L’home que mira

Mayo 29, 2012

Concert econòmic?

Guardado en: Política — ralco @ 10:44 pm

Una orquestra de concert pot tenir fins vuitanta músics. I necessita un director que els posi d’acord. Per això l’home que mira té seriosos dubtes sobre el concert econòmic. Vivim en un país desconcertat i en política no trobariem ni vuitanta músics, ni vuit. Sobre el director més val no parlar-ne: al carrer li diuen Atur Mas i el seu encert gloriós més conegut va ser retallar l’Estatut d’acord amb Zapatero (i contra l’acord del Parlament de Catalunya), el 22 de gener de 2006.

Què passaria si demà Madrid acceptés el concert econòmic per a Catalunya: ras i curt, que els governants catalans es posarien a tremolar. No estan a l’altura, simplement. Per moure alguna tia maria el concert ja va bé, però fins i tot la vice Ortega (gran psicòloga!) sap que la demanda no té recorregut. El govern de Catalunya no creu en Catalunya, així de bèsties són les coses. I tampoc no creuen en ells mateixos.

De l’oposició ara no cal ni parlar-ne. Esquerra Republicana qualsevol dia tornarà a tenir visions lluminoses (com la de presentar Asha Miró de regidora per Barcelona, qui ho recorda?), però de moment sembla que han encès una bombeta de baix consum. El PSC no sap què vol ser quan sigui un partit (i no una sucursal) i Iniciativa simplement no ha trobat el seu públic (suposant que el seu públic existeixi, cosa dubtosa a hores d’ara).

Mentre tant, el personal comença a dir cada cop amb més fermesa: Madrid ens roba, Catalunya també! (el personal sap fer sumes i restes!). Difícilment sortirà ningú a defensar el concert econòmic si al davant de la manifestació s’hi posa gent tipus Roca Junyent, secretari d’una empresa tan detestada com Abertis. En aquest moment la política necessita un psiquiatre.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress