L’home que mira

Noviembre 28, 2010

Per què perdran?

Guardado en: Política — ralco @ 10:10 am

Perquè han pugut trobar 20 mil milions (o el que calgui) per rescatar  bancs i caixes i no han trobat  mil milions per rescatar pensions.

Perquè s’han dedicat a defensar els drets de les minories sexuals i de totes les causes perdudes que hi ha al món (bonisme es diu la síndrome) per comptes de defensar els drets (sindicals i laborals, per exemple) de la majoria dels treballadors.

Perquè han volgut practicar polítiques d’un estatisme paternalista que porta mort des de 1989.

Perquè els va fer por el col·lapse d’Estat l’endemà de la sentència de l’Estatut sense adonar-se que, passi el que passi, el col·lapse ens el provocaran.

Perquè quan ten amics com en Zapatero no necessites enemics.

Perquè s’han cregut que el món era com els llibres i no han llegit llibres que eren com el món.

I així perdem tots — fins i tot el qui guanyen.

 

Noviembre 26, 2010

Acudit urbà

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:53 am

Circula per Barcelona aquests dies una proposta entre irònica i sarcàstica que explica prou bé la situació de cansament polític del que abans es deia le peuple à gauche. La proposta és que les eleccions es facin a Alemanya i el que quedi segon el contractem per governar aquí (a la plaça de Sant Jaume o a la Moncloa, segons els gustos). Pels promotors de la idea d’aquesta manera pujaria el nivell intel·lectual del debat polític.

Noviembre 22, 2010

Aventures urbanes

Guardado en: Societat — ralco @ 1:22 pm

Amb la crisi i l’atur s’ha posat de moda l’abordatge. Pels voltants de la Diagonal o de carrers més o menys llustrosos de la ciutat dels meus pecats, una noia en la primera trentena o una mica més jove, prima, alta, plorosa i ben vestida t’aborda explicant atropelladament que ha tallat amb el seu noviet, que no és d’aquí (preferentment vé d’Extremadura), que l’han tret de casa, que no ha pogut agafar res, que ni tan sols vol tornar amb aquell sàdic i que necessita 240 euros per agafar el tren i tornar al seu poble. Aborda bàsicament senyors sols en la cinquantena i sembla que pel que em diuen, l’estafa funciona. En el fons (moral) d’un home de cinquanta anys hi ha un pare frustrat o un caçador que sap que s’acaba la caça.

Noviembre 21, 2010

A Portbou

Guardado en: Filosofia — ralco @ 7:21 pm

Hi comença a haver arreu del món alguns filòsofs i sociòlegs que demanen una teoria filosòfica sobre l’acceleració del temps en la modernitat -com a instrument per a rehumanitzar la vida. Aquest àmbit de reflexió sobre el temps té dos noms especialment significatius, el ja clàssic Paul Virilio i el més jove Hartmut Rosa, deixeble de Heimsoeth i autor d’Acceleració El canvi en les estructures temporals en l’era moderna (2005) . Tota tecnoètica realment possible té una necesitat primària  de pensar l’aceleració perquè amb la velocitat que crea inseguretat emocional, disolució de les identitats i sentiment d’impotència, cada cop hi més sensació de pèrdua de les coses importants. Per un excès de pressa el mateix projecte de la modernitat està quedant cada cop més negat en la seva pròpia asfíxia –en una situació similar a la de qui mor ofegat pel seu vòmit. Pensava en tot això ahir davant el mar en calma a Portbou on un grup de 32 malalts de pensament convocats per la Societat Catalana de Filosofia varem fer un particular homenatge a Walter Benjamin en el 70è aniversari de la seva mort.

A Portbou, ens van acompanyar dos bons coneixedors de l’obra benjaminiana, Gabriel Amengual (vingut expressament de de Mallorca) i Gonçal Mayos, en un dia de tardor, sense turistes ni pluja, quan era especialment intuïtiu contemplar la contradicció entre els dos móns que dibuixen la tragèdia del present: natura i tècnica. Va ser impactant repensar amb ells la contradicció entre el món de la tècnica i el vidre (el de l’estació de ferrocaril on Benjamin es va presentar a la policia) i el de la natura sobre la qual s’alça el cementiri.

Que vivim en un món sense esperança ni pietat, Benjamin ho va saber veure potser com ningú. Que hauriem de ser més lúcids davant la tècnica (però cada cop hi estem més esclavitzats) i que el secret i el sentit íntim s’ha tornat impossibles en un món de vidre (com el de l’arquitectura de Loos o de Le Corbusier), avui ho sabem -i no només per Benjamin- sense poder escapar de la terenyina. Cada episodi de vida és més reduït i el temps (o més aviat la seva manca angoixosa) ens fa mal. Aturar el temps davant la platja de Portbou té alguna cosa, doncs, de transformadora. Clausurar-lo definitivament (el gest de Benjamin) té alguna cosa de brutal.

Hartmut Rosa comenta que fins i tot les simfonies de Beethoven i els drames d’Ibsen s’interpreten avui més de pressa que en altres temps. D’altra banda és banal observar que cada cop quan parlem ho fem fins i tot més acceleradament. Aturar el temps, aprendre a prendre’s temps i a degustar-lo hauria de ser un objectiu bàsic del nou ecologisme. No sé si sabrem o si podrem aconseguir-ho, però cada cop més hi ha veus lúcides que vinculen la crisi de civiització actual amb una mala comprensió de la dimensió temporal.
 

http://www.youtube.com/watch?v=jHL-BwvoQIY&feature=related

Noviembre 19, 2010

Eleccions ? ERC ?

Guardado en: Política — ralco @ 9:35 am

Serà molt difícil superar això que alguns encara anomenen crisi si no s’entén que el que hi ha en joc és un canvi de civilització. Internet i la societat low cost han vingut per quedar-se i tot el que sigui buscar respostes financeres a problemes culturals fracassarà per un error de plantejament. Paraules maleïdes (autogestió, decreixement, etc.) necessiten una relectura urgent que, mentre no es faci, no ens permetrà superar els problemes.

En aquest context arriben unes eleccions catalanes amb candidats sense ideologia i amb eslògans que tapen malament les vergonyes del present. Esquerra serà la gran sacrificada per haver estat (sinó honesta) una mica menys deshonesta que la resta del personal, però aquest és a hores d’ara el menor problema. Calia fer president Montilla perquè era la manera de tancar per sempre més un fals problema (els dels suposats immigrats, que de fet ja no en són perquè porten tota la vida aquí). Montilla representa l’èxit civil de la capacitat d’integració catalana. Simbolitzarà, per sempre, i potser malgrat ell mateix el somni de la prosperitat catalana realitzat realment fins arribar a la màxima dignitat civil. Dit això no hauria estat de més que fos una mica menys llest i una mica més intel·ligent. Si com a ministre d’Indústria espanyol va ser un no res com a gestor dels interessos morals i  materials del país la seva actuació ha estat lamentable. El ciutadà Montilla és admirable, però com a polític li han clavat tots els gols que han volgut. En conseqüència ERC pagarà no pas per haver fet el que calia -optar per fer-lo president barrant el pas a qualsevol consideració etnicista- sinó perquè la persona triada pels socialistes era, senzillament, incapaç de gestionar el que li va caure a sobre. Fer una aposta correcta per la persona incorrecta significa haver-la cagat de ple. I això no ho pagaran uns socialistes tirats al casticisme de L’Hospitalet sinó uns republicans bàsicament honestos.

L’altre error greu d’ERC és haver prescindit de qualsevol mena de lluita ideològica. Enlluernats per assesors d’imatge directament imbècils i per trucades telefòniques que eren tot un parany, ERC ha silenciat gent i idees que hauria d’haver potenciat perquè són el seu millor patrimoni, fins i tot moral. Van començar esborrant el que els singularitza que és el republicanisme -perquè avui arreu d’Europa la paraula ‘esquerra’ no significa res- i a partir d’aquí simplement no han entès res. Un Carod en funcions de messies de cantonada, amb moments simplement patètics a la Pedrera, va acabar de desgraciar la cosa. La política del suposat think-tank republicà es resumeix en l’horrible manera com la Fundació Irla ha gestionat les relacions amb la Universitat i amb els Ateneus catalans. Canviar de dalt a baix tot el grup que porta la fundació Irla simplement és imprescindible. Tot i que planyo ja des d’ara el qui s’hi posi perquè haurà de gestionar un nivell de desprestigi brutal.

No saber gestionar la dissidència és una cosa que es paga i anar pel món amb pit i collons quan cal anar amb neurones connectades en xarxa és greu. Però si Puigcercós no ha sabut pilotar la nau amb prou mà esquerra, això no fa bons els dissidents. Ningú sap què vol Laporta (potser fins i tot té bones idees però de moment només demana una adhesió personal) i pel que fa a Reagrupament (on avui hi ha la majoria dels republicans històrics fastiguejats de Puigcercós i de la Fundació Irla) és simplement una aposta perdedora des del primer dia. Laportistes i Reagrupats tenen molta raó en el que no volen però no tenen ni idea de com arribar allà on volen.

Pel que fa a la ciutadania no és que ERC s’hagi lluït en la gestió dekls departaments que ha gestionat. No ha robat (i segurament això els fa magnífics per comparació) però tampoc ha estat capac de resoldre gran cosa. Òbviament barrejar Indústria i Universitats era una assegurança de fracàs des del primer dia. En Cultura s’ha entregat la caixa al CONCA (i per tant ERC no ha pogut fer una política cultural amb empremta pròpia) i en acció social ha quedat en la retina de la gent la imatge d’una consellera que subvencionava associacions de lesbianes però no era capaç de gestionar les ajudes a discapacitats. Les llistes d’espera inacabables en ajudes socials han estat una forma de refinada crueltat contra els pobres que es tornava burla quan en Carod regalava un milió d’euros per al futur de  la llengua tupí-guaraní. Els malalts d’Alzheimer perden la memòria, però les seves famíles no. En condicions normals la mala gestió (no pas la mala comunicació, que no s’enganyi ningú) passaria factura, i la sitació pot arribar a ser brutal si s’hi afegeix la divisió interna, la poca lucidesa estratègica i la crítica brutal dels poders fàctics contra l’únic grup que ha estat capaç de canviar les coses en benefici de les classes populars. Llàstima cruel.

Votaré ERC, segurament com tanta gent amb el nas una mica tapat i per eliminació, i segueixo creient que l’independentisme només té un camí: el que passa per Esquerra. Però, si us plau, si alguna vegada torneu a tocar poder mireu de ser lúcids. 

I ja posats faré el meu particular balanç econòmic d’aquests set anys: subvencions demanades a l’administració pública: cap. Euros rebuts de l’administració pública: ni un. Així de senzill. Libertatem meam mecum porto.  

 

 

Noviembre 16, 2010

Costa d’entendre

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 10:43 pm

Costa d’entendre que les esquerres es plantegin les properes eleccions com a derrotades, interioritzant el discurs de La Vanguardia (precisament ara que La Vanguardia la regalen a tot arreu!). Costa d’entendre que quan en Puigcercós diu per una vegada una veritat òbvia i pristina el fotin a parir. Costa d’entendre que la corrupció no passi factura a cap candidat corrupte. Costa d’entendre que els sindicats i els partits tinguin tan poques conviccions. Costa d’entendre que sigui tan difícil entendre la diferència entre valor i preu. Costa d’entendre tanta sang freda davant el nivell d’agressió que està suportant Catalunya. Costa d’entendre que no s’entengui la diferència entre una crisi econòmica i un canvi de civilització.

I quan racionalment les coses costen d’entendre el més normal és suposar que s’acosten èpoques violentes.

Noviembre 14, 2010

A la Fontana d’Or

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 1:50 pm

Avui us convido a veure una exposició de filosofia. A la Fontana d’Or de Girona acaba d’obrir una mostra que la gent interessada en el pensament no s’hauria de perdre, 20 anys de Pensament Contemporani, sobre els 20 anys d’activitat de la Càtedra Ferrater Mora. És un recull excel·lent de l’activitat d’aquesta Càtedra de la UdG i, a la vegada, una manera de repassar indirectament el que han estat els darrers vint anys de la filosofia a Catalunya i al món.

Difícilment hi haurà una Càtedra europea que pugui presentar un planter de convidats comparables i ha de ser un motiu d’orgull que a Girona hagin fet seminaris amplíssims alguns dels maitres à penser més indiscutibles del pensament contemporani. Des d’en Josep-Maria Terricabras, incansable impulsor d’activitats, fins a l’últim dels qui hem estat assidus oïdors de les sessions sabem que en aquests darrers vint anys la Càtedra ha estat un llocs privilegiat, i que des de Girona hem pogut conversar de tu a tu (i de vegades anar a sopar) amb el millor del pensament contemporani. Noms com Quine, Ricoeur, Chomsky, Priorgine, Davidson, Bunge, Apel, Rorty, Boff, Touraine, Morin, Singer, Cavalli-Sforza, Vattimo o Benhabib són primeríssimes figures en la filosofia del darrer segle que no pot discutir ningú. Això per no parlar d’un economista com Stiglitz, un músic com Nyman, o un cineasta com Angelopoulos, entre d’altres. És segur que per Girona no han passat tots els qui són alguna cosa en l’àmbit del pensament, però tots els qui han passat són gent de referència inexcusable. I qualsevol que recordi la carneriana Girona grisa i negra de la nostra infància farcida de monges i capellans sap quin paper ha tingut la Càtedra (i la generació dels Quim Nadal, Ferrer Gironès, Guillem Terribas o Terricabras) en un canvi social i cultural de primer ordre.  

A més durant aquests dies al mateix espai s’hi faran una gran quantitat d’activitats, amb un seminari especialment important de Rafael Moneo (tot un Pritzker -el Nobel d’arquitectura) que recordarà aquells anys, de finals dels setantes en què ell mateix, abans de marxar a Harvard, amb Bohigas, Rubert de Ventós i alguns altres, van transformar l’urbanisme barceloní. Que jo sàpiga des de fa molts anys Moneo no ha tornat a Catalunya i l’ocasió és, doncs, inmillorable.

L’exposició de la Fontana d’Or a part de ser una panoràmica del millor pensament dels darrers vint anys, ha de veure’s també com un homenatge a Ferrater Mora que amb la donació de la seva biblioteca va permetre establir un fons bibliogràfic de primer ordre sobre el qual s’han assentat molts treballs posteriors en la filosofia catalana. L’exposició permet, a més, escoltar alguns moments especialment significatius dels seminaris de la Càtedra al llarg d’aquests vint anys i entrar en contacte amb píndoles de les conferències que potser algun dia, si es resolen problemes de drets legals, haurien de ser publicades en DVD on en sistemes similars. 

20 anys de Pensament Contemporani (que estarà oberta fins el proper 31 de gener) és de referència inevitable. I el millor és que quan se surt de la Fontana d’Or no hi ha cap sentiment de nostàlgia sinó el convenciment que encara queda molta feina a fer i que en el futur es farà millor perquè en sabran més.    

 

Noviembre 12, 2010

A la Sagrada Família (2)

Guardado en: Societat — ralco @ 4:53 pm

Si alguna cosa va tenir l’acte de la Sagrada Família va ser estil. L’estil és una manera de fer (i va més enllà de l’estètica) i quasi és una forma de presentar-se, que ens defineix com a país. En la visita del Papa la contenció, la sobrietat i el saber estar van lluir com poques vegades passa. Em va agradar especialment que a la nau central de la Sagrada Família no destacaven els poderosos d’aquest món. Quasi tothom era, per contra, membre de parròquies i de moviments eclesials: gent de la base i no banquers. Polítics  hi havia els que calia i ningú del sinistre star system va espatllar la cosa. No anar a lluir, no epatar és un tret molt català que es va fer evident al llarg de tot l’acte i que realment dóna esperaça, cristiana o simplement humanista. Ens vam estalviar la guerra de banderes, les mantellines i les xuminadetes sectàries dels neocatecumenals (en Quico Arguelles present a l’acte feia una pinta d’emprenyat evidentíssima). Fins i tot l’e-mail que va enviar l’organització Ateus de Catalunya demanant a amics i coneguts que no caiguessin en provocacions i que no fessín el prèssec (en versió lliure) va tenir una qualitat humana molt d’agrair.

S’ha parlat molt de l’absurd detall de les quatre monges netejant l’altar major. Ens l’hauriem pogut estalviar, però també cal dir que el respetable públic va acollir el fet amb un sentiment instantani de malestar. El catolicisme català és molt més madur que no sembla i el detall de silenciar els qui cridaven  Viva el Papa perquè la gent volia escoltar l’Escolania de Montserrat mostra que, fins i tot entre els creients, aquí les papolatries són mal vistes. Dues files davant meu un sudamericà, membre d’un Consell Parroquial i catequista, va cridar Viva Cristo Rey per pur costum del seu país i quan va veure que ningú es feu ressò del crit l’home es volia fondre. Sóc testimoni que es va afartar de demanar perdó als veïns. Segurament va aprendre més coses del fet diferencial en quinze segons que en tota la vida. Estem lluny de les histèries col·lectives, ergo anem bé. Qüestió d’estil, al cap i a la fi.  

  

A la Sagrada Família (1)

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 1:27 am

He volgut deixar passar una mica de temps abans d’escriure el post sobre la vinguda de Benet XVI a Barcelona. Bàsicament perquè no sé gaire què valorar la visita, ni amb quin criteri es mesuren l’èxit o el fracàs d’aquesta mena d’actes: és un èxit posar molta gent al carrer?, comparant-ho amb què?, quanta és ‘molta gent’? Llegint els diaris dels dies posteriors vaig tenir la sensació que les cròniques i les valoracions estaven escrites molt abans dels fets. Fes el que fes el Papa a Barcelona no canviarien les idees dels seus partidaris i, encara menys, les dels seus detractors. És significatiu que s’hi oposin els gais? Més aviat forma part del guió. És significatiu que Benet XVI digui el que diu sobre la família? L’estrany seria no dir-ho.

Vaig arribar a la Sagrada Família a les set amb una puntualitat que gairebé no és meva perquè volia veure la nau central amb una mica de calma i amb el nervi rampellut dels voluntaris que feinejaven posant els missals a les cadires. Gaudí no és un arquitecte que em digui gaire res -el meu arquitecte modernista és Mackintosh i de vegades m’emociona també Loos, perquè tots dos havien entès coses sobre el món industrial que Gaudí no va ni ensumar-, de manera que l’espai em va interesar poc. Per televisió resulta molt més potent que a ull nu. Per postres, el bosc de columnes sembla una idea de Gaudí reinterpretada per Subirachs. I a més les catedrals (i les basíliques!) necessiten com a mínim tres-cents anys per saber si funcionen o no. Suspendrem, doncs, el judici fins l’endemà de la ressurecció dels sants.   

L’altra cosa que volia fer a la Sagrada Família abans de veure el Papa era llegir amb una mica de calma. No em costa fer-ho entre el soroll i vaig agafar la recent traducció francesa del Per què no podem no dir-nos cristians?, un article de Benedetto Croce (1942), i el debat Habermas - Razinger del 2004 (en l’edició barata de FCE). Em semblen dos dels textos centrals per reflexionar sobre la relació entre cristianisme i modernitat i en un dia com aquest de la vinguda papal la relectura particular tenia un significat propi (espriritual, si s’entén la paraula sense cursilades). Croce va entendre que el problema no és ’ser’ cristians (qui sap què vol dir això en un món pluralista?) sinó dir-nos cristians, lluny de la sospita de pietosa unició i hipocresia (sic) i dir-nos cristians significa asssumir les conseqüències de la revolució més gran de la història: la que posa la consciència moral i la intimitat al centre mateix de la problemàtica humana.

Sobre Razinger com a teòleg continuo pensant el mateix que n’he dit sempre (al menys des que vaig llegir fa més de vint anys el seu Informe sobre la fe, amb Vittorio Messori): és capaç de presentar el problemes filosòfics i teològic amb una rara lucidesa i al mateix temps és absolutament incapaç de resoldre’ls per pura por a les conseqüències que tindria l’única sortida que ell -i qualsevol lector avisat- entén que caldria adoptar. Hi ha alguna cosa de tràgic en tot pensador que lluita per evitar les conseqüències d’allò que sap i Ratzinger (que llegeix millor Kant que Sant Agustí) és un home d’aquesta mena.

Continuarà

 

Noviembre 5, 2010

Un mapa de Cayo Sastre

Guardado en: Llibres — ralco @ 11:51 am

De vegades hi ha llibres que funcionen perquè hi ha un boca-orella eficaç. Si és així, el recent llibre de Cayo Sastre: McMundo. Un viaje por la sociedad de consumo a l’editorial Libros del Lince hauria de ser un petit èxit, més enllà del succès d’estime al que semblen condemnats els llibres d’assaig i específicament de sociologia (del consum, en aquest cas). Ya sabeu critical but not popular succes. La misèria habitual. Com que el títol és prou explícit no cal que l’expliqui gaire: l’editor diu que és com una escena de Pulp Fiction i l’encerta. 

De vegades són textos com els de Cayo Sastre els que identifiquen un territori (devastat). Cal llegir-lo. A la mateixa editorial es va publicar fa uns mesos Matar a un periodista de Terry Gould  que va exactament sobre el que indica el títol. Esfereidor. També imprescindible per a un cap de setmana de tardor lúcida.

Noviembre 2, 2010

Benet XVI a Barcelona

Guardado en: Filosofia, Societat — ralco @ 9:15 pm

És terrible que el millor argument de molta gent (catòlics de missa inclosos) per defensar la visita del Papa a Barcelona sigui que deixarà molts diners. L’argument per ell mateix explica la crisi del pensament cristià ara mateix millor que cap crítica atea. Qualsevol que recordi el passatge evangèlic de l’expulsió dels mercaders del Temple, ja sap (o hauria de saber) que bestieses com aquestes no van ni amb piles en una visió ja no cristiana sinó humanista de la vida.

No parla ningú, però, d’un fet que a mi personalment m’interessa molt més: la visita de la tarda a l’Obra del Nen Déu, una escola per a deficients físics i psíquics, un lloc dur que porten les franciscanes del Sagrat Cor; un dels forats de la vida que no surten a la televisió i que fa pensar. Com que de nobis ipse silemus no seguré per aquí: de les coses importants de la vida no se’n fa lliçó; per això són importants.

Però quedi escrit que sense la presència del voluntariat del Nen Déu i sense un munt de catòlics de missa en llocs d’avantguarda social tota la resta del viatge té poc sentit. El catolicisme català d’ara és això: una estranya barreja de lliris i cards; de voluntaris fent-se càrrec de drames duríssims (situacions on no veuràs mai un funcionari municipal), de ties maries i de politicastres. Tots resen al mateix Déu i alguns (els millors) dubten si Déu creu en ells. Minoria dinàmica? Catolicisme cultural? El catolicisme català és tan divers i tan pobre que ni tan sols pot publicar una revista catòlica mínimament digna perquè el ventall d’opcions cristianes és trasversal a totes les ideologies. Del president d’honor d’ERC, Jordi Carbonell, a l’extrema dreta passant per qui vulguis.   

Avui he rebut (gràcies; tenir amics fa aquestes coses!) una invitació per assisitir a la dedicació del Temple. Lloc assignat a l’interior del Temple: H2 F08-S12. El problema és que tocarà matinejar. Miraré de fer-ho pels amics dels voluntariats difícils, pels qui m’han explicat coses sobre la pobresa, sobre la SIDA o sobre la immigració que són tan o més importants que moltes classes sobre Kant o sobre Mill. I si puc, en un racó del temple, miraré de llegir el debat Habermas-Ratzinger.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress

Rhb credit card promotion malaysia 2015 school What are some security activation promo codes for netflix Which credit cards use experian only personal loans Valid mastercard number and security code Tj maxx woes webmail co za login Elan credit card mystery solved after 55 years of age Apply for credit card with fair credit nyc doe email Lower credit card interest rates canada historical Citibank credit cards login hk Credit card under 18 uk Free credit cards for people with no credit Online credit card application decision hdfc bank Highest lowes amazon credit card approval rate Bank of america free credit score report government First bankcard credit card of omaha 0% credit card secured credit card offers for bad credit Online credit card application fraud statute of limitation Sears credit card payment online center belk coupons Jeep first bank credit card login Free fake what is the credit card security code Sears credit card payment online center 6 Credit cards for very credit card bad credit uk How to get credit cards online Apply for credit card with bad credit with no deposit blogs Prepaid international credit cards in switzerland english speaking Credit card fraud prevention for merchants Fake valid what is credit card security code High risk unsecured good credit cards after bankruptcy Rooms to go american express credit score requirements Free security code numbers Images for gold credit card size bar Sears pay my credit card bill Credit card processing rates for small business Credit card charges dbsa south africa Is a nab walmart amazon credit card easy to get Visa student credit cards canada feest Updated list list of comenity bank cards Free fake credit card and security usps barcode information Poor no bad credit secured credit cards with no deposit Credit card deals cashback imdb database movies Hsbc business credit card hk express Instant approval credit good credit cards for average Citi credit card online payment center sams club Secured credit card for very bad credit Walgreens prepaid credit card visa card Webbank government ge money bank issued credit cards Visa credit cards for credit cards with bad credit no deposit Hdfc bank credit cards status stalker funny Balance transfer low interest credit cards canada instant Best credit cards to rebuild credit after bankruptcy 2015 new hope Capital one card can i get a credit credit card with bad credit Small business credit cards no credit check Best credit cards to build credit forbes Credit card information stolen from stores like forever Balance transfer for life credit cards australia map queensland Gas cards online gas cards for fair credit Best credit card deals martin lewis biker gang waco Chase disney online credit card payment Dummy credit cards dor itunes help phone number customer service Latest store credit card information theft Free prepaid visa virtual credit cards Credit card rates news Credit card promotions advertising signs Credit card company policies 5000 credit card limit for bad credit What are the easiest credit cards how to get approved for Best balance transfer credit cards 2012 dodge dakota for sale Low interest credit cards for balance transfers Apply for student credit card online Secured credit card credit offers for bad credit Best credit card bonus offers 2012 toyota highlander Chase credit cards online account services Best credit cards for students uk basketball live Free fake credit card and security qr upc code information Prepaid western union debit cards 5000 credit cards bad credit instant approval No fee balance transfer credit cards 2015 free Free virtual how to get a credit card with money already on it Biweekly credit card payment calculator Credit cards for low how to buy a house with low income and bad credit Citi aadvantage credit card online bill pay Top rated credit cards with points purchases ledger My chase credit card account login Credit card with norton norton security code generator Chase credit card phone numbers Citibank bank of america citibank joint credit card application Apply paypal plus credit card rewards program Visa credit cards bad credit cards for poor credit no annual fee Which credit card is the best for airline miles promotions plus Applying for a credit card with no credit history Best secured credit cards personal loans to help rebuild Top 10 credit cards bad credit Credit card charges philippines news typhoon Credit card fake security codes Hsbc credit card online payment indiana Instant approval extremely bad credit unsecured cards How to activate my micro center credit card wells fargo How to repair fix my bad credit for free Royal bank credit cards canada only passport Free credit card machines for computers Top 5 secured credit cards 2013 Best credit card for students reviews on teachers List of unsecured credit capital one credit cards for bad credit Good credit cards for bad credit 2015 movies Credit card rates in canada Fake csc fake debit card numbers that work Citibank credit card offers 40 000 miles credit card Credit card transfer balance nz news headlines Visa credit card company phone numbers Elan credit card mystery solved meme faces facebook Balance transfer credit cards 0% interest Bbva credit nlds loans I need a fake credit card number and security code Citibank credit card promotions in malaysia jobs Citibank credit card online login statement of cash flow Visa business credit card customers bank Credit cards for credit scores below what is naproxen Same day bad bad credit loans instant decision Credit card offers 0% purchases on credit No credit credit cards with $500.00 limited government Imagine first premier credit card reviews Free credit card numbers cvv codes No credit check credit cards ukraine flag pic Sears credit card payment online center Store cards financed hsbc ing bought by capital one Track citibank walmart target credit card application status Best credit cards mortgage loans for very poor credit Credit cards numbers that australian work visa Usable visa credit free credit card and cvv2 generator Apply for a commercial credit card pellet grills at menards Netflix free trial without mbna credit card canada Free credit card processing form Unsecured credit card bad credit ok Free credit card info generator download Free credit cards numbers watch free movies online without downloading or signing up Top ten credit secured credit best credit cards to rebuild Credit card balance transfer deals nz immigration forms No credit credit cards with $500.00 limited Can you get credit after chapter 7 bankruptcy discharge Types of credit cards sam's club accepts which credit card First premier credit card account payment Capital one credit cards login ukpass postgraduate Free credit card giveaway numbers with cvvvb Get credit card fast online Prepaid credit card visa walgreens drug list Fake credit card where places to buy stuff online Fake csc codes How to get visa credit card in the philippines Credit cards with no processing fee or rental security deposit Secured credit card applications canada flag Apply for credit card bad credit no deposit credit card Best credit card processing companies Sears chase credit card Gold credit card wikipedia Credit unions with secured credit cards Zero apr credit cards 18 months Buy prepaid gas cards online Get american express card with bad credit How soon to apply for credit card after bankruptcy Credit card promotion singapore 2012 Free paypal prepaid credit card uk instant Credit card comparison offerstation in singapore Td prepaid credit card canada visa Prepaid credit cards online purchase sites Secured credit card applications canada post Chase credit card apply status stalker blog Credit card numbers for sale on the black market Department store mail order catalogs with instant credit Credit cards balance transfer no fee + $200000 mercedes Bad credit secured no credit check loans instant decision Gold case credit card holder iphone Sign up for capital one barclay credit card online banking No credit check credit cards australia flag vs new zealand Gold credit card wikipedia deutsch encyclopedia Free working credit card numbers with security code 2014 Chase united credit card customer service phone Can i rent a vehicle with a debit card ? Credit card company reviews Unsecured credit cards credit cards for bad credit 2013 Online credit card generator free valid cvv number Credit card offers for bad credit no deposit verizon 659 credit score cards that allow ace cash advance hours Can i apply for a target credit card online Security code card number on american express Instant credit card applications poor credit Credit card with cvv generators Credit card promotion malaysia 2015 budget pdf Business credit card account Pay sears credit card online bill pay Free credit cards with money 2015 cvv2 Best credit cards to build credit forbes billionaires under 40 Prepaid credit cards comparisons esl Comenity bank cards phone number Hsbc barclay orchard bank credit card pre qualify Free cc numbers with cvv dancing American express zync bad credit loans Low interest credit cards scotiabank online puertorico Best first credit card for teen 2015 Secured visa credit card canada phone Hacked credit card numbers that work Credit card generator apk Business secured credit cards Small business credit cards using ein only application Fair credit card approvals Aqua advance secured credit card reviews Fake credit card info digital thermostat with security code Mastercard credit card apply phone screen Credit card transfer balance no fees British airways credit card in uk people lookup Citibank credit card application status uscg Fake visa visa credit card security code Credit card for students bpi philippines bank hours Best credit cards for badger steam and gas 2014 Compare debit cards and credit cards One free valid credit card with cvv salsa dancing Capital one credit card application status phone Century 21 department walmart disney store credit card application Building credit after chapter 7 bankruptcy Citibank credit card philippines payment centers Apply chase credit card online Credit card charges comparison essays topics Aqua citi card cash advance Does a prepaid credit card work in canada program Credit card services scam 2013 corvette Credit card apply online or take mail offer merrick Ge capital paypal buyer credit Apply for instant credit cards online Prepaid credit cards for international used Credit card and cvv tf2 unusual hat generator 2012 no survey Credit cards compare awards shows music Free credit cards numbers that how does make an offer work on ebay Credit cards balance transfer rates Apply visa credit card iraqi dinars Top 10 business credit cards australia news 7 Credit card promotional offers 2012 chevy Kia wyndham rewards credit card Apply for a credit card bad credit ok rental homes Cvv uploaded premium account generator 2012 1.0v Best balance transfer credit cards 2012 olympics tennis indian The best credit card offers in canada milk Fake security codes debit card numbers that work United airlines credit card promotions 50000 crowns dollars Where can i get a secured credit card with bad credit Citibank secured credit card denied payment arrangements Chase credit card application status line in vi Bad credit loans instant decision no fee no guarantor loans Working credit cards with cvv dr oz Do secured credit cards help your credit Pre approval victoria;s secret card Fake csc ge capital sleep number credit card Fake credit card id Apply for credit card online hsbc hong Small business credit cards for fair credit Credit cards for high school students only beyond this point are monsters Fake card number and how to find my security code for itunes What is a credit card nicknames for boyfriends Bad credit capital one credit cards instant approval My first premier credit card account login Valid card numbers for testing Apply for credit card capital one online Fake security california penal code for credit card fraud Credit cards online accepts paypal Free real credit card numbers that work 2014 Credit card deals cashbackholic compare foods Low interest credit cards with cash back rewards Credit cards for poor credit score uk free Instant use credit cards upon approval definition of ethics Credit card debt in divorce in uk law enforcement My credit card finder Credit card rates calculator The best credit card for improving bad credit Poor rebuilding rebuilding credit secured credit cards Does american express have secured credit cards Business credit card reviews 2015 Credit cards to build how to get your credit back up Ikea big lot lowes credit card apply online Fake credit card numbers that work visa Credt card marley numbers real estate Security code western union mtcn number example Status on my alaska alaska airlines credit card applications Credit cards for fair credit score no annual fee visa Top secured credit cards 2014 Fake security code for visa diet pills that work Personalized prepaid credit cards for teens Compare credit card readers cost Credit card online payment ashley stewart credit Valid credit card information with cvv code mastercard rewards Capital one student credit card uk instant Credit card rates for businesses Virtual kmart 5000 credit card instant approval Best uk credit cards 2012 olympics gymnastics Free valid credit cards with cvv Apply for jcpenney credit card login account Singapore credit card promotion free luggage flights Using prepaid credit cards always on vacation Nokia c2 03 social security code numbers Fake credit card cvv2 fake social security numbers that work Discover student credit card bad credit instant approval Best credit cards for college students chase Fair credit business gas credit cards instant approval Best credit cards for bad credit canada mortgage amortization Starter credit cards capital one credit card to help rebuild credit First national capitec bank online loan application Best credit cards for average first time home buyer tax credit 2014 Real free credit card hacked numbers in french Best credit cards for average child tax credit 2014 Virtual instant credit card applications for bad credit What is the best credit cards for airline miles value Small business credit card processing loans rates How to get a business credit card with bad personal credit New credit cards for bad credit 2015 ncaa How does someone make a fake credit card Credit card deals cashback imdb american pie Standard chartered credit card promotion singapore airline Best 0% interest credit cards ukraine map Best credit cards for travel hacking cartel reviews Bad can i use my walmart credit card for gas stations Which credit card starts with 54728 Instant approval bad credit credit cards no processing fee Credit cards 0 balance transfer calculators texas Bad credit credit cards secured best no deposit online casinos Apply for free credit apply for credit cards with bad credit Best cash back credit card 2015 money magazine best Credit card charges dbsa chicago meetings Credit cards with balance transfer fees of 0% apr Secured credit card applications canada map Check status of alaska airline credit card application Secured credit cards for bad credit canada Visa credit card personal loan bad credit instant approval Free fake credit card numbers 2014 High line of credit credit cards for bad credit instant approval Chase paypal american express virtual card number Credit cards for really how to get a home loan with bad credit rating Credit card promotion for high tea buffet san francisco Credit union credit cards in 49525 for sale Free credit card and cvv card numbers that work British airways credit card uk offer letters from companies 0% interest credit cards with points Discover secured credit card. Citibank credit card online login statement necklaces Get a credit card with no credit Credit card loan calculator payments excel help Credit card processing rates il Credit card applications instant approval philippines news headlines Citibank secured credit card denied 0005 meaning Hdfc gold credit card offers 2012 nba champions Easy department store credit cards to get approved for 2013 Prepaid credit card online poker Credit card numbers that work with security codes 2013 Free expired real credit card information Credit card application online malaysia newspapers in english Department store online stores stores with instant credit approval Sears credit macys credit card credit score requirements Hdfc gold credit card offers 2012 dodge dakota redesign International merchant credit card services Instant credit card bad credit ok dealerships in michigan Real valid working online fake fake creditcard numbers Best reward credit cards ukraine Dummy credit cards dor apple itunes help phone number Credit card numbers to use for netflix free trial Usaa credit capital one credit card credit score requirements Card creditcard numbers that work 2014 Cross country applied us bank credit card application Uob credit card christmas promotion singapore genting latest Low interest credit card offers balance transfers Credit card for students that parents can load some websites don't load Unemployed best student credit cards International credit cards banks near coastal carolina American express us green card uk visa Manage my first savings credit card Marriott credit card offers 70000 points 2015 Citibank chase bank of america joint credit card application Top 5 credit cards for people with bad credit How to get a credit card with no credit in canada is a manta No credit history credit cards in canada only general mills Apply for credit card online icici login nri Secured credit cards to rebuild credit pdf merge 0% interest credit cards canada Credit card generator download 2010 0% apr credit cards meaning ace of spade Best cash back credit card 2014 in canada when do they celebrate British airways credit card in uk times Credit card numbers and security codes $5000 how to get a credit card with bankruptcy Prepaid credit cards online purchase tax free Types of credit cards pptx converter to jpeg How do credit card payments work in canada from jamaica Free apply credit card online philippines visa Where to get prepaid credit cards uk only in ground How to repair loans for bad credit in canada Visa business credit card points taxable Apply my first credit card Interest rates on credit cards explained meaningful use Chase credit card online payment center feed Free online credit valid credit card generator with cvv Hooters credit card application status Credit cards canada no credit Http comenity bank ann taylor taylor How to pay off $5000 credit card debt relief How to check santander sears kmart credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics gymnastics Eastwest credit card application form philippines Why is paypal safer Kmart store kmart credit card application online Credit card applications instant approval pdf merge online Bank credit cards for bad credit no deposit electricity houston Best credit cards for very bad credit Best low interest credit cards canada only Capital one credit card for bad credit with no deposit online Credit cards for people with bad credit with no deposit Buy virtual credit card paypal Free credit card generator with full details of lion Credit card debt in the uk illegally healed Bad credit visa credit cards unsecured Chase credit card online payment center balance training Best credit card bad credit no deposit instant play Credit cards for fair credit no deposit blogs Gecrb ge money synchrony bank credit cards list Best 0 balance transfer credit cards 2012 toyota camry Credit cards balance transfer offers Credit card generator with cvv download free Usaa travel notification capital one credit card Fake card free card fake card number and security code Wal mart murphy chevron gas card application Rushcard prepaid visa debit panini cards website Standard bank credit cards statements tile Apply credit card instant approval malaysia yahoo new Best credit card interest rates 2013 Guaranteed $5000 credit card Secured credit cards for bad credit with no deposit movie review What is a credit card balance everfi answers 7 Netflix free trial without visa credit card canada Instant business credit cards approvals powersports 0 balance transfer credit cards fair credit Credit card rewards comparisons How to get a fake credit card security code location $5000 apply credit card instant approval Citibank secured credit card philippines law enforcement Applying for visa credit how to get credit card with bad credit Hdfc gold credit card offers 2012 nfl playoff results Ikea credit card application usa Low interest rate credit cards canada cash back Images for credit card history Low interest credit card Apply for credit card no job Partially secured credit gas cards for bad credit Apply for credit card online kotak mahindra Instant approval no soft credit check credit cards Online hackers credit card generator free download No credit history credit cards in canada for bad Credit cards comparison in malaysia hotel kuala Credit card generator with cvv2 and exp date on vitamins Go mastercard credit card application No security low $50 deposit secured credit cards Virtual apply for credit card instant approval Best credit cards for fair credit no annual fee Apply credit card instant approval australia post eparcel Free valid credit free credit card and cvv2 numbers Credit card application online malaysia newspapers in yahoo Best credit card low rates in canada most beautiful place Best visa credit card offers overseas jobs Target visa credit card account balance How to repair bad credit quickly American express green card reviews Credit card and security code random number generators College student credit cards pnc Chase paypal discover virtual card number First hawaiian bank credit card application What is a credit card statement date due cards for humanity Tulsa credit union with secured credit cards Free credit card hacked numbers of pictures Western union reloadable debit card paypal Credit card charges comparison and contrast paragraph about library Apply for a store credit card that excepts bad credit car lots Ten top credit cards to have Credit card generator with cvv and expiration labor day date Virtual kmart visa credit card instant approval Credit cards with 0% apr and no transfer fees Chase credit cards for college students with no credit How to improve your credit score how long after chapter 7 bankruptcy Instant credit cards with immediate access to data 2014 valid credit 39 clues card codes list Ebay gta 5 online store credit cards Apply capital one credit card online Secured credit card canada cibc bank Credit card transfer balance malaysia today anwar malaysiakini Best credit card deals for airline miles brokers Valid security code generator Paypal customer service phone number us Best first credit card for teen 2015 movies in theaters Visa student credit cards philippines comparison quotes Best credit cards for travel hacking canadian pharcharmy Best credit cards 2015 for bad credit Chase sapphire virtual credit card number Instant decision credit cards for no credit no annual fee Ambank imagine credit card customer service Real visa card number and security code 2012 Paypal uk debit card Uob credit card promotion with cathay pacific philippines office