L’home que mira

Abril 19, 2012

Moltes gràcies

Guardado en: Llibres — ralco @ 5:48 pm

De debò, moltes gràcies per aquest comentari.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/04/18/catalunya/1334761001_519166.html

Abril 10, 2012

14 d’abril per la filosofia

Guardado en: Filosofia — ralco @ 10:10 pm

Davant el perill de desaparició de l’ètica a Secundària i contra la marginació de la filosofia al batxillerat, el 14 d’abril concentració i cercavila de protesta a Barcelona. Comença a les 11 del matí a l’Ateneu Barcelonès i durarà fins quarts de dues (davant la catedral). Us hi esperem.

http://adhocfilo.wordpress.com

Abril 1, 2012

Per un debat polític que sigui debat

Guardado en: Política — ralco @ 10:40 pm

L’admirat John Stuart Mill al primer paràgraf del cap. III de Sobre la llibertat va dir que una cosa era escriure a la premsa que ‘els comerciants de blat fan morir de fam els pobres’ i una altra excitar en una assemblea un munt de persones furioses contra els comerciants de blat - i que això havia de ser ‘justament castigat’.

I continuava: Siguin del tipus que siguin, els actes que de manera injustificada perjudiquen altres persones poden ser, i en la majoria dels casos han de ser, controlats per sentiments actius de desaprovació i per la interferència activa de la humanitat si és necessari.  

No tot s’hi val. Va essent hora d’aplicar amb claredat aquest principi no només als qui desencaden la violència als carrers amparant-se en una manifestació (siguin antisistemes o provocadors a sou), sinó també a alguns idiotes que corren per fòrums d’internet creient que tenen patent de cors. Precisament perquè les coses estan prou fotudes, evitar fer coses a cap calent ha de ser una obligació de tots a hores d’ara.

Entradas siguientes »

Gestionado con WordPress