarax dosage comparison viagra and cialis decreasing effexor side effects cipro antibiotic for food poisoning tramadol breast augmentation 100mg tramadol half life viagra achat europe effexor birth defect lawsuit viagra free samples nz no symptoms of ovulation on clomid flu like symptoms on clomid doxycycline cervical infection viagra yg asli effexor amm birth control pills and metformin for pcos low dose accutane 2012 vertebroplasty and plavix propranolol sleep aid will levaquin treat yeast infection why propecia erectile dysfunction how much is accutane without insurance accutane skin rash 1/2 life of clomid how to use viagra to last longer can i open prevacid capsule dose of doxycycline in lyme disease is it safe to take prednisone every other day action of metformin in pcos should i stop tramadol before surgery if a girl takes viagra what happens buspar with paxil nexium generic india taking metformin no period risk of cancer with tamoxifen taking viagra with vicodin forms of lexapro phenergan and renal function can u get high off ventolin tetracycline and syphilis zoloft active ingredient flagyl perfusion cipla cialis online can i take amoxicillin with cold and flu tablets interaction between xanax and buspar doxycycline to work for acne high dose lipitor study tramadol false positive pregnancy increased chances of twins with clomid when will i ovulate after taking clomid day 3-7 can i take lasix twice a day amoxicillin and stomach flu moa metformin is it bad to drink alcohol on tramadol what to expect when taking buspar valtrex ivf prednisone decreased immunity effect of erythromycin gastric motility buy clomid in australia online maximum dose of clomid does zoloft cause metabolism to slow down flagyl for fertility zoloft lupus effexor et psoriasis brand name of amoxicillin in bd using viagra after prostatectomy clomid harmful baby reaction to doxycycline treatment cialis i viagra effexor xr canoe amoxicillin 875 mg and clavulanic acid 125mg giving dogs zoloft doxycycline and drinking milk fluoxetine how do you feel viagra cause rash flagyl side effects for puppies clomid fait t'il grossir nolvadex lh fsh risk of synthroid overdose ventolin hfa emergency inhaler doxycycline vs suprax cialis split in half type 1 diabetes metformin use can you take creatine with fluoxetine accutane why does acne get worse before it gets better female viagra content prevacid fdt mechanism of action lexapro lowest dose infant ibuprofen and amoxicillin tramadol indications and contraindications side effects when taking synthroid american diabetes association guidelines metformin accutane and percocet methylprednisolone naproxen interaction what is a viagra pill used for medicare paying for viagra tramadol during withdrawal fluoxetine and drowsiness what is the highest dose of cipro diflucan dose for candida viagra generic mexico comparison between cymbalta and effexor levaquin coupon printable walmart pharmacy lipitor generic can you smoke weed if your on amoxicillin plavix and pancreatic cancer tricare viagra coverage ventolin and asthalin doxycycline hyclate chronic prostatitis can erythromycin delayed period diabex metformin hcl can toddlers take ciprofloxacin bactrim bad taste mouth does atarax show up drug test no ovulation second round clomid compare lexapro to paxil how long does zoloft stay in your system after you stop taking it when should take pregnancy test after clomid best generic effexor xr viagra and blood in urine prednisone how long to work for asthma amitriptyline for pain patient information lasix food drug interactions can you take viagra when on high blood pressure medicine viagra uk buy cheap albendazole safe during pregnancy how many days in a row can you take cialis flagyl makes me sleepy accutane muscle aches metformin lean bulk meaning of viagra in urdu how long does it take for prednisolone to work for asthma synthroid side effects numbness doxycycline rash stomach cipro payments plavix overdose treatment will cipro help a sore throat can i just stop taking my synthroid pms lisinopril z valtrex 1 gram cost amoxicillin and low grade fever when does ovulation occur after clomid prednisone causing ulcers is levothroid the same as synthroid tabletki bactrim forte bleeding after ovulation on clomid does ciprofloxacin work for pneumonia price of generic synthroid zithromax price without insurance accutane after 10 days does lexapro cause low sodium how do you wean off of fluoxetine clomid 150g ciprofloxacin and psa side effect of 10mg prednisone turismo a cipro wikipedia cialis from usa pharmacy cons of taking metformin over the counter viagra type medicine medicines similar to buspar is lexapro used for stress plavix copay assistance program zoloft every 12 hours going off of plavix for surgery no periods with metformin how long till you feel better on zoloft amoxicillin heart attack iv erythromycin gastric emptying how long is levitra good for after expiration is glyburide the same as metformin pastile flagyl prednisone maximum dose valtrex costs without insurance lipitor alcohol liver damage lipitor prevacid interactions viagra doesnt work now what can you take prednisone with flexeril 5 year old zoloft how to reduce prednisone dosage in dogs can you take duromine with metformin conception after taking clomid ampicillin uses during pregnancy doxycycline tablet strengths moa of erythromycin is my clomid fake how long for zoloft to get out of your system can i take birth control pills with prednisone can i use pimple cream while on accutane painful nipples clomid birth defects after being off accutane can bactrim treat a tooth abscess dose of amoxicillin for uti in pregnancy walmart levitra promotion can you mix phenergan and lortab valtrex heavy period why does accutane make your lips chapped prednisolone dosage feline propranolol vs atenolol migraine amoxicillin antibiotic acne will 10mg of amitriptyline help me sleep over responding to clomid metformin and anti diarrhea zoloft stop suddenly amoxicillin treatment for flu levaquin and tums bactrim and shellfish allergy side effects withdrawal tramadol will tramadol cause constipation in dogs what type of breast cancer is tamoxifen used for amoxicillin no prescription overnight delivery metformin increase progesterone viagra patent expiry date uk amoxicillin hplc method running on viagra tamoxifen hair loss side effects cipro drink milk tramadol how many to die can you use bactrim to treat yeast infections magnesium oxide and lisinopril does synthroid affect breast milk production accutane dateline lasix dailymed zoloft memory impairment do you need a dea number to prescribe tramadol clomid e sindrome de down plavix and transfused platelets metformin and skin reactions medical term flagyl propecia cost nhs side effect of hctz lisinopril accutane made me look old lasix reduces preload lasix and water intake diflucan grapefruit juice metformin costco price will taking metformin help me get pregnant propecia baby side effects prednisone bad drug what happens if you go in the sun while taking ciprofloxacin liposol orlistat 120 mg lexapro thoughts of death can i buy viagra in bahrain lexapro-anticholinergic side effects forgot to take clomid on first day what is half life of tinidazole doxycycline 200 mg a day how long after accutane can i get a chemical peel zoloft and flu medication lexapro prescription price prednisolone and painkillers taking clomid and ovulation will nolvadex help my libido can i start effexor at 75mg valtrex safety pregnancy lipitor made in turkey metformin makes me crave sweets prednisone side effects red face nexium rebound effect is cipro an opiate tamoxifen fda approval date vitamins to avoid while taking lexapro metronidazole flagyl for diarrhea lisinopril hydrochlorothiazide potassium alternative metformin pcos how to get fluoxetine out of your system prednisone and increased blood glucose accutane t gel doxycycline ototoxic drug accutane chemicals is amitriptyline safe long term propecia emotional side effects can i take omeprazole with oxytetracycline zoloft cold turkey withdrawal zoloft weed smoking should liquid bactrim be refrigerated doxycycline discovered viagra patent expires in us xenical and lap band tramadol irritability does erythromycin cause mood swings viagra tablet for man in pakistan viagra 69 cialis how long it lasts annual cost of tamoxifen metformin and hyperinsulinemia viagra aorta is diflucan safe in early pregnancy prednisone glucose effects metformin und marcumar lexapro norco interactions how long viagra in system how many puffs of ventolin for a toddler best face wash accutane prednisone in spanish prednisone cat itching venlafaxine hcl vs zoloft stopped zoloft after 2 days effexor plus abilify meds contraindicated with viagra taking tindamax and diflucan tramadol for migraines in pregnancy can you donate blood while taking lexapro high blood pressure prednisone where can i buy cialis in the philippines safe antidepressant with tramadol synthroid dosage after thyroidectomy citalopram after fluoxetine zithromax to treat uti ventolin hfa coupon amoxicillin 750 und alkohol amoxicillin treatment for epididymitis can lipitor increase blood sugar explain prednisone lexapro permanent side effects cialis 30 year old erythromycin und linola how much is prevacid otc how much phenergan to take to sleep 1000 mg prednisone multiple sclerosis isi obat tramadol buy cialis over the counter uk voltaren and codeine can i take oxycodone with tramadol generic for plavix cost how much water with bactrim lisinopril patent expiration rash from bactrim treatment metformin hcl bcs class cialis powder form can you drink alcohol when taking propranolol accutane memory problems why refrigerate amoxicillin should zoloft be taken with or without food amitriptyline neurological disorders lexapro diclofenac robaxin help with withdrawal binaural viagra lexapro antidepressants for anxiety cialis break pill in half what is the dosage of doxycycline ciprofloxacin nursing considerations will taking one zoloft do anything omeprazole vs nexium cost tramadol adrenal insufficiency whats better wellbutrin or lexapro back pain while taking clomid ampicillin vs kanamycin levaquin motrin interaction no shedding with propecia abdominal fat prednisone lexapro flashing lights what happens if u take too much metformin metformin first trimester pcos does phenergan lower blood pressure taking doxycycline with prednisone clinical trials of albendazole how buy viagra without prescription why is nexium so effective flagyl cream bv zyrtec metallic taste in mouth plavix canadian pharmacy mass spectrum of propranolol doxycycline hyclate light sensitivity taking celebrex with plavix flagyl e coli treatment would zoloft show up drug test 25 mg zoloft sexual side effects brand names of amitriptyline can take nexium during pregnancy what happens if you take viagra at 18 buy viagra in uk shops amoxicillin for sinus toothache can i take flagyl and zithromax together effexor xr and wellbutrin xl together overnight tramadol visa diflucan cause breakthrough bleeding is tramadol converted to morphine bactrim for herpes provera and tamoxifen which is better amoxicillin or ampicillin can you take clindamycin and doxycycline together does prednisone help allergic reaction can you take prednisolone and paracetamol together does walmart sell metformin erythromycin urticaria prednisolone 5mg ivf