L’home que mira

Marzo 17, 2013

Mascarell a El Punt - Avui

Guardado en: Política, Societat — ralco @ 2:38 pm

Declaracions del conseller Mascarell a El Punt-Avui. L’únic que val la pena és la fotografia que acompanya l’entrevista: un home aclaparat, que s’ha tret les ulleres i s’apreta l’entrecella. Parla en futur, de plans, del que farem, del que està en estudi… i el lector no pot deixar de pensar en les proclames de confiança en el futur esplendorós, tan típiques dels grans derrotats. El lector i el conseller saben perfectament que la cultura, l’espinada mateixa del projecte nacional català durant 150 anys, ha petat. Uns quants milers de joves llicenciats i en atur senzillament no es creuen res del que pugui dir ningú (i menys encara el conseller Mascarell) sobre cultura. Massa dolor. Massa dolor inútil.

 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/628717-gaudi-sera-al-mnac.html

Marzo 13, 2013

Trenta-dos mil

Guardado en: Societat — ralco @ 12:01 am

Em diuen que hi ha actualment 32.000 joves catalans treballant a l’estranger. No puc confirmar la data, però algú hauria d’explicar alguna cosa.

Marzo 2, 2013

Massa virtuts, massa pensament

Guardado en: Filosofia — ralco @ 9:32 pm

Brecht va dir per alguna banda que Descartes ha envellit fins tornar-se incomprensible: en altre temps, ser era pensar, però per a nosaltres, argumentava Brecht, ser és actuar. Això és la modernitat. O dit en aforisme brechtià: en el pensament racionalista hi ha massa virtuts, massa pensament. Tant que difícilment pot estalviar-se la sospita de l’excès de retòrica. La crisi del 2008 està donant, un cop més, la raó al dramaturg. El racionalisme d’avui en dia es torna foll.

Quan políticament es vol obligar la virtut per decret (provocant por i misèria arreu fins que els consumidors pecadors ens tornem virtuosos) i quan del tenir mal cor i de l’astúcia més trista se’n diu pensament, qui es pot sorprendre si torna Marx?

      http://www.vilaweb.cat/mailobert/4090693/richard-wolff-marxista-estats-units.html

  

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress